Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
A da postavim ja jedno pitanje. Da li mislite da je sadašnja čivava nastala pripitomljavanjem divljih čivava?
Opšte je poznato da se izgled pripitomljenih životinja menja jer ljudi vrše veštačku selekciju, a na mutacije ne mogu da utiču- one se dešavaju pa dešavaju. Ali to izgleda nekima ne ide u glavu...
Tako ne kazu evolucionisti, tako kazu oni koji ne mogu ili ne zele da prihvate i razumeju evoluciju... razviti znaci podleci evolutivnom, selektivnom pritisku da bi se telo vrste prilagodilo sredini u kojoj zivi. Imas vodene sisare u razanim stadijumima prilagodjenosti na vodenu sredinu, od onih sa plovnim kozicama poput vidri, morskih lavova i foka koje su jos prilagodjenije, morskih krava i dugonga koji cak nemaju potrebu za izlaskom na suvo pa sve do kitova i delfina....Naravno.
Ima milion primera gde se pripitomljavanjem dobila sasvim drugačija vrsta.
Dokazanih primera.
Nabroj neke.....
A ovo za mutacije nisi u pravu.
Stalno nailazim na tvrdnje evolucionista da je neka vrsta "razvila" odredjeni organ koji joj je bio preko potreban.
Znači da se može uticati na mutacije.
Ako dovoljno jako to poželi - medved može da razvije peraja i postane kit.
Ili krila i postane ptica.
Bar tako kažu evolucionisti.
Tako ne kazu evolucionisti, tako kazu oni koji ne mogu ili ne zele da prihvate i razumeju evoluciju... razviti znaci podleci evolutivnom, selektivnom pritisku da bi se telo vrste prilagodilo sredini u kojoj zivi. Imas vodene sisare u razanim stadijumima prilagodjenosti na vodenu sredinu, od onih sa plovnim kozicama poput vidri, morskih lavova i foka koje su jos prilagodjenije, morskih krava i dugonga koji cak nemaju potrebu za izlaskom na suvo pa sve do kitova i delfina....
To, samo pozeli i dobijes prolazi kod druge grupe ljudi...
Sveto. Pojasni mi molim te sta si zeleo da kazes ovim kilometarskim tekstom? Ako mislis na ovo obelezeno crvenim slovima, vec sam ti objasnio sta "razviti" znaci u smislu evolucije...
I ne znam da li je ovaj zadnji post upucen meni(posto si ga i ranije postavljao) i sta zelis da dokazes uporedjivanjem zapremina mozgova? Zasto nam sam ne napises zapremine i kazes poentu toga..
Ne ne dobija se uvek potomak sa novom mutacijom, sanse su verovatno pola, pola... Poenta?
Sto se svetle koze tice, prednost je bolja sinteza vitamina D u svernijim podrucijima sa manje sunca...
Naravno da nisu presudne ali su jako bitne i da nije bilo masovnog izumiranja kreda-tercijar mali sisari verovatno ne bi mogli da ''zavladaju svetom'' cak su i ljudsku evoluciju pratile mini katastrofe u obliku promena klime. Kada su africke prasume koje su zauzimale veliki deo kontinenta pocele da se povlace i ustupaju mesto travnatim ravnicama to je sigurno bila ktaklizma najveci deo "simpanzolikih'' bica medju kojima je samo nekolicina selektovana za novi uspravni nacin zivota, sto je oslobodilo ruke za druge delatnosti, plus dosta drugih faktora...
Vec sam ti objasnio da se razviti ne odnosi na jedinku (kao napne se i razvije ga) vec na vrstu ko celinu a razvije ga kroz odredjeni vremenski period selekcijom i favorizovanjem jedinki sa odredjenom osobinom, zar je to toliko tesko da se razume?Da ti pokažem da evolucionisti koriste izraz "razvili odredjeni organ" (koji im je bio potreban).
Sentient je istaknuti predstavnik vaše grupacije - na ovom forumu.
Pa da, kod vas kreacioniista nema "verovatno" vi ste zaglibili sa svojim nebulozama i tu nema ni napred ni nazad.... to verovatno znaci da ostavljam prostora za za drugo misljenje a ti nemas argumenata pa se hvatas za igru reci... sto je tipicno za vas...Upućen je LaziB, koji sve zna, sem da odgovara na pitanja.
Pronadji sam zapremine mozgova i postavi ih ovde, a onda javi i LaziB.
Ovo boldovano...
"Verovatno"?
Mora da se šališ?
Pa zar tvoji istomišljenici nisu to proverili do sada i to eksperimentalno?
Imate hiljade primeraka životinja sa mutacijama - što ih niste sparili sa normalnim primercima iste vrste, pa videli šta se Zaista dešava, a
A znaš li zašto to nisu (javno, bar) uradili?
Zato što, da su mutirani geni jači od normalnih, svet bi bio prepun zmija sa dve glave, gušterova sa dva repa, teladi (krava, bikova) sa pet nogu......
A nema ih.
Samo normalne jedinke.
Tako da nikom od vaših ne pada na pamet da sahrani teoriju evolucije.
Mnogo je pametnije napisati - "verovatno bi ...."
Papir trpi sve.
Mnoge bolesti crncaca u severnim krajevima su povezane sa nedostatkom vitamina D, i ne mozes da racunas sadasnje ljude, njihovu ishranu i uslove zivota i ljude ledenog doba i proces koji je trajao hiljadama godina, plus sto su ljudi sa svetlijim tenom imali vecu sansu da zarade neku rakcinu koze po africkim savanama nego u hladnoj Evropi gdeih je sredina postedela i favorizovala..Da..... vidim da svi crnci po Evropi pocrkaše zbog te prednosti belaca.
Mislis da je ova prica glupa? Veruj mi ima jos glupljih pa se neki ovde hvataju njih kao pijani plota.Evo pitanja i za tebe.....
Obožavam ovu priču o promeni sredine, zbog koje su neka bića morala da se prilagodjavaju novim uslovima i tako menjaju svoj fizički izgled.
Zato, jer je glupa do bola.
Manje, Tropska prasuma ne moze preko noci da postane travnata ravnica, to tako ne biva...Kojom brzinom su šume ustupale mesto travnatim ravnicama?
100 kilomatara dnevno?
Više?
Manje?
... tropska prasuma se sigurno nije povukla preko noci, tako da su se majmuni jedno jutro probudili u savani a Svete nije bilo da im kaze da mrdnu dupe i u kom pravcu je tropska prasumaDa li je bilo kojoj životinji ( u ovom slučaju majmunima) lakše da se "prilagođava" (ma šta to značilo) novim uslovima, ili da se pomeri, mrdne dupetom, i ostane u okviru areala u kome i inače živi?
Takvo shvatanje procesa kroz koje je prosla ljudska vrsta imaju samo (da ne kazem kakvi) kreacionistiŠto - da nisu drveta, na kojima su obitavali majmuni, sva popadala za jedan dan?
A trava porasla za sat, kao u bajci o čarobnom pasulju?
ha ha, pa ti skoro kao da si opisao knjigu postanka i onda joj se nasmejao 
Kao prvo, nije bila simpanza a kao drugo, ako se uzme u obzir da su africke prasume u jednom periodu bile dosta vece nego danas i da su se svele na dosta uzi pojas nego danas... ti onda zakljuci koliko je tih primata ostalo bez stanista i kolika je grupica uspela da se prilagodi... I ko ti kaze da su Australopitekusi (i drugi)skidali gace pred lavovima? Sigurno da su bivali lovina ali cisto sumljam da su te rukice oslobodjene hodanja uvek bile skrstene...I.... da li je lavu, ili nekoj drugoj grabljivici, bitno da li je šimpanza bolje prilagodjena hodanju ili penjanju - ako je u travnatoj ravnici?
Ko je brzi - lav ili šimpanza?
Na travi, a onda na drvetu?
Vec sam ti objasnio da se razviti ne odnosi na jedinku (kao napne se i razvije ga) vec na vrstu ko celinu a razvije ga kroz odredjeni vremenski period selekcijom i favorizovanjem jedinki sa odredjenom osobinom, zar je to toliko tesko da se razume?
Pa da, kod vas kreacioniista nema "verovatno" vi ste zaglibili sa svojim nebulozama i tu nema ni napred ni nazad.... to verovatno znaci da ostavljam prostora za za drugo misljenje a ti nemas argumenata pa se hvatas za igru reci... sto je tipicno za vas...
Alo covece, ako nisi trolcina utuvi u glavu da niko ne kaze da su mutirani geni jaci od ''normalnih''(ma sta to normalni znacilo) vec da sredina u kojoj jedinka zivi favorizuje one mutacije(tj. nosioce onih mutacija) koji zive u toj sredini...
Mnoge bolesti crncaca u severnim krajevima su povezane sa nedostatkom vitamina D, i ne mozes da racunas sadasnje ljude, njihovu ishranu i uslove zivota i ljude ledenog doba i proces koji je trajao hiljadama godina, plus sto su ljudi sa svetlijim tenom imali vecu sansu da zarade neku rakcinu koze po africkim savanama nego u hladnoj Evropi gdeih je sredina postedela i favorizovala..
Mislis da je ova prica glupa? Veruj mi ima jos glupljih pa se neki ovde hvataju njih kao pijani plota.
Manje, Tropska prasuma ne moze preko noci da postane travnata ravnica, to tako ne biva...
... tropska prasuma se sigurno nije povukla preko noci, tako da su se majmuni jedno jutro probudili u savani a Svete nije bilo da im kaze da mrdnu dupe i u kom pravcu je tropska prasuma![]()
Takvo shvatanje procesa kroz koje je prosla ljudska vrsta imaju samo (da ne kazem kakvi) kreacionistiha ha, pa ti skoro kao da si opisao knjigu postanka i onda joj se nasmejao
Kao prvo, nije bila simpanza a kao drugo, ako se uzme u obzir da su africke prasume u jednom periodu bile dosta vece nego danas i da su se svele na dosta uzi pojas nego danas... ti onda zakljuci koliko je tih primata ostalo bez stanista i kolika je grupica uspela da se prilagodi... I ko ti kaze da su Australopitekusi (i drugi)skidali gace pred lavovima? Sigurno da su bivali lovina ali cisto sumljam da su te rukice oslobodjene hodanja uvek bile skrstene...
I da napomenem da nije samo savana ta u kojoj je prednost uspravno kretanje, npr bonoboi iz centralne Afrike zive u mocvarnim predelima i cesce hodaju uspravno i imaju duze noge, a ako se uzme u obzir da je evoluciju ljudske vrste pratilo nekoliko perioda ''vlazno-suvo'' onda nije iskljuceno da su i ti vlazni periodi odigrali neku ulogu![]()
Ne znam sta je "kolega" pisao, morao bih da proverim a za 36-40god. se nakoti isto toliko genearcija gustera, tako da je sve moguce...Objasni to Sentientu.
To je vaš kolega, pa se sa njim razjasnite.
Mislim da je pominjao 5 parova guštera i 36 godina, potrebnih za razvijanje dodatnog digestivnog organa.
Normalni geni ne postoje osim ako ne pricamo o prvim proto-celijama, sve posle toga su mutacije, tako da tvoju pricu o normalnim i nenormalnim genima ne razumem u potpunosti, ali ajde da probam da odgovorim...Upravo to je pitanje:
Ako nisu jači - šta imate od evolucije?
Ako ih normalni geni ponište, šta imate od evolucije?
I navedi jedan primer za to "favorizovanje jedinki sa onim mutacijama koje odgovaraju toj sredini".
Naravno, dokazani primer, ne bajke za laku noć.
Postavio sam ti linkove pa gledaj koje bolesti a dokaz da je trajalo hiljadama god. je taj sto su ljudi naselili na sever pre mnogo hiljada god. i genetski zapis prastarih Evropljana pokazuje da su imali tamniju put(toga je makar pun internet)... a o tome sta je bajka a sta ne ti si najmanje relevantan da pricas...Koje bolesti?
Čime je dokazano da je taj proces trajao hiljadama godina?
Ili je to samo vaša bajka za laku noć?
A svi oni Buri po Južnoj Africi - pomreše od raka kože.....
Šta ćeš, kad nisu hteli da se prilagode, poput guštera sa Jadranskog ostrva, a imali su bar duplo više vremena.
Duhovite doskocice su OK ako uz njih dajes argumente, i citiracu clanak sa Vikipedije pa neka ti to bude moj odgovor.Ostalo ne vredi ni komentarisati.
"Duhovite " doskočice kojima nevešto prikrivate standardnu nemogućnost davanja odgovora na postavljena pitanja.
Takva vam je i vaša priča o evoluciji - smejurija.
Пројекција је један од најпознатијих механизама одбране. Састоји се од тежњи и склоности особе да своје жеље, импулсе или садржаје подсвести који нису прихватљиви за сопствени его, пројектује на друге особе приписујући им сличне особине. Код неких професионалаца, пројекција је изражена тако да врши скривени притисак на клијента, ради изазивања промене или стварања осећања кривице.
Ma znaju i oni to ali idu filozofijom nabij cepice u usi, lupaj u serpe i govori galsno, pa ako se neko upeca, superViše od 99% članova svetske naučne zajednice smatra da je teorija evolucije druga najbolje dokazana naučna teorija. (Prva je kvantna) E, sad, to su sve debili, ili đavolove sluge, ili plaćenici mafije, ili kriminalci, ili najgori ološ, ...
Ne znam sta je "kolega" pisao, morao bih da proverim a za 36-40god. se nakoti isto toliko genearcija gustera, tako da je sve moguce...
Normalni geni ne postoje osim ako ne pricamo o prvim proto-celijama, sve posle toga su mutacije, tako da tvoju pricu o normalnim i nenormalnim genima ne razumem u potpunosti, ali ajde da probam da odgovorim...
..Sta imamo od evolucije? Imamo vrste koje su specijalisti prilagodjeni na svoju sredinu i koji se puno ne menjaju(fizicki).
Da ti navodim primere ne znam da li ima smisla, posto si stari forumaski kreacionista verujem da ti je mnogo puta navodjeno i da ti na jedno uvo udje a na drugo izadje... sam si mi postavio studiju o evoluciji gustera na ostrvu.. ali tebi se to jednostavno ne svidja i opet teras po starom....
Evo ti samo jedan primer moljaca, koji su promenili boju od bele ka crnoj usled industrijske revolucije u engleskoj...http://en.wikipedia.org/wiki/Peppered_moth_evolution
Postavio sam ti linkove pa gledaj koje bolesti a dokaz da je trajalo hiljadama god. je taj sto su ljudi naselili na sever pre mnogo hiljada god. i genetski zapis prastarih Evropljana pokazuje da su imali tamniju put(toga je makar pun internet)... a o tome sta je bajka a sta ne ti si najmanje relevantan da pricas...
Za Bure ne znam ali znam da Australija na slicnoj geografskoj ravni ima najveci stepen raka koze a da Australianci evropskog porekla ne setaju bez gaca i ne izlazu se suncu u istoj meri kao Aboridzini ili praistoriski lovci sakuljaci... pa ako si sposoban ti saberi dva i dva.
Duhovite doskocice su OK ako uz njih dajes argumente, i citiracu clanak sa Vikipedije pa neka ti to bude moj odgovor.