Princ Aleksandar: Monarhija je rešenje

Glupa vam je ta priča. Ako unitaristička većina u Crnoj Gori odluči nešto suprotno od onog što tzv. suverenistička manjina želi - glupo je to nazivati okupacijom od strane Srbije.
Po montenegrinima, okupacija je i njihov poraz na izborima 2020. :rotf:
Bio je to cin prirodnog objedinjavanja jednog naroda kojem su se sustinski radovali svi srbi i mi ovde i oni u c.g

31.jpg

Princ Nikola Petrović Njegos, sa kraljevskim parom. Montenegrinska je tuga pregolema :D

Pa pogrešio je. Sve što se desilo jeste to da je srpski narod, kako u Srbiji, tako i u Crnoj Gori, jednostavno ispunio zavet kralja Nikole da dođe do ujedinjenja. On je računao da će on biti kralj ujedinjenog srpstva, ali eto, ispalo je kako je ispalo...

Nikad, moj djed je bio zelenas u Bozicnom Ustanku, i vazda je reka' nikad sa Srbijom. 🙏

Kralj nikola je uoci jedne bitke bodrio svoju vojsku govoreci .citiram " Braco crnogorci mi srbi sve sto branimo sa dva prsta mozemo da pokrijemo " kraj citata , i stavi dva prsta na obraz

Nikad nije to reka', vazda je reka' (ka sto mi je djed reka) : " O braco Crnogorci, vazda slobodni i vazda nikad srbi, o vazda nezavisni, i vazda lijepi!"

Back