Primer jednog braka-porodice 😐

bird again

Buduća legenda
Poruka
42.472
Zasnovano na istinitoj priči.

Primer1.
Zajedno su oko trideset godina, klasično venčanje, trubači, svadba sa 300 zvanica.
Prvo dete, drugo dete. Prvi kredit, n-ti kredit...
On je inženjer elektronike, ona profesorica. Stariji sin studira ETF, odličan student koji nikada nije imao devojku. Mladji sin voli sport, pokušava da se otrgne majčinoj kontroli valjda...
Deca ceo život forsirana pretežno od strane majke. U društvu jedna skladna porodica. Stariji sin često sa posetama psihiterapeutu zbog evidentnog nedostatka privatnog života. Mladji sin često van kuće ili u svojoj sobi.
Primanja zadovoljavaju za jedan malo više nego pristojan život u Srbiji. Letovanja, njena uvek top odeća, njegove markirane košulje...
Opšti pogled na porodicu - skladno, lepo.
Ostaju sami u kolima i tako akademski sve, u povratku sa skupa gde su očigledno dali sve od sebe da se predstave u najboljem svetlu, kreću najgore kočijaške psovke ...

Koliko samo ima takvih porodica.

Zato sam i rekla da moja deca od razvedenih roditelja su samopouzdanija, ambicioznija, od sve dece bliskih nam porodica brakova gde se stalno glože a na instagramu nasmejani i srećni. Deca više ne mogu da podnesu njihov dom.

Ne sumnjam da ima kvalitetni porodica, ali ne znam da na psihičko stanje dece išta tako loše deluje od prikrivanje lošeg stanja u porodici i glume ka svetu.

Primer 2. (A2 je preveliki format :mrgreen:)

Tročlana porodica, otac, majka, sin.
Otac je takodje inženjer elektronike, zaposlen u struci, radi u “zvučnoj” firmi, ima dobra primanja za slučaj Srbije.
Majka ekonomski tehničar - volšebno brzo napreduje u jednoj banci :mrgreen:, dakle, sposobni, dobrostojeći roditelji.
Sin srednjoškolac koji je ovde dobro prošao u odnosu na prvi primer. Odličan učenik, ima drugove, voli šah ...
Akcenat na bračne drugove. Sklad svuda, oprez svuda.
Ona ima ljubavnike, on ima ljubavnice. Prećutni dogovor o ćutanju.
Šta su oni u kolima radili pojma nemam, bila sam u kolima iz Primera 1. :lol:

Primer 2. (A2 je preveliki format :mrgreen:)

Tročlana porodica, otac, majka, sin.
Otac je takodje inženjer elektronike, zaposlen u struci, radi u “zvučnoj” firmi, ima dobra primanja za slučaj Srbije.
Majka ekonomski tehničar - volšebno brzo napreduje u jednoj banci :mrgreen:, dakle, sposobni, dobrostojeći roditelji.
Sin srednjoškolac koji je ovde dobro prošao u odnosu na prvi primer. Odličan učenik, ima drugove, voli šah ...
Akcenat na bračne drugove. Sklad svuda, oprez svuda.
Ona ima ljubavnike, on ima ljubavnice. Prećutni dogovor o ćutanju.
Šta su oni u kolima radili pojma nemam, bila sam u kolima iz Primera 1. :lol:
Ako im lepo, mene ne dotiče. Ne znam kako samo deca iz tih brakova mogu biti uspešna s obzirom na toliko ''ćutanje''. Prilagođavanje, možda...ili su to budući partneri, muževi koji će pokušati da preslikaju model ponašanja svojih roditelja.

Ako im lepo, mene ne dotiče. Ne znam kako samo deca iz tih brakova mogu biti uspešna s obzirom na toliko ''ćutanje''. Prilagođavanje, možda...ili su to budući partneri, muževi koji će pokušati da preslikaju model ponašanja svojih roditelja.
Pošto ove ljude dobro znam, znam i priču oko deteta.
To dete, sada srednjoškolac je najmanje vremena provodilo sa roditeljima, najviše sa bakom, koja je u redu osoba.
Tako da jedino tako to povezujem, mada ko zna kako se taj, sada dečko, mladić oseća i šta od ove istine zna, koliko ga trenutno dotiče, u pubertetu je...
Kao mali je imao problema sa mucanjem :( , zahvaljujući upravo toj baki, prevazišao to ...

Svaki brak i porodica su drugaciji
Nitko ali bas NITKO nema pravo ikakvo da im se petlja u njihov zivot
Ako je njima ok da setaju po kuci svi GOLI, tko smo mi da im sudimo, oni tako zive i njima je ok, dici koja su odrasla i imaju posao i dalje zive sa njima tko si ti ili ja da im sudimo, svatko ko je punoljetan i radi ima pravo na izbor svoj, hoce li da zivi sa takvim roditeljima ili ce da kaze Kevo i Cale ja odoh da zivim svoj zivot.

Back