Primedbe i sugestije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Poštovani korisnici,

obzirom da se trudim da svoju funkciju obavim krajnje profesionalno i nepristrasno, obraćam vam se svima ovim obaveštenjem i molim da isto pročitate ali i primenite.
Nesporazuma je uvek bilo ali neke stvari možemo da sredimo zajedno odmah ili kroz neko vreme.

1) Zahtevam da svi dobro, ali baš dobro razmislite šta vas najviše muči u vezi ovog dela foruma pa ne možete normalno da ga koristite.

Ko Vam je dao pravo da vi od korisnika bilo šta ZAHTEVATE?

2) Svako ima pravo na jedno konkretno pitanje.

Gde piše da mogu da imam "pravo" da vam postavim samo jedno pitanje?

3) Vaša pitanja ćete mi poslati na PP da ih ne bih jurio po temi "Primedbe i sugestije" koju zatrpavate svime i svačime.

4) Javno ću ih objaviti ovde uz vaš nick, dana 12.04.2006. da bi ste svi imali vremena da se javite kada razmislite.
To znači da imate 5 dana ne računajući današnji kada objavljujem ovaj zahtev.

Nakon ovakvih ultimatuma Srbija bi bombardovana....

4) Trudićemo se da odgovore dobijete u što kraćem roku i isti će biti objavljeni javno na ovoj temi. Dajemo vam vremena za pitanja ali daćete i vi nama za odgovore.

5) Dalja potpitanja ne dolaze u obzir bili zadovolnji odgovorom ili ne.

Gde ovo piše?
************************************************** ************************************************** ********************************
VAŽNA NAPOMENA: Nakon dobijenih odgovora svako dalje ometanje normalnog rada foruma biće sankcionisano.
************************************************** ************************************************** ********************************

IRON LORD

Lep početak nema šta,ako imperativnim rečenicama komunicirate,neko nekome ovde nije potreban.
Ili korisnici Krstarici
ili Krstarica korisnicima.
U sve me možete ubediti osim da je ovo dobronamerno.
Lider

shta je s Jominijem?
jel josh moderator?

a ovo je... :(
krstarica onakva kakvu znamo gubi svoj duh.
mnoge stvari i ovde kao i u srbiji "nisu normalne"
al to se sve reshi ponekim banom.

neznam shta treba da znachi:

1) Zahtevam da svi dobro, ali baš dobro razmislite šta vas najviše muči u vezi ovog dela foruma pa ne možete normalno da ga koristite.

jel to znachi da smo svi nenormalni ovde a Iron je struchan da da svoj sud o tome?

mislim... vredja!

Izgleda da je decak malo neurozan,il`mu je neka dama odvalila pedalu onako u trku.Hmm znate kad covek omane sa Zhivanom (autor g.veKsla) onda sav svoj bes iskali na tastaturri.
Ustvari,mladom decaku nije za zameriti,tek je par dana ovde ,a oseca se ko imaginarni
Cezar.Zato se i obraca korisnicima tako prostacki,nadmeno,uvredljivo,nekulturno....
Znate,interesantni su i tipovi koji zaposle takove ljude i daju im u ruke mogucnost da
vredjaju i omalovazavaju ljude.Zamislite da vam sa sprata neke ustanove u koju ste
dosli, pocne portir na vas da se dernja,preti prstom....Ovo je poslednja bednost nemoci
prostakluka i sramote...Vi mladicu mozete tako da se svetite,da lecite neku svoju bolesnu neostvarenu ambiciju,ali jednu ste stvarcicu prenebegnuli,a ta je da ce foruma biti,korisnici ce dolaziti,ali sad vas definitivno moram oneraspoloziti,vasi kompleksi ce ostati neizlecivi.
I na kraju zamolio bih mladog mladica da se vise meni neobraca u grupi.

:D:D:D Brate crow.... kako da i ti nisi zadovoljan forumom a nisi u nasem "klanu" :D ... Ovo je Moderatori, Ultras Moderatori i Administratori još jedan dokaz ono o čemu vam ljudi govore stalno kao papagaji, a vi imate sir u ušima. Crowa znam još od prvih dana ovde, po mnogim stvarima se ne slažemo, oboje udjemo u trip da nam jezik neki put bude oštriji nego inače, ali oboje poštujemo jedan drugoga. I nikad, barem koliko ja znam nismo imali sukoba.

Problem kako je sve počelo imate na primedbama... demonstrirao sam slikovito sinoć. Epilog toga imamo sad. Jomini je moderator, koga su svi ovde uvazavali. Njegov pristup je postao objektivan prema svima i ne može niko da me ubedi u suprotno. Znalo se kako prolaze oni koji troluju i spamuju forum. Ko provocira i sl. bio je opomenut. Sada to nije slucaj.

Moderatori misle da je ovo mozda licno upereno protiv njih...Nije i to sam javno rekao kao i na pp. Moze i Havijer Solana da bude Mod ovde, dokle god je objektivan, niko mu neće ništa prigovoriti, to vam tvrdim. Ja vam predlazem jedan eksperiment. Dajte jominiju mogućnost da može da banuje korisnike koji prave ovakve stvari i videcete da ce za dan da bude sve sredjeno. Posle opomene neka slede sankcije i ja cu se prvi povinovati njima kao i nadam se svi koji imaju mozga. To je moj predlog. Ako nešto znam to je da ljudi koji ne znaju posao nisu nigde dobrodosli.

Za kraj moram da se osvrnem na tezu koja se stalno provlaci i ovde i na drugim mestima da je sve krenulo od mene. Ja sam gospodo u 8 planu ovog problema, to sam konstantno ponavljao i Lilu i drugima. Pitanje zasto sam samo ja trajno banovan je pitanje za Inkognita i nikog drugog ili vec onog koji je to uradio. I zahtevam da javno kaže zbog čega je to uradio. Ni manje ni više. Imate problem sa odrzanjem na povrsini mozda najboljeg i najobjektivnijeg politickog foruma u zemlji, koji se davi. I dva ili tri pojasa za spasavanje bacena sa palube tek onako ga neće spasiti. Spasiće ga onaj ko zna kako se davljenici vade iz vode a da ne povuku i spasioce na dno.

Hvala na pažnji.

Podrzavam makijevu ideju da se jominiju daju veca ovlastenja, smatram da je najnepristrasniji moder. koji bi imao dovoljno takticnosti da objasni, ukaze, opomene, opomene, opomene, objasni ( ah, koji sarkazam, zahvaljujem se visim instancama, a u jominijevo ime, na postojanju istog ;) )... Bez da demonstrira rutinsku delatnost "govorim tiho i nosim psa sa sobom".

kakav rečnik :shock:
diplomatija - nula, naročito za novog člana :lol:
+ gleda Pink (jel ne piše S+OBZIROM, nego mu se degenerisao osećaj za jezik :P )
a potpitanja nema, yeee......stvarno, u čemu je fora? Gvozdena metla? Ma daj, svi su ovde odrasli ljudi!

Poštovani korisnici,

4) To znači da imate 5 dana ne računajući današnji kada objavljujem ovaj zahtev.

a ako ne stignemo za 5 dana (visa sila npr) ili nemamo sad vremena da razmisljamo i ako je pitanje krace od 30 karaktera, onda mozemo da se slikamo (u automatu ili kod fotografa...mislim, kako ko voli)....oduzi mi se ovo pitanje skroooz :-?

e, ajde malo jominiju stvarno neku vlas' dajte. koja je to fora, takva ljudina, a onamo neke gvozdene metle i te stvari... ajte ozbiljno, daj da vidimo kako bi jomini to regulisao, jer necete naci nikog normalnog ko bi se do sada na njega zalio. a na vas... pa zale se, ne? e, sad ako mislite da nemaju pravo da se zale, to i nije bas lepo. jer moderatori moderiraju a administratori administriraju, a svi zajedno su tu samo zbog svih ovih decaka i devojcica. ajmo malo tolerantnije.

Gospodin Jommini ustvari jedini i zna genezu trenutnog ajd recimo problema.Najbolji pokazatelj postojanja problema jeste posecenost aktuelnih tema.Ljudi jednostavno vise nisu sigurni da li ce se nad-urednicima svideti razmisljanja korisnika,pa verovatno manje pisu.
Za poslednjih 40 casova na politici je postovano oko 700 postova od toga pola na primedbama i sugestijama.Ako stvarno postoji problem onda je ljudski da ga nad-urednici i kazu i objasne.Da li su problem ljudi ili nekolicina njih,mislim da bi gospodin Jommini to najelegantnije resio,pa cak i da on javno zamoli nekoga da se povuce sa foruma mislim da bi ga poslusao.Ovako,ako se misli red zavesti nadobudnim,sarlatanskim,neprofesionalnim odnosom nekih urednika,koji misle da cine dobar posao,mislim da grese ili neka me demantuju razloznim obrazlozenjem.Svako daljnje suvoparno pozivanje na pravilnik koji je kristalno jasan totalno je deplasirano.A TEZE mladog moderatora su onako u maniru junose
ipak neprimeren ozbiljnim ljudima.To izaziva samo revolt korisnika i daljnju degradaciju ovog podforuma.Malo je i cudan stav rukovodstva krstarice doo Bgd koji to sebi dozvoli,jer novi urednik je ipak njihova isturena ekspozitura,nazalost za sada katastrofalan.

Уопште ми није јасно чему толика прашина око свега. Свако ко је активан на страним форумима зна да су такве ствари уобичајене и потпуно нормалне.

Mislim da je problem sto administrator koji moze da banuje nije trajno na ovom forumu. Znam da nekima izgleda cudno, ali to je moje misljenje.

Evo kako je bilo. Jomini je bio pod pritiskom od strane gomile provokatora. Zakljucavanje ne pomaze jer fluduju forum. Takodje oni koji su bili ekstremno bezobrazni su ulazili u sukobe i sa njim. On ne moze da banuje, pa mora da zove nad-administratora. Tog nad-administratora, Lilu ne zanima mnogo politika i ona bi samo da se resi problema. Onda "podeli pravdu" po kratkom postupku. I ode, a nama ostavi Iron Lorda o kome ne znamo nista, ni sta on zna o nama. Onda on trenira strogocu.

Dakle ja sam za jednu konstantnu umerenu moderaciju koja bi ukljucivala SAMO:
- fludovanje i spamovanje
- vanforumske uvrede, objavljivanje privatnih podataka i sl.
- otvoreni rasizam u svim aluzijama.

Sve ostalo treba dozvoliti.

crow:
shta je s Jominijem?
jel josh moderator?

a ovo je... :(
krstarica onakva kakvu znamo gubi svoj duh.
mnoge stvari i ovde kao i u srbiji "nisu normalne"
al to se sve reshi ponekim banom.

neznam shta treba da znachi:

jel to znachi da smo svi nenormalni ovde a Iron je struchan da da svoj sud o tome?

mislim... vredja!

И мене занима.
Одличан пост,crow.;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back