Primedbe i sugestije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
DukeofSerbia:
Биће резултата Еливе, не брини се.

А где је веКсла?

:shock: bio bih slobodan primetiti
:shock: ...da me je neko uvazeni
:shock: ..ovde
:shock: skoro
:shock: da mi
:shock: .se cini kao nesta
:shock: usudio da priupita
...za moju
:shock: malenkost
:shock: u standar-
:shock: dnoj OK
:shock: ..velicini

Posto je jomini zatvorio temu " Spamovanje i trol teletabisa" (nadam se da je uvazio i prihvatio predlog), ovde cu odgovoriti na lazljiv post st. mauricea.

st.maurice:
"What is spam?
Spam is flooding the Internet with many copies of the same message, in an attempt to force the message on people who would not otherwise choose to receive it. Most spam is commercial advertising, often for dubious products, get-rich-quick schemes, or quasi-legal services. Spam costs the sender very little to send -- most of the costs are paid for by the recipient or the carriers rather than by the sender."

Dakle po definiciji ja nisam nikakav spamer, jer je svaki moj post originalan i nije komercijalno usmeren . To sto se tebi ne svidjaju moji politicki stavovi, ne znaci da imas pravo da neargumentovano prozivas moju malenkost sa lose inskostruisanim optuzbama.

Moj prosli nick nije bio banovan (ovaj hronoloski gledano srednji) i jednostavno mi se nije vise svidjao nick(a cini mi se da sam pri registraciji ovog sadasnjeg mora da dam neki validni od domacih provajdera tako da ne vidim u cemu je problem).

Slazem se da tada nije postojala moderacija na forumu krstarice, samo zaboravio si da dodas jednu sitnicu, a to je da si ti prvi spopadao tog Gvindona i mene da smo "******" jer eto ne mrzimo gej populaciju. (???)

Stvarno ne znam ko je iz te price za zbrinjavanje u ustanovu za one koji imaju probleme sa drugima - ti ili ja

Ako koza laze, rog ne laze.

Prvo, nije u pitanju onaj mail - spam, nego spam na forumu.
U pitanju je takodje i klasican trol.
A evo sta kaze cika google za trol:
Trol, trolovanje ( troll , trolling ) - Neprikladna poruka poslata na forum, mailing listu, news grupu... u cilju navlačenja ljudi da odgovore. Dobronamirni članovi foruma,grupe,liste... mogu napraviti haos odgovarajući na takve poruke. Najbolji način odbrane je ignorisanje. Termin trol se odnosi i na osobu koja šalje takve poruke.
Na bilo kom virtualnom mestu gde se ljudi mogu sresti, mogu se pojaviti napadi individua koje žele da ometaju, zaustave, promene temu razgovora. U osnovi, trol je osoba koja šalje poruke s namerom da uvredi i provocira. Svakoga ko odgovori na takav post, trol će smatrati "uhvaćenim". Trolovanje se smatra uspešnim ako nepovratno poremeti normalan tok ili svrhu rasprave ili čitavog foruma, mailing liste, news grupe...

Dakle, ono sto ti radis.

Evo samo nekih primera na koje sam prvo naisao:

Na temi "...da se ne zaboravi..." gde se pominje nato agresija i podsecanje na istu ti saljes ovaj post sa slikom:
st.maurice:
A onda smo "pobedili"
milosevic.jpg

Na temi "ФОРУМ КАО НАЧИН РАТОВАЊА" ti saljes nebuloznu sliku bez ikakvog komentara koja nema nikakve veze sa temom. Ovu:
st.maurice:

Na temi "OKULTNA DRUSTVA I SVETSKA POLITIKA" ti saljes sledeci post:
st.maurice:
tema je vrlo zanimljiva, skoro koliko i ovi superheroji borci protiv okultnih drustva sa naseg balkanskog ostrva super heroja:
TV2006032023473500-1.jpg
Na temi se raspravljalo o sasvim drugim stvarima, a ti saljes ovu sliku.
Opet trol i usput jos jedno dokazivanje tvoje opterecenosti radikalima.

Pored toga na temama koje ti se ne svidjaju skreces sa diskusije, kao npr. u treadu "ЧАНАК и нови 5 октобар", na kome te i drugi ucesnici opominju.

Na temi " Ženetine koje će Srbiji doći glave" ti pominjes nekakvu crveno crnu kolaciju, prodaju Kosova i sl. gluposti, a tema je o sasvim drugoj stvari. A da, jos jedan dokaz tvoje opterecenosti radikalima...a inace tim trolovima protiv radikala na svakoj mogucoj temi u kojim se u vecini oni nigde pre toga nisu cak ni pomenuli, ti im samo dajes na vaznosti, nesto kao sto rade politicari, pa posle kukaju ko suri pilici sto im rejting raste.

Dakle, sve je jasno.
Nemam nameru da se cimam ovde, tema je sluzila pre svega kao obracanje moderatoru foruma politike, tj. kao predlog da se spreci ovakva vrsta srozavanja foruma.
Ako ti se bre neka tema ne svidja, i ako ne odgovara tvom cedoistickom politickom profilu, lagano je zaobidji, ne moras svaki put da se ubacujes glupostima i narusavas tok diskusije.

Zavrsio sam sa ovim, nadam se da ce jomini da odreaguje kako najbolje zna u cilju "odrzavanja" ovog foruma koji vidimo u poslednje vreme (tj. zanimljivo od kad je st. maurice ovde) pocinje lagano da propada, i po kvalitetu, i po posecenosti i ucestvovanja u njemu.

Најбољи лек против st.maurice, познатог и као Главоња односно Свети Марвикије је игнорисање. Зезајте се с њим док вам је занимљиво, кад више није, има листа за игнорисање. Свака "озбиљна" расправа са њим је чисто губљење времена.
Иначе он је знао да неке теме тролује све док их модератор не закључа, што уопште није лоша стратегија. Једино што је био проваљен па је после узалудно понављао своје трол-постове.

eIvin:
Ko ti drma kavez?
Hajde lepo na temu o NVO,ima duh nešto da ti kaže...:D

Да, да, овај кавез:
cheda3dw.gif

st.maurice:
To je sasvim legalano politicko misljenje (da treba ubijati 'nevernike')... doduse u ex-talibasnkom Afganistanu ;)... i na podforumu politika, naravno 8)

Јесте, ако ти се не свиђа иди на капирај-копирај тамо није легитимно, можеш и на форум ДО јер тамо нешто тренирају строгоћу, упс... тамо си доживотно банован ... или се посвети свом луткарском позоришту.
У свету мапетоваца све је могуће, па и твоје "мишљење" да буде релевантно.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back