Primakov: Rusija ce braniti Srbe

berns: nezavisno kosovo jedina opcija
Politika - Pre 57 minuta

VAŠINGTON - SAD će podržati deklaraciju kosovskog naroda o nezavisnosti, ako u Savetu bezbednosti UN ne bude usvojena nova rezolucija, izjavio je američki državni podsekretar Nikolas Berns.

U sinoćnoj raspravi pred Savetom za spoljne odnose u Vašingtonu, kako prenosi AP, Berns je dodao da se Vašington ipak nada da će nova rezolucija biti usvojena i da će potom uslediti priznavanje Kosova.

Berns je rekao da SAD smatraju da je nezavisnost jedina opcija za Kosovo i izrazio nadu da snažna podrška te zemlje nezavisnosti Kosova, neće izazvati trajnu štetu u odnosima sa Srbijom.

Americki državni podsekretar ocenio je da bi odustajanje od Kosova, Beogradu omogućilo bržu intergaciju u zapadnu Evropu i prevazilaženje napetih odnosa sa Vašingtonom.

"Ne želimo da ova veoma bolna i teška odluka o nezavisnosti Kosova pokvari mogućnost za dobre odnose naše dve zemlje. Posle veoma bolnog odvajanja Kosova od Srbije, SAD će veoma jasno izraziti stav da možemo imati lepu buducnost sa srpskim narodom", rekao je Berns.
lazi ljudi, lazi....ruske lazi....ajde sto vas oni lazu, al' sto im vi verujete????????

adem_ks:
lazi ljudi, lazi....ruske lazi....ajde sto vas oni lazu, al' sto im vi verujete????????
Ако на тај начин добијете независност, вероватно хоћете, Косово ће вам потрајати око 20 година и тада ћемо га опет вратити у састав Србије. Колико су га Турци држали па смо га повратили.

СЛОБОДА:
Ако на тај начин добијете независност, вероватно хоћете, Косово ће вам потрајати око 20 година и тада ћемо га опет вратити у састав Србије. Колико су га Турци држали па смо га повратили.
ako ga ga mi budemo dobili, znas kada cete ga povratiti, mislim kada cete ga ponovo dobiti u sastav srbije??? onda kada srbi budu ziveli u skladu sa svojim "motom", a ja mislim nikada... doduse nada postoji ali...to je moje misljenje, nema ljutis

dinstbir: nezavisnost kosova najgore rešenje
Politika - Pre sat i 10 minuta

PRAG - Nezavisnost Kosova za Balkan je najgore rešenje, a pošto nemamo nikavog dobrog rešenja trebalo bi da poštujemo međunarodno pravo, ocenio je nekadašnji izvestilac UN za ljudska prava u bivšoj Jugoslaviji Jirži Dinstbir (Jiri Dienstbier).

U intervjuu u novom broju češkog nedeljnika "MF Plus" Dinstbir je naglasio da postoji i važi Helsinška završna povelja, prema kojoj promene granica mogu da se priznaju samo ukoliko se o tome dogovore sve strane učesnice.

"Kao na primer Česi i Slovaci, ili Rusi i Ukrajinci i slično. Štaviše, političari koji umeju da razmišljaju znaju da priznanje nezavisnosti Kosova može imati neverovatne posledice - istu nezavisnost će ođednom moći da traže u Republici Srpskoj u BiH, Mađari u Slovačkoj, Katalonci i Baskijci u Španiji..." upozorio je Dinstbir.

Bivši čehoslovački ministar inostranih poslova smatra da za "sve ove godine na Kosovu nije rešeno ništa, a na vlasti je i dalje Oslobodilačka vojska Kosova, ma kako se sada zvala".
...... no coment

Back