Prijemni

@IBM E,dobro se slozismo jednom:).

Ma kvaliffik.nikako ne moze biti problem-imas godinu dana,400 zadataka iz mate,400 iz srpskog,pa ti lepo nauci.

A prijemni(za specijalne gimazije) ,nemas pojma kakvi ce ti sve zadaci zapasti.;)

Sibil Vayne- I za muzičke škole je takođe problem...Celu sam onu knjigu OTM morao da znam pod konec,a za solfeđo da ne pričam...Bio ja na polaganju i još dva lika iz moje škole.Oni odabrali instrumentalni,ja teoretski odsek.I kažu oni meni- koja si ti budala čo'eče,ti cele dve knjige mora da znaš napamet i još ne znaš kakva će pitanja da ti padnu,a mi na violini cige-lige,cige-lige i položiće mo...I ja im rekoh- Videćemo drugovi rezultate.I znate šta je bilo? Ja budala položio,a oni pametni popadali...Mada je zeznuto sad i za fax isto se ne znaju pitanja,tako da će biti belaja...

ja sam ispala pagly shto nisam nastavila dalje myzichq...tj makar srednjy da zavrshim pa posle lagano...a ne ovako :|
a za prijemni matematiq sam zaebala nijednom nisam preshla....al' ipak je ispalo syper jer da sam je dobro yradila otishla bih na dryshtevni jer mi je to bila prva zelja...a onda bih se ybila def...mada i prirodni *****...al' ae...

Ja sam isto vukovac... i djak generacije... Poshto me mrzi da spremam srpski, a pritom mi ide matematika, upisacu matematichke specijalce u Gimnaziji (Valjevo)... :D Nije da bi mi srpski pravio neki problem, ali lenja sam ***... :) Ovako, po kratkom postupku cu probati da upishem i da posle uzivam. Prijemni nam je sledece subote, a ja zbirku otvorila nisam! Idem na one pripreme koje su 2 put nedeljno i na kojima se rade prijemni ispiti od proshlih godina... :whistling:

a zar ne treba swima prijemni da bude u isto wreme????Nama je 18 i 19 juna.....pa shta da wam kazem...nasa gimnazija je propala i retko ko je upisuje jer je jako teska,a tamo idu oni koji su bili wrlo dobri u osnownoj,.......u gimnaziji nema ko se ne drugira,ko ne pusi i ko ne pije.........zato sada swi bolji upisuju ekonomsku za koju treba 80-90 poena.......a skola je laka,i tako...inace 40 bodowa treba za prirodni,za drustweni treba 60 ja mislim,za opsti ne znam...;)

a zar ne treba swima prijemni da bude u isto wreme????Nama je 18 i 19 juna.....pa shta da wam kazem...nasa gimnazija je propala i retko ko je upisuje jer je jako teska,a tamo idu oni koji su bili wrlo dobri u osnownoj,.......u gimnaziji nema ko se ne drugira,ko ne pusi i ko ne pije.........zato sada swi bolji upisuju ekonomsku za koju treba 80-90 poena.......a skola je laka,i tako...inace 40 bodowa treba za prirodni,za drustweni treba 60 ja mislim,za opsti ne znam...;)

A jel' weird? :confused:
Ne, poshto smo mi specijalci, nama je 31., dok je jezichkim specijacima (filolozima) 31. srpski, a 1.06. engleski.... :D

@IBM E,dobro se slozismo jednom:).

Ma kvaliffik.nikako ne moze biti problem-imas godinu dana,400 zadataka iz mate,400 iz srpskog,pa ti lepo nauci.

A prijemni(za specijalne gimazije) ,nemas pojma kakvi ce ti sve zadaci zapasti.;)

Moje iskustvo od pre tri godine: Prijemni sam rešio da radim 24 h ranije,kada sam odlučio da upišem još jednu gimnaziju.Kupio sam vežbanke,i preko noći sva rešenja memorisao - što se tiče srpskog,i dobio 18 poena.Matematiku nisam vežbao uopšte,mrzelo me. :mrgreen:
I tako dobih 8 poena iz mate...Kad se samo setim... :dash:

Eh.. Prijemni..
Evo ja sam zavrshio sa svim stvarima za shkolu, i jedina, pritom i najveca briga, trenutno mi je prijemni.
U osnovnoj shkoli uvek sam prolazio sa svim peticama, takodje sam i imao diplome tako da cu biti vukovac..
Planiram da upishem trecu gimnaziju, za koju, inache, treba oko 97-98 bodova.. Shto znachi da moram da imam minimum 38 na prijemnom. Minimum.
E sad... Ja sam obe zbirke do sad preshao po dva puta, sada cu krenuti treci put, ali me ipak hvata panika pre je*eni prijemni... Uvek pomislim shta ce biti ako se sj*bem negde..

Shta cete vi sa prijemnim? kako idu pripreme? koju shkolu? itd ;)

Pa, ja sam prosle godine bio na prijemnom. Samo se opusti i sve ce bude OK! :ok:

Pa dobro, shta da ti kazhem...
Nemam josh uvek ideju shta cu raditi u zhivotu, ne pronalazim sebe kao nekog ekonomistu ili menadzhera.. Ponajmanje neka gradjevinska ili dizajnerska...

Pa i nemam ja toliko tremu.. Ali pomisao da imam pravo na samo 2 poena da pogreshim... Ma ne znam.. Matish mi nije problem, zadaci su skroz fini.. Ali u srpskom kakvih zadataka ima.. :S
Pogotovo shto mi je nastavnica baqta, koja inache ne zna da pricha, i kada smo je zamolili da malo na chasu radimo iz zbirke i vezhbamo, rekla je "aha, vi mene obmanjujete, sledeci chas imate kontrolni iz knjizhevnosti".. I dala nam ga je.. Toliko o elitnom obrazovanju u Beogradu xD

brate....lista zelja se ne pravi i ne razmislja se nedelju dana pre nesgo sto se predaju....od samog prijemnog ti zavisi dalji zivot....ako je u pitanju obrazovanje to se moze i bez gimnazije....svi idu na fazon upisuj gimnaziju jaca skola jace sve potrudi se malo....aham pa zavrsis pa sta onda....onda moras na fakultet e i kad zavrsis *** onda jurcas posao itd.....covece to ne daje cimanje....em se iscedis em nemas koristi....ovako ako zavrsis neku strucnu skolu u toku kraja skole vec mozes da osiguras posao....zavrsis i odma pocnes da radis....tece ti radni staz imas kintu milina....i ako te zanimaju neke studije upises brate vanredno to bi bilo pozeljno cisto zbog licence....to ipak sve zavisi od ljudi....nisu svi isti....

brate....lista zelja se ne pravi i ne razmislja se nedelju dana pre nesgo sto se predaju....od samog prijemnog ti zavisi dalji zivot....ako je u pitanju obrazovanje to se moze i bez gimnazije....svi idu na fazon upisuj gimnaziju jaca skola jace sve potrudi se malo....aham pa zavrsis pa sta onda....onda moras na fakultet e i kad zavrsis *** onda jurcas posao itd.....covece to ne daje cimanje....em se iscedis em nemas koristi....ovako ako zavrsis neku strucnu skolu u toku kraja skole vec mozes da osiguras posao....zavrsis i odma pocnes da radis....tece ti radni staz imas kintu milina....i ako te zanimaju neke studije upises brate vanredno to bi bilo pozeljno cisto zbog licence....to ipak sve zavisi od ljudi....nisu svi isti....

Ma daj,čoveče.
Socijalno,zdravstveno i redovna plata... :p
I radno vreme od 7 do 16,
300 dana u godini... Ne zvuči nimalo poželjno...

pa mnogo je lakse naci posao sa fakultetom nego sa srednjom.....ej,danas ljudi koji su i fakultet zawrsili,pa cak magistrirali nemaju posao a kamoli ljudi koji imaju samo srednju skolu...bez fakulteta je u owo wremem jako jako tesko

Srednja škola je danas kao osnovna...Samo si sa srednjom školovani čistač ulice...

nije tako....veruj mi da nije....moj buraz je zavrsio srednju skolu a bavi se kompovima....cim je zavrsio srednju nasao je posao bez problema...sad sljaka zaradjuje dobro....nije sve ono da zavrsis pa tek posao....ne....nalazis vezu snalazis se....takva su vremena mora da se radi....

Back