Prijemni

pa ja i da odem u srednju swakako bi isla na fakultet....danas si nista bez fakulteta,sa fakultetom mozes da uspes i u nekoj stranoj i mnogo razwijenijoj zemlji,i retki su ti ljudi koji odma nadju posao cim zawrse skolowanje,a pogotowuako jos nisu isli na fakultet........tako da ja sam planirala ekonomsku....bas zbog tih razloga kasnije fakultet itd...ali sam odlucila da cu bilo kako bilo ici na fakultet...i tako da cu ici u gimnaziju

pa dobro to je lepo...ali znate nije lepo to shto niko ne zaposljawa mlade,ipak trebalo bi mlade zaposljawati.......zar ne?

kad imas ljude da te udjes u tzv mala vrata sve moze....pa i sa srednjam skolom....a za ono za fakultet nisam siguran ali mislim da mali broj fakulteta nasih priznaju u svetu....

pa ja i da odem u srednju swakako bi isla na fakultet....danas si nista bez fakulteta,sa fakultetom mozes da uspes i u nekoj stranoj i mnogo razwijenijoj zemlji,i retki su ti ljudi koji odma nadju posao cim zawrse skolowanje,a pogotowuako jos nisu isli na fakultet........tako da ja sam planirala ekonomsku....bas zbog tih razloga kasnije fakultet itd...ali sam odlucila da cu bilo kako bilo ici na fakultet...i tako da cu ici u gimnaziju

udji bre onda u ekonomsku....nadji neke vezice za neki stalni posao sto ima smisla....da kad zavrsis odma pocnes da radis i stekas....i mozes i vanredno na fax....razmisljajte malo ljudi....od gimnazije ce te samo da izgubite dodatno vremena....teska vremena dolaze mora da se steka....

brate....lista zelja se ne pravi i ne razmislja se nedelju dana pre nesgo sto se predaju....od samog prijemnog ti zavisi dalji zivot....ako je u pitanju obrazovanje to se moze i bez gimnazije....svi idu na fazon upisuj gimnaziju jaca skola jace sve potrudi se malo....aham pa zavrsis pa sta onda....onda moras na fakultet e i kad zavrsis *** onda jurcas posao itd.....covece to ne daje cimanje....em se iscedis em nemas koristi....ovako ako zavrsis neku strucnu skolu u toku kraja skole vec mozes da osiguras posao....zavrsis i odma pocnes da radis....tece ti radni staz imas kintu milina....i ako te zanimaju neke studije upises brate vanredno to bi bilo pozeljno cisto zbog licence....to ipak sve zavisi od ljudi....nisu svi isti....
.
Ako 300-350 evra podrazumevas kao milinu, teško si se prevario.

nije tako....veruj mi da nije....moj buraz je zavrsio srednju skolu a bavi se kompovima....cim je zavrsio srednju nasao je posao bez problema...sad sljaka zaradjuje dobro....nije sve ono da zavrsis pa tek posao....ne....nalazis vezu snalazis se....takva su vremena mora da se radi....
To jako lepo, ali pitaj tvog burazera šta će da radi sa 40 ili 50 godina bez fakulteta. Ako uopšte planira da živi toliko. Danas je trend "može samo sa srednjom, plata 20-25000, ne radi se samo nedeljom, uslov je da kandidat bude mladji od 30 godina".

udji bre onda u ekonomsku....nadji neke vezice za neki stalni posao sto ima smisla....da kad zavrsis odma pocnes da radis i stekas....i mozes i vanredno na fax....razmisljajte malo ljudi....od gimnazije ce te samo da izgubite dodatno vremena....teska vremena dolaze mora da se steka....
Raspitaj se malo koliki procenat njih koji završi srednju školu nastavi da radi i studira istovremeno. A onda se raspitaj koliki procenat njih i završi fakultet uz istovremeni rad.

Poslednja izmena:
.
Ako 300-350 evra podrazumevas kao milinu, teško si se prevario.

To jako lepo, ali pitaj tvog burazera šta će da radi sa 40 ili 50 godina bez fakulteta. Ako uopšte planira da živi toliko. Danas je trend "može samo sa srednjom, plata 20-25000, ne radi se samo nedeljom, uslov je da kandidat bude mladji od 30 godina".

Raspitaj se malo koliki procenat njih koji završi srednju školu nastavi da radi i studira istovremeno. A onda se raspitaj koliki procenat njih i završi fakultet uz istovremeni rad.
ja sam cini mi se vec i spomenuo u jednom od ranijih postova da oce zbog licence iliti zbog ovoga sto kazes....u svakom slucaju bolje je i to tj da imas neku kintu i da znas da imas nego nista zar ne...?? stao si na noge...pocinjes da zaradjujes.... zato se upisuje onaj fakultet koji ti najbolje lezi i od kojih neces da sa namucis vise....i nece ti predstavljati neki veci teret....mislim on radi sa kompovima....i nasao je relativno lako posao....to se i uglavnom trazi....pa je i lako upao....dalje....kad vec spomenu ove procente danas u srbiji jos uvek ima radnih mesta gde se moze za manji procenat radnog vremena zaraditi solidna lova....sto je velika prednost....sto naravno nece biti slucaj ako udjemo u eu(ako udjemo)....mislim ne znam ovo je moje misljenje....

Poslednja izmena:
Velika je i rizicna investicija opremiti svaku ucionicu u svakoj skoli sa po kompjuterom za svakog ucenika da bi se oprobao taj sistem da ucenici i profesri rade kao roboti, tako sam ja mislila kad je trebalo da odlucim gde treba investirati iz nacionalnog budzeta. Kao sto vidite, profesori i administracija ne mogu ni Bolonju da primene kako treba. Robotizam je tek sledeci korak.

ja swakako planiram posle fakulteta u inostranstwo negde da odem...mozda u sloweniju,gowore slicnim jezikom kao i mi a usli su u EU,plate su mnogo wece nego odwe...moja mama je doktor ima platu oko 40 hiljada,a tamo neki njeni poznanici sta ja znam isto doktori imaju platu 100000.......ili tamo ili u hrwatsku,ili to mi je najbolje u swajcarsku

ja swakako planiram posle fakulteta u inostranstwo negde da odem...mozda u sloweniju,gowore slicnim jezikom kao i mi a usli su u EU,plate su mnogo wece nego odwe...moja mama je doktor ima platu oko 40 hiljada,a tamo neki njeni poznanici sta ja znam isto doktori imaju platu 100000.......ili tamo ili u hrwatsku,ili to mi je najbolje u swajcarsku

nemoj da se zavaravas da ce tamo biti bolje.....;)

zadnje mesto na koje bih otisla

:rotf::rotf::rotf::rotf::rotf:Sto??Pa 4 godisnji smer??;) Sa ekonomskim faksom mozes da brises dupe,sa medicinskim vec i nesto mozes,se elektro tehnickim posao odmah plata nije ispod 100000 dinara (moj ne rodjeni burazer radi za te pare),Fon isto kao i za ekonomski,Matematicki e tu si na konju,politicki i filozofski odmah se uclani u stranku i u parlamentu si!! E sad sa gimnazijom tek bulju brises,to je tek sranje istu matematiku,fiziku ima moj smer (elektro tehnicar racunara) kao i ovi sa prirodno matematickog u gownaziji a jos imam i programiranje,Osnove elektro tehnike,Elektroniku,Merenja,telekomunikacije....sve vezano za kompove!! I plus mozes da radis sa ovime a sa gownazijom nista!!

Poslednja izmena od moderatora:
covece malo se vise bavi sa kompovima i usavrsava engleski i bole je....mislim moze i sa ekonomskim al ono zaguljeno malo....pa i moj buraz isto....mislim sto se svi loze na gimnazije to mi nije jasno...kao jaka skola ***** palac a moze samo bulja da se obrise i moze samo da se hvali time sto je zavrsila gimaziju....

Back