Prijemni ispit za srednje skole 2010-2011 - Generacija 1995!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ufff nikada ne bih ponovo radio prijemni...Nema tih para.....
A za sastave sve zavisi od profesora....

Joj ni ja...
Nije mi jasno kako sam ja ono pregurala onako hladne glave pored tolikog pritiska sa svih strana...makar mi roditelji nisu stvarali tenziju sto je dobro...ali ne bi vise...neka hvala...
A vi buduci srednjoskolci opusteno,bez nerviranja,samo kulirajte i hladne glave budite,jer nece valjati ako i sami sebi stvorite haos u glavi...
Sto se tice srednje skole,u gimnazijama je gramatika svedena na minimum,sve je knjizevnost...ali zanimljivo je...makar meni posto volim knjizevnost :)...e i stvarno ima puno sastava da se pise...:)

Sto se tice srpskog jezika i knjizevnosti u gimnazijama,da,preovladava knjizevnost u velikoj meri,mada ima i gramatike svakako.Eh sad,mnogi profesori ne predaju ili izbegavaju da predaju gramatiku(koja nije nimalo naivna) i sl.,jer nazalost mnogi taj predmet predaju u srednjim skolama sa zavrsenom opstom knjizevnoscu,umesto srpskim jezikom i knjizevnoscu,kao npr. MOJA PROFESORKA,koja na pismenom pregleda i ispravlja pravilno napisane reci.Inace,organski ne podnosim knjizevnost jer je dvojaka,trojaka,petojaka...Svako ima svoju analizu dela i slicno,nikad ne mogu kad odgovaram da pogodim sta je ona zamislila u svojoj glavi.Sto se tice gramatike,bio sam redovan na takmicenjima,i u tome se umnogome pronalazim.Pu izem ti i nju i predmet i knjizevnost.

Sto se tice srpskog jezika i knjizevnosti u gimnazijama,da,preovladava knjizevnost u velikoj meri,mada ima i gramatike svakako.Eh sad,mnogi profesori ne predaju ili izbegavaju da predaju gramatiku(koja nije nimalo naivna) i sl.,jer nazalost mnogi taj predmet predaju u srednjim skolama sa zavrsenom opstom knjizevnoscu,umesto srpskim jezikom i knjizevnoscu,kao npr. MOJA PROFESORKA,koja na pismenom pregleda i ispravlja pravilno napisane reci.Inace,organski ne podnosim knjizevnost jer je dvojaka,trojaka,petojaka...Svako ima svoju analizu dela i slicno,nikad ne mogu kad odgovaram da pogodim sta je ona zamislila u svojoj glavi.Sto se tice gramatike,bio sam redovan na takmicenjima,i u tome se umnogome pronalazim.Pu izem ti i nju i predmet i knjizevnost.

slazem se. ni ja uopste ne volim knjizevnost. vise volim gramatiku, ali se nisam isto proslavio, 2 puta sam bio drugi i jednom treci na opstinskim takmicenjima.

e sad vidim komentare tipa 'ja nikad ne bi ponovo polagao prijemni!'
ja verujte i bi, uopšte mi nije bio problem, malo me nerviralo sto smo bukvalno sve saznavali samo preko tv-a i sto je sajt mps bio pretrpan onog dana kad su izasli rezultati...
a prijemni... sta ima da se krije, naravno da smo (cela moja generacija) bubali zbirke napamet, i da je to bilo bolje nego sto sad moras i da ucis dodatno jer menjaju pitanja... onako si znao kad ima nesto da se podvlaci uglavnom je islo a)prvi-cetvrti b) drugi peti itd...

Ja knjizevnost... Ajde gramatiku i nekako shvatim ali knjizevnost mora da se uce napamet :dash:

Boze...nikad mi nece biti jasno kako neko ne kapira knjizevnost....slusas na casu,ukljucis mozak i kraj...a gramatika mora da se pazi da se pravilno uradi da sve radis po pravilima...
Misljenja su podeljena...ali ja definitivno glasam za knjizevnost kao laksu opciju...

Boze...nikad mi nece biti jasno kako neko ne kapira knjizevnost....slusas na casu,ukljucis mozak i kraj...a gramatika mora da se pazi da se pravilno uradi da sve radis po pravilima...
Misljenja su podeljena...ali ja definitivno glasam za knjizevnost kao laksu opciju...

ee da slusham na chasu, nema shanse :P

one epske pesme :dash: u stanju sam 5 puta da prochitam i ne shvatim nishta -.-

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back