Prijedlozi lijepih imena za djevojcicu i djecaka

maslachak,
izvini sto se mesam, ali jako pazljivo biraj ime, da se dete ne bi nerviralo posle ceo zivot, i da mu se deca ne smeju. :-)
nekome se verovatno svidja ime, ali ja nisam znala da li da se smejem ili da placem kada su moji prijatelji detetu dali ime gligorije. :shock:

znam, ali moj chovek i ja nikako ne mozzemo da se dogovorimo oko nekog, bilo kog mushkog imena....
ja sam volela da mi se sin zove istok ili jug... :D
ae, reko` kad necesh istok, neka bude jug...
ali nece da chuje...
a ja necu da mi se sin zove luka, npr.
ima ih stotine.
i tako...
ur raskoraku smo...

mislim, mamina koleginica je sinu dala ime gedeon i tepa mu gedza.
to se zove osakatiti dete. :lol: :lol:

Mi pre 9 godina dadosmo sinu ime TRAJKO. Svi su se krstili kada su culi kakvo sam ime dala detetu. Medjutim, kada zovem npr. svoju kozmeticarku da zakazem, kazem svoje ime, ona ne moze da se seti, a onda me pita:"Trajkova mama? Pa tako recite..." Zakazujem cerki kod zubara, kazem "Jelena ta i ta, znate dolazili smo pre dve nedelje, rekli ste da vam se javimo zbog...", ma nema trika da se med.sestra seti, kazem ja "pa to je Trajkova sestra" i naravno usledi ono, sada vec uobicajeno "aaaa, pa tako kazite...". Eto, sada i on provaljuje da mu je ime "malo" drugacije i samim tim prepoznatljivo, pa je prestao da mi postavlja pitanja tipa "sa koliko godina cu moci da promenim ime...?"

ja bih postavio sledece kriterijume za ime mladog bica:

Jednog trenutka Osoba koja nosi izabrano ime, sigurno ce zeleti da se oseca Jedinstveno. Zato je ruzno dati popularno ime, jer koliko sutra u njenom odeljenju bice 5 Milica, 8 Dunja, 8 Anja......
Zar ne bi bilo divno da samo Ona bude ........
To je po meni Prvi kriterijum - Posebnost

Da se lako pise i lako izgovara
Slova tipicna za srpski jezik, se tesko pisu, i tesko izgovaraju Tamo Negde.
Secam se da smo otisli ko klinci da ucimo jezik u Brighton, i moju drugaricu Biljanu su svi zvali Bildzejn, ili Bildzana. Zivorada niko nije uspeo ni da zapise, ni da izgovori, Vojislava takodje, ........Dundza......

Da se od imena ne pravi nadimak
Meni se mnogo svidja ime Jovan, ali svi koji nose to ime budu zvani: Jovo !
Voki ! Jocko ! Jole ! Jovice !......

Da ne nosi bilo kakva opterecenja svojih roditelja:
nacionalna ili popularno idolopoklonstvo akuelno u vreme radjanja Osobe

moj predlog:

Tihon

Vito

Jona

Nemoj molim te da pričaš o jedinstvenom imenu ja imam takvo jedinstveno da u celom Beogradu nema niko. Uvek sam ga mrzela a i sada isto. Bilo mi je krivo što nemam neko popularno ime, jer uglavnom svi greše pri pisanju i čitanju mog imena tako da je to vrlo frustrirajuće.

Moj sin se zove Mihajlo. Ja sam htela da se zove Dimitrije pa da mu pevam "Mito bekrijo" i "Dimitrije,sine Mitre" ali sam bila nadglasana. Ako sledece bude decak-sad samo ja imam prava glasa- bice Simon. Nekima se vise svidja Simeon. Meni ne. Inace su mi prelepa imena Jug i Istok ali mi je prva opcija bila ime Sever. Kad je dobro za Severinu... dobro je i meni . Ali,eto...

Back