Prijedlozi lijepih imena za djevojcicu i djecaka

po meni uvek treba birati ime koje je internacionalno. zamisli da ti dete ode na skolovanje u Ameriku....
kako ce ga onda zvati ako se zove srdjan, rastko, strahinja itd..
biraj nesto kratko ali slatko(nece niko moci da mu da nadimak) i uvek ce biti isto gde god on bio u svetu...
ima lepih predloga...damjan, leon, ilija (elia), Aleksa, Nikola ...

ja bih postavio sledece kriterijume za ime mladog bica:

Jednog trenutka Osoba koja nosi izabrano ime, sigurno ce zeleti da se oseca Jedinstveno. Zato je ruzno dati popularno ime, jer koliko sutra u njenom odeljenju bice 5 Milica, 8 Dunja, 8 Anja......
Zar ne bi bilo divno da samo Ona bude ........
To je po meni Prvi kriterijum - Posebnost

Da se lako pise i lako izgovara
Slova tipicna za srpski jezik, se tesko pisu, i tesko izgovaraju Tamo Negde.
Secam se da smo otisli ko klinci da ucimo jezik u Brighton, i moju drugaricu Biljanu su svi zvali Bildzejn, ili Bildzana. Zivorada niko nije uspeo ni da zapise, ni da izgovori, Vojislava takodje, ........Dundza......

Da se od imena ne pravi nadimak
Meni se mnogo svidja ime Jovan, ali svi koji nose to ime budu zvani: Jovo !
Voki ! Jocko ! Jole ! Jovice !......

Da ne nosi bilo kakva opterecenja svojih roditelja:
nacionalna ili popularno idolopoklonstvo akuelno u vreme radjanja Osobe

moj predlog:

Tihon

Vito

Jona

A tek ako se preziva Miric! :))) A Milic je super, moze da bude i ime i prezime, Milic Milic.

To! Moji rodjaci jedni se prezivaju Milic. I dobiju klinca. E, bas mi je bilo krivo sto mu nisu dali iem Milic! A imali su priliku... Pih :)

Ja licno imam mnogo veci problem sa odabirom adekvatnog zenskog imena. A muskih... Iahahaj!

Andrija
Andrej
Aleksa

Vasilije
Viktor
Vladimir
Vojin
Vuk

Damjan
Demijan
Danilo
David
Davor
Dimitrije

Igor

Jakša
Jovan

Mateja
Matija
Mirko

Nebojša
Nikola

Petar

Saša
Stevan

Todor

Eto, sve po azbucnom redu!

jedno ime koje sam skoro čula u jednoj pesmi i dopalo mi se - Simona
pjesma je od James BLunta zar ne?
Od muskih,Viktor(to najvise),Patrik(znam da zvuci kao ime vilenjaka ali sta cu akd mi se svidja :mrgreen: ),Gregor,Simon,Sergej,Pavle,Maksim...
Od zenskih Sara (ne zato sto se ja tako zovem nego mi se svidja :mrgreen:),Nada,Vanda...
Ines je isto lijepo,ali znam masu zena koje se zovu Ines pa mi se sad manje svidja...(jedno od imena koja su predlagana na mom rodjenju).

Back