Prijedlozi lijepih imena za djevojcicu i djecaka

Meni je ovo davanje stranih imena smešno da smešnije biti ne može, no dobro...
Od stranih imena su mi lepa samo ruska... bliska su nam... Eleonore, Melise, Marele, Zoje itd... ne da mi neotesano deluju... prva asocijacija su mi napaćeni gastarbajteri....
Imam srpsko ime, ne baš popularno... nekada davno jeste bilo, sad mi ovi urbani likovi kažu da je seljačko. Sestra ima rusko, jako lepo ime.. tačnije u pitanju je ruski nadimak koji se kod nas nekako odomaćio.
Deca će mi imati srpska imena.

Od stranih imena su mi lepa samo ruska... bliska su nam... Eleonore, Melise, Marele, Zoje itd... ne da mi neotesano deluju... prva asocijacija su mi napaćeni gastarbajteri....
Imam srpsko ime, ne baš popularno... nekada davno jeste bilo, sad mi ovi urbani likovi kažu da je seljačko. Sestra ima rusko, jako lepo ime.. tačnije u pitanju je ruski nadimak koji se kod nas nekako odomaćio.

Recimo...David, Ruben, Levi:D
Lepa muska imena (vecina intern. imena su Biblijskog porekla, nasa isto, samo prilagodjena jeziku), posebno kada su data mesavinom Slovensko-Germanskog porekla:aha:
Lara...jedno od lepsih zenskih imena:D
A to... nazvana seljacko, (svako je ime lepo ako se mozemo identifikovati sa njime)...cista malogradjanstina koje je na nasem podneblju u obilnosti:sad2:

sto gasteri kada su nam se bake tako zvale :roll:

Vidak je lepo :)

'U turskom katastru za okolinu Beograda iz 1528. i 1536. godine nalazimo nekoliko puta musko ime Iskrosav... Antroponim Iskrosav znaci in flammae gloriam habens i svrstava se u red starih slovenskih licnih imena vezanih za kult vatre'.
Izvor: Velimir Mihajlovic, Jedno do sada nepoznato musko ime iz XVI veka, Onomastica Jugoslavica, I, Ljubljana, 1969, str. 156-158.

Poslednja izmena:
Ево један мрачњачки пост спрам теме, а о смени управника Атељеа 212, Кокана Младеновића.
Кокан је име за пса.
Ето тако да знате.
Иначе непроверени, можда и кварни гласови, тврде да се наведени Младеновић зове Сандокан, па онда онако од миља Кокан...

Ево један мрачњачки пост спрам теме, а о смени управника Атељеа 212, Кокана Младеновића.
Кокан је име за пса.
Ето тако да знате.
Иначе непроверени, можда и кварни гласови, тврде да се наведени Младеновић зове Сандокан, па онда онако од миља Кокан...

Čovek se stvarno zove Sandokan nije predmet sprdnje. Iskreno meni nikad nije bilo bitno šta drugi misle. Deca zafrkavaju drugu decu i ako nose naočare slabije čuju, ali to je već nešto na šta treba roditelji da utiču.

Back