Prijatelji :?

sad ja tebe ne razumem.

ako kazem da u ljudima ne vidim vukove, to znaci da nemam predrasudu u smislu da cu zivim zacementirana u svetu dvoje ljudi koje poznajem od seste godine jer-ce-svi-da-me-yahebu.upoznavacu ljude, kad prema nekom osetim poz.energiju nece me strah da ce mozda jednom izneveriti spreciti da mu postanem prijatelj.ja ne mogu da budem sigurna da me nece zajebati.ali dobro koje dobijam od ljudi jer sam po pravilu otvorena i verujem, je mnogo vece od razocarenja koje povremeno dozivim.
sa druge strane, to apsolutno ne znaci da se necu braniti ako me neko ugrozava, da ne umem da se zastititim i da sam nekakvo jagnje koje prevode zedno preko vode.naprotiv.upravo svest o sopstvenoj snazi mi i omogucava da zivim otvorena prema ljudima.
mislim da je vd to hteo da kaze.to sam ja procitala.to je ono sto i ja mislim, i kako zivim.
al ajd sad da ga izbacimo iz price, def mu ne treba advokat:)

pa da...kome se ne sviđa i hoće pomoć.... nek otvori temu na pomoć.....
. sindi...fraze su super..kad se narokaju jedna do dooge..pompezno onako...divota....a fraze su super .jer su to male istine drušvenoprihvatljivog opštenja među ljudima...."lepota je u malim stvarima"......."nisu svi isti".."bogatstvo različitosti"......u kolokvijalnom govoriu niko ne može da ti kaže da je to neistina... to su istine...ali...da li stvarno misliš da ljoodi stoje iza svojih reči i da se tako ponašaju....ja ne mislim....broj ovaca i vookova je podjenak......tu negde....čisto da se održi ekosistem....
sa druge strane reč ugađanje mi baš i nije neka za prijateljstvo.....kao...ljoodi rade u sooštini sve zbog sebe...da sebi ugode...tačno...ali se onda ne gađajte frazama....o miru u svetu i požrtvovanosti i razumevanju.........na primer...nije niko to rekao...jer smo svi najpametniji.......e, a mene boli baš da merim ugođaje sa prijateljem...meni bitno samo kakav je čovek...pre svega prema drugima...ne prema meni..ja iz toga kakav je prema drugima znam kakav je............pa sam stoga..rekoh..boodala................al bare ne visim pet-sub uveče na netu...............

ali lepota jeste u mali stvarima..i nisu svi ljudi isti:wink:

pazi meni je ok nacin na koji ti procenjujes ljude koje zoves prijateljima, i ok mi je ako te zabole bas da im ugadjas.na neki nacin iskazujes prijateljstvo, to je izvesno.
ali ja eto bas volim ponekad da usrecim svoje prijatelje, i to ne zbog mira u svetu.mozda je zbog mene, jer se onda osecam srecnom, ali je sigurno i zbog njih jer volim da budu srecni.i kako god kretenski zvucala recenica-ko je mene zahebao, zahebao se, jer me je izgubio...ja to stvarno mislim.jbg. to je valjda najvisi stepen uobrazenosti:roll:
ali ja nikad nisam zahebala nekog koga smatram prijateljem, nikad slagala, nikad odbila pomoc.u mojoj kuci je promenada ljudi, koji se uvek osecaju dobrodosli.jer ja sam veoma socijalno bice. i ljudi su ono sto najvise cenim u zivotu.
a ovo..ja makar nisam petkom i subotom uvece na netu:wink:
to nije ni za komentarisanje.veruj mi, da dodje vreme kad nemas zelju da ides van.cak i kad nema deteta koje spava u drugoj sobi.sedenje po kaficima, i ispijanje ..kojecega..postane pomalo dosadno u nekim godinama.sreca je sto ti u te godiine neces doci.ostaces vecno mlad:)

Само јадници су суботом увече на Нету... :razz: Немате приватни живот, мишеви!

(Ајд да видим, коме сме сад да гори зелена лампица? :lol: )

...Sindi svaka chast, svaka rechenica ti je Njegosheva vecheras !
Moje prijatelje osjecam kao porodicu...krvno srodstvo mi nishta ne znachi...dese se drame,haos pravi i chesto arlauchem na sav glas kako je mogla tako...i bude zatishje i cutanje i obavezno cherupanje...ali kad sve prodje prorade ''oni neki dani'', koje nosimo u sjecanjima, pa onda opet sve ide dalje, objashnjenja i razjashnjenja itd...odemo na pivo :smile: jer to je ipak blago, a svi su mi kao rubinchici iz riznice...i ne trebaju mi andjeli, nisam ni ja...i nemamo vremena da se vidjamo, daljina vrijeme, itd...ali ipak jedan SMS ili mail ili poziv i srce je puno, jer znam i da se vidimo i za 10 god bice isti osjecaj... naravno ja obecavam sto godina''videcemo se, ali samo dok prodje ovo i ono i ovo''i i kad mi svake godine za rodjendan stignu poruke, onda mi suze krenu, kakav sam skot jer ja naravno nekad zaboravim da chestitam, promashim dan kad chestitam, ali znaju koliko mi znache.. Zivot nas je upleo da vadimo jedni druge iz g. u raznoraznim zavrzlamama i situacijama, nekad i sa dna...daleko od kuce sve je drugachije...sami, ti i beton i prijatelji koje si stekao...bitno je biti tu kad treba...i da ima zadnjih sto dinara, reci ce mi ''evo ti''ili pozajmicu za tebe, naravno obostrano...i ima ogovaranja i drpaze, ali zar se chovjek sa rodjenom majkom ne posvadja, pa opet ide dalje...ko ti kaze da ce te neko iznevjeriti, nije vidovit, pa nismo mashine...i super je kad ti momak kaze''kako ti drugarica nije dobra'', mozda je u pravu, a mozda bi je rado i opalio, a to ti ne bi rekao ili hoce da kupi poene''jao kako si ti dobra osoba'', a vidi kako te iskorishtava neka koja ''nije dobra''i ti treba da procvjetash? a da ne pricham kako bi nekada davno moja majchica negodovala sa kakvim se beshtijama druzim, ali te beshtije su imale srce, a ne sapun u grudnom koshu...ako su me i zeznule... :smile:
Naravno, s nekim se mozesh druziti sto godina i nikada necesh postati prijatelj...dok on izmeri ko ce ovo reci ono, ko ce ga iskoristiti, shta ce izgubiti, shta cesh ti, ko, shta, nema se vremena...nikada necu imati vremena za ispijanje kafe, gluvarenje i jadikovanje sa ljudima iz kurtazije, ubijanja vremena ili tu sam jer ne znam shta bi drugo sa sobom i da ubijem dosadu ili bilo kakvog interesa...
naravno, nikada mi ne moze ostati prijatelj neko ko laze, prodaje neku bednu praznu slamu o sopstvenoj vrednosti i velicini, podmece nogu kad je najteze, ili cuti za stvari koje sam je pogreshila prema toj osobi ne dajuci mi shansu da objasnim ili ispravim, naravno tu je kolekcija stipsi, ljudi kojim se ruka trese i kad ti odrezu kolach mjere da nije previshe (ostace im malo), ljudi koji mjere koliko da se ''potrude i uchine''a smatraju sami sebe predivno dobrim i pozrtvovanim zrtvama, a svaku moju prirodnu reakciju ''pa mogu ti ja to pogledati, uraditi'', ne propuste da iskoriste, ochi gladne od zavisti kad vide neshto bolje kod tebe(uvijek je bolje tvoje, jer im nikad dosta)..i dalje spisak:slavna rechenica, kad ti se desi neshto lijepo''ti imash to, a JA''(na to poredjenje sebe u bilo koju prichu sam posebno alergichna) itd itd...
Htjedoh reci, ne trebaju mi isfolirani telefonski razgovori, notice, i pricha o krpicama, ako ne mogu reci ''e, stavarno si krava, shto si mi to uradila'' onda, su to druge orbitale ''prijateljstva''...tako moze sa nekim drugim ljudima...
i naravno, nemam samo jednu najbolju drugaricu...i dok smo bile male, bilo je''problema'', jer se nisu bash uvek medjusobno mirisale...ne treba mi''brak''sa drugaricom, ne treba mi ''privatizacija''

jel sad može da se piše?
mislim sad sam se kao vratio iz loodog provoda
pitam se dal da brinem za svoje mentalno zdravlje
čovek mi kaže
da sam neiskren
pa da mu to tako deluje
vidi da nemam pojma šta sam rekao
a da opet mislim nešto sasvim deseto
sam za sebe kaže da je boodala
i ja i dalje verujem da me on samo ne razume
i da je ok lik ali jednostavno drugačiji od mene
i da pričamo slične stvari drugačijim rečima
i da posmatra svet nekim svojim očima ili kroz neke svoje naočare ili iz nekog samo svog ugla
i ne smeta mi što je takav
i ne mislim da sam bolji lepši i pametniji od njega
s druge strane smatram da je komentar net pet sub veče bio za moj ukus prilično nizak
i liči mi na pucanje iz svih oružja u nedostatku argumenata
ili jednostavno odraz slabosti
što je takođe ljudska osobina

Peta W.:
E pa ovako:
Da ne duzhim prichu,prekinula sam prijateljstvo sa najboljom drugaricom . Druzhile smo se 11 god. Mnogo me je povredila i josh uvek se oporavljam. I upravo to mi je bila inspiracija za ovu temu...
Vremenom sam stekla utisak da vi mushkarci lakshe prepoznajete licemerne i zlobne osobe... Ne znam da li greshim,ali chini mi se da su devojke mnogo lakovernije shto se prijateljstva tiche, naivno veruju ljudima, i to u vecoj meri nego mushkarci. To sam zakljuchila na osnovu ljudi oko mene,ne mora da znachi da je tako,mislim..mozhda ipak ima veze sa godinama,iskustvom... Npr deshavalo mi se da me neki mushkarac ( brat,prijatelj,dechko,nebitno..) upozori na neku osobu koju smo tek upoznali i ja pomislim "Ma,bre...shta ti znash,pa josh je ne poznajesh,pruzhi joj shansu... kako mozhesh tako da kazhesh?? " i tako sama sebi skrljam vrat,jer se ispostavi da je bio u pravu.
Zanima me koliko vam treba vremena da kazhete za neku osobu da vam je prijatelj i da li vam se desilo da pogreshite..ali zaista da pogreshite u proceni i shvatite da ste godinama zhiveli u zabludi?
Prvenstveno me zanimaju odgovori mushkog dela 4uma,ali pitanje vazhi za sve.

Трудим се да добро проценим људе. То некако одмах урадим, али наравно, временом све више.
Око једне године ваљда. Не очекујем много од пријатеља, па ме не могу ни повредити. Никада.

hm... izgleda samo ja nikad necu nauciti da se nikad ne treba potpuno prepustiti nekome.
Ljubav.
Poverenje.
Prijateljstvo.

posle 8 godina najbolja drugarica je odlucila da sam se ja "promenila" i da nismo vise najbolje.
Preko smsa.
4 dana nakon sto sam se ja vratila iz Amerike u kojoj sam bila godinu dana bez ikog svog.
Mozda i jesam. Sazrela. A ona nije. Mozda smo obe.

U svakom slucaju, ako sam od nje to dozivela, ne znam od koga necu. :(

Al i dalje su mi prijatelji sve.
Posle porodice.

o i da. Muskarci su def bolji i iskreniji prijatelji.

kuku mene grdna.....povređeni ste...... .ne boodite na kraj srca.....pet-sub. veče...sam napisao čisto da opomenem sebe da idem da se droožim, umesto beskorisne rasprave.......ubrzali smo se mnogo, pa se ja troodim da vreme posvetim dragim ljoodima..sve više nalazimo vremena....ja sam najviše voleo ono ispred zgrade nikad da se rastanemo..a bili smo ceo dan zajedno...toga više nema..... ...........sindi... nigde ja nisam rekao da ne činim svojim prijateljima....da im boode lepo...ali to je prirodno i spontano....ne smatram svoje činjenje ugađanjem........ tako da sam rekao da ne merim ugođaje.......male devojčice su uobražene...odrasli ljoodi su sujetni, samoživi i samodovoljni...moje misšlejenje je da često sami doprinosimo tome da nešto prestane..ili da nastane konflikt, ako je samo nesporazum u pitanju...smatram svojom doožnošću da imam čiste odnose sa ljoodima......deo krivice nekad može biti i do nas....lično volim uvek da raščistim stvari......nikad ne prestaje ljoodska potreba za drooženjem.. i to nikakve veze nema sa godinama.....svi smo socijalna bića...potrebna nam je tuđa pažnja i znaci da je ljoodima stalo do nas...i ne dodje nikakvo vreme...nego povremeni periodi kada želimo da boodemo sami.....to nam prija...i ja sam protiv glupog goobljenja vremana sa nebitnima... vd-e, ne znam......vreme javljanja ti se pre poklapa sa završetkom utakmice i jeftinom ptt tarifom..ma koliko ironije imao na moje pisanje......nećeš mi ioznooditi nikakvu promenu moje konstatacije prema tvojim izjavama....ne prema tebi...ja uopšte ne znam kakav si ti lik...kao što ti, vidim verooješ da sam ja okej...mene gooše tvoje fraze...i ako sam rekao da sam boodala...to je u kontekstu da danas ljoodi gledaju ko kome ugađa i od koga ima koristi...a ja još uvek imam prijatelje za koje držim i sigooran sam da su vrsni ljoodi...srećan sam zbog toga...tako da je i to primer da je sreća u velikim, a ne u malim stvarima.............gloopo je da sad nastavljamo dalju priču....ovde je bilo ljoodi koji misle slično kao ja, i meni je drago zbog toga.....i da fraziram...ja nemam nameru da menjam bilo čije mišljenje...kao što ne dozvoljavam da neko utiče na moje....

moonja:
ja sam najviše voleo ono ispred zgrade nikad da se rastanemo..a bili smo ceo dan zajedno...toga više nema.....
nećeš mi ioznooditi nikakvu promenu moje konstatacije prema tvojim izjavama....
ne prema tebi...ja uopšte ne znam kakav si ti lik...
gloopo je da sad nastavljamo dalju priču....ovde je bilo ljoodi koji misle slično kao ja, i meni je drago zbog toga.....
i da fraziram...ja nemam nameru da menjam bilo čije mišljenje...kao što ne dozvoljavam da neko utiče na moje....

šta reći?
itomišljenici

Back