Prijatelji zivotinja, gde ste?

Glupe i Spretne.....Pametne i Spretne.....ili....prosto...Ćud.....

k01v.jpg

k02o.jpg

k030.jpg

k04q.jpg

k050.jpg
;)

Labud, ptica o kojoj postoje mnoge legende.
Medju mitovima o labudu kod starih Grka, najpopularnija je ona o Zevsu koja kaže, kako je Zevs video Ledu kako se kupa u reci. Da bi je zaveo pretvorio se u labuda. Leda nije odolela lepoti ptice i zaljubila se. Kasnije je snela dva jaja; u jednom su bili blizanci Kastor i Poluks, koji su postali najsjajnije zvezde u sazveždju Blizanaca, dok se iz drugog izlegla lepa Helena, zbog koje se vodio rat za Troju.
Kod starih Grka postoji verovanje kako labud najlepše peva pred smrt ali ne zbog tuge, već zbog radosti što će se sjediniti sa Bogom.

mt2wzs.jpg

Ova tema mi je slaba tačka. Mnogo volim životinje i pregledala sam sve vaše postove i prelepe kuce.
Živimo u kući imamo dva psa. Naravno moje kuce nisu u dvorištu već sa nama u kući. Imam ženku dalmatinera koja je rođena u ovoj kući ima 10 godina i ona je glavna. Pre neki dan smo je vodili kod veterinara i jedan čovek nas je odmah snimio i rekao da imam lepog psa ali se vidi da je ona moj gazda a ne ja njen.
Druga kuca je mužjak njega smo usvojili pre 4 godina, (doneli ga iz azila za pse) on je mali žuti mešanac i njega obožavamo. Najbitnije je to da se i kuce međusobno jako vole.
Eto kod nas vlada velika ljubav. Neki rođaci mi zameraju što su kuce sa nama, što nisu u dvorištu ali mene to ne dodiruje.
Imam jednu tužnu priču. Stanujem u vrlo prometnoj ulici i jednog psića je pregazio jedan ludak. Spašavala sam ga i tri puta nosila na operacije ali tu bitku smo izgubili.
Te rastanke jako teško preživljavam i dugo patim :heart:
Da ne bude tužan kraj imam jednu lepšu priču. Jedna moja rođaka uvek izjavljuje da bi više volela da je ona moj pas nego što je Rada.
:heart:
Pozz iz Subotice

Zorice, još jedan poen imaš u mom srcu pošto su ljubitelj životinja:zag:
Potpuno te razumem u vezi okruženja. Moje tek da vidiš; koliko negoduju moje prijateljice što su mačke u kući zimi; dobro to je čitava mala ergelica od šest njih.
Sve su udomljene, tako da imam mali privatni azil, negujem ih, lečim i sve tako nešto....Na okolinu se ne obaziri; imam puno razloga što to kažem...mene životinje nikad nisu povredile....Piši o tvojim ljubicima:)

Baš se radujem što smo na istoj talasnoj dužini. Ja obožavam životinje kao što rekoh, mnogo sam sama jer sam u penziji već dve god. deca se razišla, majka mi je umrla ovog proleća i da mi nije kuca ja bih poludela u kući jer muž još radi.
U komšiluku mi je drugarica sa kojom popijem kafu a ona ima mačke isto kao ti po pet, šest i tako da se ja mazim i sa kucama i macama. Danas kada je stigla to je bio haos koliko su se kuce radovale što je došla. Isto tako i ja kod nje uvek imam pažnju neke mace ali one nisu uvek raspoložene za maženje. Odma koristim priliku da te pitam o macama. Jedna maca se svaki dan upiški negde u stanu tako da ova moja drugarica ne zna šta da radi. Ja mislim da je to macin neki protest. Da li si imala te probleme i ako jesi kako si rešila?
Još nisam naučila da prebacujem slike iz mobilnog, ali kada naučim postaviću slike od mojih kuca na forum.
:heart::bye:

Zaboravila sam reći da su i meni životinje najbolji prijatelji jer se ne znaju folirati, a ljubav vraćaju višestruko. Ništa mi nije teško uraditi za njih, kuvam im jer mi je ona ženkica alergična na granule a halapljiva je pa se jednom gušila zbog koske i od onda joj meljem grkljane i šta da ti pričam kad sve znaš.
Moja pokojna tetka je uvek govorila da ja najlepše reči izgovaram kučićima a zaista je tako obraćam im se sa puno ljubavi. Znaš koliko sam se trudila da pridobijem ljubav ovog mog mešanca kojeg sam donela iz azila. On je bio pod stresom mesec dana a da vidiš sada onako mali ujeo bi svakog ko me ružno pogleda
za životinje i one koji ih vole :heart:

Lov je nekad bio kraljevska zabava i sport, ali to je bilo u davnim vremenima kad su i zivotinje bile brojne.

Danas ga treba zabraniti u svakom pogledu (osim ribolova i lova na poneke ptice).
Piko, ne dao ti bog da vidis snimke iz industrijski klanica, neces moci nedelju dana ni da omirises meso... lov, kakav god da je, plemenitiji je nego masovno ubijanje zivotinja za hranu. Na zalost, ja drugo resenje nemam.

U Naselju gda zivim psi lutalice su se namnoyili toliko da predstavljaju opasnost ne samo po decu vec i odrasle.Tumaraju po naselju kao copor ipostali su agresivni .Ljudi sada docekuju decu iz skolle ili grada naoruzani motkama.Sa dolaskom zime situacija ce se pogorsati jos vise jer se teza dolaziti do hrane,sigurno je da ce psi napadati sve redom.U sinterskoj sluzbi kazu da moraju da ih hvataju mrezama pa ako ih uhvate {sto je nemoguce} daih sterilisu i vrate na mesto gde su uhvaceni {kakva glupost_pa ako nekog psa uhvate da li ce da mu strilisu zube da ne ujeda}.Znaci od takvog propisa i postupka nema vajde ni resenja.Ne daj boze da mi deciu povrede a posto napadaju u coporu moze doci do najgogeg.Ne bih voleo da mi je u blizini neko od ovih idiota iz drustva za zastitu pasa,koji ne daju nikakvo resenje za zastitu ljudu od pasa .Izgleda da moramo da napravimo UDRUZENJE ZA ZASTITU LJUDI.

Back