Prijatelji...sta to bese?

• Začetnik teme Začetnik teme Vragolasta Amfibija
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Zanimljiva tema, ali nadasve komplikovana.
Musko-zenski odnosi svagda su bili bazirani na spolnim karakteristikama, bilo to prijateljstvo ili poznanstvo. U prirodi je i zene i coveka da u suprotnom polu prepoznaju seksualni potencijal. Sasvim je istinito da se zene gade muskaraca koji nisu nosioci svog spola i suprotno. Stoga kada se govori o musko-zenskim odnosima, treba znati da su oni bazirani na spolnim karakteristikama. Sve sto izlazi iz tog okvira moze se opisati kao oplemenjivanje odnosa, sto vec zavisi od ostalih faktora karakteristicnih za coveka, prosvecenost, duhovni potencijal, itd, itd. Ne bih dalje sirio jer ovo je tema za detaljnu analizu. Mislim da sam rekao sustinu. Naravno, ovo je tek moje misljenje, sto moze ali
i ne mora biti istina. ;)

jeste...ti ces da dodjes kod mene za vikend i mozes da mi trazis svasta

a @ Galeb

jel ti to mislis da je sve ono sto je prijateljstvo izmedju muskarca i zene rezultat krajnjeg napora i ulaganja preko seksualne privlacnosti da bi se to ostvarilo?
da li ti smatras da m-z prijateljstvo evoluira iz seks.privlacnosti i sam iz nje?
bas je interesantno to sada meni....nisam tako mislia do sada...ja licno ima najboljeg prijatelja ali to nase prijateljstvo stvarno nisam nikad zelela da sagledam do kraja...

Vragolasta Amfibija:
jeste...ti ces da dodjes kod mene za vikend i mozes da mi trazis svasta

a @ Galeb

jel ti to mislis da je sve ono sto je prijateljstvo izmedju muskarca i zene rezultat krajnjeg napora i ulaganja preko seksualne privlacnosti da bi se to ostvarilo?
da li ti smatras da m-z prijateljstvo evoluira iz seks.privlacnosti i sam iz nje?
bas je interesantno to sada meni....nisam tako mislia do sada...ja licno ima najboljeg prijatelja ali to nase prijateljstvo stvarno nisam nikad zelela da sagledam do kraja...

Postovana amfibijo ;)
U prirodi je zene da stvari sagledava sa formalne tacke gledista ne zalazeci u sustinu. Kao primer navestu ti cinjenicu da nema kroz istoriju niti jedne zene koja je sustinski opevala svoju ljubav, bas iz razloga sto zena na stvari gleda nadasve povrsno i sa formalne tacke. Elem, ovo nije kritika upucena tebi niti bilo kojoj zeni vec nepobitna cinjenica.
Ako pazljivije obratis paznju na ono sto sam napisao te pokusas da shvatis sustinu, rekoh da su m-z odnosi, bilo oni prijateljski, kolegijalni ili tek poznanicki, bazirani na spolnim karakteristikama te da m ili z uvek jedno u drugom, po prirodi stvari, prepoznaju prvo ovo, pa tek onda sve ostalo sto covek u sebi nosi. Radi provere same sebe, preispitaj se sta odista mislis o impotentnom muskarcu ili muskarcu nezainteresovanom za seksualni zivot uopste. Dalje, uzimajuci u obzir da su m-z odnosi bazirani na gore pomenutoj osnovi, taj odnos je plici ili dublji vec u zavisnosti od, grubo receno, zajednickih interesnih sfera, motiva i zelja, al kao sto vec rekoh, to dalje zahteva iscrpnu analizu o kojoj sa oprostenjem nebih ovog puta...

Lepa tema. :-)
Ne razumem samo ovo da sebe trazimo u drugima?
Sebe trazis u sebi. A prijateljstvo je prozimanje. Dozvolis da neko prodje kroz tebe i da tu ostane. I obrnuto. Ovo se jako retko desava. Takva vrsta prozimanja, dva slicna ili potpuno razlicita sveta, menja nasu unutrasnju strukturu, mi se sirimo, nadgradjujemo. Ako se to desi i taj ode, on tamo i ostaje. U tebi.
Imam nekoliko prijateljstava, fizicki nisu tu, al' su uvek prisutni. I ako se ponovo sretnemo, radosti nema kraja. :-)

postovani Galebe...tako sam nesto i mislila (isti taj smajli)

idem da se preispitam....jutro je davno proslo....mada...ipak mislim da necu,to donosi nevolju,suvise znanja ponekad skodi.

ali tu sad ja sebi treba da postavim pitanje da li bi impotentan muskarac mogao da mi bude prijatelj?

draga divlja,
kako ne razumes....ja zelim da vidim svoj odraz u nekom...ne mora da bude odraz prijateljstva...ostavis u nekom gorak u nekom sladak ukus,ali ja mislim da je najvaznije nadraziti gustativni folikul i dok se taj impuls prenese do mozda ti i mozda odes...ali to kao engram ostaje u mozgu !!!
sledeci put...ne trazim vise obican folikul...sad trazim engram

kako je sve ovo lepo
I ja sam u klanu "izgubila sam the best fiend-a" majku mu

Bila je deo mene, deo mene koji sam obozavala, volela, uh i sad bi plakala od muke

A njen kreten, muz, nas je posvadjao, ona je zvala posle (ali se osetila rezervisanost) i zvala i posle 3 meseca je odustala, ja nisam mogla da joj kazem istinu o njemu i ono sto je on meni rekao, vec sam cutala i pravila se da "sam ja kriva za to nasu svadju" ej bre sa njim sam se zalakacila a ne sa njom

Uh i sad bi plakala a cela godina je vec prosla
sama sam sad i cesto je se setim
ona zivi u drugoj provinciji ali smo s redovno vidjale svake subote i ponekad i ovim danima
Kako je tesko kad vise nemas svog najboljeg druga :sad:

Ja sam imao specificnu situaciju. Posto nisam sklon tome da imam sirok krug prijatelja, i da ih trazim na sve strane, imao sam jednog, ali istinski jednog coveka pored sebe sa kojim sam i odrstao.
Sve dok nije dosao dan kada je on na moje oci izvrsio samoubistvo. Iz ove perspektive, sada, znam da je to bila njegova odluka i da mu je zivot ipak bio mucenje i uradio bi to kad tad. Zato sasvim pozdravljam njegovu odluku koju je doneo ne savetovavsi se ni sa kim, prosto je krenuo u smrt.

Njegovo mesto ce tesko ko zauzeti u mom zivotu, valjda sam zato i neka vrsta pustinjaka, jer niko toliko slicnog jakog karaktera kao sto je bio on nije mogao da mi se priblizi.

Necu da sa prijateljima, onima koji su tu i oni koji ce doci da zadirem u sve tajne.
Necu i ne zelim da se bilo kakvo prijateljstvo svodi na "ja bih sve ucinio za tebe", a cesto je ovo ona zabluda gde je samo cinjenje bitno, a ne osecati nekoga kao pravog prijatelja, bas kao sto je Divlja rekla, ne moraju fizicki da budu prisutni, ne moramo godinama da se vidjamo, ali se jednostavno osecamo.

Vragolasta Amfibija:
postovani Galebe...tako sam nesto i mislila (isti taj smajli)

idem da se preispitam....jutro je davno proslo....mada...ipak mislim da necu,to donosi nevolju,suvise znanja ponekad skodi.

ali tu sad ja sebi treba da postavim pitanje da li bi impotentan muskarac mogao da mi bude prijatelj?

...jedino ako bi takav covek bio tvoj muz koji te je nacinio kraljicom i u cijem narucju se osecas sigurno. U tom slucaju imala bi bar jednog ljubavnika-prijatelja. ;)
Prijateljski odnos izmedj coveka i zene sasvim je razlicit negoli izmedj dva coveka jer to u biti i nije klasicno prijateljstvo cedno bas iz razloga sto je zasnovano na spolnoj privlacnosti...sad jos ostaje da se kaze sta je to prijateljstvo. Najkrace receno prijatelj je onaj u koga imas potpuno poverenje. Izmedj coveka i zene potpuno poverenje nije moguce vec sto se po prirodi covek i zena sustinski razlikuju u karakteru i sto izmedju coveka i zene postoji vecni antagonizam...

tasicka:
Ljudi prolaze kroz nas zivot. Neki samo prodju bez zadrzavanja i ne ostave nikakav trag. Nekih se setimo samo ponekad kada smo usamljeni i tuzini, nikada kada smo srecni. Nekima, iako bi oni zeleli, ne damo ni sansu ni priliku da udju u nas zivot...
Ja sam imala srece, da su osobe koje sam zelela za prijatelje, to i postali.Nadam se da ce ostati u mom zivotu zauvek. Uzasno sam izbirljiva po pitanju prijatelja.Jedino tu trazim savrsenstvo. Ako i mrvica necega nedostaje, to nije to, ja se ne dam potpuno...
Ja ili volim ili ne...nema sredine.To i trazim od njih.
I samo bez foliranja. Bez precutkivanja. Hocu da mi se sve kaze. Ako sam losa zelim da znam. Ako sam divna pokazi da ti to prija.
Moji prijatelji su moje bogatstvo. Zvuci stereotipno, ali tako je zaista.
Bas tako... Onaj ko ti ne kaze stvarno sta misli... koliki ti je to prijatelj uopste... To je lazni prijatelj. I ja isto trazim iskrenost od prijatelja.
Mnogo su ovi ljudi nesto optereceni sa prijateljima... kao grcevito cuvaju prijateljstvo... testiraju prijateljstvo... Meni je sve to nekako opterecujuce... vestacko... Zar je to prijatelj?
Prijatelj je valjda onaj ko ce ti uvek biti tu... iskren i dobronameran...

GalebDzonatan:
...jedino ako bi takav covek bio tvoj muz koji te je nacinio kraljicom i u cijem narucju se osecas sigurno. U tom slucaju imala bi bar jednog ljubavnika-prijatelja. ;)
Prijateljski odnos izmedj coveka i zene sasvim je razlicit negoli izmedj dva coveka jer to u biti i nije klasicno prijateljstvo cedno bas iz razloga sto je zasnovano na spolnoj privlacnosti...sad jos ostaje da se kaze sta je to prijateljstvo. Najkrace receno prijatelj je onaj u koga imas potpuno poverenje. Izmedj coveka i zene potpuno poverenje nije moguce vec sto se po prirodi covek i zena sustinski razlikuju u karakteru i sto izmedju coveka i zene postoji vecni antagonizam...

mislis jednog prijatelja...dosta sam razmisljala na tu temu...ali ovo onije mesto za to u pravu si...zao mi je sto ne mozemo da nastavimo ovo nisu strane za licna razmisljanja na tu temu...

Da li bi ti n eko impotentan mgao biti prijatelj?Ili bi mu ti bila terapeut?seks je ipak u glavi.Medjutim mozda bi se postavilo jos jedno pitanje u vezi toga.Ukoliko si osoba koja mi se dopada i ukoliko smo prijatelji a od prijatelja ocekujes iskrenost da li bi bilo po tebi ok da ti to kazem ili precutim?

Zasto se vi cure cesto tripujete da samo vas neko koristi(iako se slazem da pored dobrog broja danasnjih muskaraca to nije cudo-da ne sirim tu temu)Zar ne mislis da postoji i devojka,zena kojoj se dopada neki njen prijatelj......istinu o ovome treba traziti malo dublje i razjasniti u sebi sta je prijateljstvo i koliko seks moze smetati u tome...jer ako ti je neko prijatelj onda nema govora o iskoriscavanju zloupotrebi i sl...ili su ti sve okolo lazni prijatelji...
istrazivach

Back