Cro_čvarak
Iskusan
- Poruka
- 6.014
Niz puta sam čuo u životu da pravi prijatelji mogu biti samo iz djetinjstva i mladosti. Što je najzanimljivije vidim da većina prijateljstva i datira iz tog životnog razdoblja, samo što ima dosta slučajeva da proteklom vremena pucaju ili slabe prijateljstva. Tada prilično često ljudi ne nalaze nove prijatelje u odrasloj dobi. Sad uzmimo razdoblje od 15- ete do 35- ete godine života, s 15 godina postoji jedna grupa prijatelja, njihova grupa im je sve, nemaju životnih briga, to je neko njihovo posebno teen stanje uma. Do 35-ete godina života toliko će se toga dogoditi, neko će završiti fakultet, neko će odustati od faxa, neko će završiti obrtničku školu, neko će se dva puta oženiti i rastaviti, neko neće ni biti u ozbiljnoj vezi. Naravno da će se uslijed svega toga prijateljstva naći u izazovu i da mnoga neće preživiti taj izazov. Sve je meni to jasno, samo nije mi jasno zašto se ne može steći novog prijatelja s 35( ili recimo 45), ili zašto neki misle da bi to bilo čudno imati novog prijatelja u toj dobi. Na kraju ispada da je čak lakše nekoga naći za vezu( a to danas svakako nije lako) nego naći prijatelja u zrelijoj životnoj dobi.