Прихватате било који посао да радите?

Прихватате било који посао да радите?

• Да

• Не

• Пре би црко него да радим

• Вечити студент

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Pa dobro svi kukaju..i oni koji kao imaju neku lovu kukaju posto bi josh .... da je toj tvojoj susetki bas frka radila bi ona bilo sta a posto ocigledno nije onda eto samo kuka i ocekuje neki normalniji posao.
Ako si u frci onda normalno da prihvatas "bilo kakve" poslove ali ako bash nisi u tolikoj frci onda ipak gledas da nadjes neki posao koji ce ti koliko toliko posteno platiti mada ovde je malo takvih poslova a i za isti ti treba debela veza.
Na zalost narod u Srbiji je i dosao u ovu situaciju bas zbog tog razmisljanja da je bitno da radim pa ako me plate..plate pa zato na primer Miskovic placa radnije 150 evrica mada bi mogao opusteno minimum 500 da im da recimo ali zasto bi kad uvek nadje te sto " ne biraju" posao i sto su "vredni" ili u prevodu one sto nemaju samopostovanje.
Secam se pre nekoliko godina radio ja kod jednog privatnika i tako on nas zavlacio stalno.Svakog prvog u mesecu on drzi sastanak i osmisli novi pravilnik sto se plata i placanja tice.Naravno kad dodje sledeci prvi to se nista ne postuje. I jednog prvog u mesecu lepo na jednom od tih njegovih sastanaka svi mu damo otkaz.Ali naravno ne bi ovo Srbija bila da se ne bi bar jedno g-ovance pojavilo koje ce da odluci da ce ostati da radi.Znaci i ljudi koji su decu imali ..jedan cak trudnu zenu imao...i svi su dali otkaz ali g-ovance jedno ostalo i to decko koji zivi sa mamom i sestrom koje su radile znaci koga sam dobro znao tako da sigurno nije bio u gorem polozaju od tih koji su decu imali pa sad kao mora da zadrzi posao.
Naravno gazda zatvorio firmu na par dana,zvao nas nazad i kao promenice uslove tj nije cak ni on zvao vec jedan lik sto mu je vodio posao i naravno niko nije zeleo da se vrati posto nema smisla da te neko laze 1000 puta.Posle 3-4 dana to g-ovance koje je ostalo dovuklo odnekle par ljudi i eto firma opet krenuo da radi.Naravno popio je otkaz posle par meseci od istog tog gazde kome je spasio posao time sto je ostao.
I onda se Srbi pitaju sto je lose ovde. Pa zasto bi Miskovic ili bilo koji privatnik dao nekome neke bolje uslove kada ce sutra da nadje bednika koji ce mu za jos manje para raditi i jos i duze ostajati na poslu ako mora.
Kada narod ovde nauci da postuje sebe onda ce mu mozda i krenuti na bolje ovako tesko.

Dobro ovo si mislio pre bi crkao nego da me neko exploatishe za 150 evra na primer. ako je tako onda se slazem 100% sa tobom.
Skoro sam u onom Tempu bio zet mi pazario neka s-ranja i jedva smo navatali nekog prodavca tamo da nas usluzi.Morali smo da ih jurimo po onoj hali.
I navatamo nekoga ..decko je izgledao "srecno" kao da su mu upravo saopstili da su mu svu familiju pobili a i da ce i njega cim mu zavrsi radno vreme.
Inace ima 12000 dindzi platu kako rece covek.Ej 12000 dindzi ga placa lopurda koja milijarde ima.

To nije tacno. Svako ce da ti radi i da sve od sebe ako vidi da ga ti kao poslodavac postujes i posteno placas.
Samo sto ce recimo neki Francuz,Nemac,Svedjanin ....za razliku od Srbina ako mu gazda da uslove tipa...imas 2 dana slobodno mesecno,nema godisnji odmor ili ima ali nije placen,prijavljen si na minimalac,plata 200 evra plus nekada i kasni......itd..oni ce da izadju na ulice i spale tu fabriku ili sta je vec dok ce ti Srbin gundjati ali ipak ici na taj posao.

Upravo tako.
Samo ovde su to iskusno odradili. Krenulo za vreme Slobe kada eto to im je proslo posto su eto imali rat i sankcije kao izgovor pa kao ljudi imali razumevanja za to ;) a pod DOS-om su samo nastavili sa tom politikom i to na jos suroviji nacin.Cak su sve to i ozakonili posebnim zakonima u skupstini i umesto da zastite radnike zastitili poslodavce tj sebe posto taj olosh u skupstini uglavnom stoji iza raznoraznih firmi

:klap: :klap: :klap: :klap: :super:

ŠTA DA TI KAŽEM SEM BRAVO ? SVE ŠTO SI REKAO JE POTPUNO TAČNO !

Naravno da ne bih radio bilo koji posao a anketa je potpuno tendenciozna i to u negativnom smislu. Da ima opcija Pre bih crko nego da radim BILO ŠTA verovatno bi za nju glasao a ovako, opcija je samo okrnjena i nepotpuna.

Pazite, plata kod Kineza je ranije bila 5000 (slovima pet hiljada) dinara mesečno, ne znam koliko je sad. I ljudi rade. A pazite vi koliko je to mizerna plata, pored ovakvih cena. Pa to je ponižavajuće da za te pare radiš bilo šta, bilo koliko i bilo gde ! A kad niko ne bi hteo da radi za te pare Kinezi bi morali da podignu platu, normalno !

A zašto ljudi neće ili odbijaju da rade po trafikama i buticima ? Iz prostog razloga što su tamo plate bedne i mizerne (čast izuzecima) i što ti se ne zna radno vreme, znači radi se ko u dragstoru, mislim na trafike pre svega ! E sad će neko reći da neki ljudi moraju da rade tamo ali nije baš tako ! Pa niko neće da crkne gladan bez te bedne platice u trafici ili kod Kineza, majku mu !

A način razmišljanja "BOLJE DA SEDIM ILI DA LEŽIM ZA DŽABE NEGO DA RADIM ZA DŽABE" je potpuno ali POTPUNO ispravan i realan i uvek sam na taj način razmišljao !

I apsolutno nije tačno da posla ima a da mladi ljudi neće da rade ! Dobro ima i toga ali to su retki slučajevi ! Ljudi hoće da rade ali POSLA U MNOGIM STRUKAMA JEDNOSTAVNO NEMA ! A i zašto bi neko radio u trafici za 200 evra kad može da nađe bolje plaćen posao ili da se ubaci u neku državnu firmu itd. Pa da li vi znate da bi mnogi ljudi pre radili na građevini ceo dan nego da rade u nekoj trafici ili piljari za 200 evra ! Zašto bi radili bilo koji posao kad mogu da nađu bolji, lakši, više plaćen posao sa boljim radnim vremenom itd ? Pa ko je lud ? I apsolutno podržavam takav način razmišljanja da ljudi uvek traže bolje I DA SE BORE ZA BOLJE i da nikad nisu zadovoljni onim što imaju nego uvek traže još, još, još i uvek može bolje i više, više, više...I uvek sam na takav način razmišljao !

E a kad mi neko kaže da neko mora da radi za 200 evra zato što neko nema ni toliko i da treba da bude zadovoljan tom platom e onda definitivno popi*dim ! :evil: Ali takav način razmišljanja nameću upravo srpski privatnici, tzv "gazde" i ostale dr****je !

Znači ljudi poštujte i cenite sebe i uvek se borite za bolje i više jer ako vi ne cenite sebe, svoj rad i trud niko vas drugi neće ceniti ! Jer znate kako kažu: Ovce su za šišanje i dok je ovaca biće i vune i runa !

Znači prosto ne bi radio bilo koji posao i za bilo kakve pare iz prostog razloga zato što mi to nije u interesu ekonomskog razvoja i bogaćenja !

Al da se nešto razumemo ! Pare nikom ne padaju sa neba i ne mogu da razumem ni one ljude koji samo kukaju, sedce kući a ništa KONKRETNO ne preduzimaju da im bude bolje i da dođu do dobrog i dobro plaćenog posla ! Znači treba i kukati i preduzimati konkretne mere u cilju povećanja stope ekonomskog razvoja i kvaliteta života ! Jer niko neće za vas da traži posao i ako se vi ne potrudite za sebe da nađete nešto niko vam neće obezbediti dobar posao i pare, ni tata, ni mama, ni brat ni drug ! Znači morate vi sami da trčite, da jurite, da se angažujete, da tražite posao, da pratite oglase na netu i uživo, da stalno šaljete prijave i CV-je, da tražite veze, samo nemojte da podmićujete za posao jer je davanje mita jako nemoralno i neisplativo ! I dokle tako ? Pa sve dok ne nađete neki dobar i solidno plaćen posao !

A ako nađete neki srednje plaćen posao, radite ga ali tražite bolje, pa kad nađete bolje, podnesite ostavku na prvom radnom mestu pređite na drugo pa tražite još bolje i tako u krug ! U tome je suština života ! Znači raditi, angažovati se, napredovati, juriti i tražiti bolje...

P.S. Moderatori ova tema nema blage veze sa Politikom i premestite je u PDF Posao i novac !

Poslednja izmena:
Pa sada, tu ima puno varijacija na temu. U principu se slazem, ja tako neshto mislim za sebe, a da li neko drugi radi ili ne radi, iskljuchivo je njegov problem. Problem je shto za ljude koji hoce da rade ( a izgubili su godine shkolujuci se zbog toga ) stvarno nema posla ( ovde ) u nekim strukama.
P.S. Prochitao sam jednom prilikom chlanak u novinama u kome je jedan pamet chovek objasnio kako je to Irska sredila. Znachi model po kome je primarno da se obrazovanje prilagodi realnim potrebama na trzishtu. Zemlja im je procvetala u kratkom roku. :ok: Nazalost, ovde se stvari teshko menjaju, a ljudi se plashe promene.

neka neko ko se zalaze za ovakav liberalni kapitalizam kod nas, lepo objasni kakav je stav teoretski i prakticno prema obrazovanim ljudima koji nemaju sansu da se zaposle.

nesto kao `pa sto ste se skolovali za nesto sto se ne trazi` ili
`vazno je da ima mleka u svako doba, a posto je to nije vazno` ili
`prodajte stan i platite racun za struju` ili
`ko vam je kriv kad ste tranziciono gubitnici`

da podsetim socijalizma nema vise i nikada nece da se vrati, pa svaka i namanja plata mora da se zaradi, kao i drzava nije tu da pomaze narodu nego da upravlja njime u skladu sa eu propisima

ne mozete da verujete. Pre neki dan vodim dete na rodjendan i moram tamo da se zracim sa svakakvim roditeljima ostale dece. Pola sata me je jedna davila kako jadna radi u drzavnoj firmi i ima platu samo 40 hiljada. strasno. A kada mi je na kraju dopiz. rekla sam joj da ja radim za 25.
A tek ce ti ona -Jeste ali i suprug i ja idemo na posao kolima i to su nam veliki troskovi:dash::dash:
Sva sreca da ja nemam auto a i suprug mi ne radi. Blago meni.:eek:

ne mozete da verujete. Pre neki dan vodim dete na rodjendan i moram tamo da se zracim sa svakakvim roditeljima ostale dece. Pola sata me je jedna davila kako jadna radi u drzavnoj firmi i ima platu samo 40 hiljada. strasno. A kada mi je na kraju dopiz. rekla sam joj da ja radim za 25.
A tek ce ti ona -Jeste ali i suprug i ja idemo na posao kolima i to su nam veliki troskovi:dash::dash:
Sva sreca da ja nemam auto a i suprug mi ne radi. Blago meni.:eek:

To što ti radiš za 25 000 nije nikakva uteha njoj što radi za 40 000. A obe plate su manje više bedne u odnosu na konstantan rast cena i troškova života ! I uvek može i više i bolje.

Ja mislim da veliki broj ljudi želi da radi, ali da su uglavnom krajnje bedno plaćeni i da je to razlog što posao uglavnom otaljavaju. Zaista ne vidim motiv za rad kod radnika koji radi za 200 €.

Odgovor na pitanje iz ankete - nemam. Ne znam šta bih radila da ostanem bez ikakvih primanja i da sam prinuđena da radim i za tih 200 €. Pretpostavljam da bih prihvatila. Šta drugo u situaciji kad se nema. A to naši "poslodavci" uglavnom obilato koriste, a i zakon im u tome ide na ruku, što i ne čudi, s obzirom na to da zakone u ovoj zemlji donose oni koji finansiraju političke stranke.

Isto misljenje....da se ne ponavljam

Znam ali to ti je isto kao kad ja prodjem pored Instituta za majku i dete pa se prosto postidim sto kukam na svoju decu ponekad.

Ne treba da se stidiš, ti treba da gledaš da ti deca budu bolja i naprednija a ne gora i nazadnija ! Znači u životu uvek treba da gledaš više a ne niže, bolje a ne gore ! I uvek treba da ti budu uzor bolji od tebe i bolja deca od tvoje dece i tom cilju da težiš a ne da gledaš goru decu ili slabije vaspitanu decu od tvoje, slabiju u školi...i da se tešiš ! To tebi nije nikakva uteha ! To je samo lažna uteha i zamazivanje očiju !

I veoma je pogrešno razmišljanje: Bolje da mi deca budu u kladionici nego da se drogiraju ! Ne ! Treba da budu u školi a ne u kladionici !

E slično je i gledanje na ovaj problem sa poslom. Sve ti zavisi od načina razmišljanja ! A kao što rekoh u životu uvek treba da gledaš bolje od sebe i da se porediš sa njima i da težiš tom nivou razvoja a ne da gledaš gore (slučajeve) od sebe i da se tešiš i da kažeš: "Eto, ima i gorih od mene ! Ima i onih sa još manjom platom !" NE, TO JE POGREŠAN NAČIN RAZMIŠLJANJA !

Ако је ово неко политичко питање,
....
Прихватила бих да будем министар полиције,

4.gif

јес` да сам лепша од овог Дачића..:hahaha::hahaha::hahaha:

Посла има у трафикама, радњама, на селу, физикалија... Питање је зашто многи кукају онда да посла нема?

Mladi ljudi u Srbiji, traže stabilan posao, sa dobrom platom, osiguranjem, zatim zdravstveno osiguranje, da imaj fer odnos sa poslovođama, tako da posla ima, ali koliko je dobar za mlade :think:

Mladi ljudi u Srbiji, traže stabilan posao, sa dobrom platom, osiguranjem, zatim zdravstveno osiguranje, da imaj fer odnos sa poslovođama, tako da posla ima, ali koliko je dobar za mlade :think:

Ma ne, Teodosije, privatnici i njima slični bi hteli da ljudi kod njih rade za džabe, bez zdravstvenog, socijalnog, bez radnog staža i radnog vremena, 24 sata dnevno, 7 dana u nedelji...

I posle se čude što ljudi neće da rade (u takvim uslovima) ! :evil:

Ne treba da se stidiš, ti treba da gledaš da ti deca budu bolja i naprednija a ne gora i nazadnija ! Znači u životu uvek treba da gledaš više a ne niže, bolje a ne gore ! I uvek treba da ti budu uzor bolji od tebe i bolja deca od tvoje dece i tom cilju da težiš a ne da gledaš goru decu ili slabije vaspitanu decu od tvoje, slabiju u školi...i da se tešiš ! To tebi nije nikakva uteha ! To je samo lažna uteha i zamazivanje očiju !

I veoma je pogrešno razmišljanje: Bolje da mi deca budu u kladionici nego da se drogiraju ! Ne ! Treba da budu u školi a ne u kladionici !

E slično je i gledanje na ovaj problem sa poslom. Sve ti zavisi od načina razmišljanja ! A kao što rekoh u životu uvek treba da gledaš bolje od sebe i da se porediš sa njima i da težiš tom nivou razvoja a ne da gledaš gore (slučajeve) od sebe i da se tešiš i da kažeš: "Eto, ima i gorih od mene ! Ima i onih sa još manjom platom !" NE, TO JE POGREŠAN NAČIN RAZMIŠLJANJA !

Ama jeste ja se sve slazem sa tobom oko toga nego to je bilo mnogo ruzno. Znas ko kad bi ja sad tamo nekom mucenom roditelju sa bolesnim detetom kukaala na trojku iz matematike moga sina petaka. Dobro ajde sad mozda sam malo preterala ali u sustini to ti je to.

pa stvarno onolike godine ucenja.i posle fakulteta..pa da radim u tafici..ali..kad bi to bilo jedino sto mogu da bih kupila hleb

Upravo o tome ja i pričam ! Mnogi ljudi osim svoje struke ne znaju da rade ništa drugo (ili mnogo toga) a besmisleno je sa višom školom ili fakultetom raditi u trafici, piljari, butiku ili građevini ! To je jednostavno tako !

Znači treba se svim silama boriti za neki svoj posao u svojoj struci (ili eventualno neki drugi, lakši, ako je bolje plaćen) a ako baš ne može da se nađe onda pre stvaranja porodice pičiš preko grane, ionako su tamo svi poslovi plaćeniji nego ovde a i veći su životni standard i indeks ljudskog razvoja nego u Srbiji.

Upravo o tome ja i pričam ! Mnogi ljudi osim svoje struke ne znaju da rade ništa drugo (ili mnogo toga) a besmisleno je sa višom školom ili fakultetom raditi u trafici, piljari, butiku ili građevini ! To je jednostavno tako !

Znači treba se svim silama boriti za neki svoj posao u svojoj struci (ili eventualno neki drugi, lakši, ako je bolje plaćen) a ako baš ne može da se nađe onda pre stvaranja porodice pičiš preko grane, ionako su tamo svi poslovi plaćeniji nego ovde a i veći su životni standard i indeks ljudskog razvoja nego u Srbiji.

Ovo je malo glupo razmisljanje posto to znaci da je taj neko ko je kao zavrsio fax toliko ogranicen da je zalosno sto isti ima diplomu faxa.
Zalosno je da ti sa faxom radis i u svojoj struci ukoliko te poslodavac ne plati ko coveka i ispostuje sve kako treba po zakonu...a ako ce te neko ko ima trafiku plati vise i ispostuje pa zar nije logicno da radis u trafici a ne u struci kod nekoga ko ce da te exploatishe.
Ako te poslodavac posteno plati ,postuje i zna da te nagradi za posten i vredan rad i plus te zakonski ispostuje do kraja posao koji radis nije bitan.
To nije pitanje struke vec odnosa poslodavaca a pre svega drzave prema radnicima

Ovo je malo glupo razmisljanje posto to znaci da je taj neko ko je kao zavrsio fax toliko ogranicen da je zalosno sto isti ima diplomu faxa.
Zalosno je da ti sa faxom radis i u svojoj struci ukoliko te poslodavac ne plati ko coveka i ispostuje sve kako treba po zakonu...a ako ce te neko ko ima trafiku plati vise i ispostuje pa zar nije logicno da radis u trafici a ne u struci kod nekoga ko ce da te exploatishe.
Ako te poslodavac posteno plati ,postuje i zna da te nagradi za posten i vredan rad i plus te zakonski ispostuje do kraja posao koji radis nije bitan.
To nije pitanje struke vec odnosa poslodavaca a pre svega drzave prema radnicima

Uglavnom si u pravu. Ovo za znanje i neznanje sa strane je više individualno mada ja sam ti pričao generalno.

A ima veze. Naravno da ćeš ako ti bolje plate i tretiraju kao čoveka da radiš nešto i van struke ali je problem u tome što mnogi ljudi rade van struke gore plaćene pa i ponižavajuće poslove.

Pare jesu tu glavni razlog ali nisu i jedini ! Veoma važan faktor ti je i napredovanje u karijeri jer ti fakultet ili viša škola upravo to i obezbeđuju. Znači glupo je da radiš neki posao po defaultu, ono kao na mašini ili traci bez mogućnosti da napreduješ na radnom mestu i da se usavršavaš !

Ma ima tu 100 faktora koji treba da se gledaju prilikom izbora posla ili zanimanja ali najbitnije je da čovek može da bira tj. da je u toj poziciji !

Uglavnom si u pravu. Ovo za znanje i neznanje sa strane je više individualno mada ja sam ti pričao generalno.

A ima veze. Naravno da ćeš ako ti bolje plate i tretiraju kao čoveka da radiš nešto i van struke ali je problem u tome što mnogi ljudi rade van struke gore plaćene pa i ponižavajuće poslove.

Pare jesu tu glavni razlog ali nisu i jedini ! Veoma važan faktor ti je i napredovanje u karijeri jer ti fakultet ili viša škola upravo to i obezbeđuju. Znači glupo je da radiš neki posao po defaultu, ono kao na mašini ili traci bez mogućnosti da napreduješ na radnom mestu i da se usavršavaš !

Ma ima tu 100 faktora koji treba da se gledaju prilikom izbora posla ili zanimanja ali najbitnije je da čovek može da bira tj. da je u toj poziciji !

Pa ako si omanuo u izboru fakulteta i zavrsio nesto za cim ne postoji potraznja u zemlji u kojoj zivis onda ti preostaje da radis nesto drugo.E sad ako te ja zaposlim da radis kod mene na traci ..samim tim sto imas fax trebalo bi ( mada ne mora da znaci ) da si pametan i da se pokazes kao neko ko moze da napreduje tj da sa trake predje da bude recimo sef smene ili sl.Naravno ovo su sad price tipa Crvenkapa,Snezana i 7 patuljaka i ostale bajke posto tako nesto u Srbiji uglavnom ne postoji.Malo smo skrenuli sa teme ;)

Nego setih se jednog drugara inace decko je imao bas tesko detinjstvo i mnogo se nepravdi nagledao pa se jos gruvao posle steroidima i u teretani pa cim vidi neku nepravdu tesko se suzdrzi a da nekome ne polomi zube a inace dobar decko ko leb ;)
Ode on na neki oglas za posao kao prodavac bicikala i te opreme.Trazio poslodavac vozacku B kategorije,znanje racunara i engleskog jezika...ono sto je vec klasika ovde...dosao decko tamo kad ono ovaj mu rece 13000 plata.Plus prvo su isla ona klasicna pitanja koliku platu ocekujes,a zasto tebe da primimo,koje su tvoje dobre a koje lose osobine.....i kad mu rece 13000 ovom pade mrak na oci.Kaze ortak:" Da ti ja znam engleski,PC i da imam vozacku B za 13000!!!"" I olupao ga kao majmuna u sred radnje hahahaha!!!!

Nego stvarno me cudi da u Srbiji nema vise tih slucajeva da neki radnik otkine gazdu od batina.Bilo pre mozda par nedelja da je neka devojka malo recnula nozem nekog smrada vlasnika nekog kafica zato sto joj nije dao platu a i od toga novine napravise da je gazda zrtva.

Pa ako si omanuo u izboru fakulteta i zavrsio nesto za cim ne postoji potraznja u zemlji u kojoj zivis onda ti preostaje da radis nesto drugo.E sad ako te ja zaposlim da radis kod mene na traci ..samim tim sto imas fax trebalo bi ( mada ne mora da znaci ) da si pametan i da se pokazes kao neko ko moze da napreduje tj da sa trake predje da bude recimo sef smene ili sl.Naravno ovo su sad price tipa Crvenkapa,Snezana i 7 patuljaka i ostale bajke posto tako nesto u Srbiji uglavnom ne postoji.Malo smo skrenuli sa teme ;)

Nego setih se jednog drugara inace decko je imao bas tesko detinjstvo i mnogo se nepravdi nagledao pa se jos gruvao posle steroidima i u teretani pa cim vidi neku nepravdu tesko se suzdrzi a da nekome ne polomi zube a inace dobar decko ko leb ;)
Ode on na neki oglas za posao kao prodavac bicikala i te opreme.Trazio poslodavac vozacku B kategorije,znanje racunara i engleskog jezika...ono sto je vec klasika ovde...dosao decko tamo kad ono ovaj mu rece 13000 plata.Plus prvo su isla ona klasicna pitanja koliku platu ocekujes,a zasto tebe da primimo,koje su tvoje dobre a koje lose osobine.....i kad mu rece 13000 ovom pade mrak na oci.Kaze ortak:" Da ti ja znam engleski,PC i da imam vozacku B za 13000!!!"" I olupao ga kao majmuna u sred radnje hahahaha!!!!

Nego stvarno me cudi da u Srbiji nema vise tih slucajeva da neki radnik otkine gazdu od batina.Bilo pre mozda par nedelja da je neka devojka malo recnula nozem nekog smrada vlasnika nekog kafica zato sto joj nije dao platu a i od toga novine napravise da je gazda zrtva.

Ma ne, mislim, nije u pravu ! Zašto da ga bije u radnji, to je već preterano ! Nego ako reko 13 000 kažeš mu lepo, to je malo ! Ako daš više, daš a ako ne, DOVIĐENJA, PRIJATNO ! (da ne kažem a u q*** :D ) i gotovo.

A ona devojka je u pravu ! Čoveče tražila je svoju zarađenu platu i kad onaj nije hteo da joj da, lagao je, odlagao, mazao, njoj je puko film i recnula skota !

Back