Pričest

Отужно је на овај начин мерити веру.
На крају крајева...да ли су људи који дођу на причест недорасли или заостали, ако знају да је епидемија и да се излажу?
Па опет долазе.
Ne meri se tako vera, naravno, niko nikog ne prisiljava na pricesce.

Sta da napisem

osim da ne treba se pricescivati.
To je crkveni obicaj koji se zasniva na potpuno pogresnom shvatanjju pisma.

Isus je uspostavio Gospodovu veceru - tajnu veceru sa svojim ucenicima

sa kojima je uspostavio savez za Kraljevstvo
i rekao im je da njemu za spomen treba da oni koji spadaju u tih 144000 izabranih kao kraljevi koji ce vladati sa Hristom na nebu
dakle jednom godisnje da obelezavaju taj dogadjaj i tada uzimaju simbole hleba i vina.
Te simbole mogu uzimati samo oni koji su besprekorni i sveti i zato izabrani od Boga
Detaljnije sve ima u Bibliji
:hehe::rotf:
:lol::rotf:
:dash:
Bar covek da se malo i nasmeje na ovoj temi.

Мени тек нису јасни људи који су попушили причу за вакцине које уопште нису провјерене и тестиране. Ту наравно не мислим на људе који су неупућени у процедуре и који слијепо вјерују ономе што чују од тзв ауторитета, већ на оне којима је због знања требало да се јави нека сумња кад су видјели колика је хајка и да чак плаћају да се прими вакцина, дају слободне дане у фирмама итд, фактички су добровољно пристали да буду покусни кунићи. Познаница је за вријеме ковида боравила у Мађарској гдје је играла за један клуб, пошто је било под мус, морала се вакцинисати, након трећег фајзера добила је упалу срчане овојнице.
ja sam se rusopelcovao dvaput...meni je bilo svejedno u vezi ruske vakcine (bio sam izričito protiv ovih zapadnih mrnk vakcina a ova mi je bila prihvatljiva) a sestra koja se naplašila oko kovida navalila da se pelcujemo pošto je otac star i ima različite komorbiditete pa da ne bi njega zarazili....kad bude nova pandemija mogu samo na silu da me pelcuju....

Niti sam imala kovid, niti sam se vakcinisala. Mislim, možda sam i imala, ali to je bio grip, ne znam. Niti je iko oko mene imao kovid sa nekim posledicama. Mislim da psiha kod prijemčivih osoba odradi veći deo posla.

ja sam se rusopelcovao dvaput...meni je bilo svejedno u vezi ruske vakcine (bio sam izričito protiv ovih zapadnih mrnk vakcina a ova mi je bila prihvatljiva) a sestra koja se naplašila oko kovida navalila da se pelcujemo pošto je otac star i ima različite komorbiditete pa da ne bi njega zarazili....kad bude nova pandemija mogu samo na silu da me pelcuju....
Da, moja starija ćerka i zet se vakcinisali sa ruskom....ajde, nije tema, inače bih imala priču....

kad bi svaki hrišćanin morao da pročita Bibliju da bi bio drug član neke crkve i smeo da se nazove hrišćaninom, hrišćanstvo bi skoro nestalo kao religija sa izuzetkom fanatika poput JS
pa eto tebi su fanatici oni koji znaju Bozju rec sto je pravo hriscanstvo
i ne brini ne moze nestati Bog se pobrinuo za to

Jeste, evo sama se potrudi ako zelis i iscitaj nesto vise o tome.:)

Свето Предање

21. Најстарији и првобитни начин ширења Откривења Божијег јесте Свето Предање. Од Адама до Мојсеја није било Свештених књига. Сам Господ наш Исус Христос је Своје Божанско учење и заповести предао Својим ученицима речју и примером, а не књигом. И Апостоли су испрва ширили веру и утврђивали Цркву Христову на исти начин – усмено. Неопходност Предања види се и из тога што књигама не могу да се користе сви, а Предањем могу.

22. Свето Писмо дато је зато да би се Откривење Божије сачувало тачније и непромењено. У Светом Писму ми читамо речи Пророка и Апостола управо онако као да смо живели са њима и слушали их, без обзира на то што су Свештене Књиге написане неколико векова и миленијума пре нашег времена.

23. Ми смо дужни да чувамо Свето Предање, као сагласно Божанском Откривењу и Светом Писму, чему нас учи и само Свето Писмо – Апостол Павле пише: Тако дакле, браћо, стојте чврсто и држите предања којима сте научени, било нашом речју, било посланицом (2. Сол. 2, 15).

Zdravo sada!:aha::uja:

znam sta je predanje to je ljudska rec
Priznajem samo Bozju rec. - Bibliju.
:uja:
Nije, evo sta je rekao apostol Pavle, nisi se potrudila da bar ovo malo procitas: :) :arrow:

Тако дакле, браћо, стојте чврсто и држите предања којима сте научени, било нашом речју, било посланицом (2. Сол. 2, 15).

E tako zdravo sada! :uja:

Nije, evo sta je rekao apostol Pavle, nisi se potrudila da bar ovo malo procitas: :) :arrow:

Тако дакле, браћо, стојте чврсто и држите предања којима сте научени, било нашом речју, било посланицом (2. Сол. 2, 15).

E tako zdravo sada! :uja:
Da da se hriscani prvog veka drze predanja koje u tada dobili

ovo danas se razlikuje od onoga sta kaze Bozja rec

Нисам чуо да је било неких негативних ефеката за кинезе и русе, углавном фајзер и модерна.

Simboli, a ne doslovno telo i krv

Beskvasni hleb i crno vino služe se tokom Gospodove večere kao simboli Hristovog tela i krvi.
Ni hleb ni vino se ne pretvaraju nekim čudom u doslovno telo i krv, niti se oni koji uzimaju hleb i vino sjedinjuju s Gospodom, kao što neki smatraju. Pogledajmo šta Sveto pismo kaže o tome.

Da je Isus zapovedio svojim učenicima da piju njegovu krv, onda bi im rekao da prekrše Božji zakon koji zabranjuje uzimanje krvi (Postanak 9:4; Dela apostolska 15:28, 29). To ne može biti slučaj, jer Isus nikada ne bi naveo druge da krše Božji zakon u vezi sa svetošću krvi (Jovan 8:28, 29).

Da su apostoli doslovno pili Isusovu krv, on im ne bi rekao da je to krv „koja će se proliti za mnoge“, ukazujući time da će njegova žrtva tek biti prineta (Matej 26:28).
Cak neki tvrde da bukvalno pricest postaje telo i krv
Pa zar se smatraju kanibalima?

Back