Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Stavljao u temi vec.Imaš neka istraživanja o tome?
Bravo!!!Stavljao u temi vec.
Ako nisi pop nemas direktan interes sem ako ubedjujuci mene ubedjujes sebe.Како си нас само прозрео, још да бар себи објасниш какав интерес би ја могао имати за ово што сам написао у претходним постовима.![]()
Stvarno? Ko bi na to pristao?Pitam da li si vršena istraživanja kod ateista i običnog vina?

depresija..Ko ne bi?,
Evo ja ću prvi iako nisam ateista, ali nisam hrišćanski vernik

Dobro.. izvini.. negde mi se zagubio smisao za humor..Ne znam o čemu pričaš.
Или другачије речено, ако се ти сложиш са мном доводиш у питање своје вјеровање, односно невјеровање.Ako nisi pop nemas direktan interes sem ako ubedjujuci mene ubedjujes sebe.
Jer priznajuci da sam u pravu ljuljas temelje licno svog verovanja.
Da bi taj eksperiment bio validan mora se uraditi prvo više puta. Drugo, mora se uraditi kontra eksperiment sa ateistima, vernicima drugih veroipovesti, sa običnim vinom...da bi se utvrdilo da li se radi o placebu, stvarnom čudu ili o prirodnom efektu.Dobro.. izvini.. negde mi se zagubio smisao za humor..![]()
Jok, ovo je jasno, apsolutno sam u pravu, virusi i bakterije se mogu prenositi kasicicomИли другачије речено, ако се ти сложиш са мном доводиш у питање своје вјеровање, односно невјеровање.![]()
taj rad koji citiraš je literature review rad...dakle samo izveštava o ranijim istraživanjima....glavne tvrdnje dolaze iz radova"Researchers have performed experiments, through which volunteers were asked to drink sacramental wine that contained 14.5% of alcohol from a common silver communion cup or chalice [11]. Remarkably, the number of pathogens located in the rim of the chalice was found considerably low [11]. The authors concluded that the risk of the transmission of the infection through a common communion cup is negligible [11]. Furthermore, rotation of the chalice was ineffective in reducing bacterial colonization [11]. Wiping the rim of the chalice with a cloth reduced bacterial counts by 90% [11].
In the same direction, Burrows and Hemmens investigated the potential transmission of pathogens, from one person to another by the common use of the chalice [12]. Interestingly, the authors have reported that under the most favorable conditions only 0.001% of organisms were transmitted from the saliva of one person to the mouth of another [12]. Remarkably, Streptococcus Pyogenes swabbed from the polished surface of the chalice died of rapidly [12].
Manangan et al. disclosed that the issue of potential transmission of bacteria through the common communion cup is controversial [13]. They stated that even if transmission occurs, it does not imply inoculation neither infection [13]. Disease requires a minimum number of pathogens to be transmitted from person to person [13]. Furthermore, the common communion cup has never been associated with a pandemic outbreak [13]."
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7377019/
Ima toga još. Nisu to jedini radovi koji potvrđuju takav zaključak.taj rad koji citiraš je literature review rad...dakle samo izveštava o ranijim istraživanjima....glavne tvrdnje dolaze iz radova
11. Experiments on the communion cup. Hobbs BC, Knowlden JA, White A. J Hyg. 1967;65:37–48. [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]
12. Survival of bacteria on the silver communion cup. Burrows W, Hemmens ES. J Infect Dis. 1943;73:180–190. [Google Scholar]
kao što vidiš to su radovi iz 1967 i 1943 kada takve stvari nije bilo ni moguće stvarno meriti
E jbg, mora da se plati da se pročita.Ima toga još. Nisu to jedini radovi koji potvrđuju takav zaključak.
"For more than 2 decades, the Centers for Disease Control and Prevention (CDC) has stated an official position to inquirers (eg, lay public, physicians, nurses, and other health care professionals) about the risk of infectious disease transmission from a common communion cup. Although no documented transmission of any infectious disease has ever been traced to the use of a common communion cup, a great deal of controversy surrounds this issue; the CDC still continues to receive inquiries about this topic. In this letter, the CDC strives to achieve a balance of adherence to scientific principles and respect for religious beliefs."
https://www.ajicjournal.org/article/S0196-6553(98)70029-X/abstract
Da navedem pravoslavne izvore vi bi ih odbacili jer su pravoslavni izvori.E jbg, mora da se plati da se pročita.
Nego, otkud Maki navodiš nepravoslavne izvore?Zar se čuda ne događaju samo u pravoslavlju?
Pogrešno sam se izrazio. Ne mislim da je izvor pravoslavan ili katolički već je članak o nepravoslavnom "čudu". Ne znam tačno. Pretpostavljam katoličkom. Izvor je valjda naučni. Bar se nadam.Da navedem pravoslavne izvore vi bi ih odbacili jer su pravoslavni izvori.
I opet, da li je rađeno istraživanje nevezano za vernike?"There is substantial evidence that neither infection with hepatitis B virus nor HIV can be transmitted directly via saliva so that indirect transmission via inanimate objects is even less likely. No episode of disease attributable to the shared communion cup has ever been reported. Currently available data do not provide any support for suggesting that the practice of sharing a common communion cup should be abandoned because it might spread infection."
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/3284951/
Ja ne vjerujem u to da Sv. Pričešće ne prenosi bolesti zbog toga što je neki naučni članak to potvrdio ali vama su ovakvi izvori prihvatljiviji pa ih zato postavljam. Uostalom ja nisam protivnik nauke niti naučnih istraživanja.I opet, da li je rađeno istraživanje nevezano za vernike?
I kontradiktoran si. Uglavnom odbacujes naučne studije jer ti ne idu u prilog, a ovu sad prihvataš jer ti navodno ide. Čudno![]()