Kafić Priče iz prošlog veka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ajde da malo uozbiljim pricu on topic.

Bio sam u sedmom razredu kada me je krajem tog stravicnog decembra 1993. drugarica iz odeljenja pozvala na kucnu sedeljku povodom njenog rodjendana (mislim da je to bila jedna od poslednjih na koju sam uopste i isao, jer smo taman bili na razmedji izmedju klinaca koji prave rodjendanske zurke kuci pod nadzorom roditelja i buntovnih tinejdzera koji hoce da sami izlaze po kaficima).
Ja naravno prihvatio, ali uopste nisam razmisljao sta da joj odnesem kao poklon. Kao i svi drugi, moji su odavno vec bili oglodali i poslednje ostatke devizne ustedjevine, gotov novac je odavno izgubio svaku vrednost, ako je neceg i bilo da se kupi po radnjama (a nije) sve se bilo placalo cekovima. Kud cu, sta cu, posle rasprava sa roditeljima, svadje i plakanja, ja njoj na kraju za rodjendan odnesem nekakav postanski albumcic sa nesto postanskih markica... :roll::(:rumenko: prvo sam mislio da ce da me pojede blam, ali posle vidim da su i drugi donosili kojekakve gluposti (bezvezne knjige poezije ili o prvom maju i slicno, videlo se da smo svi vadili da donesemo ono sto nam ne treba). Stos je u tome sto su u tom albumcicu izmedju ostalih bile i neke markice sa prostora RS i RSK koje su mi u ono vreme donosili rodjaci, a za koje sam naknadno utvrdio da danas imaju nezanemarljivu vrednost od mozda i celih stotinak evra na filatelistickom trzistu. Tu devojku mislim da nisam video preko 20 i kusur godina (kako sam cuo odavno je u inostranstvu), ali me zivo zanima gde su zavrsile te markice danas i da li je svesna njihove vrednosti ako ih je uopte sacuvala.

Uuuh, zapuhnu me vruć vetar već. 👀
Cool Down Golden Girls GIF

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back