Kafić Priče iz prošlog veka VI - Čajanka ispod duda 🧸🍵

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja ga koristila samo u kafi, kolače pravim jednom u 20 dana a čokoladu isto retko jedem, tako da mogu možda taj saharin :besna:
Od nečega se mora 'mreti
Aham, to i moj tata kaže. Došao je sa dragom na kafu, pojeo je pola maslenice i popio 200 ml rakije. Ima 126 dijagnoza sve vezane za srce i karotide. Kaže, de Minka, moram od nečega i umrijeti, reko jes' da ćeš umrijeti (ne daj mi Bože) ali napraviće te invalidom, šta zamišljaš ko bi o tebi vodio računa. Neka od nas tri (dvije kćerke i draga mu) bi dala otkaz i posvetila se tebi?
-ok, evo ugasiću cigaretu (to mu bila peta kod mene)
Šta da radim, eto šta? :(

Nisam primetio, znam ljude koji znaju grčki.

Grčka je odavno izgubila neki uticaj, već duže vreme je samo obična evropska zemlja koja nema ni deset miliona stanovnika.

Većinom se uče jezici koje priča veliki broj ljudi jer su zvanični jezici velikih zemalja - engleski, francuski, španski, nemački, italijanski...

Grčka tu ne spada, njih ima kao Mađara recimo i daleko više ljudi uči grčki nego mađarski, osim naravno u severnim delovima gde su im Mađari komšije pa je logičnije da se poznaje jezik koji se govori u mestu u kom živiš.
Pokusavalo je dosta ljudi da kao nauci osnove grckog 90-tih. Tada su mnogi bili opsjednuti Grckom - u fazonu nasa braca, oni nam pomazu, tamo je pravi raj... pa je onda odjednom grcka muzika pocela da se ubacuje u nase pjesme. Ljudi kao poceli da govore po neku rijec grckog, itd. Odlazak u GR na more je bio vau, cekala se turisticka viza (dok jos nije uveden Sengen), samo su ovi malo bogatiji isli tamo, i pricali kako je sve super. Dok su svi ostali isli u CG. Onda uvodjenjem Sengena je stao odlazak u GR jer je slabo ko mogao dobiti vizu. A bas smo generalno kao nacija bili opsjednuti Grckom 90-tih, skole su isle na ekskurzije tamo, u to doba nam je to bio kao jedini moguc dodir sa "zapadom" (jer za sve druge zemlje je trebala viza).

Joj trebalo bi da provjerim šta sam pisala sinoć, ali ne da mi se :lb:
Nemoj više da piješ, postaješ gora od diktatorki s Ane. Meni si ni za šta delila minuse :ljutka:

Povuci reč :ljuta:

Meni je jedan dečko bio simpatičan sa svojim greškama, rođen u ino i tamo uglavnom i živio...kada priča, prilično solidno, ali kada piše, to je bio show program :lol:
Doduše i on je bio svjestan toga, pa kao - bolje da te nazovem :telefon:
A meni nije bolje, ne volim da pričam telefonom, a te njegove greške su mi bile zabavne, kakvih je tu lupetanja bilo...ali swatko, sve u svemu :ljub:
BogoUdna naša Žard :zaljubljena:

Aham, to i moj tata kaže. Došao je sa dragom na kafu, pojeo je pola maslenice i popio 200 ml rakije. Ima 126 dijagnoza sve vezane za srce i karotide. Kaže, de Minka, moram od nečega i umrijeti, reko jes' da ćeš umrijeti (ne daj mi Bože) ali napraviće te invalidom, šta zamišljaš ko bi o tebi vodio računa. Neka od nas tri (dvije kćerke i draga mu) bi dala otkaz i posvetila se tebi?
-ok, evo ugasiću cigaretu (to mu bila peta kod mene)
Šta da radim, eto šta? :(

A to što ti piješ toliko kafe? Oš da te šlog strefi, a? :guza2:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back