Kafić Priče iz prošlog veka III - Ispovedaonica kod Heroja ispod duda✝️

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
meni je npr istorija najviše koristila u životu.
nju sam učio i sad mogu argumentovano da se svađam ispred prodavnice dok pijme pivo

matematika tu i tamo, korisna da izračunamo koliko smo piva popili i koliko treba da platiomo a šta da stavimo na crtu

hemija je korisna da bi znali šta guraju u pivo i drugi alkohol

fizika isto korisna da bi znali kako i kojim putem uz delovanje prirodnih sila na pijano telo da dođemo kući
Tačno me i dan danas zaboli sve kad se sjetim matematike :(

meni je npr istorija najviše koristila u životu.
nju sam učio i sad mogu argumentovano da se svađam ispred prodavnice dok pijme pivo

matematika tu i tamo, korisna da izračunamo koliko smo piva popili i koliko treba da platiomo a šta da stavimo na crtu

hemija je korisna da bi znali šta guraju u pivo i drugi alkohol

fizika isto korisna da bi znali kako i kojim putem uz delovanje prirodnih sila na pijano telo da dođemo kući
Ja sam potpuni retard za prirodne nauke

Pa I za to.
Ali nekako menjala bih fizicko cak I za nesto od toga. Nekako retardi iz prirodnih nauka su skoro podrazumevani.
A za fiksuturu tacno bi trebalo da se skupe iz svih skola da osete da nisu toliko drugaciji.

nisi, nego je problem što nas u školi ne uče kako treba
drže se striktno pravila.
npr nijedan profesor fizike ti neće pokazati kako se ponaša flaša kad sa njom gađaš nekog drugog u glavu nego će ti na tabli crtati i pisati neke formule i šta ti ja znam.

Pa I za to.
Ali nekako menjala bih fizicko cak I za nesto od toga. Nekako retardi iz prirodnih nauka su skoro podrazumevani.
A za fiksuturu tacno bi trebalo da se skupe iz svih skola da osete da nisu toliko drugaciji.
Мени ни данас није јасно то сулудо инсистирање да децу буду добра у свему.
Не постоји нико ко одлично игра кошарку и пење се уз конопац

а истовремено свира два инструмента и слика као Пикасо.
На то све пише приповетке већ као Андрић и зна да смућка сам осам хеијских једињења.

Сулудо бре.
Свако је надарен за нешто и треба то пронаћи и форсирати.

ja bih samo da sretnem matimatičarku koja mi je tad predavala, da ga izvadim i pokažem joj ga i kažem:

jel vidiš da svuda sa sobom imam digitron
Moja profesorica iz gimnazije je ispitivala tako da možeš birati za koju ocjenu želiš zadatak. Ja izaberem za 2, cijeli razred mi šapuće, pokazuje rukama, nogama, svi se komplet preznojimo i jedva 2. Jednom tako oznojena profesorica: ajd sjedi Emina, ne znam sine šta da ti kažem, eto sreća imaš tu facu lijepu, nećeš propasti skroz u životu...
Bila sam mentorica njenoj kćerki :D da ti ja kažem ko će propast'!

Mene u gimnaziji profesor oborio na polugodištu :D
Morala odgovarati teoriju. Bilo mi mrsko da se presvlačim, nije mi se sviđalo kako "miriše" u svlačionicama. Rekao mi da sam šmizla :(

Cerka je za neko popravljanje zbog opreme I jer generalno nisu isli u skolu, a ok joj ide, dobila nemogucu teoriju. Neka vezba iz ginmnastike napisana ovako ili jos gore- levom napred pa ukoso pa nazad, dva ispred, tri pozadi, desna poluiskorak u levo napred. I tako dve guste strane. Kaze ja ne mogu ovo, nek mi da sta hoce. Ja pogledam zavrti mi se u glavi I onako ne znam gde mi levo, gde desno. Provalim da nigde nije pisano noga, ruka, mozda bi tako bilo lakse. Da li Ima na netu, malo sutra nisu dobili ni naslov osim da je gimnastika. Majko mila.
Neki su dobili prezentaciju da rade, ona pokusala, rekla joj ne, moras teoriju.
Ja uopste ne znam kako se to zavrsilo, mozda joj je I trojku zakljucila nista nisam na kraju mogla da gledam od njene "skole".

Taman se na pocetku bila okurazila jer sa nula kondicije kao perolaka moze najvise zgibova, najvise trbusnjaka uvek da uradi, sve su devojke.

Tako na kraju os isto se ohrabrila, decaci fudbaleri zinuli. Kad, razredni ocenjuje stoj. Aman. Dade joj jedinicu. Meni pisao da ne brinem imace na kraju pet. Pa nije u tome poenta. Sto je kolege njegove nisu do osmog naucile ...niko ni pomenuo do tad. Ajd nauci preko noci. Neke se polomise I nista.

Poslednja izmena:
Cerka je za neko popravljanje zbog opreme I jer generalno nisu isli u skolu, a ok joj ide, dobila nemogucu teoriju. Neka vezba iz ginmnastike napisana ovako ili jos gore- levom napred pa ukoso pa nazad, dva ispred, tri pozadi, desna poluiskorak u levo napred. I tako dve guste strane. Kaze ja ne mogu ovo, nek mi da sta hoce. Ja pogledam zavrti mi se u glavi I onako ne znam gde mi levo, gde desno. Provalim da nigde nije pisano noga, ruka, mozda bi tako bilo lakse. Da li Ima na netu, malo sutra nisu dobili ni naslov osim da je gimnastika. Majko mila.
Ама
ко је та будала?
Нама су макар професори физичког све показивали сами
ово се ради овако а то тако...
какво бре писање шта је ово...

Cerka je za neko popravljanje zbog opreme I jer generalno nisu isli u skolu, a ok joj ide, dobila nemogucu teoriju. Neka vezba iz ginmnastike napisana ovako ili jos gore- levom napred pa ukoso pa nazad, dva ispred, tri pozadi, desna poluiskorak u levo napred.
math-lady.gif

u osnovnoj sam imao tri profesora fizičkog

od toga dva teška alkosa, kojima smo nas 16-17 koliko nas bilo u razredu bili dužni da svaki čas fizičkog donesemo po flašu piva
i radili smo šta smo hteli

treći je bio doktor rukometa koji je pravio selekciju za rukometni tim škole sa kojim je posle uzeo zlato na beogradskom takmičenju i možda prvo mesto na republici što se tiče osnovnih škola.
mislim da negde ima i novinski članak o tome.

u srednjoj sam imao dva profesora, jedan bivše vojno lice koji nam je ***** sve do trećeg kolena sa fizičkim pripremama a ovaj drugi bio doktor odbojke koji nas je posle poslao u partizan da igramo odbojku

npr nijedan profesor fizike ti neće pokazati kako se ponaša flaša kad sa njom gađaš nekog drugog u glavu nego će ti na tabli crtati i pisati neke formule i šta ti ja znam.
Imala sam odlične profesore a i dedu inžinjera koji je krv propljuvao da nešto ukapiram!
Posle sam morala da uzimam uvek privatne časove iz matiša
Nemam tu gangliju a nece sama da izraste

У то време кад са, био ђак
скаутинг су радили професори
свако имао спорт који је пратио и таленте слао у клубове
после се питају откуд онолике медаље бившој држави
Па бре пазило се на све...
а и улагало се у опремање школа...

Znači kad uvedu seksualno vaspitanje treba i praksu uvesti :manikir: :rotf:

u osnovnoj sam imao tri profesora fizičkog

od toga dva teška alkosa, kojima smo nas 16-17 koliko nas bilo u razredu bili dužni da svaki čas fizičkog donesemo po flašu piva
i radili smo šta smo hteli

treći je bio doktor rukometa koji je pravio selekciju za rukometni tim škole sa kojim je posle uzeo zlato na beogradskom takmičenju i možda prvo mesto na republici što se tiče osnovnih škola.
mislim da negde ima i novinski članak o tome.

u srednjoj sam imao dva profesora, jedan bivše vojno lice koji nam je ***** sve do trećeg kolena sa fizičkim pripremama a ovaj drugi bio doktor odbojke koji nas je posle poslao u partizan da igramo odbojku
Ja sam se lepo oslobodila fizičkog u srednjoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back