Kafić Priče iz prošlog veka II - Lelemud kod duda 🌳

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Šta je ovo, šta rade? Užas.

Ljudi ih hrane neprirodnom hranom koja sada izaziva mnoštvo drugih problema tim životinjama, od pogoršanog zdravlja pa do nadimanja.
U uslovima varenja takve neprirodne hrane u želucu krava stvara se velika količina metana, gasa koji ujedno pored CO2 stvara efekat staklene bašte, praveći problem klimatskih promena i globalnog zagrjavanja. I onda im buše rupe, stavljaju poklopce da bi sačuvali planetu od tih opasnih gasova, tako im direktno daju antibiotike pa imamo super zdravo mlijeko kupiti :( isprazne im želudac, izbace im kakicu i tako to :(

ja tražio u maxiju ali nema, moram do univera
u idei su imali jedno vremem i posle las, nema
Super Vero Ima mislim dva proizvodjaca, a ja volim ono sto Ima zuto ljubicasto. Pre je i Ideja imala. Neki dan sam giljala do Vera bukv mi nikad nije usput, Imam kilometar.
Na Bajloniju je super sir u mlecnoj hali. I Ima na Palilulskoj nazovi pijaci onog glumca kozji brend.

Pa sad je leto a nema kozijeg mleka🤷🏻‍♂️

Kako kozijeg kiselog mleka ima preko cele godine? Ili kozijeg jogurta, surutke?
Zato što svježe kozje mlijeko ima mnogo kraći rok trajanja od kravljeg, puno je osjetljivije za skladištenje od kravljeg pa često proizvođači prave sireve i pasterizirane proizvode poput kozjeg jogurta i surutke. Isplativije je od prodaje svježeg mlijeka, koje ako ne prodaju u roku 3 dana moraju ga baciti.

Meni je jeger bio najdraže piće u srednjoj, zabrinjavajuće koliko sam mogla popiti u izlasku.
Sve dok jednom nismo kupili flašu sami i pili negdje vani, drugo piće.
Bilo mi je lijepo svakako, ali dođoh do zaključka da ipak ne mogu popiti koliko sam mislila, nego da su razrjeđivali nekako 🥺😂

wtf-wtf-cat.gif
I ja tebe

heart-cat.gif

Ljudi ih hrane neprirodnom hranom koja sada izaziva mnoštvo drugih problema tim životinjama, od pogoršanog zdravlja pa do nadimanja.
U uslovima varenja takve neprirodne hrane u želucu krava stvara se velika količina metana, gasa koji ujedno pored CO2 stvara efekat staklene bašte, praveći problem klimatskih promena i globalnog zagrevanja. I onda im buše rupe, stavljaju poklopce da bi sačuvali planetu od tih opasnih gasova, tako im direktno daju antibiotike pa imamo super zdravo mlijeko kupiti :( isprazne im želudac, izbace im kakicu i tako to :(
Znam da se svašta radi ali za ovo nisam znala. 😪
Pa i kokoške drže u onim kavezima, ne mogu ni da se kreću, sve jedna do druge stoje, samo je bitno da nose jaja.:(

I treba ovu planetu spaliti, a pre svega stoku (mislim na ljude) koja to radi.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back