Pričamo, dakle postojimo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
užitak po mjeri čovjeka;)

Isto ti je to kao i sa ostalim živim bićima samo što mi nemamo
toliko razvijen taj osećaj a zapravo me Borka pre koji dan
uputila na razmišljanje o tome kada je kazala jedan detalj
o svojoj mački.
Naime, opisala je to neopisivom radošću njene mačkice
u trenutku kada dobiva svoj doručak.

Mi jedostavno zaboravimo da uhvatimo, ili ne umemo
da uhvatimo taj trenutak radosti

Isto ti je to kao i sa ostalim živim bićima samo što mi nemamo
toliko razvijen taj osećaj a zapravo me Borka pre koji dan
uputila na razmišljanje o tome kada je kazala jedan detalj
o svojoj mački.
Naime, opisala je to neopisivom radošću njene mačkice
u trenutku kada dobiva svoj doručak.

Mi jedostavno zaboravimo da uhvatimo, ili ne umemo
da uhvatimo taj trenutak radosti

...zaista sjajan primjer..da sad pišem o tome koliko su meni u posljednjih nekoliko mjeseciu "pomogli" moji psići,koliko su me nasmijali i koliko sam trenutaka otela od uge zahvaljujući njihovoj neuslovljenom i čistoj ljubavi..ne znam ko bi mi vjerovao..

...zaista sjajan primjer..da sad pišem o tome koliko su meni u posljednjih nekoliko mjeseciu "pomogli" moji psići,koliko su me nasmijali i koliko sam trenutaka otela od uge zahvaljujući njihovoj neuslovljenom i čistoj ljubavi..ne znam ko bi mi vjerovao..

Stvar je u tome što imamo pregršt čula a ni jedno od njih ne radi kako treba, svi su prosečni verovatno
zato Što je Bog smatrao da treba sami da se nadograđujemo pošto imamo sve preduslove za takvo šta

Znaš, kad je majka izišla iz bolnice nakon onih silnih lomova pojma
nisam imala sa čime da unesem bar malo neke pozitive u tu
sobu, njenu sobu i sasvim slučajno dok sam bila u kupovini
zapade mi oko za jednu ciklamu među bar 50 njih tamo na hrpi
i kupim je i stavim joj je na sims i sada ću pokušati da je slikom
prenesem ovde da svi vide tu radost. To je nešto neopisivo.

..ciklama ..to me je podsjetilo na jednu davnu,poratnu godinu,neviđene neimaštine kad sam primila neku smiješnu platu u još smješnijem iznosu(koju sam unapred zadužila gotovu svu)..elem,ostalo mi je nekoliko dinara..s njima ništa nisam mogla da kupum(sem veknu hljeba i kilu voća)..umjesto toga,ušla sam u prodavnicu nekakve plastike i sa vrata ga vidjela:
----plastični veliki cvijet od suncokreta.
i kupila ga..da ga gledam žutog i veselog u uglu sobe..ja,koja ne podnosim ni plastične čaše,a kamoli cvijeće..

Ne, ti nisi shvatila da je on to zaboravio da kaže na vreme pa nam se sada samo narugao.
Jednina prelazi u množinu samo onda kada ne priznajemo grešku.

...ovaj put ću tebi za ljubav priznati to za svoju grešku,.....
No, i sam kontekst govori da moj sled misli nije ovaj o kome pričaš,....
ali nije bitno,......stvar se usrala sama,....i obezvređena je moja misao,....
z:cry:z:poz:

evo je Nedo, pogledaj, klikni na sliku

Slika0002.jpg

..ciklama ..to me je podsjetilo na jednu davnu,poratnu godinu,neviđene neimaštine kad sam primila neku smiješnu platu u još smješnijem iznosu(koju sam unapred zadužila gotovu svu)..elem,ostalo mi je nekoliko dinara..s njima ništa nisam mogla da kupum(sem veknu hljeba i kilu voća)..umjesto toga,ušla sam u prodavnicu nekakve plastike i sa vrata ga vidjela:
----plastični veliki cvijet od suncokreta.
i kupila ga..da ga gledam žutog i veselog u uglu sobe..ja,koja ne podnosim ni plastične čaše,a kamoli cvijeće..

Uspomena je uspomena mila moja pa taman bila i od plastike, osećaj je važan ne materijal.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back