Pričamo, dakle postojimo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Uh, kakav film odgledasmo ... :)
http://www.imdb.com/title/tt0884328/
Za preporuku.

"Izmaglica" je, inače, odlična Kingova novela, ali je sa Kingovim delima uvek problem njihova ekranizacija. Ovog puta to nije bio slučaj.
Koga interesuje:
na grad se spustila magla i sa sobom dovela užasne i opasne kreature iz druge dimenzije. U ovoj priči akter je čitava zajednica, ljudi različitih polova, uzrasta i društvenih slojeva, koji, zgusnuti i sabijeni u zajedničkom strahu, postepeno otkrivaju sve strane svojih ličnosti. I to je, zapravo, prava egzaltacija užasa, mnogo veća od napada čudovišnih spodoba. Taj ljudski, u početku jedinstveni kolektiv, biva razbijen i oslabljen zbog egoizma i straha pojedinaca za spas sopstvenih duša. Osnovo Kingovo načelo je: samo ljudi, ujedinjeni u jedno (a pri tom ne gubeći svoju individualnost), mogu pobediti zlo.

Ali, zlo je najčešće tamo gde se najmanje vidi.

nis posebno za mene mislim taj film
sto se tice kingovog nacela ono je dobro al' samo sa filozofskog stanovista. zivot pokazuje koliko je to pogresno i da je covek najaci kad je sam. jer individualnost ma kako jaka bila izgubi se u masi i devastira samu sebe.
zlo je prepoznatljivo onome ko ima jasan pogled. pitanje je samo da li u zlu zeli da nadje mrvu dobrog ili da ga skroz odbaci, ali sa ovim pristupom zadiremo u drugi pdf

jok ti ces da mi pricas o kom je filmu rec :lol:
nism retard znam koji je i mislim da je pacerski uradjen pod jedan profesionalno a ako os i odnosi su ostali nekeko na nivou skice jer je sve sablonizirano. zato i ne volim kinga jer se stalno ponavlja

pravi psiho horor ti je krug ako os

Najveći problem svih pisaca je ponavljanje ... pričanje stalno iste priče, uz neznatne nijanse po kojima se priča razlikuje. Velika produktivnost nosi taj rizik.
Ali, ne bih se složila da se King ponavlja. To jest, dešava mu se vrlo retko.
Ima jedan koji je čak produktivniji a uopšte se ne ponavlja. Zove se Din Kunc, i dosta filmova snimljeno je po njegovim delima.

Laku noć. Odoh da radim.

Edit: "Isijavanje" je remek delo.

aha

ima jedan stari koji zove embrouz birs kome svi ovi novi mogu da dutjqaju ai onome sto se zove e.a po. od novijih odajem priznanje barkeru na originalnosti a tu se negde uklapa i king jer dobro poznaje film pa vec u startu ekranizuje svoje delo, sto je malicioznost posebne vrste kod knjizevnika al' ajd nek mu bude.

Uh, kakav film odgledasmo ... :)
http://www.imdb.com/title/tt0884328/
Za preporuku.

"Izmaglica" je, inače, odlična Kingova novela, ali je sa Kingovim delima uvek problem njihova ekranizacija. Ovog puta to nije bio slučaj.
Koga interesuje:
na grad se spustila magla i sa sobom dovela užasne i opasne kreature iz druge dimenzije. U ovoj priči akter je čitava zajednica, ljudi različitih polova, uzrasta i društvenih slojeva, koji, zgusnuti i sabijeni u zajedničkom strahu, postepeno otkrivaju sve strane svojih ličnosti. I to je, zapravo, prava egzaltacija užasa, mnogo veća od napada čudovišnih spodoba. Taj ljudski, u početku jedinstveni kolektiv, biva razbijen i oslabljen zbog egoizma i straha pojedinaca za spas sopstvenih duša. Osnovo Kingovo načelo je: samo ljudi, ujedinjeni u jedno (a pri tom ne gubeći svoju individualnost), mogu pobediti zlo.

Ali, zlo je najčešće tamo gde se najmanje vidi.
Apsolutno tačno. Bar za ljude našeg podneblja.

Moja firma sada prolazi kroz završnu fazu privatizacije. Navodno su je kupili neki Englezi (prije 2 g.) a inače su to vladine mućke. U stvari, radi se o beskurpuloznom lopovluku na očigled svih građana i neprimjerenom za 21-vi vijek. Elem, ovi Englezi su bili obavezni po ugovoru da zadrže svih 1500 zaposlenih (koji su u prethodnim periodima privatizacije svedeni na taj broj sa 4500 zaposlenih). No, ne lezi vraže, ovi su odnmah najavili da im je skoro 1000 zaposlenih tehnološki višak. Sad su u završnoj fazi realizovanja te namjere. Već su napravili spiskove radnika koji ostaju bez posla. I to uz pomoć naših spodoba. Uglavnom špijuna. Oni nijesu ni čestito špijali nego su izmišljali same nebuloze. E, u takvoj situaciji nastaje naš egoistički haos. Niko više nikome ne vjeruje niti iko i sa kim može komunicirati. Nit su radnici nit sindikat jedinstveni. A ove lopovske spodobe lako ostvaruju svoje zločinske namjere, računajući baš na nas takve. Groza. Užas.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back