Pričamo, dakle postojimo- Arhiva II

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Odrastao sam po sumama,tako da uvek u meni bude najlepsa secanja.:per: :hahaha:

Obrisao si lepši post...:lol:
E,ovaj sam uhvatila da ne nestane...z:)

Volim šumu i sve zvukove u njoj ali bubice..aaaaaa...z:mrgreen:

ekologija1oc5.jpg

Šta ćemo biti u narednoj predstavi,ako stari glumci opet glume..ih,gde te ne podsetih ranije..z:lol:
Trenutno se vidi da se forumski život usporio zbog praznične jurnjave..ili se
meni samo čini...z:hm:

Nemam pojma, Barbi.
Imala sam neku ideju, ali sam od nje odustala ... za sada.
Posle praznika moram intenzivno da se bacim na posao. :grudvanje:
Ali, nešto ćemo smisliti.

313881077_78ded785fb.jpg

Nemam pojma, Barbi.
Imala sam neku ideju, ali sam od nje odustala ... za sada.
Posle praznika moram intenzivno da se bacim na posao. :grudvanje:
Ali, nešto ćemo smisliti.
Gotovo identično razmišljamo, dušo. :heart:

Posle praznika moram intenzivno da se bacim na tebe... pardon, na posao. :grudvanje:

P.s. Ne verujem da bi bilo zgoreg da si malo duže razmišljala i da si pri donošenju odluke da se intenzivno baciš na mene... pardon, na posao, uzela u obzir moju preduzimljivost... pardon, prepredenost.

:sanke:

Hvala lepo kralju vila, dubok naklon i vama :hvala:Moji prethodni postovi na ovoj temi bili su prilicno shturi... covek oseti strahopostovanje prema ovako veleumnoj grupi, drustvo malo ali odabrano :) Tema je chat, to znaci nema off topica jel da? Onda da otvorim Pandorinu kutiju :D
Rusilastvo niposto nije resenje, ne, ne! Ali covek jeste destruktivno bice u svojoj biti, najdestruktivnije od svih. Nisam mislila na dobrotu, ni kad sam govorila o idealizmu, ni pominjajem licnog dobra. Mislila sam na skriveni ili otvoreni sebicluk i bezobzirnost. Ma sta govorili, ljudi se uglavnom rukovode svojim sebicnim interesima... Cak i kada pokrecu revolucije, nadahnjuju mase grandioznim govorima, cak zbog na prvi pogled potpuno plemenitih ciljeva - ukidanje ropstva, represije, u ime slobode i jednakosti. Sve se to nekako na kraju izvitoperi, izoblici - revolucija pojede svoju decu. Generalno, ja ne postujem ljudski rod. Nisam mizantrop, ipak, obzirom na sve prednosti koje su mu date od prirode, ljudski rod je razocarao. Kad sam na jednoj drugoj temi kazala da je covek doveo planetu na ivicu unistenja, nazvali su me covekomrscem i prizivacem unistenja covecanstva, sve praceno psiho analizom po kojoj su ljudi kao ja zapravo uskraceni za ljubav, neispunjeni, iz iz svoje prazne ljusture prizivaju nestanak covecije vrste. Ali nikakve psiholoske analize nece zaustaviti topljenje polova, izumiranje zivotinjskih vrsta, katastrofe, bes prirode. I pitanje je sta bi na sve ovo danas Frojd rekao.
Inace u Vujakliji - recniku slenga stoji ova saljivo objasnjenje reci "mizantrop" - "Čovek koji je shvatio suštinu svog brata čoveka. Realista i iskren.
Sve kvaliteti nepoželjni u današnjem svetu."

A oni obicni ljudi na koje se osvrnuo Dostojevski rekli bi nam da mlatimo praznu slamu. :lol:

da, složio bih se sa većim delom stvari, osim
čovek koji pokreće ideje i revolucije, ne pokreće ih uvek zbog sebe i ličnih interesa. brojni su primeri ljudi koji su podnoslili velike ''žrtve'' zbog svojih ideja.
revolucija ne jede svoju decu, već deca pojedu revoluciju. ideja, koliko god da jeste dobra u samoj osnovi, kada napusti svoga tvorca postaje predmet raznih tumačenja, a ljudi vole da tumače stvari onako kako njima odgovara.
svest jednog čoveka neće promeniti svet, sve dok sam svet ne sazre dovoljno da uoči ''pravi'' smisao te ideje. a oduvek postoje/postojali su ljudi koji idu ispred svog vremena i čije su ideje shvaćene tek vekovima potom.
globalna svest je nešto što treba da sazre, pojedinci mogu samo iznositi svoje ideje, pa čak i kada postoji opasnost da budu shvaćeni u pravom svetlu vekovima potom : )
slažem se sa time da je čovek učinio mnogo loših stvari za planetu, ali tek globalna svest o tome može nešto i promeniti.
nadam se da nam je ostalo vremena.
a možda čovek nije nešto što je vezano samo za ovu planetu.
možda sam tantos vodi čoveka sa namerom, ili nešto tako i treba da se desi, da bi se ekspazija svesti nastavila i van ove planete.
ne znam, vreme će pokazati. mi imamo mogućnost da sagledavamo samo iz ove vremenske tačke i da se borimo za stvari za koje mislimo da se vredi boriti.

ČE
večeras je vrlo prijatno u kafani
počela je da liči na šumu : )

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back