gost 304860
Buduća legenda
- Poruka
- 44.400
paz kad niko ne sme da kaze hare hare a piju kafu i citaju ovo 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
nevo, dugi sam razmisljao da li da odgovorim na ovaj tvoj relativno neutralan i uopsten stav koji se nikog direktno ne dotice ali na neki nacin implicira situaciju koja je stvorena onim mojim postom sto su mnogi protimacili kao gnev i ogorcenost... ako si makar trenom pomislila da se gram pesimizma uvukao u ono sto pisem kao i ogorcenost moram da te demantujem a mogu i drugi koji me znaju odavde a konacno verujem da i ti duboko u sebi znas da to nije tacno.... kao sto rekoh... strctly buisiness znaci poslovno ili sho bi rekli gazpromovci... строго![]()
ha,a ja bas zelim...vulgarne aluzije nisu samo vulgarne aluzije vec su odraz nemoci forumskih korisnika u nepronalazenju odgovora na neki javno izrecen stav o kome ne znaju nista a zele po svaku cenu da ucestvuju u diskusiji gde obicno ispadnu pomalo dementne neznalice pa pribegavaju jedinom resenju a to je vulgarnost. otkako je svet i veka to postoji u rl i zove se frustriranost ljudske psihe, nekultura, lose vaspitanje i na kraju ono osnovno a to je neobrazovanje. virtuelni svet nazalost uvek takve izbaci u prvi plan jer poznato je da ljudi uvek u zivotu idu linijom manjeg otpora. vulgarnost u izrazavanju moze da bude i simpaticna i duhovita a nekad ako je kombinovana sa lucidnoscu necijeg karaktera i virulentno zabavna. ali nazalost mnogi cuvari javne reci nisu takvi i na nivou su onih koje sam opisao u prvom delu pa se isfrustriranosti mestimicno nadopunjuju i grade brzinom piramide u gizi... zato ih i prave da bi zakopali u njenom srcu intelekt onih zbog kojih se ta frustracija gradi kao vavilonska kula ljudskog greha koji se zove nemogucnost jezickog izrazavanja na smisleni nacin. zato je i bas zbog tog jezickog greha i ostala nedovrsena ali to znate pretpostavljam i ne treba da vas ja ucim....
a mozda bi bolje bilo da sam samo rekao hare, jel pijete kafu i poslusajte malo poor johnny-ija.... trosenje bogom dane ljudima apstrakcije u razmisljanju trivijalnostima tog tipa je ipak greh prema samom sebi jer ovakva mesta nisu kafane vec mesta gde svako od nas moze nesto korisno da nauci o onom drugom. kafa se pije za na to predvidjenim mestima, muzika se isto tako slusa na za to posebno izgradjenim uredjajima.... komunikacija i hiperbole u razmisljanju su ono sto nas cini filozofima i privlaci na ovakva mesta koja se svakim danom pretvaraju u suprotnost njihove sustine... primitivnost i varavarizam neumitno napreduju i caruju svetom a polako zauzimaju i mesta kao sto su javni cetovi, mediji, akademije nauka, crkva pa i drzave i svet u celini... na nama je da izaberemo hocemo li podleci laganom duhovnom umiranju ili ne... forumi su najbolji dokaz da su ljudi pukli i digli ruke od sebe zadovoljavajuci se najnizim porivima a to je bio i motiv mog javljanja na ovu repliku o duvanju kao simbolici ne felacija ili cunninlingusa vec ispadanju kao u pretis loncu ono malo mozga sto ga kuvamo u nama i za nas, a mozda i pozovemo nekog na rucak ko nije duhovni vegetarijanac.
Da, slažem se da su vulgarne aluzije vrlo, vrlo često odraz intelektualne, obrazovne, misaone (i kakve god) nemoći. U manjini su oni čija je vulgarnost duhovita, pa i višeslojna. Vi (mislim) znate da ja pronalazim lepotu i u onim rečima koje su naizgled ružne, a nalazim je više u njihovoj asocijativnosti ... semiotici kompletnog izraza ... nego u bukvalnom i pojedinačnom značenju. Sama nisam sklona vulgarijama i divim se svima koji ih savršeno upakuju u kontekst tako da one izgube na primarnoj vulgarnosti i postanu simboli ili, čak, biseri. Malo je ljudi koji umeju da se igraju rečima.
A to, što pričate o duhovnom umiranju nije od juče.
Nekada je “kultura” označavala bogaćenje duha, a kategorija “etička kultura” podrazumevala vaspitanje pojedinca u duhu pravičnosti, ljudskosti i uzajamnog poštovanja. Psovka je tada spadala u domen “subkulture”. Svet se neminovno menja. Menja se i ovde. Lokalne barabe prerasle su u “kontraverzne biznismene”. Čak se više ni “vutra” ne duva, nego se šmrče kokain. Postali smo nacija pivopija, pri čemu su prozvođači piva postali sponzori sportskih i kulturnih manifestacija. Deca, umesto da čitaju knjige, vreme gube na ulici ili po zagušljivim igraonicama. Devojački snovi o “princu na belom konju” pretvorili su se u snove o sponzoru u limuzini. Ne živimo, već preživljavamo. Ne štedimo, nego pretačemo iz šupljeg u prazno. Odlazak u bioskop pretvorio nam se u “provod”. Bivši hipici evoluirali su u političke apartčike. Bunt se preobrazio u oportunizam.
Tako je, nažalost.
No, duh individualca ne umire. Pametan čovek, koji ne može da pobedi protivnika, pridruži mu se, ali pravi individualac-pametnjaković, iako se dobro uklopio u sredinu različitih od sebe, strpljivo čeka svojih 5 minuta. Čeka i dočeka. Jer, da nema tih strpljivih, diskretnih pomerača granica i sofisticiranih razbijača uvreženih budalaština, svet bi odavno otišao u tri lepe.
Btw, dobar dan svima.![]()
Aman...ovo se uposte nije odnosilo na tebe.....ne znam zasto si to tako povezao...mozda jel se nadovezalo na vase polemike....
Ja sam bila ogorcena i zaprepascena odgovorima jedne druge osobe, na jednoj drugoj temi dosla ovde po " savet " i eventualnu raspravu, ali post je ostao neprimecen...
Naravno da znam....
'bar dan
isto kao sto sam ''težak' kada primam komplimente
teško ih i dajem
ali treniram se : )
veoma lepo rečeno, borac
slažem se u celosti
duboki naklon : )
The sun is far away
It goes in circles
Someone dies
Someone lives
In pain
It is burning
Into the thin air
Of the nature
Of a culture
On the dark side
Under the moon
The wolves gather
i shta sad da kazem na ovo a?
imali bi sjajnu prodju kao referent za sport, omladinu, rad, red i moral pri papskoj kuriji![]()
Pa da, ukratko - ja sam slatkorečivi demagog.
Ko me ne zna, skupo bi me platio.
Ja nemam problem da dam kompliment.![]()
Vrlo si fin, Artinve. A svi znamo da zapravo uopšte nije lako biti fin i ujedno inteligentan, razgovetan i šarmantan.
Aha, šta ćeš sad?![]()
e tu sam omasio... vi imate vise lica demagog je jedno, referent za svest i podsvest je drugo, a ministar za kestenje i ostale opadajuce zimzelene plodove je ono zbog cega vas gotive...![]()
ništa
šta da radim
ko mi je kriv
sam sam to tražio
ako bude previše treniranja
da ne mogu da izdržim tempo
pobeću u šumicu : )
Trebalo bi da me gotive u kompletu ... sva moja lica.![]()
gotive ona dva precutno jer im je samo na umu ono trece sa kestenom.. a nekima bogme i ono opadajuce ili rastuce.... hmmm... sad ce tab da dodje pa da kaze da sam demagogi
nikad nisam bio egzibicionista... a i pocele bi da me smaraju 4umasice... narocito one mlade i sochne ko zrele breskve kojima curi sok greha dok im titra radoznali i ceznjivi osmeh u uglu usana pun ustreptalog drhtaja sa pitanjem koje lebdi na snegu... da li ce da me zagrize odjednom ili komad po komad....
to se zove love at the first bite![]()
hm, ne bih se složioOdlično se snalazim u šumici. Imam dobar njuh i prepoznajem tragove.
Možeš da izdržiš treniranje.
Nema tog čoveka/žene kome ne prijaju komplimenti.
Ja ne očekujem kompliment za uzvrat, ali uživam kad ga dajem. Imam i svedoke koji mogu da podrže ovu tvrdnju.![]()
Može i love in 3 steps: bite, slap and sigh.
Kad smo kod sočnosti, odoh da pravim Rafaelo kuglice.
p.s. Mene forumašice uopšte ne smaraju.
Trebalo bi da me gotive u kompletu ... sva moja lica.![]()