Pričamo, dakle postojimo- Arhiva II

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
nevo, dugi sam razmisljao da li da odgovorim na ovaj tvoj relativno neutralan i uopsten stav koji se nikog direktno ne dotice ali na neki nacin implicira situaciju koja je stvorena onim mojim postom sto su mnogi protimacili kao gnev i ogorcenost... ako si makar trenom pomislila da se gram pesimizma uvukao u ono sto pisem kao i ogorcenost moram da te demantujem a mogu i drugi koji me znaju odavde a konacno verujem da i ti duboko u sebi znas da to nije tacno.... kao sto rekoh... strctly buisiness znaci poslovno ili sho bi rekli gazpromovci... строго z:mrgreen:

Aman...ovo se uposte nije odnosilo na tebe...z:mrgreen:..ne znam zasto si to tako povezao...mozda jel se nadovezalo na vase polemike....

Ja sam bila ogorcena i zaprepascena odgovorima jedne druge osobe, na jednoj drugoj temi dosla ovde po " savet " i eventualnu raspravu, ali post je ostao neprimecen...

Naravno da znam....

ha,a ja bas zelim :lol: ...vulgarne aluzije nisu samo vulgarne aluzije vec su odraz nemoci forumskih korisnika u nepronalazenju odgovora na neki javno izrecen stav o kome ne znaju nista a zele po svaku cenu da ucestvuju u diskusiji gde obicno ispadnu pomalo dementne neznalice pa pribegavaju jedinom resenju a to je vulgarnost. otkako je svet i veka to postoji u rl i zove se frustriranost ljudske psihe, nekultura, lose vaspitanje i na kraju ono osnovno a to je neobrazovanje. virtuelni svet nazalost uvek takve izbaci u prvi plan jer poznato je da ljudi uvek u zivotu idu linijom manjeg otpora. vulgarnost u izrazavanju moze da bude i simpaticna i duhovita a nekad ako je kombinovana sa lucidnoscu necijeg karaktera i virulentno zabavna. ali nazalost mnogi cuvari javne reci nisu takvi i na nivou su onih koje sam opisao u prvom delu pa se isfrustriranosti mestimicno nadopunjuju i grade brzinom piramide u gizi... zato ih i prave da bi zakopali u njenom srcu intelekt onih zbog kojih se ta frustracija gradi kao vavilonska kula ljudskog greha koji se zove nemogucnost jezickog izrazavanja na smisleni nacin. zato je i bas zbog tog jezickog greha i ostala nedovrsena ali to znate pretpostavljam i ne treba da vas ja ucim....

a mozda bi bolje bilo da sam samo rekao hare, jel pijete kafu i poslusajte malo poor johnny-ija.... trosenje bogom dane ljudima apstrakcije u razmisljanju trivijalnostima tog tipa je ipak greh prema samom sebi jer ovakva mesta nisu kafane vec mesta gde svako od nas moze nesto korisno da nauci o onom drugom. kafa se pije za na to predvidjenim mestima, muzika se isto tako slusa na za to posebno izgradjenim uredjajima.... komunikacija i hiperbole u razmisljanju su ono sto nas cini filozofima i privlaci na ovakva mesta koja se svakim danom pretvaraju u suprotnost njihove sustine... primitivnost i varavarizam neumitno napreduju i caruju svetom a polako zauzimaju i mesta kao sto su javni cetovi, mediji, akademije nauka, crkva pa i drzave i svet u celini... na nama je da izaberemo hocemo li podleci laganom duhovnom umiranju ili ne... forumi su najbolji dokaz da su ljudi pukli i digli ruke od sebe zadovoljavajuci se najnizim porivima a to je bio i motiv mog javljanja na ovu repliku o duvanju kao simbolici ne felacija ili cunninlingusa vec ispadanju kao u pretis loncu ono malo mozga sto ga kuvamo u nama i za nas, a mozda i pozovemo nekog na rucak ko nije duhovni vegetarijanac.

Da, slažem se da su vulgarne aluzije vrlo, vrlo često odraz intelektualne, obrazovne, misaone (i kakve god) nemoći. U manjini su oni čija je vulgarnost duhovita, pa i višeslojna. Vi (mislim) znate da ja pronalazim lepotu i u onim rečima koje su naizgled ružne, a nalazim je više u njihovoj asocijativnosti ... semiotici kompletnog izraza ... nego u bukvalnom i pojedinačnom značenju. Sama nisam sklona vulgarijama i divim se svima koji ih savršeno upakuju u kontekst tako da one izgube na primarnoj vulgarnosti i postanu simboli ili, čak, biseri. Malo je ljudi koji umeju da se igraju rečima.
A to, što pričate o duhovnom umiranju nije od juče.
Nekada je “kultura” označavala bogaćenje duha, a kategorija “etička kultura” podrazumevala vaspitanje pojedinca u duhu pravičnosti, ljudskosti i uzajamnog poštovanja. Psovka je tada spadala u domen “subkulture”. Svet se neminovno menja. Menja se i ovde. Lokalne barabe prerasle su u “kontraverzne biznismene”. Čak se više ni “vutra” ne duva, nego se šmrče kokain. Postali smo nacija pivopija, pri čemu su prozvođači piva postali sponzori sportskih i kulturnih manifestacija. Deca, umesto da čitaju knjige, vreme gube na ulici ili po zagušljivim igraonicama. Devojački snovi o “princu na belom konju” pretvorili su se u snove o sponzoru u limuzini. Ne živimo, već preživljavamo. Ne štedimo, nego pretačemo iz šupljeg u prazno. Odlazak u bioskop pretvorio nam se u “provod”. Bivši hipici evoluirali su u političke apartčike. Bunt se preobrazio u oportunizam.
Tako je, nažalost.
No, duh individualca ne umire. Pametan čovek, koji ne može da pobedi protivnika, pridruži mu se, ali pravi individualac-pametnjaković, iako se dobro uklopio u sredinu različitih od sebe, strpljivo čeka svojih 5 minuta. Čeka i dočeka. Jer, da nema tih strpljivih, diskretnih pomerača granica i sofisticiranih razbijača uvreženih budalaština, svet bi odavno otišao u tri lepe.

Btw, dobar dan svima. z:)

'bar dan

isto kao sto sam ''težak' kada primam komplimente
teško ih i dajem
ali treniram se : )

veoma lepo rečeno, borac
slažem se u celosti
duboki naklon : )

The sun is far away
It goes in circles
Someone dies
Someone lives
In pain

It is burning
Into the thin air
Of the nature
Of a culture
On the dark side
Under the moon
The wolves gather

Da, slažem se da su vulgarne aluzije vrlo, vrlo često odraz intelektualne, obrazovne, misaone (i kakve god) nemoći. U manjini su oni čija je vulgarnost duhovita, pa i višeslojna. Vi (mislim) znate da ja pronalazim lepotu i u onim rečima koje su naizgled ružne, a nalazim je više u njihovoj asocijativnosti ... semiotici kompletnog izraza ... nego u bukvalnom i pojedinačnom značenju. Sama nisam sklona vulgarijama i divim se svima koji ih savršeno upakuju u kontekst tako da one izgube na primarnoj vulgarnosti i postanu simboli ili, čak, biseri. Malo je ljudi koji umeju da se igraju rečima.
A to, što pričate o duhovnom umiranju nije od juče.
Nekada je “kultura” označavala bogaćenje duha, a kategorija “etička kultura” podrazumevala vaspitanje pojedinca u duhu pravičnosti, ljudskosti i uzajamnog poštovanja. Psovka je tada spadala u domen “subkulture”. Svet se neminovno menja. Menja se i ovde. Lokalne barabe prerasle su u “kontraverzne biznismene”. Čak se više ni “vutra” ne duva, nego se šmrče kokain. Postali smo nacija pivopija, pri čemu su prozvođači piva postali sponzori sportskih i kulturnih manifestacija. Deca, umesto da čitaju knjige, vreme gube na ulici ili po zagušljivim igraonicama. Devojački snovi o “princu na belom konju” pretvorili su se u snove o sponzoru u limuzini. Ne živimo, već preživljavamo. Ne štedimo, nego pretačemo iz šupljeg u prazno. Odlazak u bioskop pretvorio nam se u “provod”. Bivši hipici evoluirali su u političke apartčike. Bunt se preobrazio u oportunizam.
Tako je, nažalost.
No, duh individualca ne umire. Pametan čovek, koji ne može da pobedi protivnika, pridruži mu se, ali pravi individualac-pametnjaković, iako se dobro uklopio u sredinu različitih od sebe, strpljivo čeka svojih 5 minuta. Čeka i dočeka. Jer, da nema tih strpljivih, diskretnih pomerača granica i sofisticiranih razbijača uvreženih budalaština, svet bi odavno otišao u tri lepe.

Btw, dobar dan svima. z:)

i shta sad da kazem na ovo a? z:shock:

imali bi sjajnu prodju kao referent za sport, omladinu, rad, red i moral pri papskoj kuriji z:mrgreen:

Aman...ovo se uposte nije odnosilo na tebe...z:mrgreen:..ne znam zasto si to tako povezao...mozda jel se nadovezalo na vase polemike....

Ja sam bila ogorcena i zaprepascena odgovorima jedne druge osobe, na jednoj drugoj temi dosla ovde po " savet " i eventualnu raspravu, ali post je ostao neprimecen...

Naravno da znam....

ma ne razumesh... nisam znao drugi nacin kako da ti se priblizim... . jos blize :lol:

'bar dan

isto kao sto sam ''težak' kada primam komplimente
teško ih i dajem
ali treniram se : )

veoma lepo rečeno, borac
slažem se u celosti
duboki naklon : )

The sun is far away
It goes in circles
Someone dies
Someone lives
In pain

It is burning
Into the thin air
Of the nature
Of a culture
On the dark side
Under the moon
The wolves gather

Ja nemam problem da dam kompliment. z:)
Vrlo si fin, Artinve. A svi znamo da zapravo uopšte nije lako biti fin i ujedno inteligentan, razgovetan i šarmantan.
Aha, šta ćeš sad? z:p

:zstidljivko:
ništa
šta da radim
ko mi je kriv
sam sam to tražio
ako bude previše treniranja
da ne mogu da izdržim tempo
pobeću u šumicu : )

Odlično se snalazim u šumici. Imam dobar njuh i prepoznajem tragove. z:)

Možeš da izdržiš treniranje.
Nema tog čoveka/žene kome ne prijaju komplimenti.
Ja ne očekujem kompliment za uzvrat, ali uživam kad ga dajem. Imam i svedoke koji mogu da podrže ovu tvrdnju. :)

nikad nisam bio egzibicionista... a i pocele bi da me smaraju 4umasice... narocito one mlade i sochne ko zrele breskve kojima curi sok greha dok im titra radoznali i ceznjivi osmeh u uglu usana pun ustreptalog drhtaja sa pitanjem koje lebdi na snegu... da li ce da me zagrize odjednom ili komad po komad....

to se zove love at the first bite z:plez:

Može i love in 3 steps: bite, slap and sigh.

Kad smo kod sočnosti, odoh da pravim Rafaelo kuglice. z:p

p.s. Mene forumašice uopšte ne smaraju.

Odlično se snalazim u šumici. Imam dobar njuh i prepoznajem tragove. z:)

Možeš da izdržiš treniranje.
Nema tog čoveka/žene kome ne prijaju komplimenti.
Ja ne očekujem kompliment za uzvrat, ali uživam kad ga dajem. Imam i svedoke koji mogu da podrže ovu tvrdnju. :)
hm, ne bih se složio
a i ne volim da sam isključiv
jer čovek u svojim analizama drugih
uvek analizira na osnovu sebe
ne treba isključivati mogućnost da postoje ljudi kojima ne prijaju komplimenti
ne treba isključivati ništa kao mogućnost, samo zato što se to kosi sa onima što smo mi sami, sa onim sa čime smo imali prilike da se do sada srećemo
tako su propale zadužbine : )
pojavio se mutant, koji nije mogao da se uklopi u proračune
treniniranje mogu da izdržim
a komplimenti mi prijaju, kada su umereni i u 4 oka : )
ovako, kada je javno...
pa, osećam se neprijatno, zaista
a u šumici sam i sam često
tako da tragove kad poželim ne ostavljam : )

Može i love in 3 steps: bite, slap and sigh.

Kad smo kod sočnosti, odoh da pravim Rafaelo kuglice. z:p

p.s. Mene forumašice uopšte ne smaraju.

bite i slap ne idu zajedno... obichno ide slap pa surprise.... pa opet slap pa eyes open wide with sigh muted from the inside... pa opet slap pa tek onda sigh with the both lips wide open.... bite ide posle toga al without teeth jer ako zagrize opet ce da bude slap i to ne jedan..... z:mrgreen:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back