Ukrajinska kriza

Šta će se dalje odvijati?

  • Rusi samo brane Donbas

    glasova: 13 22,8%
  • Rusi uzimaju još neke delove Ukrajine

    glasova: 27 47,4%
  • Rusi osvajaju čitavu Ukrajinu

    glasova: 11 19,3%
  • Treći svetski rat

    glasova: 6 10,5%

  • Ukupno glasova
    57
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
У УКРАЈИНИ цео СТАДИОН скандира УБИЈ СРБИНА, Хрвати повели навијање
11.05.2019.

На друштвеним мрежама појавио се видео скандалозног заједничког скандирања навијача Динама из Кијева и њихових имењака из Загреба. Недавно су загребачки навијачи били у посети Украјинцима, са којима гаје пријатељске односе.

Трибина је громогласним пљеском поздравила навијаче из Загреба, а онда је вођа навијања на микрофону повео позив на насиље и мржњу у облику „Убиј Србина“. У кратком времену читава трибина почела је скандирати исто. Запалиле су се и бакље, сви су скакали, узвикивали против Срба.


Иначе, пријатељство између навијача два Динама настало је највише зато што су Хрвати учествовали или још увек учествују у рату у Донбасу на страни Украјине против Русије.
 
PROZRELI NJIHOVE NAMERE Moskva pokopala podle planove SAD, Kijeva i NATO! Stigao odgovor na grubo kršenje prava!
AUTOR: Vostok/D.S. DATUM I VREME: 12.05.2019. 19:22


Ukazano je na činjenice što su kasniji događaji i potvrdili!

Vladimir Putin
Vladimir Putin, Foto: EPA
Nikakve kapitulacije narodnih republika Donjecka i Luganska ne može biti, izjavio je stalni predstavnik Rusije na pregovorima kontakt grupe u Minsku Boris Grizlov.

- Referendumi u Donjecku i Lugansku bili su odgovor na oružani prevrat, na porast neonacizma, na premlaćivanja i ubistva onih koji se nisu slagali sa novim kijevskim vlastima, na najavu i početak kaznene operacije. To je bio odgovor ljudi na grubo kršenje njihovih prava, na pretnju njihovim životima. To je bio odgovor Donbasa na agresiju sa zapada - rekao je Grizlov novinarima.

On je ukazao na činjenicu da su kasniji događaji potvrdili da su stanovnici Donbasa imali sve razloge za takvu odluku.
- Kijevska "partija rata" nije stanovnicima Donjecka i Luganska ostavila drugog izbora, osim nezavisnosti i samoodbrane. Sve što je Donbas dobio od zvaničnog Kijeva bile su agresija i blokada. Sve što je Donbas čuo od zvaničnog Kijeva bile su pretnje i zahtevi za predaju. Naravno, neće i ne može biti nikakve kapitulacije Donjecka i Luganska. Ne, zbog toga što su stanovnici DNR i LNR branili svoje pravo na život, na dostojnu budućnost, na svoj maternji jezik i neizbrisivo istorijsko sećanje - naglasio je Grizlov.
View image on Twitter
View image on Twitter


Maurice Schleepen@MauriceSchleepe

https://twitter.com/MauriceSchleepe/status/1127195184452780034

Tass-News Agency,#Russian Envoy,B,#Gryzlov,The 2014 Referendums on the creation of #Lugansk,#LPR territory and #Donetsk,#DPR territory Took place in response to #Ukraine aggression,in response of an armed Coup and the Rise of #Nazism.

16

2:54 PM - May 11, 2019

18 people are talking about this

Twitter Ads info and privacy


On je podsetio i na to da je potreba za dodeljivanjem posebnog statusa teritorijama Donjecke i Luganske oblasti sadržana u međunarodnim dokumentima: u Minskom sporazumu, odlukama "normandijske četvorke" i rezolucijama Saveta bezbednosti UN.
- Ovo je pravna realnost, nezavisno od bilo kakvih izjava ukrajinskih vlasti koje su, između ostalog, same potpisale i priznale sve te dokumente - zaključio je Grizlov.
ODLUKA DOVODI NJIHOV OPSTANAK U PITANJE I 1. JUNA STUPA NA SNAGU Ukrajina produžila sankcije, Rusija uzvratila! Zabrana uvoza će da ih košta milione, ali OVAJ potez Putina je još opasiniji
U Donjeckoj Narodnoj Republici juče je svečano obeležen Dan republike. 11. maja 2014. godine u tadašnjoj Donjeckoj oblasti Ukrajine održan je referendum o samoopredeljenju regiona. Isti referendum održan je i u susednoj Luganskoj Narodnoj Republici.

https://www.alo.rs/vesti/ruske-vest...ao-odgovor-na-grubo-krsenje-prava/228632/vest
 
Портрет Александра Захарченка на згради Доњецког позоришта

Утврђени налогодавци и извршиоци убиства Захарченка
© Sputnik / Игорь Маслов
ЕВРОПА
12:32 17.05.2019Преузмите краћи линк
0 230
Истрага је установила организаторе, извршиоце и налогодавце убиства првог лидера Доњецке Народне Републике Александра Захарченка, изјавио је за Спутњик актуелни шеф ДНР Денис Пушилин.
Он је додао да је истрага успела да установи читаву шему криминалне операције, од припреме до реализације, као и да разјасни да међу наручиоцима постоје „утицајни грађани Украјине“.
Глава Донецкой народной республики Александр Захарченко

© SPUTNIK / IGOR MASLOV
Песков: Основе за оптужбе Кијева за убиство Захарченка — подаци са места злочина
„Веома утицајни. Такође, грађани других земаља који подржавају режим у Кијеву. Кривични поступак покренут по овом питању је под посебном контролом. Сви кривци морају бити кажњени“, закључио је Пушилин.
Конкретна презимена још увек нису наведена, јер још нису притворени сви, већ само „једна од група“.
Лидер ДНР погинуо је 31. августа 2018. године након експлозије у кафићу „Сепар“ у центру Доњецка. Имао је 42 године.
Друга жртва терористичког напада био је телохранитељ, а рањено је укупно 11 особа.
Власти републике су успеле да ухапсе агента Службе безбедности Украјине, који је признао да је у питању била диверзија Кијева.

https://rs.sputniknews.com/evropa/2...i-nalogodavci-i-izvrsioci-ubistva-zaharcenka/
 
Ukraine opens high treason case against Poroshenko over Kerch Strait incident


KIEV, May 21. /TASS/. Ukraine’s state investigation bureau has opened a criminal case and started probing possible high treason charges against former Ukrainian President Pyotr Poroshenko over the incident in the Kerch Strait, the bureau’s press office reported on Tuesday.
Ukraine’s state investigation bureau investigates crimes committed by the country’s top officials.


"Based on a statement by Andrei Portnov, detectives from the state investigation bureau’s central office entered information on May 21 into the Unified Register of Pretrial Investigations on possible crimes committed by officials holding particularly high posts in the bodies of Ukraine’s state power and stipulated by article 109 ‘Actions Aimed at Violently Changing or Overthrowing the Constitutional Order or Seizing State Power,’ article 111 ‘High Treason’ and article 426-1 ‘The Abuse of Power or the Abuse of Office by a Defense Official’ of Ukraine’s Criminal Code. A pretrial investigation has been launched," the statement says.
The state investigation bureau has opened the criminal case against Poroshenko based on a statement submitted by ex-Deputy Head of the Administration of former Ukrainian President Viktor Yanukovich, and attorney Andrei Portnov on May 20. The lawyer requested instituting criminal proceedings against Poroshenko on criminal counts committed by the supreme commander-in-chief in the November 25, 2018 incident when a group of Ukrainian naval ships was transiting the Kerch Strait.

Read more:http://tass.com/world/1059319
 
"
ХОЛАНЂАНИ ОКРЕНУЛИ ПЛОЧУ! Није Русија крива за пад МХ17 изнад Донбаса, него Украјина!(ВИДЕО)
25-05-2019 12:28
Члан Европског парламента, лидер холандске евроскептичне партије „Форум за демократију" Тјери Боде изјавио је да је Украјина потенцијални кривац за несрећу авиона на линији МХ17 који је оборен изнад Донбаса 2014. године, јавља телевизија „Ен-Ел тајмс".

MX 17 погађа ракета (Фото: Јутјуб)
Током телевизијске дебате са премијером земље Марком Рутеом, Боде је изјавио да извештај Заједничке истражне групе, која се бави истрагом о катастрофи, изазива сумње.


- Украјина је такође један од могућих криваца за тај напад - приметио је политичар.
Он је додао да пресуду треба да изнесу судије, а не чиновници који "отворено оптужују Русију".

Раније су објављени прелиминарни резултати избора за Европски парламент према којима је Бодеова партија освојила 11 одсто гласова и може да добије три места у ЕП.
У јулу 2014. године у Доњецку се срушио малезијски „боинг". Свих 298 путника и чланова посаде је погинуло. Кијевске власти су за катастрофу оптужиле устанике у Донбасу, који су саопштили да не располажу средствима којима би могли да оборе летелицу на тој висини.".

https://www.pravda.rs/2019/5/25/hol...za-pad-mh17-iznad-donbasa-nego-ukrajinavideo/
 
Бивши премијер Украјине Арсениј Јацењук

Бивши премијер Украјине побегао из земље?
© AFP 2019 / Genya Savilov
СВЕТ
15:25 03.06.2019Преузмите краћи линк
2501
Бивши премијер Украјине Арсениј Јацењук би могао да добије држављанство Вануату. Политичар који је обећао на Мајдану економски успон и европске интеграције, брзо је напустио земљу заједно са породицом.
Лист „Elise Journal“ пише да је бивши премијер Украјине Арсениј Јацењук побегао из земље. Према информацијама медија, раније су његова ћерка, сестра и родитељи добили америчко држављанство, док његова супруга има држављанство Вануату.
У овом тренутку Јацењук је ставио вео тајне на све информације о себи. Он је могао да сакрије и да је добио држављанство Вануату.
„Човек са двојним држављанством не може бити политичар и да има приступ државним тајнама, пошто је то директна претња интересима Украјине“, наводе новинари.
Они су се обратили Савету безбедности Украјине и миграционој служби са молбом да провери бегунца.
https://rs.sputniknews.com/svet/201906031120002457-bivsi-premijer-ukrajine-pobegao-iz-zemlje/
 
http://www.dudinka.org/порошенко-како-груевски/

Порошенко како Груевски
Порошенко како Груевски
milenkonedelkovski 31/07/2019
Екс-претседателот на Украина Петро Порошенко, ама вистинскиот, не оној на Заев, избега од Украина со семејството. Според порталот „Страна.уа“, дел од неговото семејство летало кон Обединетите Арапски Емирати, а другиот за Германија.
Да потсетам, на 14 јули, Елиз Џурнал објави информација дека Порошенко поседува 5 пасоши во различни имиња, како државјанин на пет држави. Со оглед на тоа што Украина забранува второ државјанство и Киев во неколку наврати го користеше како метод на притисок врз Будимпешта, кој издаде унгарски пасош на жителите на Транскарпатија.
Во моментот, против Порошенко се поведени 8 кривични дела, вклучително предавство, узурпација на власта, затајување данок и др.

Витали Кузњецов
Од Доњецк, специјално за Дудинка
31.07.2019
 
O oborenom civilnom avionu :
DuUbL9Caf0E.jpg


VIDEO:
https://vk.com/antimaydan?z=video206704340_456242001/d2675bf2eb37ca8330/pl_post_-41232698_4927888


"

Predstavljanje izveštaja o padu aviona Malezija erlajnsa Boing 777 na letu MH17

Malezija: Prestanite sa optuživanjem Rusije za pad našeg aviona u Donbasu
© Sputnik / Maksim Blinov
RUSIJA
20:55 31.07.2019.
Šef diplomatije Malezije Sajfudin Abdulah pozvao je da se prestane sa optužbama na račun Rusije zbog pada „boinga“ na letu MH17 u Donbasu.
Diplomata je naglasio da je Kuala Lumpur zabrinut situacijom koja se tiče istrage nesreće.
„Malezija poziva sve učesnike istrage da ostanu maksimalno nepristrasni i omoguće nam da proučimo sve raspoložive materijale“, rekao je Abdulah listu „Izvestija“.
Šef diplomatije je pozvao da se izvrši otvorena istraga tragedije. Diplomata je naglasio da države koje učestvuju u istrazi ne dozvoljavajumalezijskim istražiteljima potpuni pristup materijalima slučaja. Po njegovom mišljenju, to znači da bi od Kuala Lumpura mogli da budu sakriveni neki detalji. Abdulah je naglasio da istraga još nije završena, dok su zapadne države već počele sa optužbama i čak navode imena umešanih.
Prema rečima malezijskog ministra, odnosi Rusije i Malezije se nisu pogoršali jer i Moskva i Kuala Lumpur imaju slično mišljenje o padu „boinga“.
Ranije je premijer Malezije Mahathir Muhamad kritikovao stav SAD, Holandije i Australije o padu aviona na letu MH17. Po njegovom mišljenju, te države nisu zainteresovane za uspostavljanje realnih razloga pada aviona, već su jednostavno odlučile da odgovornost prebace na Rusiju.
Pad malezijskog aviona
Putnički avion „boing 777“ kompanije „Malezija erlajns“, koji je leteo iz Amsterdama za Kuala Lumpur, srušio se 17. jula 2014. godine u blizini Donjecka. Niko od 298 putnika i članova posada koji su se nalazili u avionu nije preživeo.
Kijev je za katastrofu optužio ustanike u Donbasu, koji su pak izjavili da nemaju sredstva koja bi mogla da obore avion na toj visini i za obaranje optužili Ukrajinu. Bez obzira na ratna dejstva, Kijev nije zatvarao nebo iznad Donbasa za međunarodne putničke avione.
Radi istrage o avionskoj nesreći formirana je međunarodna Zajednička istražna grupa, koju čine predstavnici Australije, Belgije, Malezije, Holandije i Ukrajine.
Međunarodna istražna grupa predstavila je preliminarne rezultate istrage o padu aviona na letu MH17 na istoku Ukrajine. Ona tvrdi da je malezijski „boing 777“ oboren raketnim sistemom „Buk“, koji pripada 53. raketnoj brigadi Vojske Rusije iz Kurska. Istražna grupa smatra da je „Buk“ dovezen iz Rusije, a zatim vraćen. Moskva kategorički negira te optužbe.
Rusija je sprovela sopstvenu istragu u kojoj je zaključila da je MH17 oboren starijom verzijom rakete „buk“, proizvedene 1986. godine, koju je imala Ukrajina, a Rusija je postupno ispraznila svoje zalihe te rakete u okviru programa vojne modernizacije koja je počela u prvoj deceniji 21. veka. Ruska istraga je obuhvatila opsežne studije forenzičkih dokaza, kao i dosad neviđenu deklasifikaciju prethodno tajnih podataka o naprednom vojnom hardveru i složenom eksperimentu odbrambenog koncerna „Almaz-Antej“, proizvođača „Buka“, kako bi utvrdila ko je oborio avion.
Prošlog meseca, nakon objavljivanja poslednjih tvrdnji Zajedničke istražne grupe, koje uključuju imenovanje trojice ruskih državljana i jednog državljanina Ukrajine za osumnjičene u ovom slučaju, Moskva je odbacila optužbe i ponovo pozvala na nepristrasnu istragu. Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da bi Moskva mogla da prizna rezultate istrage samo ukoliko bude mogla da učestvuje u njoj. Malezijski premijer Mahathir Mohamad takođe je odbacio tvrdnje ove istražne grupe, rekavši da Kuala Lumpur „nije zadovoljan“ zbog istrage, „jer je od samog početka to bilo političko pitanje o tome kako optužiti Rusiju“ za obaranje aviona.

https://rs-lat.sputniknews.com/rusi...ivanjem-rusije-za-pad-naseg-aviona-u-donbasu/
 
Председник Украјине Владимир Зеленски фотографише се са присталицама пре церемоније инаугурације у Кијеву

Дипломата: Украјину ће напустити половина становништва
© Sputnik

04.08.2019.

Шеф украјинске дипломатије Павел Климкин навео је неутешне прогнозе за земљу: ако се ситуација у држави не промени, ускоро ће половина Украјинаца живети у иностранству.
„Видите шта се дешава сада када су милиони Украјинаца у иностранству. Мислим да ће за неколико година бити оваква ситуација: половина Украјинаца ће бити овде, а половина тамо“, рекао је Климкин порталу „Обозреватељ“.
Политичар тврди да су највећа вредност за Украјину људи, а не територија или други ресурси. По његовим мишљењу, Украјинци заслужују не само слободу и правду, већ и благостање.
Климкин је и раније говорио да стотине хиљада Украјинаца напуштају земљу како би зарадили за живот. Он тада у томе није видео озбиљан проблем, иако је ту тенденцију називао „великим изазовом за земљу“. Климкин је обећао да ће вратити Украјинце који живе у Русији. У Кијеву су већ изјављивали да се због неспособности државе да ојача националну економију наставља напуштање земље.
Према подацима Министарства за социјалну политику Украјине, сваке године на сезонски рад у иностранство оде око 9 милиона људи, највише у Пољску.
 
Председник Украјине Владимир Зеленски фотографише се са присталицама пре церемоније инаугурације у Кијеву

Дипломата: Украјину ће напустити половина становништва
© Sputnik

04.08.2019.

Шеф украјинске дипломатије Павел Климкин навео је неутешне прогнозе за земљу: ако се ситуација у држави не промени, ускоро ће половина Украјинаца живети у иностранству.
„Видите шта се дешава сада када су милиони Украјинаца у иностранству. Мислим да ће за неколико година бити оваква ситуација: половина Украјинаца ће бити овде, а половина тамо“, рекао је Климкин порталу „Обозреватељ“.
Политичар тврди да су највећа вредност за Украјину људи, а не територија или други ресурси. По његовим мишљењу, Украјинци заслужују не само слободу и правду, већ и благостање.
Климкин је и раније говорио да стотине хиљада Украјинаца напуштају земљу како би зарадили за живот. Он тада у томе није видео озбиљан проблем, иако је ту тенденцију називао „великим изазовом за земљу“. Климкин је обећао да ће вратити Украјинце који живе у Русији. У Кијеву су већ изјављивали да се због неспособности државе да ојача националну економију наставља напуштање земље.
Према подацима Министарства за социјалну политику Украјине, сваке године на сезонски рад у иностранство оде око 9 милиона људи, највише у Пољску.

Sta reci kada 9 miliona ljudi umesto da baci 9000 idiota sa 5 sprata zgrade Rade (ili zgrade Vlade ili tako neke prigodne zgrade) na glavu i dovede na vlast normalne ljude, nalazi za lakse da napusti zemlju. Mozda bi cak bilo dovoljno da bace 9 ljudi.
 
isto bi se moglo to reći i za Srbiju, a i za mnoge druge države

Potpuno tacno, to situaciju cini jos tragicnijom. Ali ja sam se ogranicio na Ukrajinu posto je to tema, plus kod njih je em rat em katastrofalna situacija u svakom pogledu, pa rekoh ako to nije dovoljno za CISTKU ne znam sta jeste. A imaju nas kao zivi primer koji je sve to prosao 10-15 godina pre njih, mogu tacno da vide sta i kako im sledi...
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top