Превирања у Украјини

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Дејан Берић
понедељак 18.04.2016.г. у 06:12

Pocela je artiljeriska podgotovka.
Drugi dan vec kako sve tresti od artiljerije velikog kalibra.
Ustvari drugu noc.
Ko je pratio desavanja seca se da su na karatam onu zgradu gde sam okacio zastavu DNRa nazvali Dekijev dom, e pa kako kazu momci te trospratne zgrade vise nema u potpunosti su je unistili.
I skoro svako zdanje u prom zoni ,vise negledaju tuku i po nasim i po svojim polozajima koji su blizu nas.
Radi sva teska artiljerija , od tenkova, haubica, gradova kako kazu po prom zoni su tukli i iz Uragana.
Ima dosta ranjenih i solidan broj poginulih.
Nas jos nepustaju napred, koliko god da mi hocemo ispravno je resenje jer nema sta mi da trazimo tamo gde je artiljeriska bitka.
Neznam kako su prosli ukrainci ali sinoc sam sedeo na prozoru i do kasno slusao bitku, letelo je dosta i sa nase strane.
Grmelo je sa svih strana oko Donecka, i to grmelo u punom smislu reci. Jos neznam kako su prosli civili ali posle toliko artiljerije sigurno je bilo i medju njima postradalih.
Nadam se da ce samo neko da dostavi rusiji ispravne izvestaje barem sa nase strane posto OBSE vec nekoliko dana nece da ide na liniju razgranicenja, upiskili se u gace.
Ili nece da idu zato sto im gazde nedozvoljavaju posto sad nemogu da kazu da nevide sta se desavalo.
I nasi vajni oficiri neznaju kako da vode informativni rat, mnogo onih koji su pokacili zvezdice i ordenje a ceo rat presedeli u pozadini . Umesto da koriste iskljucivo fakte i dokazu ko narusava Minske dogvore i da pritisnu tada zemlje garante, Rusiju, Nemacku i Francusku oni nesmeju da kazu istinu, nista netreba izmisljati. Dok ukrainska strana ima dobre ucitelje i oni lazu na kvadrat ali zato dobijaju podrsku iz sveta .
Znam da cu biti kanjen zbog ovoga sto sam pisao ali nevredi cutati, jer svako cutanje kosta zivota nasih boraca.
Ovde su svi momci naostreni da krenu u kontra napad.
Ako je po proceni situacije art podgotovka nemoze da traje vecno morace da krenu napred.
Bice tesko izterati ih jer su se ukopali veoma dobro cak su i svoju artiljeriju tako ukopali da samo cevi vire i odatle tuku, novi nacin ali veoma efikasan.
Sce u svemu sledeci dani ce da donesu rasplet.

:lol: Dobar izgovor para vredi:

САМАНТА ПАУЕР ОБЈАСНИЛА ЗАШТО САД НЕ ДАЈУ УКРАЈИНИ ОРУЖЈЕ

Америчке власти не дају смртоносно оружје Кијеву јер не желе да испровоцирају ескалацију сукоба у Донбасу, објаснила је амерички амбасадор у УН Саманта Пауер.

oruzje_1365601954_670x0_672x0.jpg

«Бела кућа сматра да би војно решење за сукоб била катастрофа за све. Давајући Украјини више оружја, добили бисмо више бола за Украјинце. Пострадало би много више људи», рекла је она у интервјуу за «Глас Америке».
Треба напоменути да САД пружа Украјине војну помоћ у виду инструмената за радио, муниције и новца за куповину војне опреме.

- - - - - - - - - -

УКРАЈИНСКА ВОЈСКА ГРАНАТИРА ПРЕДГРАЂЕ ДОЊЕЦКА

Рат у Донбасу. Без обзира на «примирје», кијевске снаге су током протекле ноћи поново гранатирале становнике предграђа Доњецка.

- - - - - - - - - -

ОДЕСА: ПОРОДИЦАМА ПОГИНУЛИХ НИСУ ДОЗВОЛИЛИ ДА СЕ ОКУПЕ НА КУЛИКОВСКОМ ПОЉУ

Рођацима жртава злочина почињеног у Кући синдиката у Одеси није дозвољено одржавање комеморативног скупа на Куликовском пољу, под изговором опасности од подметнуте бомбе.

photo_2016-04-17_19-09-43.jpg.jpg

Поље је ограђено заштитном траком након чега су противтерористичке јединице спровеле потрагу за подметнутом експлозивном направом. У операцији су поред деминера учествовали и ватрогасци као и војни пси трагачи.
За то време окупљени становници Одесе су разматрали планове за предстојеће важне датуме, 2. и 9. мај. Њихов скуп је прошао мирно, а *****************и окупљени у близини су се држали по страни не изазивајући инциденте.
Након што се скуп породица жртава разишао, одмах је престала и потрага за наводном експлозивном направом.

Родбина се сваке недеље окупља на месту несреће да би одали пошту жртвама погрома, живо спаљеним људима у Дому синдиката на Куликовом пољу 2 маја 2014 године.

- - - - - - - - - -

[B:
Mačkoni[/B];32270271]Bla bla :D

giphy.gif

Nebitno. Duže je bio pod vlašću drugih naroda nego Rusije. I bio je naseljen Tatarima. To je suština. Zato Rusija nema osnova da traži Krim sa tim argumentom.

Kakvi crni Tatari? Tatari su bili pljačkaši i trgovci robljem. Ona Roxelana iz serije o Sulejmanu je samo jedna od miliona Rusa koju su tatari zarobili i prodali kao robinju. To što ih Rusi nisu svojevremeno zbrisali sa planete je dokaz velike milosrdnosti i velikodušnosti ruskog naroda.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back