Превирања у Украјини

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sto bi reko Sloba: MALO MORGEN sto nisu zagovarali da se spoje sa Rusijom!

Mislim, isto kao Krim....

Samo se o tome i pricalo dok se ratovalo, to je bile IDEJA VODILJA...

Ja sam stariji covek ali ipak pamtim sta se desavalo pre dve godine.:aha2:

Rekli su "Nikada vise sa Ukrajinom!"

A ispade da ostadose se Ukrajinom...IZDADE ih Putin!

Za cega su ginuli onoliki? Za konfederaciju? Svasta....

Konfederacija je ipak i samo UKRAJINA I POD UKRAJINSKIM JE ZAKONIMA, a nikako Rusija! :rtfm:

Ovo su teme za zrelije, drž se ti fantoma i heklanja čarapa.

Englezi se zabrinu da su u krizi i kada poskupi PRASAK ZA BUVE za 5% godisnje!

Amerikanci su se pre par godina jako uplasili kada je izasao zakon da jedan covek ne moze dnevno kupiti vise od 50 kg psenicnog brasna!

'nači kriza , jer Rusi taki zakon nemaju .....možeš da kupiš koliko hoćeš .....pa taki zakon nema ni Srbija , uđeš u prodavnicu i kupiš sve što imaju u magacinu i još te pitaju ako ti treba još , saće da zovnu kamion šestoton u roku od oma .

Vlasnik jednog paba u Kentu u Engleskoj, koji je zbog ekonomske krize ostao sa samo dvojicom stalnih gostiju, objavio je oglas kojim traži nove mušterije. "Traže su gosti lokala!

Vlasnik jednog paba u Kentu u Engleskoj, koji je zbog ekonomske krize ostao sa samo dvojicom stalnih gostiju, objavio je oglas kojim traži nove mušterije.

"Traže su gosti lokala! Nije potrebno prethodno iskustvo jer ćete dobiti puni trening. Molimo da se prijavite", piše u oglasu.

Tim Gibson nije uspeo da privuče ljude ponudom hrane na lecima koje je ubacivao u poštanske sandučiće, pa se odlučio za drugi vid kampanje. "Besplatno čuvamo muževe! Ako vam se stalno mota oko nogu dok kupujete, samo platite ono što popije" - piše na drugom oglasu.

Tim kaže da nije imao izbora. Iako su poruke smešne, situacija je krajnje ozbiljna, jer će bez novih gostiju brzo morati da zatvori pab.

"Imamo veoma malo stalnih gostiju. U suštini, još samo dvoje. Dugo sam u poslu i nikad nije bilo ovako loše", rekao je Tim.

Eh, kad se setim samo onih vremena pred raspad SSSR-a. Ukrajinci su govoritli da ce hraniti celu Evropu najkvalitetnijim mesom i zitom, samo da se otarase ruskih okupatora koji im svu slaninu pojedose...:D
Gruzini su vec predvidjali da ce na svojoj obali izgraditi 3000 novih hiper-modernih hotela gde ce im dolaziti turisti iz celog sveta. Ma, Turci, Grci, Spanci i Talijani ima da bankrotiraju! Samo da Moskva prestane da eksploatise jadnu Gruziju!
I u ostalim zemljama bivseg SSSR-a isla je slicna prica. Svi ce procvetati samo kad prestanu da hrane Moskvu.
Na kraju svi oni dobise nezavisnost. Da ne zaboravimo: oni su DOBILI nezavisnost na poklon. Drugi narodi su morali da se bore za svoju nezavisnost koja je cesto bila izvojevana prolivanjem mnogo krvi.
Obicno kada kolonije dobijaju nezavisnost, sve fabrike, svi rudnici, sva infrastruktura u tim kolonijama i dalje ostaje u vlasnistvu sada vec bivseg kolonizatora.
Obicno po sticanju nezavisnosti, bivse kolonije decenijama kasnije otplacuju svojim bivsim kolonizatorima sva ta dobra, a najcesce sve to ostaje u vlasnistvu stranaca. Za vreme 2. svetskog rata Argentina je snabdevala hranom Englesku i na taj nacin otkupila sopstvenu zeljeznicu koja je bila u rukama Engleza.

Bivse sovjetske republike su dobile nezavisnost + svu imovinu besplatno, bez rata, bez ispaljenog metka...
Ukrajina je imala najbolju stratnu poziciju. Po stepenu svog razvoja, Ukrajina je mogla da presisa sve evropske zemlje izuzev Nemacke i ev. Francuske.
Ukrajina bi bila najveca evropska drzava, ako pod tu Evropu ne bi ubrajali Rusiju, sa veoma dobrom resursnom bazom.
Gruzija je uz Svajcarsku bila jedina zemlja u Evropi cija zeljeznica je bila 100% elekrtificirana.

Posle 20 godina nezavisnosti...

Gruzini idu u Moskvu kao prosti radnici na ruskoj zeljeznici RZD, Moldovani idu u Moskvu da nadju posao kao moleri ili keramicari. Ukrajinci takodje...Ukrajinke da i ne spominjem.
Znaci tako su svi oni prestali da "hrane" Moskvu, panaiju im 'ebem!!!

...Gruzini idu u Moskvu kao prosti radnici na ruskoj zeljeznici RZD, Moldovani idu u Moskvu da nadju posao kao moleri ili keramicari. Ukrajinci takodje...Ukrajinke da i ne spominjem.
Znaci tako su svi oni prestali da "hrane" Moskvu, panaiju im 'ebem!!!
Битно да се украјинсји/грузијски/молдавски барјак вије! ;)

Ovo možeš da nađeš u predgrađu svakog grada...nikakav dokaz :D

Možda ne u globalu, ali Detroit konkretno je propao grad. Imam jednu poznanicu koja je poreklom odatle, pa mi je pričala malo o svemu tome, a zanimljivo je da mi je pomenula kako su tamo ubedljivo najopasnije šiptarske bande, crnci i ostali male mace za njih. Inače veze sa Srbijom nema, Amerikanka irskih korena...

Dajte malo slike unutrasnjosti Rusije...

Cim izadjes 50 km od par velikih gradova nadjes se u 19. veku....

Ti nisi ni svestan koliko je velikih gradova u Rusiji. Pogledaj malo kako izgledaju Novosibirsk, Habarovsk, Vladivostok, dok je recimo Jekaterinburg svake godine na listi svetskih gradova sa najboljim uslovima za život. Trenutno u tom Jekaterinburgu, u lokalnom ženskom košarkaškom klubu koji je i aktuelni šampion Evrope, igra pola američke reprezentacije, među njima i Britni Grajner, lezbejka visoka dva i kusur metra, koja očigledno nema problem sa ruskim zakonima po pitanju njenog seksualnog opredeljenja...

Ti nisi ni svestan koliko je velikih gradova u Rusiji. Pogledaj malo kako izgledaju Novosibirsk, Habarovsk, Vladivostok, dok je recimo Jekaterinburg svake godine na listi svetskih gradova sa najboljim uslovima za život. Trenutno u tom Jekaterinburgu, u lokalnom ženskom košarkaškom klubu koji je i aktuelni šampion Evrope, igra pola američke reprezentacije, među njima i Britni Grajner, lezbejka visoka dva i kusur metra, koja očigledno nema problem sa ruskim zakonima po pitanju njenog seksualnog opredeljenja...

Jel znaš da je u Rusiji minimalac 90 evra.

To je čak gore nego u Srbiji, a dobro znaš da i u Srbiji vlada čemer.

Dajte malo slike unutrasnjosti Rusije...

Cim izadjes 50 km od par velikih gradova nadjes se u 19. veku....

Ruske babe jace od merickih specijalaca.

A jos ima i carape.

1124.jpg

Jel znaš da je u Rusiji minimalac 90 evra.

To je čak gore nego u Srbiji, a dobro znaš da i u Srbiji vlada čemer.

Biće da naši ljudi koji idu tamo da rade ne dele tvoje mišljenje. Jer, sposoban čovek se ne oslanja na državu da mu propiše minimalac, nego se trudi da sam zaradi što više može, a u Rusiji se i te kako može solidno zaraditi...

#BREAKING Fighting from area #Logvinovo-#Svetlodarsk to the N. of #Debaltsevo reported #ukraine #donbas #nato #osce

#BREAKING #Gorlovka outskirts are under heaviest UAF shelling. Many UAVs in the skies #ukraine #donbas #nato #osce

dali to ima uska grupa ljudi koji znaju engleski pa izmenjuju informacije? mozda bi ipak mogli malo prevesti i na srpski i za siri auditorijum?

Možda ne u globalu, ali Detroit konkretno je propao grad. Imam jednu poznanicu koja je poreklom odatle, pa mi je pričala malo o svemu tome, a zanimljivo je da mi je pomenula kako su tamo ubedljivo najopasnije šiptarske bande, crnci i ostali male mace za njih. Inače veze sa Srbijom nema, Amerikanka irskih korena...

Pa OK, to je jedan od hiljadu gradova u Americi. Šta se time dokazuje?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back