Превирања у Украјини

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
meni i dalje nije jasno sta hoce Rusi sa ovim blacenjem ukrajinskog rukovodstva ?!

Prvo nisu mrdnuli ni prstom da spasu Janukovica da ostane na vlasti posle su priznali novu vladu. A oni su izvrsili aneksiju Krima i digli ustanak u Donbasu.

neopisivo su mi se smucili Rusi steta sto nema smajli sa povracanjem. Ljigavije politike skoro nevidoh.

То је доказ да се Руси не мешају у украјинске унутрашње ствари. Довољно је што су га спасили од сигурне смрти. Анексију Крима нису извршили него су прихватили већинску одлуку грађана Крима. Као што ће прихватати и друге одлуке, кад их буде.

meni i dalje nije jasno sta hoce Rusi sa ovim blacenjem ukrajinskog rukovodstva ?!

Prvo nisu mrdnuli ni prstom da spasu Janukovica da ostane na vlasti posle su priznali novu vladu. A oni su izvrsili aneksiju Krima i digli ustanak u Donbasu.

neopisivo su mi se smucili Rusi steta sto nema smajli sa povracanjem. Ljigavije politike skoro nevidoh.

Ovaj smajli ti trebas baa

smiley-1170058_960_720.jpg

ТАСТ УКРАЈИНСКОГ МИНИСТРА: МОЈА МЕДАЉА «ЗА ПОВРАТАК КРИМА» ЈЕ ВЕЛИКА ЗАСЛУГА

Отац супруге украјинског министра иностраних послова Павела Климкина Јуриј Михаљенко потврдио је да је од Министарства одбране Русије добио признање «За повратак Крима». О овоме су раније известили украјински медији што је изазвало скандал у Кијеву.

mihaljenko.jpg

Он је рекао да је медаљу добио после референдума на Криму 16 марта 2014 године, да се с њом поноси и да ће је стално носити на грудима за пример омладини.

«Крим је био, јесте и остаће руски. Не треба се надати било чему другом. Крим је увек историјски припадао Русији»- рекао је Михаљенко у интервјуу за Лајфњуз.

Он је додао да су украјински министар иностраних послова Павел Климкин и његова супруга а Михаљенкова кћерка, нажалост заражени болешћу украјинског национализма.

«На жалост и многе друге породице су заражене на овај начин»- рекао је Михаљенко.

- - - - - - - - - -

:lol: A to je on? :lol: Heheee...kako se ne setih bodale...:lol:

Опа, Украјини следи српски сценарио , Порошенка ће убити као Ђинђића .

Арсеније је поднео оставку да би спасао своју позадину .

Чека их Ђинђић , ко че први доћи ..мислим да ће то бити Пооршенко !

Zar ce mu dopustiti da samo da ostavku?

Onda su (Ukrajinci) budale. Aaa, pa za onakav picvajz koji je doticni napravio sledi mu zesca kazna.

Vodio je politiku koja je dovela Ukrajinu do potpunog kraha - u svakom mogucem smislu - i sada bi ovako da se izvuce, sa "ja vise necu da se igram"?

U najboljoj tradiciji Majdana, ukrajinski narod sada treba ovog malog izdajnika Ukrajine da skrati za nekoliko loptastih delova tela, sto gore, sto dole.

Putin i njemu takođe treba da uruči medalju za povratak Krima u Rusiju :D

Nije podneo, samo je ponudio.

Захарченко позвао украјинске војнике да прелазе на страну Доњецке Републике

13:15 12.04.2016.
4 коментара
Штампај

ЗАЗИРЕ ОД НАПАДА НА УСКРС, А ОБЕЋАО ИМ - АКО ПРЕДАЈУ - ДА ЋЕ ИХ БОЉЕ ХРАНИТИ ОД ЊИХОВЕ АРМИЈЕ

7X5Sumu.jpg

Александар Захарченко

ИШЋЕНКО: Можда ће Американци и ЕУ подстаћи Кијев да нападне Крим - да би присилили Русију на ратна дејства против Украјине. У том случају би руско-украјински рат трајао веома кратко јер је украјинска армија у жалосном стању. Међутим, и брза победа била би својеврсна Пирова победа јер би огромни трошкови враћања украјинске привреде у нормалу пали на терет Русије

ПРЕДСЕДНИК Доњецке Републике - Александар Захарченко - јавно је позвао украјинске војнике да прелазе на страну ДНР.

Истовремено им је обећао: чак и ако се само предате - добро ћемо вас хранити, боље него што вас хране у украјинској армији.

Захарченко се није огласио тек онако: „Сваки дан очекујемо да Украјинци нападну. Ипак се надам да ће Ускрс проћи мирно. Међутим, пошто наши противници воле да нападају на Божић и Ускрс - ако то и овога пута ураде, нека знају да ће то бити крвави ускршњи празници, али не за нас“.

Захарченко је притом подвукао: „Ми одавно чекамо битку и спремни смо да украјинску армију дочекамо како ваља“.

У наставку је појаснио своје обраћање украјинским војницима, рекавши:

„Момци, саветујем вам да више пијете, да будете пијани, биће вам лакше. Гледајте да се предате, ми ћемо вас - за разлику од ваших - нормално хранити. Што се пре предате - пре ћете се вратити својим породицама. А ако пожелите - можете остати код нас. Формираћемо нове батаљоне. Имамо довољно оружја“.

Захарченко не крије да има амбицију - уколико дође до новог рата - да у састав Доњецке Републике врати Мариупољ. Њен највећи град после самог Доњецка који је, према његовим речима, „под привременом украјинском окупацијом“.

Један од најбољих зналаца Украјине - Ростислав Ишћенко који је је до државног преврата живео у Кијеву - истовремено је оценио да је могуће да Американци и ЕУ подстицати режим Петра Порошенка да војно удари на Крим - да би Русију увукли у рат.

Он сматра да је отпочињање тог - или новог рата против Донбаса - можда једини начин који Порошенко има на располагању да консолидује власт.

Ишћенко је уверен да би руско-украјински рат трајао веома кратко јер је украјинска армија у „жалосном стању“. Међутим, упозорава да би и брза победа била својеврсна Пирова победа јер би огромни трошкови враћања украјинске привреде у нормалу пали на терет Русије.

МОБИЛНИ ОПЕРАТЕР ЛНР ПОДИГНУТ НА МЕЂУНАРОДНИ НИВО

Претплатници мобилног оператера ЛНР «Лугаком» од данас могу позивати све регионе са међународним кодом +7 а то су Руска Федерација (укључујући Републику Крим), Јужна Осетија и Абхазија, рекао је данас комерцијални директор луганске мобилне телефоније Едуард Егоров.

lugakom.jpg

Он је напоменуо да је цена позива ка Руској Федерацији 5 рубаља по минуту (око 8 РСД).

Том приликом Егоров је напоменуо да се цена корисницима «Лугакома» рачуна као унутарруска.

- - - - - - - - - -

ВОЂА ДНР НА „ДИРЕКТНОЈ ЛИНИЈИ“ СА СТАНОВНИЦИМА ХАРКОВА

Вођа Народне Републике Доњецк Александар Захарченко ће 20 априла одговарати на питања становника харковског региона Украјине. То ће бити његово прво искуство у директној комуникацији са људима из источно-украјинског региона.

aleksandar-zaharcenko-u.jpg

«Већ дуже време на свом сајту примам велики број жалби обичних грађана Украјине. Та питања траже одговоре. Посебно у Харкову. На крају крајева, они су наше комшије, наши рођаци живе тамо, пријатељи, колеге. 20 априла ћемо водити директан и отворен разговор», цитира Закхарченка новинска агенција Доњецке Новости.
Према његовим речима, у Харкову је 2014 године постојао велики отпор према новим властима у Кијеву.
«У овом граду је била најбруталнија репресија хунте», рекао је Захарченко.
Питања се могу постављати од данас на разним доњецким информационим сајтовима.

ПОРОШЕНКО: ВОЈСКА УКРАЈИНЕ ЈЕДНА ОД НАЈЕФИКАСНИЈИХ У ЕВРОПИ

Председник Украјине Петар Порошенко је рекао да је његова земља створила једну од најефикаснијих војски у Европи која је у стању да заустави било ког непријатеља.

1441995400_lvjc7svqqjk.jpg

«Организовали смо једну од најефикаснијих армија у Европи и били бисмо у стању да зауставимо сваког непријатеља на граници далеко на истоку», написао је Порошенко на свом Твитер налогу.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back