Превирања у Украјини

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
http://www.pravda.rs/2015/07/07/eks...e-krecite-na-nas-jer-smo-spremni-sada-na-sve/

(ЕКСКЛУЗИВНИ ИНТЕРВЈУ) БАГИРА: Не крећите на нас, јер смо спремни сада на све!

Портал Правда први је српски медиј који је успео да уради интервју са Багиром, Српкињом снајперистом у снагама ДНР. Багира која је тек пре два дана први пут показала лице говори за Правду о својим мотивима одласка у Новорусију, стању на терену и њеном виђењу рата у Донбасу.

bagira-4-410x487.jpg

- Зашто си отишла у Новорусију?

У Новорусију сам отишла да помогнем православној браћи у борби против фашизма,који је узео много маха, а јавност тога није ни свесна.

- Какви су остали добровољци из Србије и да ли је међусобни однос добар?

Са осталим добровољцима однос је коректан,а највише имам контакта са Дејаном Берићем.

- Шта ти је било најтеже, а шта најлепше што си доживела од доласка у ДНР?

Најтеже што сам доживела у ДНР-у је сакупљање тела палих сабораца у борби.

Најлепше што сам доживела је могућност да помажем деци Дебаљцева. Када се осети љубав и благодарност деце, нема ништа лепше на свету.

bagira-274x487.jpg

- Многи коментаришу да рат није место за жену, како ти реагујеш на то?

То што људи коментаришу да рат није место за жену, можда су и у праву, уважавам њихово мишљење. Али када они дођу и обуку униформу на себе, ја ћу радо стати са стране и молити се за своју браћу. То што сам жена не значи да сам имала неке повластице, поготово на специјалној обуци за снајпер, која је трајала 3 месеца.

bagira-5.jpg

- Твоја порука другима који желе да крену твојим стопама?

Моја порука за све који желе да дођу овде је да треба да се спреме психички,а пре свега дуxовно да би издржали борбу. Ако им буде потребна помоћ ја ћу им радо помоћи.

bagira-1-650x358.jpg

- Какво је твоје виђење стања у Донбасу?

Много ме боли. Ја нисам дошла овде да убијам. Човек као слика божија, у крви је његовој да воли, да прашта, да помаже. Рат никоме ништа добро није донео, саму патњу.

Ја нисам дошла овде преко туђе патње и крви да градим себи каријеру и име. На овој земљи има места за све, али нажалост љубав је одступила. Наша срца су се затровала великом количном похлепе, људи су почели да газе једни преко других да би стекли више. Гурнути смо у беду и крвопролиће, где брат брата убија, отац креће на сина, а ми јуримо некакву победу. Почели смо превише да мислимо за себе, а друга мишљења више не чујемо.

За западни систем људи су за њих обична стока, топовско месо, и ми им требамо само за њихове циљеве. А ја им поручујем- не крећите на нас, јер смо спремни сада на све, чак и на смрт да би очували своју слободу. Ово није говор мржње, ово је говор једне од многих који желе мир, радост и љубав.

A koga Rusija hrani gladuje pa mora da pobegne u nato savez i EU kao vecina zemalja varsavskog pakta i ne namerava da se vraca u zagrljaj Moskve.Mora da cupate kose kad vidite zasto evropske zemlje dobrovoljno ostaju u EU i ne hrle u prosperitet koji im nudi Rusija.Dok sa druge strane ruski naucnici beze iz tog prosperiteta
http://www.themoscowtimes.com/news/...f-russian-scientists-gathers-pace/517985.html
Узимаш извор на мериканском буџету као меродаван???
Лажеш ко Блеиби.

И тако трула узела Крим НАТО савезнику.:D

Trula je za život. Vojska je jedina stvar koja valja u Rusiji, mada je i ona precenjena od strane domaćih rusofila :D

- - - - - - - - - -

Ti tenkovi budu spaljeni za 10 sekundi iz vazduha. I ne znaju šta ih je snašlo...tako da nemoj da se pališ :D

Па добро јесте, зими је хладније па немају 50м бескућника под мостовима и у шаторима ко мериканци.

Tako je. Smrzavaju se u kućama i umiru od alkoholizma :D Idila :D

- - - - - - - - - -

Treba im mnooooogo vremena da stignu do tenkova. Ovih bar. Ti avioni se skidaju praćkom. :ok:

Rakete, čarli. Ne treba im ni avion :D

- - - - - - - - - -

Ко и наше што су спалили... целих 8 за 2,5 месеци.

A, da. Zaboravih da smo pobedili NATO i da su nas molili da prestanemo...

Tako je. Smrzavaju se u kućama i umiru od alkoholizma :D Idila :D

- - - - - - - - - -

Rakete, čarli. Ne treba im ni avion :D

- - - - - - - - - -

A, da. Zaboravih da smo pobedili NATO i da su nas molili da prestanemo...
Шта си ти заборавио не знам, али за два ипо месеца твој вољени НАТО уништио је 8(осам) тенкова у ситуацији кад је слабија страна имала једва неку ПВО.
Те мериканске кршеве су и талибани праћкама скидали.

Ti tenkovi budu spaljeni za 10 sekundi iz vazduha. I ne znaju šta ih je snašlo...tako da nemoj da se pališ :D

Ma, bitno je da americki Abrams ne moze da parira cak ni rumunskoj modifikaciji sovjetskog T-55. z:D

http://www.srbijadanas.net/rumunska...ams-na-tenkovskim-vezbama-u-gradu-hohenfelsu/

Румунска модификација тенка Т-55 (TR-85 «Бизон») одувала амерички понос „Абрамс“ на тенковским вежбама у граду Хохенфелсу

rumunski-bizon-790x417.jpg

Наиме у овом граду се налази вежбовни тенковски полигон по најсавременијим стандардима, који користе чланице НАТО савеза у циљу бојеве провере и интероперабилности савезничких јединица.

Центар има опрему које омогућава изврсну имитацију реалних борбених ситуација. У једном од тих међусовних тенковских „бојева“ са једне стране се нашла група тенкова Абрамс а са друге група румунских тенкова TR-85 «Бизон». У „жестоком“ сукобу ове две групе американци су изгубили 8 од 11 тенкова док су румунски губици били минорни.

Према признању румунских тенковских посада, американци су били страшно озлојеђени а неки чак и отворено бесни те нису хтели да се после вежбе поздраве са својим супарницима z:D што је мимо правила и протокола какви постоје на овом полигону који има за циљ продубљивање међусобне сарадње и поверења међу чланицама НАТО.

Poslednja izmena:
Шта си ти заборавио не знам, али за два ипо месеца твој вољени НАТО уништио је 8(осам) тенкова у ситуацији кад је слабија страна имала једва неку ПВО.
Те мериканске кршеве су и талибани праћкама скидали.

Tako je. I napravili su 10 milijardi dolara štete na infrastrukturi u Srbiji koju i dan danas nismo u potpunosti popravili.

A ti i dalje brbljaš o 8 tenkova.

Ne reče mi, da li smo pobedili u tom ratu? Albance i NATO? :D

- - - - - - - - - -

Ma, bitno je da americki Abrams ne moze da parira cak ni rumunskoj modifikaciji sovjetskog T-55. z:D

Mnogo trulija :D Samo ljuštura od države sa solidnom vojskom. Ništa više od toga :D

Tako je. I napravili su 10 milijardi dolara štete na infrastrukturi u Srbiji koju i dan danas nismo u potpunosti popravili.

A ti i dalje brbljaš o 8 tenkova.

Ne reče mi, da li smo pobedili u tom ratu? Albance i NATO? :D

Кад се направиш будалом на тенковима пређеш на инфраструктуру.
Шта ли је следећа утеха?

http://www.fsksrb.ru/fond-strateske-kulture/novorusija/bia-lovi-srbe-u-donjecku/

БИА лови Србе у Доњецку!

489898_mis12-rojters_f-620x330.jpg

Донбас – Српкиња снајпериста с позивним именом Багира више не крије лице. Српкиња у Армији Новоросије каже да скривање идентитета више нема смисла, пошто добровољце уходе агенти БИА и јављају њихова имена у отаџбину, где су стављени ван закона и прети им робија.

„Много је Срба са мном стигло у Новоросију. А стигли су и агенти БИА који у Београд шаљу информације о нама. Већ је немогуће да се вратим кући. Србија се спрема у ЕУ и народ нико не пита о томе. Зато сам сада у отаџбини терориста и то је веома тешко за моје родитеље“, каже Багира.

Она прича да су многи добровољци ухапшени већ на београдском аеродрому. Багира сматра да српски добровољци треба да поступају паметније и да као она аутобусом путују обилазно: Београд, Будимпешта, Ужгород, Чоп, Кијев, Санкт Петерсбург, Ростов на Дону.

Багира каже да је Донбас постао њена земља. И када је питају одакле је, Багира одговара „са Донбаса“. А то је заслужила учешћем у великим операцијама, још прошлог лета када је код Иловајска опкољено око седам хиљада војника кијевског режима. Памти називе насеља која је ослобађала. Прича да су из Кировска ушли у Круглоје и очистили га. Потом у Редкодуб.

„Тамо је било страшно. Веома много наших је погинуло. И ако непријатељи читају ово, нека знају. Нас Срба било је у Редкодубу 40, а њих осам хиљада. А онда смо ушли у Дебаљцево. Тамо је изгинуо Империјални батаљон (одред добровољаца, монархиста из Русије). После смо нашли америчке суве дневне оброке, много америчког смо нашли. Послали су инструкторе Украјинцима. Имам фотографију два преврнута украјинска БВП. Амерички инструктори научили су Украјинце да их користе, али возачи нису имали искуства“, прича Багира.

Ратни друг Багире, српски добровољац с позивним именом Јегер, с презиром говори о онима који их у отаџбини називају најамницима. За пет месеци примио је плату од укупно 15.000 рубаља (око 242 евра). Овом бившем грађевинцу је 26 година и једино не жели да говори о Косову.

„Ништа не могу да кажем о Косову. То је сувише болно за мене, једноставно не могу“, рекао је Јегер који је уверен да ће Србија повратити своју земљу – с Русијом.

Заробили Хрвата

Багира прича да су једном заробили Хрвата, припадника кијевских снага.

„Немам речи да опишем толику мржњу с којом смо се суочили. Рекао је да није дошао да спасава Украјину: “Дошао сам за Србима, овде могу да их убијам“. Ја то не разумем и нећу да разумем откуда толика мржња код њега“, каже Багира.

И. Козарски / Вести

Bar imaju kuce.

usa_homeless_man_on_street_flag_rtxtpmi.jpg

Koji avion? z:D

f117nn76va.jpg

Nije valjda daje bio potreban cijeli NATO da bi se ratovalo protiv male i slabe Srbije, i to jos u okruzenju? Jaka sila taj NATO z:D

Pa video si da smo se predali nakon 3 meseca. Šta više hoćeš? :D

- - - - - - - - - -

Новак никад неће стићи Рођу по броју грем слемова!!!!!1

Naravno da neće :D I pored srpskog inata i bezglutenske ishrane :rotf:

Мукица...:lol:

Ko? :D

- - - - - - - - - -

Па убеђуј кад знаш, овако само правиш будалу од себе.
Да су могли то би и урадили и већ 15 година би се вијорила застава Космета на Ист Риверу.
Него још ниси отишео код стрица у швцабију, а тако си се хвалио....

Bio sam 2 puta u gostima, sve sam video. Hoćeš da ti prenesem utiske? :D

Ti se tešiš onom bedom od severa Kosova? Uh.... Kao Šabac sa okolinom.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back