Превирања у Украјини

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Новости Статьи Документы Мнения Фото Видео Сюжеты
Президент России одобрил предложение о скидках на газ для Украины
31 марта, 23:00 поделиться:
71
Президент России одобрил предложение о скидках на газ для Украины

Предложение о продлении на второй квартал льготной цены поставок газа на Украину поддержал президент России Владимир Путин. Размер скидки составляет 100 долларов с каждой тысячи кубометров природного газа.

Об этом было заявлено во время встречи президента России Владимира Путина с премьер-министром Дмитрием Медведевым в подмосковном Ново-Огареве, сообщает ТАСС.

Скидка на газ будет предоставлена на ближайшие 3 месяца, ранее пояснил глава "Газпрома" Алексей Миллер.

Скидка была предоставлена в октябре 2014 года сроком на 5 месяцев. Срок действия скидки заканчивается 31 марта.

После трехсторонней встречи по газу в Брюсселе министр энергетики России Александр Новак заявил, что "цена на газ для Украины с 1 апреля составит 348 долларов за 1 тысячу кубометров". При этом российское правительство до 1 апреля рассмотрит вопрос о предоставлении скидки в случае запроса с украинской стороны.

Со скидкой цена российского газа для Украины с апреля составит около 250 долларов за 1 тысячу кубометров.

-2-3.jpg

Nego nesto me zanima onako, da li su vama dojadili clanci od strane ruskih publicista koji govore o tome da se zapravo vodi borba za celu Ukrajinu?
Non stop mantraju jednu istu stvar, "Na Kijev!!:deda:" i slicno, a rade sve suprotno od toga. Naravno, ja sam rusofil i navijam za Rusiju, ali ne volim te paljevinarske govore i fraze.
Okej, druga mogucnost je da se ta borba vodi na nivou tajnih sluzbi, ali opet, Amerikanci vladaju skoro pa celom Ukrajinom i to je sigurno poraz za Rusiju.
Sada Stratfor objavljuje analizu po kojoj bi u slucaju ruskog/ODKB napada na Ukrajinu NATO poslao najmanje 360 aviona i to bi bio direktan rat izmedju NATO i Rusije/ODKB.

Amerikanci sve vise direktno ugrozavaju Rusiju i mene zanima kada ce se desiti trenutak da im Rusi kazu jedno DOSTA.

Po nekom mom misljenju, vreme radi za Rusiju i Kinu te bi za recimo 10 godina Rusi i Kinezi imali dosta bolje sanse, Kinezi bi mogli da izgrade veliku flotu brodova/podmornica sa nuklearnim raketama, a Rusija dodatno da modernizuje svoje strateske nuklearne snage te Amerikancima vise odgovora da napadnu sto je moguce pre.

Koliko je realan scenario kontinentalnog rata u Ukrajini ili cak nuklearnog rata?

Nego nesto me zanima onako, da li su vama dojadili clanci od strane ruskih publicista koji govore o tome da se zapravo vodi borba za celu Ukrajinu?
Non stop mantraju jednu istu stvar, "Na Kijev!!:deda:" i slicno, a rade sve suprotno od toga. Naravno, ja sam rusofil i navijam za Rusiju, ali ne volim te paljevinarske govore i fraze.
Okej, druga mogucnost je da se ta borba vodi na nivou tajnih sluzbi, ali opet, Amerikanci vladaju skoro pa celom Ukrajinom i to je sigurno poraz za Rusiju.
Sada Stratfor objavljuje analizu po kojoj bi u slucaju ruskog/ODKB napada na Ukrajinu NATO poslao najmanje 360 aviona i to bi bio direktan rat izmedju NATO i Rusije/ODKB.

Amerikanci sve vise direktno ugrozavaju Rusiju i mene zanima kada ce se desiti trenutak da im Rusi kazu jedno DOSTA.

Po nekom mom misljenju, vreme radi za Rusiju i Kinu te bi za recimo 10 godina Rusi i Kinezi imali dosta bolje sanse, Kinezi bi mogli da izgrade veliku flotu brodova/podmornica sa nuklearnim raketama, a Rusija dodatno da modernizuje svoje strateske nuklearne snage te Amerikancima vise odgovora da napadnu sto je moguce pre.

Koliko je realan scenario kontinentalnog rata u Ukrajini ili cak nuklearnog rata?

Nuklearni rat nije realna opcija, budući da je nuklearni potencijal kako Rusije, tako i USA dovoljan da se planeta uništi bar 10 puta. Kako bi kontinentalni (konvencionalni) rat neminovno doveo i do nuklearnog, samim tim ni otvoreni sukob ne dolazi u obzir (treba u vidu imati činjenicu da su korporacije te koje upravljaju državama, pa im i nije u interesu potpuno uništenje planete - ne vidim profit u vraćanju u kameno doba).

Međutim, moguće je da se hladni rat rasplamsa, pa da bude situacija kao npr. u Vijetnamu (vazdušne bitke su se u stvari i vodile između Rusa i Amera, Vjetnamci su bili topovsko meso) ili npr. Korejski rat, gdje je kineska armija ratovala protiv amerikanaca, ali bez zvanične objave rata - uglavnom sukob većih razmjera (mnoštvo dobrovoljaca, oružja, pa i regularne trupe različitih zemalja), ali bez otvorenog rata, jer bi takav sukob (uz neka druga žarišta širom svijeta, kao i paranoju nekih evropskih zemalja od invazije Rusa) bio dovoljan da se američka vojna industrija (samim tim i čitava USA) preporodi.

Poslednja izmena:
е Новости Статьи Документы Мнения Фото Видео Сюжеты
В Санкт-Петербурге арестован экс-министр обороны ЛНР
сегодня, 09:40 поделиться:
14518
В Санкт-Петербурге арестован экс-министр обороны ЛНР

В Санкт-Петербурге арестован Олег Бугров, бывший министр обороны Луганской народной республики. Его обвиняют в поставке контрафактных труб компании в Усть-Луге, входящей в холдинг Геннадия Тимченко.

Сообщается, что луганского политика задержали еще 30 марта, а накануне по ходатайству Следственной службы УФСБ по Петербургу и Ленобласти было принято решение о заключении под стражу. Расследование дела продолжается, возбуждено уголовное дело о мошенничестве в особо крупном размере.

Бугров покинул ЛНР в связи с конфликтом главы республики Плотницкого с казаками атамана Козицына. Бугров прямо заявлял о том, что на выборах является кандидатом от казаков. На Украине Бугров уже давно объявлен террористом.

При его участии был разоружен "Фома" (в ВК группах ОМБРОН "Одессы" публиковались обвинения против Бугрова), а так же шли кровавые разборки в Антраците (которые он пытался сгладить), - пишет по этому поводу Борис Рожин (colonelcassad). - Тем не менее, сильно врядли, что ему в России кто-то из ЛНР мстил используя местное УФСБ, тем более что и заявленное обвинение так скажем "внутрироссийское", да еще и вброшено с упоминанием одного из друзей Путина. Касательно же возможности того, что ответственные лица из ЛНР занимались или занимаются мошенничеством, то вспоминая массовые отжимы лета 2014 года или войну за торговлю углем с хунтой конца 2014 - начала 2015 года, в то что некоторые из них могли продолжить заниматься чем-то подобным и на территории РФ вполне нетрудно поверить. Но впрочем далекоидущих выводов по виновности Бугрова делать не будем и подождем выводов следствия, может

hapsewe-burgova-1.png

a30fde_4e6c17b646174c0585ef8c70da4198e2.jpg_srb_p_718_443_75_22_0.50_1.20_0.00_jpg_srb

- - - - - - - - - -

*** *** *** Na Jugoslaviju su slali 1200 aviona tri meseca a samo mi smo im skinuli 360. I misliš da će sad Rusija da se usere zbog vrabaca koje može da skine pre nego li polete. Aj bre budalo ćuti tu. :sad2:

Poslednja izmena od moderatora:
Home SPEKTAR SAD: Rusija troši više od 500 miliona dolara godišnje da širi zavere preko televizije RT
SAD: Rusija troši više od 500 miliona dolara godišnje da širi zavere preko televizije RT
Posted date: април 01, 2015In: SPEKTAR

--51.jpg

Govoreći o uticaju RT-a, sekretar Džon Keri je zamolio američke političare za veći budžet za propagandne programe i programe „promovisanja demokratije“ širom sveta.

„Russia Today troši ogroman novac za emitovanje programa na engleskom jeziku. Da li mi imamo rusku alternativu?“, rekao je Keri pred Potkomitetom za izdvajanje iz budžeta, očigledno zaboravljajući da se Glas Amerike (Voice of America) emituje u Rusiji od 1947. godine.

On je takođe pokrenuo tu temu pred Komitetom za spoljne poslove, gde je predstavnik Ed Rojs otvorio saslušanje navodom da „ruskoj vojnoj agresiji parira samo njena propaganda“. Na odobravanje Kerija, Rojs je izneo tvrdnju da „Rusija troši više od 500 miliona dolara godišnje kako bi zbunjivala javnost i širila zavere putem televizije RT“.

Rojs je ponovio ono što je šef Emitujućeg odbora vladara (BBG), Endrju Lek, rekao prošlog meseca, kada je stavio Russia Today, ISIS i Boko Haram u isti koš.

U stvari, budžet RT-a za 2015. godinu iznosi duplo manje nego što je Rojs naveo – 225 miliona dolara iliti 13,85 milijardi rublji (po trenutnom kursu). Nasuprot tome, američki javni mediji imaju budžet od 721 miliona dolara.

U predlogu budžeta koji je podneo Keri, traži se 639 miliona dolara za pomoć prijateljima u Ukrajini, Gruziji i Moldaviji, koji žele da ojačaju svoje demokratije, da se odupru pritisku Rusije i da se približe integracijama sa Evropom. Takođe se traži 2 milijarde dolara za „demokratiju, ljudska prava i vladine programe“.

Američki mediji ne raspravljaju o spoljnoj politici, ne trude se da shvate geopolitičku dinamiku.

Mera pokrivenosti se obično sastoji od mešavine zastrašivanja sa trunkom blatantne apsurdnosti i gomilom ogovaranja javnih ličnosti. To nisu vesti! Nije ni čudo što RT dobija na popularnosti pošto nudi alternativu u odnosu na ostale bezumne medijske papagaje.

Ова вест сасвим одговара данашњем шаљивом датуму.
Када претсавник земље која је увела глобалну фабрику вести CNN овако говори, то је тешко другачије доживети сем као шалу.

Mera pokrivenosti se obično sastoji od mešavine zastrašivanja sa trunkom blatantne apsurdnosti i gomilom ogovaranja javnih ličnosti. To nisu vesti! Nije ni čudo što RT dobija na popularnosti pošto nudi alternativu u odnosu na ostale bezumne medijske papagaje.

Када претсавник земље која је увела глобалну фабрику вести CNN овако говори, то је тешко другачије доживети сем као шалу.

Zlata je vredna (ili u ovom slučaju, 225 miliona) ona izreka "klin se klinom izbija". A koliko tek ovi sa zapada nisu navikli da ih neko bije njihovim oružjem, pa to je neverovatno...

" 01.04. Украина продолжает наносить авиа удары по России

Этой ночью в очередной раз от украинской авиации пострадал деловой центр Москвы. Около часа ночи украинская штурмовая авиация в очередной раз нанесла ракетно-бомбовый удар по центру российской столицы. В результате налета возникло несколько очагов возгорания..."...

http://cs623821.vk.me/v623821330/16bf6/iS1kPcrTClU.jpg

iS1kPcrTClU.jpg

To sa 360 aviona je nevidjena glupost, na Srbiju je poslato 4x toliko, za Rusiju nemaju dovoljno aviona. Zapad nebi smeo ni da pisne kad bi Rusi poslali vojsku, samo sancije bi uveli i to je to.

Rusija se bori za CELU UKRAJNU, nece nijedan deo dobrovoljno dati NATOu. NATO bi morao sam da okupira galiciju ako hoce taj koridor od Poljske do Rumunije, a Rusija to naravno nece da prizna.

Stvari idu tako da dolazi do neminovnog bankrota Ukrajne i onda ce zapad verovatno pokusati da izazove raspad, da uzme sta moze a to je verovatno galicija i mozda jos neka zapadna oblast, recimo Volinj i Hmeljnicka oblast. Ostalo ide Rusiji na denacifikaciju i prisjedinjenje. Velikog rata nece biti, bice hladnog rata koji je vec poceo.

Home SPEKTAR SAD: Rusija troši više od 500 miliona dolara godišnje da širi zavere preko televizije RT
SAD: Rusija troši više od 500 miliona dolara godišnje da širi zavere preko televizije RT
Posted date: април 01, 2015In: SPEKTAR
--51.jpg

Govoreći o uticaju RT-a, sekretar Džon Keri je zamolio američke političare za veći budžet za propagandne programe i programe „promovisanja demokratije“ širom sveta.

„Russia Today troši ogroman novac za emitovanje programa na engleskom jeziku. Da li mi imamo rusku alternativu?“, rekao je Keri pred Potkomitetom za izdvajanje iz budžeta, očigledno zaboravljajući da se Glas Amerike (Voice of America) emituje u Rusiji od 1947. godine.

On je takođe pokrenuo tu temu pred Komitetom za spoljne poslove, gde je predstavnik Ed Rojs otvorio saslušanje navodom da „ruskoj vojnoj agresiji parira samo njena propaganda“. Na odobravanje Kerija, Rojs je izneo tvrdnju da „Rusija troši više od 500 miliona dolara godišnje kako bi zbunjivala javnost i širila zavere putem televizije RT“.

Rojs je ponovio ono što je šef Emitujućeg odbora vladara (BBG), Endrju Lek, rekao prošlog meseca, kada je stavio Russia Today, ISIS i Boko Haram u isti koš.

U stvari, budžet RT-a za 2015. godinu iznosi duplo manje nego što je Rojs naveo – 225 miliona dolara iliti 13,85 milijardi rublji (po trenutnom kursu). Nasuprot tome, američki javni mediji imaju budžet od 721 miliona dolara.

U predlogu budžeta koji je podneo Keri, traži se 639 miliona dolara za pomoć prijateljima u Ukrajini, Gruziji i Moldaviji, koji žele da ojačaju svoje demokratije, da se odupru pritisku Rusije i da se približe integracijama sa Evropom. Takođe se traži 2 milijarde dolara za „demokratiju, ljudska prava i vladine programe“.

Američki mediji ne raspravljaju o spoljnoj politici, ne trude se da shvate geopolitičku dinamiku.

Знају они из искуства. :lol:

To sa 360 aviona je nevidjena glupost, na Srbiju je poslato 4x toliko, za Rusiju nemaju dovoljno aviona. Zapad nebi smeo ni da pisne kad bi Rusi poslali vojsku, samo sancije bi uveli i to je to.

Rusija se bori za CELU UKRAJNU, nece nijedan deo dobrovoljno dati NATOu. NATO bi morao sam da okupira galiciju ako hoce taj koridor od Poljske do Rumunije, a Rusija to naravno nece da prizna.

Stvari idu tako da dolazi do neminovnog bankrota Ukrajne i onda ce zapad verovatno pokusati da izazove raspad, da uzme sta moze a to je verovatno galicija i mozda jos neka zapadna oblast, recimo Volinj i Hmeljnicka oblast. Ostalo ide Rusiji na denacifikaciju i prisjedinjenje. Velikog rata nece biti, bice hladnog rata koji je vec poceo.

Miki, neka si u pravu, ali Amerikanci sada imaju vlast nad de fakto celom Ukrajinom tako da to ne ide bas u prilog Rusima. Okej, vreme radi za Ruse to se slazem.
A slazem se i da sa tih 360 aviona ne bi mogli nista da urade, ali ovo sto je Stratfor izjavio je svojevrsna pretnja Rusiji.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back