- Poruka
- 48.087
Sa stanovista imperijalizma, Rusija bez Ukrajine je oslabljena za citavih 25-30% demografski, jer po svim nekim pravilima Ukrajina treba da bude deo ruskog sveta ako ne i same Rusija.
Medjutim, imperijalizam vise ne vazi. Naucno-tehnoloski razvoj diktira malo drugacija pravila. Konkretno, Rusiji sada MOZDA ne treba tih 45 miliona golja sto bi neko rekao, razyebana i razbucana zemlja i ljudi itd itd.
Rusija ima zdravu ekonomiju i dosta ulaze u naucno-tehnoloski razvoj i to najvise kada je vojska u pitanju te stoga ima najmoderniju vojsku na svetu koja bi taj Kijev i celu Ukrajinu zauzela za 48 sati.
E upravo to sto Rusija moze Kijev da osvoji jako brzo razbija price o imperijalizmu i imperijalistickom nacinu razmisljanja. Ja licno mislim da je svet odavno prerastao imperijalizam i da je zastao u takozvanu informaticku eru, gde su znanje i tehnologije sve.
Nadam se da razumes sta sam sve hteo da ti kazem i da ne trolam. I da ja sam Rusofil i patriota.
Naranđžasta revolucija se slomila na gasu.Ova će se slomiti zbog siromaštva,jer gasa više neće imati.
Ako bi razmišljali kao kolega Победоносцев onda bi Amerika imala daleko više geostrateških poraza u poslednje vrijeme,od Afganistana,Iraka pa do zadnje Sirije gdje čaprkaju nekoliko godina jednog slabog Asada i ne mogu ga skinuti a jasno je bilo od samog početka ko finansira i vojno pomaže separatiste u Siriji.Amerika nije jaka kao što je bila i svakim danom je sve jasnije kakve su tendencije...