Превирања у Украјини

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne razmišljam o tome! To te prije ili poslije iyjebe u glavu. Vikend je čovječe! Opusti se malo. Kad bude biće! Dobiješ lijepo poziv, uniformu, pušku... Uđeš u autopus i kreneš.
Dođeš k meni. Onda malo, kako vi to kažete "kom opanci tom obojci", osjetiš malo po bubnim opnama, a možebitno i mnogo više od toga i eto tako... Pusti sad to izdrkavanje na daljinu! Nismo šiptari pa da se tako izbrijavamo. Barem ja nisam u takvom elementu.

U svakom slučaju, morat ćeš biti mnogo konkretniji od tog tvog herojskog kuckanja po tipkovnici. Samo takav priđi k meni i pojasnit ću ti stvari o kojima se jalovo opterećuješ!

Ви сте више прорачунати од балија а једнако сте склони банализацијама. Свака ти част на искрено тумачење збивања у Србији као и "украјини" али помињање ратног искуства ти (као и гуменом) звучи шупље. Волите да се претстављате (између редова) као окорели ветерани којима српско ратништво ништа не представља. То је немогуће. Нисте имали исцрпљиве борбе као у Босни и "украјини" и ваљате америчку представу рационалности, неустрашивости и компетенције. Нисте то ви.

Gledaj, on verovatno misli da samim tim sto su Ukrajinci kao narod prozapadnjacki nastrojeni da je to veliki poraz Rusije u svakom pogledu.
Umesto da od Ukrajine napravi Malu Rusiju kao SAD sa Kanadom oni su dozvolili da de fakto njihov narod postane antiruski.

E sada, moje misljenje je da Rusi nisu bas toliko nesposobni kao sto Pobedonoscev misli vec da je to neka drugacija politika i da je cilj te ruske pasivnosti i odbacivanje imperijalistickog delovanja zapravo taktika da se Zapad opusti i zarati medju sobom.

- - - - - - - - - -

Ne treba zaboraviti da su bas 2 svetska rata nastala upravo izmedju zapadnjackih zemalja.

Pa zašto Amerika od Kube ne napravi Kanadu?To je nepoznavanje istorije Kanade...
Ko kaže da Rusija nema svoju Kanadu?Bjelorusija npr?

Poslednja izmena:
Авај, Украјина је битна искључиво Русији - оној Русији која је потпуно изгубила контролу и била затечена догађајима, те тако доживела да ратује на сопственом прагу са себи најсроднијим народом уместо да им Украјина буде оно што је САД Канада.

Из тога се тешком муком могу извући закључци о руској стратешкој доминацији, ма колико то растуживало све оне који би преко Русије и руских успеха радо компензовали лична незадовољства.

Живот је суров.

Kolega pricas svasta

Da Ukrajina nije bitna zapadu ne bi tamo ulagali desetine milijardi svake godine u finansiranje politicara, kupovinu novinara i drugih bitnih ljudi, u izgradnju NVO sektora itd.

Pa samo su u ovaj poslednji puc po priznanju Viktorije Nuland ulozili 5 milijardi evra

Znaci prati trag novca

Ukrajina jeste bitna za Rusiju ali je finansijski gledano koliko je ulozeno daleko bitnija za Ameriku i Nemacku.

I tacno je da je prvu bitku dobio zapad, ali za sada Rusija dobija rat.

Uzela je zapadu kontrolu onoga u Ukrajini sto im je bilo najbitnije - Krim i Donbas

Na zapadu vec optuzuju vlasti jedni druge da su krivi za poraz koji su doziveli od Rusije u Ukrajini

http://www.theguardian.com/politics...reading-of-ukraine-crisis-lords-report-claims

О чему ви причате? Какав циљ успављивања запада? Вероватно сте деведесетих били деца, па немате појма шта је и како било ван досовске стварности. Русија је била, не успавана, већ анестезирана, на коленима. Требале су јој године да се усправи.
Да би се схватили односи у свету и међусобни односи држава треба дооооообро знати историју и још боље анализирати изјаве, потезе, намере и чињења.

Jeste, ali opet je to sveukupno ruski poraz kao i gubitak Ukrajine u demografskom smislu.

Ja sa nestrpljenjem cekam prolece i moskovski majdan . Svrgavanje diktatora putina je sve blize,rusi su u celom okruzenju stvorili neprijatelje,zna se sta sledi..

Ebaće vas Putin još dugo a i zdravlje mu je sasvim okej.Do smrti Putina Rusija će već biti zemlja koja diktira tempo i uz Kinu kao simfonijski okrestar stvara najdivniju muziku za naše uši!

- - - - - - - - - -

Jeste, ali opet je to sveukupno ruski poraz kao i gubitak Ukrajine u demografskom smislu.

Ukrajina bez Krima i Donbasa je kao kokoš bez glave...

Ebaće vas Putin još dugo a i zdravlje mu je sasvim okej.Do smrti Putina Rusija će već biti zemlja koja diktira tempo i uz Kinu kao simfonijski okrestar stvara najdivniju muziku za naše uši!

- - - - - - - - - -

Ukrajina bez Krima i Donbasa je kao kokoš bez glave...

Ukrajina bez gasovoda, Donbasa i Krima je totalno bezvredna za zapad

Ukrajina bez ove 3 stvari , je 30 i kusur miliona siromaha na socijali zapada bez ikakve fakticke vrednosti i mogucnosti za ostvarenje profita zapadnih politicara i njihovih korporacija

Kolega pricas svasta

Da Ukrajina nije bitna zapadu ne bi tamo ulagali desetine milijardi svake godine u finansiranje politicara, kupovinu novinara i drugih bitnih ljudi, u izgradnju NVO sektora itd.

Тихи ти си бар човек који зна да сабира, одузима, можда чак и множи и дели.

Знаш ти које су паре десетине милијарди долара сваке године? Како можеш тако нешто абнормално да извалиш?

Moze biti da sam pobrkala temu!
Shvatila sam da kolega misli na politicki dogovor zaracenih strana u kojem je teritorijalna, politicka, propagandna i druga korist iznad vrijednosti zivota i sudbina stanovnika tog podrucja!
U tom slucaju, za mene su te sukobljene strane jednake!
Мислио је на Русе у Новорусији који гину, а Путин се чешља у Москви.

Samo zivim u realnom svetu,i vidim kako se steze obruc oko ruskih *********..Uzgrad sta je sa Harkovom i Odesom?? I to bese na istoku,zar ne..
Какао, како???
Мериканци су утекли из Афганистана и Ирака, прошле године из Киргизије, 2005. су их Узбекистанци ,,замолили" да оду из Узбекистана, а ти дробиш о неким обручима од стране мерике која је данас са око трећине светског БДП-а 1990. пала на петину светског БДП-а, а још су је и Чајнезери претекли.
БТВ Русија није комуњарска већ четврт века, а Пољска никада није република СССР-а.
ОК?!?

Ukrajina bez gasovoda, Donbasa i Krima je totalno bezvredna za zapad

Ukrajina bez ove 3 stvari , je 30 i kusur miliona siromaha na socijali zapada bez ikakve fakticke vrednosti i mogucnosti za ostvarenje profita zapadnih politicara i njihovih korporacija

Pazi ne treba biti puno pametan pa čitati geostrateške poteze Rusije u poslednjih godinu dana.Suludo je pričati o crvenim linijama za zemlju koja se proteže na dva kontinenta,graniči sa 16 država.
Ajde da se uozbijimo malo.Blajbi i ekipa,odustali od mjerenja rublje pa sada ovde prosipaju svoje bisere.

Када будете схватили да је Украјина изгубљена још у време када је створена као засебна целина којој су сви придодавали по мало територије, а печат на државност добила у време СССР-а, онда ћете моћи и схватити и данашња дешавања и у Украјини и у Русији.

Pa zašto Amerika od Kube ne napravi Kanadu?To je nepoznavanje istorije Kanade...
Ko kaže da Rusija nema svoju Kanadu?Bjelorusija npr?

Sa stanovista imperijalizma, Rusija bez Ukrajine je oslabljena za citavih 25-30% demografski, jer po svim nekim pravilima Ukrajina treba da bude deo ruskog sveta ako ne i same Rusija.
Medjutim, imperijalizam vise ne vazi. Naucno-tehnoloski razvoj diktira malo drugacija pravila. Konkretno, Rusiji sada MOZDA ne treba tih 45 miliona golja sto bi neko rekao, razyebana i razbucana zemlja i ljudi itd itd.

Rusija ima zdravu ekonomiju i dosta ulaze u naucno-tehnoloski razvoj i to najvise kada je vojska u pitanju te stoga ima najmoderniju vojsku na svetu koja bi taj Kijev i celu Ukrajinu zauzela za 48 sati.

E upravo to sto Rusija moze Kijev da osvoji jako brzo razbija price o imperijalizmu i imperijalistickom nacinu razmisljanja. Ja licno mislim da je svet odavno prerastao imperijalizam i da je zastao u takozvanu informaticku eru, gde su znanje i tehnologije sve.

Nadam se da razumes sta sam sve hteo da ti kazem i da ne trolam. I da ja sam Rusofil i patriota.

to je ispravan odgovor za pitanja organizovanja pojedinaca u zajednice. za sve ljude u svetu.

sve sto je krajnje dobro toj zajednici a ne steti tj. ne cini nepravdu drugima ili je pa dobro za druge, - ispravno je.
Па Сноудене, побогу! Колико би држава могло да настане у Војводини по том твом принципу? Под претпоставком да се нико не буни што се неко организује?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back