Превирања у Украјини

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
AAAAAA... EVO DOKAZ da Srbija snabdeva vojnom opremom huntu u Ukrajini. Na snimku zaplenjene opreme i sa mrtvaca ukropskih vidi se latinično pismo i Mile Dragić šlem sa sve upozorenjem... "ne meći na glavu - prolazi metak". Šta zna ukrajinac šta je latinica ili ga neko zajebao pa turio šlem na šuplju glavu i izginuo. na 5:14 se vidi

Poslednja izmena:
Da ponovim: da si predsjednik Ukrajine.

Kako bi se ponašao?
Ma ne biH dopustio ni da se nađem u takvim govnima! Imao je super biznis, al neee... njemu to nije bilo dovoljno! Poželio čovjek biti jak neki politički **** u regionu... Popio je šuplju u vidu koju su mu stranci usvrdlali u glupavu glavetinu da je za penetraciju političkoga utjecaja u Europi dostatno zajebati Putina i eto ga sad... Životari u svom zasluženom svijetu govana.

Cijela Ukrajina nije ništa drugo do potrošni materijal u velikoj i zasad debelo jalovoj igri Amerikanaca protiv Rusije. Porošenko, ćelavi oćalinko, pogačoglavka i boxač su najodgovorniji za to što su vlastiti zemlju Amerikancima poslužili na pladnju te ovi s njom mogu činiti što im volja. Osim toga, Amerikanci ne samo što nemaju nimalo mašte i kreativnosti glede pomoći Ukrima, več oni ni inicijalno nemaju ni malo dobre planove za budućnost Ukrajine.

Poslednja izmena:
Извештај о трофејима Дебальцево (званично)

Милиција је запленила око 265 jединице војне техники

Пронађени су у добром стању и већ узети на службу војске ДНР 28 тенкова, 63 пјешадијска борбена возила и оклопне транспортере, 145 возила, 16 противавионски ЗСУ-23-2, 13 артиљеријских систем и минобацача

Милиција је такође добила око 1.000 јединица ватреног оружја, 39 складишта са муницијом и два воза са оружјем

Милиција је успела да детектовати најмање 50 артиљеријских система калибра 122 и 152 мм, око 15 БМ-21 "Град", као и најмање 500 тона артиљеријске муниције

Поред тога, милиција пронашли велики број лаког наоружања, укључујући митраљезе, складишта лекова и хране.
http://vz.ru/news/2015/2/19/730621.html

Пронађени су у добром стању и већ узети на службу војске ДНР 28 тенкова, 63 пјешадијска борбена возила и оклопне транспортере, 145 возила, 16 противавионски ЗСУ-23-2, 13 артиљеријских систем и минобацача

Милиција је такође добила око 1.000 јединица ватреног оружја, 39 складишта са муницијом и два воза са оружјем

Милиција је успела да детектовати најмање 50 артиљеријских система калибра 122 и 152 мм, око 15 БМ-21 "Град", као и најмање 500 тона артиљеријске муниције

Поред тога, милиција пронашли велики број лаког наоружања, укључујући митраљезе, складишта лекова и хране.

Sve ce to NATO nadoknaditi i jos sa noivijim i kvalitetnijim oruzjem.

Nije mi jasno kako to ne shvatate?

Ne mogu Rusi biti otvorenije umješani u sukob.

Još ima samo fali da Putin osobno skoči na tenk.

Ne da im Bog da se Rusija zaista umesa u sukob. Da li to zaista mislis? Pre bih rekao da je to samo podsvesno trazenje razloga za iskazanu nemoc Ukronatovske armije? I da li zaista mislis da bi ti isti bili sposobni da zadrzavaju toliko dugo Rusku Armiju!? Vrlo je neozbiljno stanoviste da se RA umesala. Nadam se da ce uskoro uci i postaviti granice tamo gde zele.

Sta kazu Amerikanci, poslace im jos oruzja?

Pa DNR&LNR mogu da pocnu da se bave preprodajom oruzja i da od toga zive! :mrgreen:

A sto se tice morala ukrajinske vojske, mislim da ako Novorusi sada navale od tog morala nece ostati nista, narocito ako Novorusi ostvare jos koji uspeh odmah u pocetku tih novih dejstava. To bi, po meni, potpuno rasturilo bilo kakav preostali moral ukrajinske vojske, a vrlo verovatno bi zaista doslo do internih sukoba ukrajinskih vojnika sa sopstvenim vojnim vrhom.

Opasni su samo ovi Desni i ostali sektori, zato sto su glupi, zli i spremni na sve, i zapravo bi moglo doci do stradanja civila na teritorijama na kojima zivi mesano stanovnistvo. Drugim recima, to su ukrajinske ustase i mislim da su spremni na sve, pa i na stvari koje su originalne ustase radile - uglavnom zverstva nad neduznim i nemocnim.

Sta kazu Amerikanci, poslace im jos oruzja?

Pa DNR&LNR mogu da pocnu da se bave preprodajom oruzja i da od toga zive! :mrgreen:

A sto se tice morala ukrajinske vojske, mislim da ako Novorusi sada navale od tog morala nece ostati nista, narocito ako Novorusi ostvare jos koji uspeh odmah u pocetku tih novih dejstava. To bi, po meni, potpuno rasturilo bilo kakav preostali moral ukrajinske vojske, a vrlo verovatno bi zaista doslo do internih sukoba ukrajinskih vojnika sa sopstvenim vojnim vrhom.

Opasni su samo ovi Desni i ostali sektori, zato sto su glupi, zli i spremni na sve, i zapravo bi moglo doci do stradanja civila na teritorijama na kojima zivi mesano stanovnistvo. Drugim recima, to su ukrajinske ustase i mislim da su spremni na sve, pa i na stvari koje su originalne ustase radile - uglavnom zverstva nad neduznim i nemocnim.

Kada Ukri posustanu - u igru ce uci Poljaci koji su mnogo opasniji....

Pa nije to sve pocelo da bi se ovako zavrsilo.

I u Jugoslovenskom raspadu u pocetku je sve bilo na jednoj strani a kasnije se izjalovilo....

Da ponovim: da si predsjednik Ukrajine.

Kako bi se ponašao?

Šutuno bih NATO i zapad pravo u d.pe i okrenuo se Rusiji tj pao bih u bratski zagrljaj sa svojim bratom i onda bi ja i moj brat počeli živeti srećno, poženili se lepim curicama napravili im gomilu dečurlije i svi bi srećno živeli, kad treba slavili, kad treba postili i sve tako do Isusova povratka

Kada Ukri posustanu - u igru ce uci Poljaci koji su mnogo opasniji....

Pa nije to sve pocelo da bi se ovako zavrsilo.

I u Jugoslovenskom raspadu u pocetku je sve bilo na jednoj strani a kasnije se izjalovilo....
Po čemu su Poljaci opasniji?
Šta misli NATO protiv Rusije, a nije u stanju protiv bosonogih, žgoljavih Talibana?
Molim za stručne argumentirane odgovore, nikakve Fantom feritejls ....

Evo ga i Guderijan se javio, ne može Rusija otvorenije kaže, ono sve vrvi od Suhoja, Migova, T90 tenkova, S400, crnomorska flota zasipa Mariupolj, Akula podmornice haraju ukro obalom ...

Zaista neosnovana tvrdnja. Mnogi nisu svesni ili olako prelaze preko cinjenice da se radi o supersili koja ce kada to oceni za zgodno resiti ovo vrlo brzo. Zaista me cudi da Rusija jos uvek nesto ceka.

Šta misli NATO protiv Rusije, a nije u stanju protiv bosonogih, žgoljavih Talibana?

Po tome sto su kroz celu istoriju Rusi sa Poljacima uvek tesko izlazili na kraj i sto je mrznja Poljaka prema Rusima velika.

Jesi li citao nesto o tome***?

Jesi li citao ***da su Poljaci razbili otomansku imperiju ciji je kraj poceo pod Becom, nakon pobede Poljaka nad Turcima?

Znas li ti*** da su Poljaci jedan od najratnickijih naroda Evrope i sveta?

Mozes li da zamislis ***kako ce Rusima biti tesko ako ih NATO dobro naoruza?

Ma nista ti *** ne znas, cim malo gore kazes da su Amerikanci 60-tih godina bili u Avganistanu....

Osim da se neduhovito i primitivno podsmevas.

Poslednja izmena od moderatora:
Zaista neosnovana tvrdnja. Mnogi nisu svesni ili olako prelaze preko cinjenice da se radi o supersili koja ce kada to oceni za zgodno resiti ovo vrlo brzo. Zaista me cudi da Rusija jos uvek nesto ceka.

Imaju dobri razlozi zašto Rusija baš ovako djeluje, jer, zapad boli ona stvar za Ukre, oni su im poslužili samo kao žrtve s ciljem da isprovociraju rusku agresiju. Da im je stalo do Ukrajine ne bi kao prvo uopće ni započinjali cijeli kaos, kao drugo kad je kaos već počeo, poslali bi im svakakvog naoružanja davnih dana. Ta priča o slanju ovog onog je blef kao i pad cijena nafte i ostale bajke.
Šta čekaju, da separatisti dodju pred Kijev pa da pošalju? Ništa od toga. Oni nemaju načina dobiti ovaj sukob.

што би Амери рекли описијући своја незванична ангажовања широм света... plausible deniability... јер јбга Руси не желе да буду изопштени из већег дела светске заједнице, што би били ако би се званично и отворену умешали. Још увек сматрају да им је боље овакво незванично ангажовање.

Porosenko deli ordenje "Naziva Heroja" vojnicima koji su medju prvim pobegli:

Men' se cini da nas Gumi ima direktan uticaj na Porosenka, evo svedoci smo operacionalizacije Gumijeve ideje o ordenju za "heroje" kotla (orden za hrabrost sa srebrnim sprintericama za one koji su se bas istakli u bezaniji).

Tek sad kapiram zasto nas Gumi maltretira sa pitanjem - A sta bi vi radili da ste na Porosenkovom mestu, ocigledno ponestaje mu ideja, treba nesto savetovati gresnog Porazenka.

Po tome sto su kroz celu istoriju Rusi sa Poljacima uvek tesko izlazili na kraj i sto je mrznja Poljaka prema Rusima velika.

Jesi li citao nesto o tome ***?

Jesi li citao ***da su Poljaci razbili otomansku imperiju ciji je kraj poceo pod Becom, nakon pobede Poljaka nad Turcima?

Znas li ti *** da su Poljaci jedan od najratnickijih naroda Evrope i sveta?

Mozes li da zamislis*** kako ce Rusima biti tesko ako ih NATO dobro naoruza?

Ma nista ti *** ne znas, cim malo gore kazes da su Amerikanci 60-tih godina bili u Avganistanu....

Osim da se neduhovito i primitivno podsmevas.
Pa šta ako ih mrze to ih ne čini opasnim po Ruse, mrzili su i Gruzijci koje su obučili i opremili merikanci, i ispušiše za 3 dana od Rusa.
Rekao sam da su Kalaši iz 60tih, ne da su tada tamo bili merikanci, smiri se pa polako čitaj, znam da godine i tlak čine svoje.
Znači, tvoj argument da su Poljaci jači od Rusa je tamo neka bitka protiv Turaka prije milijun godina? Mora da su Poljaci tada već imali Fantome, a Turci bili bez čarapa. z:D

Poslednja izmena od moderatora:

kada se razgovara sa poljacima onda oni kao glavnu opasnost vide ukrajince i njih se plaše jer imaju blesave ideje .....za ruse kažu da su bezopasni ako ih ne diraš , a i što bi ih dirali bez veze .
Jasno je poljacima ko im može doneti probleme ......oni njihovi sa zapada ukrajine a ne rusi sa druge strane planete .
ps ...... blabi nije sinonim za dezertera on je sinonim za pobegulje

ima puno razloga. mislim da je to i zbog pitanja trajnog mira izmedju ukrajinaca i rusa.

podela-rekonstrukcija ukrajine treba biti rezultatom volje naroda a ne nametanja silom kao što su to *****************i upravo pokušali budalasto mislivši da će time nešto postići.

samo rešenje bazirano na volji naroda imaće stabilnost i biti zalogom prijateljstva. dakle pitanja ukrajine trebaju rešiti njeni stanovnici. to je ono na čemu rusija od početka insistira. a to znači vraćanje vlasti narodu-regionima, dijalog pa udruživanje bez diktata.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back