Превирања у Украјини

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Нико. Украјинци руше сопствену власт на улици, спроводе дебилну шовинистичку политику према свом руском становништву, провоцирају најбитнију земљу на својим границама, земљу од које зависе на сваки начин. Руси цепају суседну државу силом и припајају њене територије.

У праву је био Бил Клинтон који је својевремено рекао Кучми "Русија ће увек бити ту. Ви морате наћи начин да будете пријатељи са Русијом.
"

Idealo sroceno, svaka ti je na mestu, nemam sta da dodam. Gumi, ovo je ujedno moj odgovor na tvoje pitanje.

Poslednja izmena:
Ne govorim o tome što će novorusi raditi, to ne znam, nego o stavu forumaša kako je dozvoljeno ubijati nenaoružanog i zarobljenog vojnika, bio on plaćenik ili ne.

Pokusaj da se razvije diskusija propao. Ocekivano :roll:

Conflict Reporter @Conflict_Report · 2h 2 hours ago
All the catastrophizing was justified.
All the Ukr army claims lies.
Ukrainian troops in #Debaltseve are either withdrawing or left behind.

:rida:

naravno. to što si misliš da si hrvat nebitno je. slobodan si praviti zajednicu po meri svojoj.

ono što nemaš pravo je činiti nepravdu drugome.

Jupi, znači mogu osnovati svoju državu nalik na DNR?

- - - - - - - - - -

Idealo sroceno, svaka ti je na mestu, nemam sta da dodam. Gumi, ovo je ujedno moj odgovor na tvoje pitanje.

Čakaj, znači tamo se ne bore komunjare protiv nacista i obratno?

Ни за кога. Не бих дао ни динар за цео Донбас и све његове пијане рударе и соцреалистичке руине.

"Бог је мртав" - рекао је Ниче.
"Ниче је мртав" - рекао је Бог.

Ја ипак више типујем на пијане рударе и соцреалистичке руине него на тебе, гласниче.

"Бог је мртав" - рекао је Ниче.
"Ниче је мртав" - рекао је Бог.

Ја ипак више типујем на пијане рударе и соцреалистичке руине него на тебе, гласниче.

Верујем ти, али ти си такође из те неке гологузанске приче, тако да ти је цео тај миље без икакве сумње срцу мио.

Укрима у батаљону "Киевская Русь" стигло из доопета у главу да је неко некад спомињао "зелени коридор"

Один из батальонов попросил «зеленый коридор» для выхода из Дебальцево – СМИ
17.02.2015 | 15:39

Е, сад, ако није касно, молба у 3 примјерка, потпис, печат и државна такса од 10 новорубљи на сваком.

Dopunski protokol Ženevske konvencije

Pravilo 108. Plaćenici, kako su definisani u I Dopunskom protokolu, nemaju
pravo na status borca ili ratnog zarobljenika.
Oni ne mogu biti osuđeni ili kažnjeni
bez prethodnog suđenja.

Posto ti je Zenevska konvencija, UN a s njima i Haag mjerilo pravde, kako bi bilo da se Ukrima po tom principu sudi, da ih pola dobije 40godisnje kazne zato jer su Ukri, a druga polovica umre "prirodnom smrcu" ili "sami sebi" presude kao u Haagu?

Верујем ти, али ти си такође из те неке гологузанске приче, тако да ти је цео тај миље без икакве сумње срцу мио.

"Гологузанија" је релативан појам. Пре и после другог рата један деда ми је био пекар, а други геометар. Пре другог рата отац ми је био учитељ, па онда новинар и уредник новина после рата. Имамо породичну парцелу на Новом Гробљу стару око сто година. Ја сам некакав информатичар и живи се некако од тога. Генерацијски нико мој није био гладан. А ти и твоји?

А "миље" ми је крајње прирастао срцу. Овде се решава судбина краха сатанистичког подухвата коме си се ти приклонио.

možeš činiti sve što je dobro za tebe i za druge. a možes i samo za sebe. ali da ne praviš nepravdu dugome. to ti je zakon nad zakonima. sve ostalo je namestaljka.

U mojoj državi teče med i mlijeko, svi se vole i vode ljubav, nema ni Srbina ni Hrvata ni Šiptara nego samo Ljudi, nema religija ni granica i sve što je Lennon već otpjevao.

Dobrovoljke, molim aplicirajte na pp. :mrgreen:

"Гологузанија" је релативан појам. Пре и после другог рата један деда ми је био пекар, а други геометар. Пре другог рата отац ми је био учитељ, па онда новинар и уредник новина после рата. Имамо породичну парцелу на Новом Гробљу стару око сто година. Ја сам некакав информатичар и живи се некако од тога. Генерацијски нико мој није био гладан. А ти и твоји?

А "миље" ми је крајње прирастао срцу. Овде се решава судбина краха сатанистичког подухвата коме си се ти приклонио.

Нема потребе да се правдаш, ја чак врло волим гологузију.

Што се тиче Сотоне, шта да се ради, не може свако да буде исправан и честит.

Немачки филм о дешавањима у Новорусији. Ужасне слике убијених цивила и деце од стране ових "јадних", напаћених за чије се животе боје неколицина легалиста и русофобичара са овог форума.
18+
Javna reputacija za ovaj video Ema, hvala ti. Izgleda da i u moru kukolja ima neko zrno žita čak i u Nemačkoj.
Samo što ovakvi materijali nisu dostupni široj javnosti, i idu „crnim kanalima“ interneta u opticaj, (pitanje je koliko će dugo biti na YuBiTo dostupan???) Javnost u Danke Deutschland čita Bibliju zvanu Bild, kao i Spiegel koji se srozao na najniži nivo.
Šta misliš da ARD i RTS puste ovaj videa? Bila bi kataklizma režima.
Barem da smo na jednom nivou stigli Nemačku, u objektivnosti izveštavanja.

Nce se Amerikanci tu direktno mesati...

Umesace se okolne zemlje sa Poljskom na celo, a Poljska ce biti tvrd orah za Rusiju, kao sto je uvek bila....Pa jos sa celom Evropom iza ledja....

Punih 45 godina, 1945-1990.

Stalno se radujete kao deca u prvom osnovne jer ne vidite sta dolazi kasnije....

1104b.jpg

Захарченко ранен в Дебальцеве

Глава ДНР получил ранение в ногу при зачистке города.
Глава ДНР Александр Захарченко получил пулевое ранение в бою с украинскими силовиками в центре Дебальцева во время зачистки одной из центральных улиц, передает LifeNews.
Охрана главы ДНР оказала ему первую помощь, перетянув ногу жгутом и наложив повязку. Затем Захарченко доставили в перевалочный госпиталь, откуда вывезли в Алчевск вместе с тремя ранеными ополченцами. Жизни Александра Захарченко ничто не угрожает, ранение легкое. Во время транспортировки глава ДНР находился в сознании.

U mojoj državi teče med i mlijeko, svi se vole i vode ljubav, nema ni Srbina ni Hrvata ni Šiptara nego samo Ljudi, nema religija ni granica i sve što je Lennon već otpjevao.

Dobrovoljke, molim aplicirajte na pp. :mrgreen:
to ti je krajnjii i opšti aršin za ispravan sud. ali i asimtota kojoj se treba težiti. kao u matematici što su dva i dva četiri. bez obzira na to ume li neko sabirati ili ne.

Ne govorim o tome što će novorusi raditi, to ne znam, nego o stavu forumaša kako je dozvoljeno ubijati nenaoružanog i zarobljenog vojnika, bio on plaćenik ili ne.
Хајде немој више да тераш мак на конац и да стално тераш причу на воденицу о праву и моралу. То не само да је сувишно, већ је и заморано.
Шта ће бити са заробљеницима само Бог зна. То ти је као једна од оних сцена са краја Другог светског рата: савезнички војници освоје неки конц логор. Швапски војници се предали. Све је ок до савезнички официр не види живе костуре од преживелих и крематоријуме. Онда му падне ролетна, заробљене Немце само построје и стрељају.

Исто је и овде. Када угледају неког унезвереног и испрепаданог дечака ког су мобилисали у регуларну украјинску армију, највероватније га поштеде, осим ако не допадне шака неком човеку коме су убијени жена и дете током гранатирања. Ако налете на неку стрвину са политички некоректним тетоважама, можда га стрељају, а можда га само премлате. Ако наиђу на плаћеника из оне компаније Академи (или како се већ зове, абитно је), можда га поштеде да би га показивали на ТВ, а можда га и убију к'о пса.

Оно што је овде битно да се разуме, да за разлику од неких злочина који су се десили на нашим просторима, неће бити људи које ће пећи савест па ће да проговоре о злочину. Овде ће бити као и са Блајбургом - никога неће пећи савест због евентуалних стрељања.

Суђења за евентуални ратни злочин у том смислу одмах можеш да заборавиш. Неће бити власти која ће сарађивати са било каквим међународним трибуналима.

Шта је од свега тога у реду, а шта није - није наше да судимо, посебно ако нико од нас није изгубио дете, жену, старе родитеље у неком глупом бомбардовању или дивљачком иживљавању. Исто тако, у датим околностима, неумесно је и инсистирати на формално-правној страни приче.

Ко од Украјинаца преживи Дебаљцево и оде кући, нека Богу захваљује и то је то.

Evo, ja sam Hrvat u Srbiji, da li imam pravo na suverenitet, i da li zemlja pripada ljudima koji na njoj žive (tj. meni) ?
Носиоци суверенитета Републике Србије су њени грађани. Према томе, сваки хрват који је грађанин Србије је такође носилац њеног суверенитета. И пре него што се залетиш да томе даш другачије значење, то не значи право на отцепљење, јер нико ту није носилац суверенитета неке нове - друге државе. :D

У сваком случају, ја те најљубазније молим да избегаваш маратонско цепидлачење и инсистирање на неким формалним теоретисањима. То баш смара и гуши причу, а ти свакако гајиш страст према таквим стварима. У овим горњим примерима и ти сам знаш да ће са заробљенима бити оно што им Бог да, у зависности ко су и коме допадну шака. Исто тако, врло добро знаш ко су носиоци суверенитета у Републици Србији и како то функционише, а верујем да је идентичан концепт и у Републици Хрватској. Хајде онда да не смарамо без потребе.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back