Превирања у Украјини

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Укри су глупи до бола. Тражили су да добију жуте лепљиве траке да би облепљивали оружје и не само оружје. Када је трака стигла, испоставило се да је флуоресцентна, па су ополћенци имали сву ноћ посла.

13 февраля под видом жёлтого скотча поступили рулоны с флуоресцентным скотчем.
Бойцы батальона во главе с майором В. Постолаки на радостях обмотали этим скотчем всё, что могли.
В результате этой диверсии снайперы-сепаратисты резвились весь вечер.

P6O8MUffZp4.jpg

PCI7CeKRs7g.jpg

Хајде овако да размишљамо:

- Сценарио један -

- Примирје се одржава неко време. Сама реч "примирје" указује да је то припрема за нови сукоб. Новорусија има прилику да се државно и војно додатно консолидује на сада много компактнијој територији него пре претходног "примирја". Остатак који себе назива Украјина се додатно урушава у сопственим политичким сукобима и катастофалним економским резултатима. Када дође до распада по природним, рускоговорним подручјима и онима која то нису, нова - стара држава се шири без рата или са минимумом сукоба. Биће вероватно неких пресељења, тамо, овамо.

- Сценарио два -

- Нема примирја, односно Јарош и екипа настављају да га воде. Биће згажени, можда не тако брзо, али ће овога пута то бити темељно, шта год им од оруђа и оружја послали дивљезападњаци. Опет сличан расплет као и у претходном сценарију, са много више крви.

1. Ali ta kompaktna teritorija je manje od pola DNR/LNR.
A što je s ostalim republikama Novorusije, Harkovska, Dnjepropetrovska, itd? A Odesa?
Zašto misliš da bi se Ukrajina tada raspala, pa Zapad će im pumpati novce.

2. "Biće zgaženi" u tvojim pustim željama: ponavljam, Debaljčevo je zadnje što Ukri mogu osvojiti.

Укри су глупи до бола. Тражили су да добију жуте лепљиве траке да би облепљивали оружје и не само оружје. Када је трака стигла, испоставило се да је флуоресцентна, па су ополћенци имали сву ноћ посла.

Бойцы батальона во главе с майором В. Постолаки на радостях обмотали этим скотчем всё, что могли.

P6O8MUffZp4.jpg

PCI7CeKRs7g.jpg

Neka si ti pametna kad vjeruješ u ovo. :hahaha:

Pa dobro, u čemu je štos?
Rusi plasiraju debilne laži koje ni malo dijete ne bi progutalo , a vidim da se to guta raširenih ustiju, i moli za repete!

Strašno, meni je već neugodno čitati kako vjerujete u takva budaljenja.... :fdlan:

Ali evo, obećajem: od sada vas puštam da uživate u takvim "vijestima", mislim da ćemo svi biti sretniji.

P6O8MUffZp4.jpg

PCI7CeKRs7g.jpg
Haha, mocni rendzeri

Три мине експлодирале поред Захарченкове резиденције

15:40 14.02.2015.

ПОГИНУЛА ДВА, РАЊЕНА ТРИ ЧОВЕКА - СВЕ СЕ ДОГОДИЛО УОЧИ КОНФЕРЕНЦИЈЕ ЗА МЕДИЈЕ

Александар Захарченко

ПОРЕД резиденције председника Доњецке Републике Александра Захарченка - у самом центру Доњецка - данас су експлодирала три мине.

Само стотинак метара од места на којем су се били окупили новинари који су чекали најављену Захарченкову прес-конференцију.

„Водио сам по граду посланике немачког Бундестага. Могло је и тада да се догоди. Кад је експлодирало - давао сам интервју једној телевизији. Те мине су убиле два и раниле три човека“ - изјавио је Захарченко.

Нејасно је да ли су Украјинци намерно гађали Захарченкову резиденцију - па нису били довољно прецизни - или су, по вишемесечној навици, наставили да туку главни град ДНР.

С обзиром да се ради о минама, сасвим је могуће да се у Доњецк поново пробила нека украјинска диверзантска група.

--30.jpg

Pad Debaljčeva nakon toga će sepovima predstavljati veliki politički problem.

Postoji mogućnost da polože oružje i napuste kotao, a postoji mogućnost da budu sprženi.
Uglavnom, Ukri su severno od kotla danas navukli teško naoružanje i rezervu, uopšte nema naznaka o prekidu dejstava.
Uostalom, ne bih ništa prognozirao, videćemo kako će se situacija razvijati.

"Vojska Novorusije ima više naoružanja od nekih država članica natoa":

--------------------
США: сепаратисты вооружены лучше, чем некоторые страны НАТО
14.02.2015 | 18:46

"У пророссийских сепаратистов сейчас армия больше (танки, бронемашины, тяжёлая артиллерия, ракеты), чем у некоторых стран НАТО и Европы", - сказано в сообщении.
--------------------

Pa ništa, pakujte sve te Saks(of)one i šaljite Ukrima, šta ste se stisli.

Прошле године у ово време имали су више наоружања од свих НАТО држава осим САД.

-29.jpg

БАСУРИН: Украјинске војнике нећемо пустити из „дебаљцевског котла“ - могу се само предати

15:02 14.02.2015.

ЛНР СВОЈЕ ОДРЕДЕ ПРЕТВАРА У „НАРОДНУ МИЛИЦИЈУ“
И ТРАЖИ ДА ЈЕ КИЈЕВ УСТАВНО ПРИЗНА

Едуард Басурин

Доњецка Народна Република, која ће такође формирати своју „народну милицију“, основала Државни комитет одбране

НАШЕ јединице немају намеру да припаднике оружаних снага Украјине пусте из дебаљцевског котла. Предложено им је да положе оружје и да се предају - изјавио је други човек у војном врху Доњецке Републике Едуард Басурин.

„Неће бити ни гранатирања ни ракетирања, али из котла неће бити пуштени. А и због чега треба да их пустимо? Дајемо им шансу да остану живи иако је то непријатељ. Непријатељ који је дошао у нашу земљу, а не ми у његову“ - нагласио је Басурин.

Према његовим речима, сви припадници армије ДНР ће се стриктно придржавати „режима прекида ватре, али ће узвраћати ако Украјинци почну први“.

Одмах после Басурина, огласио се председник парламента (Народног савета) Доњецке Републике, Андреј Пургин, и објавио да је она формирала свој Државни комитет одбране.

Парламент ДНР је истовремено потврдио „комплекс мера за реализацију споразума из Минска“.

Председник парламента Луганске Републике - Алексеј Карјакин - изјавио је да ће ЛНР од одреда своје армије формирати „народну милицију“ чије постојање је предвиђено споразумима на којима почива Минск-2.

Овлашћени преговарач ЛНР, Владислав Дејнего, поручио је Кијеву да постојање „народних милиција“ ЛНР и ДНР мора да буде уграђено у нови устав Украјине.

Zašto bi to bio problem kad su ukrajinski neonacisti javno rekli da ne prihvataju primirje, a i Jacenjuk je nešto slično rekao ohrabren ratnohuškačkom retorikom SAD-a...

Zato jer je jedna stvar ispaliti granatu za vrijeme primirja, a sasvim druga zauzeti teritorij.

Za granatu se može praviti blesavi i reći "to ovi drugi sami gađaju svoje ne bi li nam podvalili (zvuči ti poznato, jel tako)", a kod teritorija nema "nije moje".

Usput, Porošenko je rekao da će u slučaju nepoštivanja primirja proglasiti izvanredno stanje na cijelom teritoriju Ukrajine. Iako mislim da folira, ajmo ponoviti u čemu je razlika između "protuterorističke operacije" i "izvanrednog stanja"

BwwunBQIgAAgzQg.jpg

Neka si ti pametna kad vjeruješ u ovo. :hahaha:

Pa dobro, u čemu je štos?
Rusi plasiraju debilne laži koje ni malo dijete ne bi progutalo , a vidim da se to guta raširenih ustiju, i moli za repete!

Strašno, meni je već neugodno čitati kako vjerujete u takva budaljenja.... :fdlan:

Ali evo, obećajem: od sada vas puštam da uživate u takvim "vijestima", mislim da ćemo svi biti sretniji.

Нико те не тера да читаш. Одмори...уз кафицу

HJfKqU2rF6k.jpg

Zato jer je jedna stvar ispaliti granatu za vrijeme primirja, a sasvim druga zauzeti teritorij.

Za granatu se može praviti blesavi i reći "to ovi drugi sami gađaju svoje ne bi li nam podvalili (zvuči ti poznato, jel tako)", a kod teritorija nema "nije moje".

Usput, Porošenko je rekao da će u slučaju nepoštivanja primirja proglasiti izvanredno stanje na cijelom teritoriju Ukrajine. Iako mislim da folira, ajmo ponoviti u čemu je razlika između "protuterorističke operacije" i "izvanrednog stanja"

BwwunBQIgAAgzQg.jpg

I sta ako proglasi vanredno stanje?
Nesto ce se promeniti?
Vanredno stanje je tamo vec godinu dana.
Sada vec moze da proglasi samo haos, a uskoro i raspad drzave.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back