Превирања у Украјини

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Броњислав Коморовски: Идеја да се пољски војници пошаљу у Украјину је бесмислена, али продаја оружја је нормална ствар

уторак, 03. фебруар 2015.
Пољски председника Броњислав Коморовски одбио је као бесмислицу да би Пољска могла да пошаље своје војнике у сукоб у Украјини, али продаја пољског оружја Кијеву је за председника нормална ствар, пошто нема никаквог ембарга.

"Идеја да се пољски војници пошаљу у Украјину је бесмислена... Али продаја оружја је нормална ствар. Нема ембарга и Пољска не треба да буде већи католик од папе", рекао је данас Коморовски у интервјуу пољском радију ТОК ФМ.

Коморовски је нагласио да је у националном интересу Пољске да у решавању украјинског сукоба тражи заједнички став са Западом, али да је логично да жели да буде у центру трагања за тим решењем будући да је сусед Украјине.

Е јбг! Разочараћеш Крстине укроусташе.

"Посредовање да се сукоб у Украјини реши ненасилно је у најбољем интересу Пољске зато што би војна победа јачег над слабијим била окретање оружја против самог себе", казао је пољски председник.

Гласове да би Запад требало да изадје у сусрет Кијеву и пошаље Украјини оружје одбио је у име званичног Прага шеф чешке дипломатије Лубомир Заоралек.

"Новим оружјем јача настојање да се сукоб реши војно, што неће дати ефекте а супротно, сукоб може да се прошири (...) И када пропадну преговори не можемо да кажемо: сада је крај, слаћемо оружје. За Европску унију нема већег задатка до да настоји да се сукоб у Украјини реши мирним путем", казао је јуче Заоралек.

(Танјуг)

Ко је слабији, а ко јачи у овој причи?

Rusi nemaju alternative i zato je njihova odluka sasvim jednostavna bez obzira koliko je teška i kakve žrtve podrazumeva.

Ni u jednoj jedinoj fazi ukrajinske krize Rusija nije imala opciju izbora koja bi joj omogućila da krene nekim drugim putem.
Da li su mogli da napuste Krim i da dozvole da budu trajno strateški obogaljeni i odsečeni, nisu mogli, odnosno to bi ih vrlo brzo i vrlo skupo koštalo.
Da li mogu sada da se povuku i kažu da ih sve ovo ne zanima, ne mogu, leđima su oslonjeni na svoju granicu, Moskva je na sat leta od ratne zone.

Njima je ovo pitanje suštinskog opstanka i tu nema kalkulacija pa makar se radilo o ratnoj opciji koja će odneti milione života.

Alternativu ima onaj koji je desetinama hiljada kilometara dalako i ko je sve ovo zakuvao, oni imaju opciju da izaberu.

U slučaju eskalacije, nadam se da je neće biti ali se i plašim da je neminovna, Rusija mora vrlo jasno, precizno, ako treba i grubo, da ogoli korpus oko glavnog igrača i da ga natera da sam kuša kašu koju je zakuvao. Normalno je da će Ameri uraditi sve da izrežiraju obiman rat u Evropi u kome bi ginuli Evropljani a da oni sa strane doturaju oružje i da ne troše svoje ljudske resurse osim simbolično. Rusija treba da zapreti punom, masivnom i potpuno nesrazmernom odmazdom prema bilo kojoj zemlji Evrope koja bi bi pomislila da izigrava perjanicu na prvoj liniji fronta protiv Rusije. Takvim zemljama, a znate na koga se tu prvenstevno misli, treba jasno staviti do znanja da će biti objekat neselektivnog i nesrazmernog udara i da će bukvalno biti obrisane sa lica zemlje, pa ako je njima stalo do žrtvovanja celokupne zemlje za više (američke) interese onda OK neka im bude, drugima za nauk.

Ako je Amerima do rata moraju da budu svesni da će 80% žrtava biti upravo njihovo na strani koalicije protiv Rusije, tek na taj način će drugačije postaviti prioritete jer je sasvim sigurno da ih više boli jedan njihov mrtav vojnik nego 1.000 ukrajinskih, poljskih, rumunskih, litvanskih, nemačkih i da ne ređam dalje.

neznam zašto ali ovo mi se posebno dopalo :)

Акцизе на цигаретама - Новорусија. :)

B6_fZSdVZlk.jpg

qWHRMuzGDnI.jpg

A3qWmzS7vSI.jpg

ПВО Новоросије оборила и други украјински авион, војна врхушка „котла“ спремна да бежи

14:39 03.02.2015.

НАВОДНО ЈЕ ЗАТРАЖИЛА ОД КИЈЕВА 4 БЛИНДИРАНА АУТОМОБИЛА
СА ОЗНАКАМА ЦРВЕНОГ КРСТА

ОБОРИЛИ смо још један авион украјинске армије, највероватније Су-25 - објавио је председник Луганске Републике Игор Плотњицкиј.

Према његовим речима, то се догодило поред места Ирмино. Пилот се катапултирао и за њим је почела потрага.

Дан раније је ПВО Доњецке Републике изнад Горловке оборила још један украјински авион који се срушио на територији под контролом снага кијевског режима.

Тим поводом је председник ДНР, Александар Захарченко, изјавио да заједничка ПВО ДНР и ЛНР „успешно штити небо над Донбасом“.

Заменик команданта армије ДНР, Едуард Басурин, саопштио је да је оборен и један украјински војни хеликоптер.

Басурин је истовремено указао да су Украјинци у „дебаљцевском котлу“ - само за протекла 24 сата - имали 163 погинула и 7 уништених тенкова.

Овакви губици су - како је навео - створили панику међу украјинским војницима у „котлу“.

Басурин је открио да и њихови командири већ „гледају да се побрину за себе“. То потврђује и пресретнути шифровани телеграм којим украјински официри траже од Кијева да им у Дебаљцево пошаље 4 блиндирана аутомобила са ознакама Црвеног крста.

Басурин је из овога, наравно, извео закључак да војна врхушка „котла“ има намеру да бежи. Додао је да су одреди ДНР добили наредбу да на те аутомобиле не пуцају и истакао да Дебаљцево без сметњи напуштају и цивили и рањени украјински војници.

Доброе время суток. Я из Москвы. И меня очень волнует ситуация которая происходит на Украине. Хотелось бы узнать отношение сербов к происходящему. Что говорят люди? А что говорит СМИ?
P.S.- прошу прощения за плохой перевод.:)

Здравствуйте. Большинство сербов в союзе с Россией , иправительство коварный и заставляя нас в ЕС.
Сербия была оккупирована .
Они что пишут против России хорватов и мусульман.
Извините за ошибки , я не знаю русского языка .
Привет братья .

Добра доба дана. Ја сам из Москве. И ја сам веома забринут због ситуације која се дешава у Украјини. Желео бих да знам однос Срба на оно што се дешава. Шта други кажу? Шта каже медији?
ПС- Извињавам се због лошег превода.

Dobro dosao na forum,prevod je odlican ! :ok:

Ovde drzavna televizija RTS u centralom dnevniku izvestava da ukrajinska vojska drzi kompletan aerodrom u Donjecku,
dok mi putem ruskih medija i interneta gledamo kako se iznose tela mrtvih kiborga !? :hahaha:

Svi bitni mediji u Sbiji su pod zapadnom kontrolom,samo putem internet portala stizu validne informacije !:dash:

U takvoj situaciji tesko je reci kako kompletan narod gleda na dogadjaje u Ukrajini, ali manje-vise svima je potpuno jasno sta se zaista tamo dogadja !

Код кога завршио кокице - касно да уради било шта. У Кијеву олују председничку администрацију. :ceka: :jede2:

Демонстранти пробили први кордон Народне гарде и упали у конференцијској сали.

В Киеве идёт штурм здания администрации президента, прорван кордон нацгвардии

Оригинал новости RT на русском:
http://russian.rt.com/article/72214

Dobro dosao na forum,prevod je odlican ! :ok:

Ovde drzavna televizija RTS u centralom dnevniku izvestava da ukrajinska vojska drzi kompletan aerodrom u Donjecku,
dok mi putem ruskih medija i interneta gledamo kako se iznose tela mrtvih kiborga !? :hahaha:

Svi bitni mediji u Sbiji su pod zapadnom kontrolom,samo putem internet portala stizu validne informacije !:dash:

U takvoj situaciji tesko je reci kako kompletan narod gleda na dogadjaje u Ukrajini, ali manje-vise svima je potpuno jasno sta se zaista tamo dogadja !

Ja bih rekao da su Srbi u globalu nekih 80 posto uz Ruse.(Računam Srbe iz Republike Srpske,Srbije i dijaspora)

Da li itko ima ikakve infomacije o stanju u kijevu ? ruski mediji izvjestavaju da ljudi pokusavaju uci u paralment. Kazu da ih je ukrajinska nacionalna garda odbacila. I da ljudi nastavljaju sa pokusajem ulaska.

Ima li itko ikakve infomacije ? strimovi ? slike ?

Нацгвардия отразила попытку штурма администрации президента Украины

КИЕВ, 3 февраля. /ТАСС/. Милиции и бойцам национальной гвардии Украины удалось оттеснить протестующих, пытавшихся силой занять здание администрации президента Украины (АПУ). Как сообщает корреспондент ТАСС с места событий, потасовка между демонстрантами и силовиками продолжается.

Участники акции требуют доступа в конференц-зал АПУ и выхода в прямой эфир.
Ранее участники акции протеста прорвали первый кордон нацгвардии и попытались прорваться в конференц-зал. К зданию были спешно стянуты силы милиции.
Манифистанты потребовали введения военного положения, настаивая на отставке руководства всего силового блока - от министра обороны Полторака до генпрокурора Яремы.
Кроме того, одним из требований является вывод из района Дебальцева 25-го батальона "Киевская Русь" вооруженных сил Украины. Представители "Союза матерей" сообщили корреспонденту ТАСС, что их сыновья уже несколько суток не выходят на связь.

http://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/1742319

Poslednja izmena od moderatora:
Добра доба дана. Ја сам из Москве. И ја сам веома забринут због ситуације која се дешава у Украјини. Желео бих да знам однос Срба на оно што се дешава. Шта други кажу? Шта каже медији?
ПС- Извињавам се због лошег превода.

Сербы всегда с россиянами. Наши газеты не, потому что они приватизированы.

Код кога завршио кокице - касно да уради било шта. У Кијеву олују председничку администрацију. :ceka: :jede2:

Демонстранти пробили први кордон Народне гарде и упали у конференцијској сали.

Najbolje resenje bi zapravo bilo da se u Kijevu ponovo desi prevrat, i da se time prekine rat. Bilo bi najmanje ljudskih gubitaka i unistenih gradova i sela.
A kako je pocelo, to se mozda i dogodi. Vreme je za novi Majdan! Ali ovaj put protiv izdajnicke kvazi-vlasti Ukrajine koja ocigledno radi protiv interesa celokupnog naroda Ukrajine.

Najbolje resenje bi zapravo bilo da se u Kijevu ponovo desi prevrat, i da se time prekine rat. Bilo bi najmanje ljudskih gubitaka i unistenih gradova i sela.
A kako je pocelo, to se mozda i dogodi. Vreme je za novi Majdan! Ali ovaj put protiv izdajnicke kvazi-vlasti Ukrajine koja ocigledno radi protiv interesa celokupnog naroda Ukrajine.
Mudro zboriš. Mada nemora ni prevrat, dovoljno je da kažu nećemo više da ratujemo i tu je onda kraj.

nemoguce.

kad je ikada nacista dobrovoljno odustao od nacizma?

bilo mi je drago druziti se sa vama, pozdrav :bye:

strim iz kijeva

http://m.ustream.tv/channel/zikstream

Jesi ti svjestan svoje ludosti?Pa nije ti ovo Hrvatska gde ljudi imaju epi napade kada vide ćirilicu.
Srbija je multikuturalna država,ako pogledaš naslove ostalih tema na politici gje je lapo/lapo latinica/ćirilica shvatićeš koliko je tvoj zahtjev sebičan,da ne kažem glup.
Stvarno mi nije jasno šta se dešava svama Hrvatima?Ubi vas propaganda,pa lik u sred Zagreba uleti u muzej i ruši egipatske natpise jer je knotao da je ćirilica.
Izađite malo iz te lijepe vaše u svijet...zadrti ste ebote al previše.
http://forum.krstarica.com/forumdisplay.php/125-Politika

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back