Превирања у Украјини

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jesi ti svjestan svoje ludosti?Pa nije ti ovo Hrvatska gde ljudi imaju epi napade kada vide ćirilicu.
Srbija je multikuturalna država,ako pogledaš naslove ostalih tema na politici gje je lapo/lapo latinica/ćirilica shvatićeš koliko je tvoj zahtjev sebičan,da ne kažem glup.
Stvarno mi nije jasno šta se dešava svama Hrvatima?Ubi vas propaganda,pa lik u sred Zagreba uleti u muzej i ruši egipatske natpise jer je knotao da je ćirilica.
Izađite malo iz te lijepe vaše u svijet...zadrti ste ebote al previše
.
http://forum.krstarica.com/forumdisplay.php/125-Politika

To ti je bila zayebancija sa Njuza.

Šteta, ludost je ratovati, bilo bi dobro da Kijev stane sa ratnim dejstvima, čak ih i Obama tako savetuje, traži mir.
Да ли ти верујеш да Обама стварно саветује Кијев да престану са ратом? Па они су га изазвали, они им достављају оружје док по новинама пишу да ли да им пошаљу, имају снимци америчког оружја у украјини.

Да ли ти верујеш да Обама стварно саветује Кијев да престану са ратом? Па они су га изазвали, они им достављају оружје док по новинама пишу да ли да им пошаљу, имају снимци америчког оружја у украјини.

Pa gde ću verovati jednom Nobelovcu za mir. On samo traži primirje i to sada kada je tehnika Ukrajine skoro pa uništena.

Ahaaaaaaa, zatvorili kotao i sada se krčka čorba. Ukrajinci kažu da nemaju municije za još jedan dan, valda će se predati.

sf8g83.jpg

- - - - - - - - - -

Добра доба дана. Ја сам из Москве. И ја сам веома забринут због ситуације која се дешава у Украјини. Желео бих да знам однос Срба на оно што се дешава. Шта други кажу? Шта каже медији?
ПС- Извињавам се због лошег превода.

Антоне ми Срби 100% подржавамо Русију и руски народ!

Руси и Срби браћа заувек!

Ми желимо да Србија постане део Руске Федерације и мрзимо Европску Унију и НАТО

- - - - - - - - - -

Eto otišao nam dobrovoljno jedan hrvat a stigao nam jedan Rus. Ko bi rekao da se stvari tako lako okreću u našu korist :ceka:

Антоне ЕУ и НАТО су цивилизацијски ћорсокак (промашај). Ајд што су промашили за себе но што би да се цео свет зајебе и живи по њиховим "вредностима".

Поздрав,

Poslednja izmena:
Ko je pratio, sve u Ukrajini su započeli
lokalni fašisti uz veliku pomoć amera.
A ameri su pomoglli jer su 20 tona zlata
iz centralne banke prebacijli
na sigurno - u USA.

I kraj.
Prvo nesmeju, jer je Rusija trenutno neuporedivo jača,
i u avionima i nuklearno,
Takvu situaciju će držati koliko god mogu.
Do poslednjeg ukrajinca.

Stvarno mi je žao tog naroda koji mnogo stradava
u ovom besmislenom ratu, koji se na kraju mora završiti
mirnim razgraničenjem.[/
QUOTE]
.....................................................................

to ce se na kraju i tako dogoditi.
ali kada?

moji izvori tvrde da ce ovaj konflikt jos dugo godina
potrajati.

sansa za brzo i mirno (ili za ukre iznudjeno odn. oktroisano) razgranicenje je samo
ako moskva geostrateski toliko prevagne svojom dominacijom pa ameri matematicki uvide:
isplativije je "partnerstvo" sa moskvom.

kako ce se vuci granice ukr etc., to su detalji.

Погледајте овај видео јер га бришу са You Tube због страшних сцена, а уствари види се убијен белгијски најамник. Десет пута су горе сцене убијених становника Доњецка.

Укри се у Кијеву утркују ( и сукобљавају) да докжу ко је већи украјински патриот, а сурова стварност показује ово.
Волео бих када би неко са стране Укрољуба то покушао да нам објасни:worth::lol:

Русија за недељу дана прихватила 20.000 украјинских војних обвезника

18:36 03.02.2015.

УКУПНО СЕ НА ТЕРИТОРИЈИ РУСИЈЕ НАЛАЗИ
1,2 МИЛИОНА УКРАЈИНАЦА СПОСОБНИХ ЗА ВОЈСКУ

САМО у последња два дана у руски град Орел стигло је 68 држављана Украјине који не желе да учествују у рату у Донбасу. Ово наводи агенција Регнум, позивајући се на миграциону службу у Орловској области.

Углавном се ради о млађим људима из Дњепропетровске, Запорошке и Харковске области.

Они намеравају да остану код рођака и пријатеља, зато тренутно нема оптерећења на избегличке центре.

Јуче је прес-служба Федералне миграционе службе (ФМС) Русији саопштила да је у Русију за недељу дана ушло 20 хиљада мушкараца узраста подобног за мобилизацију.

„На руској територији налази се укупно око 2,5 милиона држављана Украјине, од тога мушкараца узраста подобног за мобилизацију - милион и 193 хиљаде“ - навела је ФМС Русије.

У Украјини је у пуно јеку четврта мобилизација, која је изазвана интензивирањем борбених дејстава у Донбасу.

Мобилизацији подлеже 100.000 људи узраста до 60 година. Жене такође могу бити мобилизоване, за сада их позивају само као добровољце.

Избегавање мобилизације попримило је невиђене размере.

Војни обвезници беже у суседне земље, укључујући Русију, која је специјално за њих поједноставила процедуру продужења боравка у Русији на неограничено време.

У оквиру мобилизације у свим деловима Украјине скупљено је само 20 одсто од укупног броја војника.

То је изјавио министар одбране Украјине Степан Полторак. Оне је предложио да се ограничи излазак из земље свим мушкарцима од 18 до 60 година.

Како је саопштио портпарол генералштаба украјинске армије Владимир Талалај, мобилизација се највише избегава у Сумској, Харковској, Черкаској, Тернопољској, Закарпатској и другим областима.

Позив из војног комесаријата ставља Украјинце пред избор - да ли вреди умрети за америчког штићеника Порошенка или је боље спасити се код рођака у братској Русији.

Последњи догађаји сведоче који је избор већине.

ukri-koji-emigriraju-1.jpg

ЗАХАРЧЕНКО: Кијев је направио стратешку грешку када је војно кренуо на Донбас

17:28 03.02.2015.

ПУНИ ТЕКСТ ЗАЈЕДНИЧКЕ ПОРУКЕ УКРАЈИНИ
ПРЕДСЕДНИКА ДОЊЕЦКЕ И ЛУГАНСКЕ РЕПУБЛИКЕ

Александар Захарченко и Игор Плотницки

Наши овлашћени представници Денис Пушиљин и Владислав Дејнего имали сва овлашћења за усаглашавање документа о прекиду ватре, повлачењу тешког наоружања са линије фронта и усаглашавања око нове линије разграничења. Супротно томе, представници Кијева се прво нису појавили на преговорима, а затим су дошли на њих с нејасним овлашћењима
Нова фаза операције у Донбасу почела након што је украјинској војсци дато наређење да заузме аеродром у Доњецку, који према минским споразумима треба да контролише ДНР. Били смо приморани да одговоримо, да истиснемо противника са аеродрома. После тога је председник Украјине Петар Порошенко наредио офанзиву целом линијом фронта. Природа и димензије те офанзиве и злочина јасно указују на то да се Кијев за њих унапред припремао и планирао их
У јануару смо мали 242 мртва цивила, 273 рањена, уништене су 434 зграде, погинула су 92 припадника оружаних снага ДНР и ЛНР, 411 је рањено

КИЈЕВ је направио стратешку грешку када је прошле године заратио против Донбаса - оценио је председник Доњецке Републике Александар Захарченко.

„Украјина и даље стратешки греши. Она још - нагласио је Захарченко - не схвата где је дошла. То и јесте једна од стратешких грешака Петра Порошенка и украјинске власти“.

Председници ДНР и ЛНР претходно су за неуспех сусрета Контакт групе у Минску окривили украјинску страну.

У заједничкој изјави, Захарченко и Игор Плотницки (председник Луганске Републике) нагласили су да је за почетак дијалога потребно да овлашћени представник Кијева добије овлашћења, прекид гранатирања насељених места у Донбасу од стране украјинских снага, као и утврђивање фактичке линије разграничења.

„Преговори у Минску нису дали резултат и пропали су искључиво кривицом украјинске стране.

Још једном потврђујемо да су наши овлашћени представници Денис Пушиљин и Владислав Дејнего имали сва овлашћења за усаглашавање документа о прекиду ватре, повлачењу тешког наоружања са линије фронта и усаглашавања око нове линије разграничења.

Њихова овлашћења су јавно потврђена указима председника ДНР и ЛНР.

Супротно томе, представници Кијева се прво нису појавили на преговорима, а затим су дошли на њих с нејасним овлашћењима“ - наводи се у изјави Захарченка и Плотницког.

„С тим у вези, сматрамо да изјаве представника Кијева и ОЕБС да су преговори у Минску пропали кривицом представника ДНР и ЛНР апсолутно не одговарају стварности и да искривљују реалну слику.

За преговоре није спреман Кијев, господин Порошенко (председник Украјине), који се баца тамо-вамо и плаши се да преузме одговорност“ - истиче се у изјави.

Председници република су напоменули да је нова фаза операције у Донбасу почела након што је украјинској војсци дато наређење да заузму аеродром у Доњецку, који према минским споразумима треба да контролише ДНР.

„Били смо приморани да одговоримо, да истиснемо противника са аеродрома, одакле су стално вршени артиљеријски напади на стамбене четврти Доњецка и и друга насељена места“ - рекли су председници ДНР и ЛНР.

После тога, каже се у изјави, председник Украјине Петар Порошенко је наредио офанзиву целом линијом фронта, Луганск, Доњецк, десетине других градова у Донбасу били су подвргнути страховитим ударима.

„Природа и димензије тих злочина јасно указује на то да се Кијев за њих унапред припремао и планирао их.

У стамбеним четвртима су се бацале и бацају се супертешке авионске бомбе, с велике висине, користе се вишецевни ракетни бацачи, артиљерија великог калибра и минобацачи.

Из њих се гађа неселективно“ - навели су председници у саопштењу и додали да је у таквим условима донета одлука да се украјинске снаге и њихова артиљерија одбаце што даље од Луганска и Доњецка.

„Цена за остварење тог циља је јунаштво и погибија наших борбених другова.

У јануару смо мали 242 мртва цивила, 273 рањена, уништене су 434 зграде, погинула су 92 припадника оружаних снага ДНР и ЛНР, 411 је рањено.

Кијев баца у ватру необучене резервисте.

Штавише, приморавају их да ратују користећи одреде који спречавају повлачење. Просто нам их је жао.

А прави „легионари“ - високи официри и њихови ментори - беже чим чују прве пуцње“ - каже се у саопштењу.

Захарченко и Плотницки наглашавају да су на преговорима у Минску њихови представници поново предложили линију разграничења од прошле године, напомињући да су у јануару већ закључили примирје уз тај услов.

„Договорили смо линију од 19. септембра, иако смо схватали да је она преблизу нашим градовима.

Али смо полазили од тога да ће артиљерија у складу с минским меморандумом бити повучена“ - истакли су председници република.

Уместо повлачења тешке технике, навели су они, Кијев је прегруписао и појачао снаге, а затим прешао у офанзиву.

„Нисмо ми започели борбена дејства, ми нисмо давали таква наређења, издржали смо притисак, имали тешке одбрамбене борбе и одбацили нападаче.

Ви сами убијате на стотине Украјинаца. Ви чините злочин против свог сопственог народа. Нама крв није потребна. Спремни смо да се зауставимо, али само тамо где се налазимо сада“ - пише у саопштењу.

„Тражимо од Кијева да седне за сто и преговара.

Поновићемо се, наши представници, за разлику од ваших, имају сва потребна овлашћења.

Позивамо међународну заједницу и европске структуре да, коначно, отворе очи и да утичу на кијевске владаре, да не допусте даљу војну ескалацију“ - истакли су Захарченко и Плотницки.

---24.jpg

sf8g83.jpg

- - - - - - - - - -

podrska iz amsterdama.i ovde se svi srbi slazu sa tvojom izjavom

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back