Previranja u Ukrajini i u vezi sa njom - V deo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
fašista si u duši. to sa školom bi bio samo način manifestovanja.

zašto da neko uči prvo hrvatski prisilno? valjda, ako ima mogućnosti, prvo treba da neguje svoju baštinu. pa potom da dodatno uči hrvatski da bi se bolje snašao u toj zajednici.)

za tebe su država i hrvatska ideologija ispred humanosti i ostalih vrednosti. zato si ustaša. hrvatski fašista.

prestaćeš biti kada okreneš ledja hrvatskoj nacionalnoj ideologiji. kada je ne budeš odobravala. kada se budeš stidela zbog nedela koje si činila drugima opijena njom. uključujući maltretiranje ovde.

: )

U redu to da sam fašist i ustaša, ali kada sam postala cura? :eek:

Mada mi se konstatno uvaljuju forumski heteroseksualci.... počinjem sumnjati u samu sebe. :hahaha:

Pa ti ne umeš ni zakone sopstvene države da protumačiš, a ne države čiju istoriju ne znaš, jezik ne razumeš.

O kakvoj zakonitosti i legitimnosti ovde možemo da pričamo kada su iz parlamenta izbacili poslanike, ovde si imao snimke kako jedan ubacuje karticu na više aparata za glasanje .... Zakonodavno telo u totalnoj anarhiji, a ti pitaš za zakone.

Ajde, ne troluj više jer sada pratimo dešavanja na frontu i tu važe neka druga pravila.

Naravno, razlozi zasto su se oplocenci digli na ustanak nije samo ukidanje ruskog jezika i autonomije Krima, vec i sama nasilna smena vlasti u Kijevu, zatim najave da ce Ukrajina da se pridruzi NATO-paktu, svakodnevno sikaniranje etnickih Rusa, ali kap koja je prelila casu je bilo spaljivanje mirnih gradjana u Odesi.

A o tome koliko je "legitimna" bila smena vlasti na Majdanu dovoljno govore ove slike. :whistling:

Ay_Vjrtw_KS1_E.jpg

E5b_Gezxn_VNA.jpg

i_IIE9_Ci_SLRA.jpg

PLSI4_Vf_Osb_A.jpg

u_Uscnr_SH2k.jpg

U redu to da sam fašist i ustaša, ali kada sam postala cura? :eek:

Mada mi se konstatno uvaljuju forumski heteroseksualci.... počinjem sumnjati u samu sebe. :hahaha:
prema tvom avataru. avatar je podsvesno opredeljivanje autora za neko karakterno svojstvo. za nešto/nekoga što/koga smatra bitnim. pogledaj druge i videćeš da im postovi nalikuju avataru. čak sugestivno deluje na druge. ali još više na vlasnika. to je razlog zašto ga odbijam koristiti.)

prema tvom avataru. avatar je podsvesno opredeljivanje autora za neko karakterno svojstvo. nešto što smatra bitnim. pogledaj druge i videćeš da im postovi nalikuju avataru. čak sugestivno deluje na druge. ali još više na vlasnika. to je razlog zašto ga odbijam koristiti.)

Ja imam muškarca na avataru, a ovo mu je bila dugogodišnja cura:

article-0-195D75E000000578-573_634x793.jpg

I da, nadam se da su mi postovi slični onome što moj avatar misli, pogledaj Bowling for Columbine od onog debeljka - jedini ko je išta pametno rekao je bio upravo moj avatar.

Ako većina građana na referendumu odluči da Ukrajina treba pristopiti NATO paktu, koga briga što postoje nacionalne manjine koje se protive tome?
Pa nije NATO pakt nešto što na bilo koji način utječe na prava nacionalnih manjina.

Ne može država biti talac manjine.
nema preglasavanja po tom pitanju. samo tamo gde budu većina. prvo referendumi. pa tek ulazak u nato i eu tamo gde je narod za to.

Гуми, ти по питању језика узимаш примере који нису за поређење да би доказао своју тврдњу.
Пошто ти је знање скромно о земљама које узимаш за пример даћу ти један који се односи на Низоземску( Холандију).
У њој нико не говори о својој земљи као Холандији него Низоземској, али говоре холански језик јер је њихова популација највећа и тај језик је установљен као језик државе у њеном стварању.Међутим , на северу живе Фризијци у покрајини која се зове Фризланд. Њен главни град је Лејварден и они имају свој језик, који уче у школама такође, а не говоре га само код куће. Имају медије на свом језику и чувају своју традицију.
Украјина као релативно млада држава у којој је руски језик доминантан био много пре њеног стварања има сасвим другачији проблем. Проблем украјинизације је неминовно водио и води кроз језичко питање, али оно није искључиво национално јер руски не говоре само Руси, него и они који се називају Украјинцима.
Питање законских регулатива које је покушала да наметне пучистичка хунта јесте озбиљно и сигурно је да не може да се решава преко колена, али оно није разлог због кога је дошло до грађанског рата у Украјини.
С друге стране узми пример Швајцарске и њеног специфичног уређења. У Швајцарској су четири језика званична и једнака мада се Ретроромански заправо говори у само пар кантона.
Глобалистичка идеја која се данас покушава да наметне Европи кроз ЕУ није нова. Она је постајал одавно и покушавана је више пута, па и кроз језик. Тако је створен Есперанто за који постојало јако велико лобирање као светски језик. Показало се да је та утопија неприменљива и тајпројекат је напуштен.Захваљујући својој моћи после другог рата американци супошли другим путем намећући енглески језик као " светски језик". Не треба заборавити да је до Дтугог рата француски језик био језик дипломатије и језик међународне комуникације.
Али сва ова питања су само делимично везана за ситуацију у Украјини и у овом тренутку сасвим споредна.

Ja imam muškarca na avataru, a ovo mu je bila dugogodišnja cura:
I da, nadam se da su mi postovi slični onome što moj avatar misli, pogledaj Bowling for Columbine od onog debeljka - jedini ko je išta pametno rekao je bio upravo moj avatar.
muškarac? ajd da ti verujem da nije žensko koju boli glava ili nešto glumi.

nadaš se? nema šta da se nadaš. postovi zavise od tebe.

Ja bih rekao da Ukri gube tempo...oni su na kraju krajeva i pokrenuli "antiterorističku" akciju protiv sopstvenog naroda.Putko laganino odrađuje ono što je u skladu sa interesima Rusije!

Mislim da Putko ovakvim ponasanjem samo pokazuje slabost Rusije,Ameri i Nato mogu da intervenisu i instaliraju sebi odane vlade hiljadama kilometara daleko a jedna Rusija ne moze da zastiti ni sopstveni narod na svojim granicama
katastrofalne poteze vuce Putin,trebalo je pokazati zube i vojno intervenisat i zavrsiti ovu pricu za par dana,bez velikog stradanja i rata.....ovako pokazivanje slabosti zvjerima zna se sta znaci

Српски четници ослободили СЛАВЈАНОСЕРБСК

cetnici-1.jpg

СЛАВЈАНОСЕРБСК – Српски четнички одред „Јован Шевић“ је данас учествовао у ослобађању Славјаносербска, што има посебну симболичну вредност обзиром да овај четнички одред управо носи име по човеку који је предводио насељавање тог простора српским живљем у 18. веку.

„Уништили смо 19 украјинских војника, неколико оклопних јединица, а заплењено је такође неколико оклопних возила.“ – саопштио је Братислав Живковић, командант овог четничког одреда, пренела је агенција Новоросија.

„Српски четници су ушли у Славјаносербск.“ – информисао је Живковић, пише агенција Новоросија у тексту под насловом „Срби у Славјаносербску“.

Данас су ослобођени Славјаносербск и још неколико градова, а фронт је померен на југозапад уз велико напредовање проруских снага.

Ako većina građana na referendumu odluči da Ukrajina treba pristopiti NATO paktu, koga briga što postoje nacionalne manjine koje se protive tome?
Pa nije NATO pakt nešto što na bilo koji način utječe na prava nacionalnih manjina.

Ne može država biti talac manjine.

ti se stvarno pravis blesav...demokratija je iluzija....evo stanovnistvo RS bi sigurno preko 90% glasalo za nezavisnost ali zapadnjaci ne zele referendum..eto...sila je pravo...pravo je sila

Situacija sa nacistima u Ukrajini je ista kao u Crnoj Gori.

U Crnoj Gori se 65% stanovnistva izjasnilo na popisu da govori srpski jezik, ali je kao zvanican proglasen nekakav crnogorski jezik .

U Ukrajini preko 60% stanovnistva se izjasnilo da im je prvi jezik ruski jezik a zvanican je jezik nekakav ukrajinski koji je u stvari falsifikat ruskog.

Ukrajinski jezik koji se govori u Kijevu je blizi ruskom jeziku, nego jeziku unijata iz zapadne Ukrajine. Jezik kojim govore unijati je dosta izmesan sa poljskim jezikom.

Mislim da Putko ovakvim ponasanjem samo pokazuje slabost Rusije,Ameri i Nato mogu da intervenisu i instaliraju sebi odane vlade hiljadama kilometara daleko a jedna Rusija ne moze da zastiti ni sopstveni narod na svojim granicama
katastrofalne poteze vuce Putin,trebalo je pokazati zube i vojno intervenisat i zavrsiti ovu pricu za par dana,bez velikog stradanja i rata.....ovako pokazivanje slabosti zvjerima zna se sta znaci

Lupas gluposti. Pravno gledano Rusija nije u ratu. U ukrajini ratuju dobrovoljci iz celoga sveta i gradjani Ukrajine. Rezultati toga rata ce ici na ruku Rusiji. Sta je tu lose?

Rusija ne moze izvrsiti otvorenu agresiju izmedju ostalog i zbog svojih partnera u EAS-u. Potezi se vode mudro.

:roll::roll::roll:свашта...... боље прочитај тему.... поставио сам бар неколико текстова о томе ДА РУСИЈА ОТВОРЕНО ГОВОРИ ДА НЕЋЕ ДОЗВОЛИТИ ФАЗОНЕ, ПРЕТВАРАЊА И ЛАЖИ НА ОСНОВУ КОЈИХ БИ СЕ НАТО ПРИБЛИЖИО ГРАНИЦАМА РУСИЈЕ.........
Pa procitao sam, zato sam ono i napisao, a neki ovde me zamazuju pricama kako je jezicko pitanje uzrok sukoba.

ti se stvarno pravis blesav...demokratija je iluzija....evo stanovnistvo RS bi sigurno preko 90% glasalo za nezavisnost ali zapadnjaci ne zele referendum..eto...sila je pravo...pravo je sila

Jedno su želje, a drugo ono što možeš ostvariti!

I u Srbiji bi preko 90% glasalo za to da NATO ode s Kosova i da tamo bude srpska vojska. :roll:

Smiješan si.

Znači, ako Srbija većinom na referendumu odluči ući u EU, a u Šumadiji je većina bila protiv,
onda se Šumadija ima pravo otcijepiti i osnovati svoju državu koja nije članica EU. :roll:
smešan? lepo sam ti rekao da si utaman spuckao/la svoje sinapse na nakaradnu ideologiju. što pre odbaciš istu mozak će ti bolje funkcionirati.)

ako ne postoji saglasje doći će do samoorganizovnja naroda i odcepljenja dela teritotija. konstitutivnost potiče od naroda a ne državne birokratije ili ko zna čega. država je samo jedan od načina organizovanja zajednice ljudi.

upravo tako što gledamo u ukrajini. jugoistok neće u nato. neće u eu.

Poslednja izmena:
Ponovo ce ih poslati u rat kao sto se vec desilo sa onih 500 koji su presli u Rusiju. Tacno je da time i Novorusi oslobadjaju svoje snage, ali ipak je bolje da ih zarobe ili posalju u sanducima kuci.

Пусте их, али само у Русију итамо ће бити док ових 10 руских буду у Украјини, или док се сукоби заврше. Најбољи могући сценарио, Новорусија неће трошити своје ресурсе за обезбеђивање хиљада ратних заробљеника, а неће ни бити покоља.

Da li stvarno mislis da bi Ameri svarili bilo kakvu odluku bilo kakvog parlamenta kojom bi Ukrajina presla u drugi tabor? To je cisto zavaravanje, kao sto je i obmana prica da su doneli kao neke demokratske i proevropske zakone. To nigde ovde nije pokazano iako je trazeno. Jedino to da su nesto ukinuli / neki tvrde demokratski izabran parlament i predsednika / i nisu doneli nista umesto toga. Ali to je zamajavanje, Nato jednostavno ne zeli velikog medevda za suseda, smatra da ga to ugrozava i ja ga razumem. Ali onda se tako kaze i znamo na cemu smo .

dve nijanse narandžaste ...boje sunca

Naravno da Vućić nema sa tim veze , ali pošto smo pametni , pa reko da povučemo paralelu .....
Dobro, zamenom nekoliko reci hteo si da pokazes da i Amerikanci razmisljaju na takav nacin. Slazem se, ali onda pada u vodu prica kako su neki tu dobri momci, a drugi losi. I tu dolazimo do onog sto sam vam odavno pisao - velike sile se ponasaju na slican nacin, niko tu nije pozitivan.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back