Previranja u Ukrajini i u vezi sa njom - IV deo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
@Gumigelenk
Ma stoji to da su ti ustavi bili nedorečeni i pravno konfuzni ali je poenta da se u svim ustavima prava i slobode samo taksativno nabrajaju ali se kasnije detaljno zakonski regulišu. Pošto to pravo nije dobilo u SFRJ svoj zakon koji to tetaljno reguliše, nakon slovenačkog "Europa zdaj" i hrvatskog "tisućljetnog sna", rukovodsvo SR Srbije je reklo OK ali ajde da prvo donesemo zakon o tome. No, Slovenija i Hrvatska su bile protiv toga. Zato su prilegle na sopstvena i "badenterovska" tumačenja te materije i dobili smo :

A posle toga, puc-puc-ožeži-ožeži. ALi sad kad je Hrvatska ušla u EU, tu je pitanje izlaska iz nje već regulisano i tu nema ofrlje tumačenja. Džaba je sad referendum Hrvatima, nije to dovoljno jer ima još puno drugih stvari da bi sve bilo potaman a to zavisi od volje drugih.

@Gumigelenk
Ma stoji to da su ti ustavi bili nedorečeni i pravno konfuzni ali je poenta da se u svim ustavima prava i slobode samo taksativno nabrajaju ali se kasnije detaljno zakonski regulišu. Pošto to pravo nije dobilo u SFRJ svoj zakon koji to tetaljno reguliše, nakon slovenačkog "Europa zdaj" i hrvatskog "tisućljetnog sna", rukovodsvo SR Srbije je reklo OK ali ajde da prvo donesemo zakon o tome. No, Slovenija i Hrvatska su bile protiv toga. Zato su prilegle na sopstvena i "badenterovska" tumačenja te materije i dobili smo :

A posle toga, puc-puc-ožeži-ožeži. ALi sad kad je Hrvatska ušla u EU, tu je pitanje izlaska iz nje već regulisano i tu nema ofrlje tumačenja. Džaba je sad referendum Hrvatima, nije to dovoljno jer ima još puno drugih stvari da bi sve bilo potaman a to zavisi od volje drugih.

Koji je bio interes Slovenije i Hrvatske da budu protiv? Ne vidim logiku.
Ali vidim moderatora koji će nas konačno zasluženo vitaminizirati.
O SFRJ drugom prilikom, može?

Pa ja volim pamitit samo nebitno, a ono važno zaboravljam.
Pitaj me kolika je temperatura na površini Sunca, to znam, ali tko je htio urediti Ustav SFRJ da se možemo u miru rastati - e, to ne znam. :lol:

Naisao bogatiji djuvegija pa da se u miru rastanete...kakve ste vi hrvati sponzoruse pa to je strasno...al ste se zahebali sve mi se cini...ajde se sad rastajte ako smete

Tu grijesis. Pitanje izlaska iz EUropske unije nije regulirano.

Ne postoji proces izlaska iz EUropske unije ;)

Cak ne mogu niti izbaciti zemlju. Razmisljali su da izbace grcku ali nisu mogli. Nema izlaska..ima samo ulazak

...a tek iz nato...pre bi 8. putnika izbacili nego njih

Nesigurni Viver ga je na kraju prvog dijela ipak izbacila.

- - - - - - - - - -

ma bitno da je vama, bugarima, rumunima, poljacima i ostalim indijancima lepo pusti nas

Pa to i kažem, nema EU veze s time. Šta misliš da bi u Grčkoj bilo sjajno da nije ušla u EU?

Naravno da bi joj bilo bolje. Zemlja koja moze bogovski da zivi od turizma duzna i tuzna

Ma koja to država živi od turizma? To ne postoji, ti bi da prodaješ sunce i more i da ništa ne radiš. Ne ide to tako, naročito ne danas.

Bez EU bi nam moglo biti samo gore, jer su nas ipak prislili da neke stvari u državi napravimo nijansu pristojnijima, npr, razina korupcije.

- - - - - - - - - -

Danas sam gledao na TV kada je Putin izjavio da Rusija NEMA MOGUCNOSTI da intervenise u Ukrajini.

Ala ce sada Ukri da ozezu......:eek:

Koji je smisao toga?
Ne razumijem, što znači "nema mogućnosti" ?

Ma koja to država živi od turizma? To ne postoji, ti bi da prodaješ sunce i more i da ništa ne radiš. Ne ide to tako, naročito ne danas.

Bez EU bi nam moglo biti samo gore, jer su nas ipak prislili da neke stvari u državi napravimo nijansu pristojnijima, npr, razina korupcije.

- - - - - - - - - -

Koji je smisao toga?
Ne razumijem, što znači "nema mogućnosti" ?

Mislis ne dozvoljavaju lokalnim lopovima da dodju do izrazaja...kod nas ih jos tolerisu cak im i trebaju...zavrsicete vi kao grci - kupovacete od nemaca brodove ili sta im vec treba za nato a onda ce nemci doci da vam pokupuju ostrva

Koji je bio interes Slovenije i Hrvatske da budu protiv? Ne vidim logiku.
Ali vidim moderatora koji će nas konačno zasluženo vitaminizirati.
O SFRJ drugom prilikom, može?
Pa ne vidiš logiku, nistra strašno, ni ja ne znam koliko tačno ima izotopa helijuma (Helijum-3) na Mesecu, pa nikom ništa a to će izgleda biti jako važno u budućnosti.Važno je da je Švajcarska do 2002.godine bila "teroristička tvorevina".
Meni je jedino važno u ovoj priči , da tamo negde u Ukrajini strada narod i da gospodari rata nemaju nameru to da prekinu. Užasi koje smo mi proživljavali, sad se dešavaju u Ukrajini i Novorusiji a sve su prilike da će im biti još krvavije nego što je bilo kod nas. Sve što se tamo dešava neminovno će imati negativne posledice i po nas ovde na Balkanu. Barem za običan narod.

PS
Inače, Putina nije njegov otac "ugurao" u KGB, već on sam. Još kao klinac se prijavio da bude agent KGB, ovi u KGB-u mu se prvo smejali a posle ga ipak primili. Njegov otac je bio obični radik, znači nije bio "guzonjin sin", poput Porošenka i njemu sličnih.

Nije isto.

Oko Krima niko se nije mnogo bunio.

Ali, oko drugih delova Ukrajine SVI su se bunili.

Secam se one gomile helikoptera iz Rusije koji su prvih dana nadletali istok Ukrajine...GDE SU SADA?

Pa ni 3 helikoptera im nisu ostala sa cim da ozezu?

covek bio fin pa rekao nemaju mogucnosti a u stvari misli da nema potrebe...neka se nato umesa pa da vidimo imaju li mogucnosti

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back