Previranja u Ukrajini i u vezi sa njom - IV deo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Па наравно да није иста ситуација. Путин има ресурсе, нуклеарни арсенал и шта све не.

А Слоба је само имао санкције, петоколонаше и несташицу бензина.

Прошло је довољно времена, па ми се чини да могу да сведочим о ономе што сам видео својим очима и где сам лично присуствовао. Деведесет и пета година, санкције СРЈ према РС, НАТО ваздушни и артиљеријски удари по РС, ослобађање Сребренице... Као припадник резервног састава посебних јединица полиције са много колега, наравно и припадника редовног састава, био сам ангажован на појачаном обезбеђењу "границе" на Дрини.

Преко дана патролирање, контакти са "посматрачима" који су имали своје пунктове на прелазима преко Дрине, са наше стране итд. Кратка дигресија - слушао сам њихове разговоре, на енглеском, ништа нису крили. Да ли зато што их је било баш брига, или су мислили да у овој "вукојебини" нико и не зна енглески, није чак много ни битно. Причали су о својим искуствима у Ираку, подсмевали нам се итд. Осећао сам се крајње понижено зато што се са тим плаћеницима не гледам преко нишана, него смо некакви "партнери", а моја држава то од мене захтева.

Не лези враже. С времена на време, добијали смо преко "тужибабе" налог да поставимо увече блокаду на "прелазима" и да никоме не дозвољавамо пролаз. Док сам седео у патролним колима, видео сам конвоје шлепера који су пролазили испред мене. Цистерне су биле прекривене цирадом - можда због сателита. Нигде "посматрача".

Толико о санкцијама. Било ми је много лакше, зато што је чак и Милошевић налазио начина да РС не остане без снабдевања, без обзира на званичне санкције. Могу само да нагађам шта све Путин може да уради.

Krim će svakako biti vraćen pod suverenitet Porošenka, ali za sada je bolje da ostane pod okupacijom.

Naime, ako bi se Rusija povukla iz Ukrajine, onda ne bismo imali povoda da nastavimo da je davimo sankcijama.

A zamisli tek kako mozete da je sankcionisete kad zauzme celu Ukrajinu, ima da im usi zvone, ja si na vasem mestu ne bi propustila taj uzitak:per:

Kraju "Novorusije". Pominjace se samo u bajkama: "nekada davno iza sedam brda, iza sedam gora, postojala je zemlja koja se zvala Novorusija...ali nije dugo trajala".

Очито да има душа које још увек, не само да пишу зеки и Божић Бати, већ саде чварке да порасту прасићи!

Нацисти никада, а то нас учи историја нису поштовали та примирја. Та му примирја дођу само да онај који је поштен изгуби некакву позицију, верујући у те глупости.

Не само примирја.
Фашисти, демократе и нацисти никада нису поштовали никакав договор, резолуцију, уговор или било шта друго што су две стране договриле. Из свега тога користили су искључиво оно што њима користи.

Po Ustavu iz 74. je SRH bila nacionalna država hrvatskog naroda, tid.
Tako piše, crno na bijelo.

Ustav SSSR nije relevantan, jer je Ukrajina priznata i samostalna država i prije ovoga s Novorusijom.
Nisam čitao ni ukrajinski ustav, ali tamo se apsolutno sigurno ne spominje "Novorusija", ni kao republika ni kao država.

Опет лажеш ко псето !!!!
Докада треба да трпимо овог болесног лажова на форуму ? Ово питање је за администрацију и хигијенске раднике.

Ukrajinskim graničarima od juče dostavljaju mobilne bunkere.

news_20140625_104400_1403682240.jpg

http://www.rbc.ua/rus/news/society/ukrainskie-pogranichniki-poluchili-eksperimentalnyy-peredvizhnoy-25062014110200

Hunta očigledno planira redefinisanje granica.

ПУТИН: Бранићемо све Русе у Украјини и Украјинце који се сматрају делом Руског света

• 23:58 24.06.2014.
РУСКИ ЛИДЕР ИЗРАЗИО НАДУ ДА „ЗА ТО НЕЋЕ БИТИ ПОТРЕБНЕ ОРУЖАНЕ СНАГЕ”

putin_vena.jpg

• Кијев чак ни Мајдан још није разоружао. Тражити у таквим условима од устаника да положе оружје је једноставно, по мом мишљењу, бесмислено, зато што они, сећајући се онога што се догодило у Одеси, одговарају: 'Ми ћемо данас да положимо оружје, а сутра ће живе да нас спале' – упозорио је Владимир Путин у Бечу
РУСКИ председник Владимир Путин изјавио је у Бечу да ће Русија штитити права рускојезичног становништва у Украјини и изразио наду да „за то неће бити потребне оружане снаге”.
„Увек ћемо бранити етничке Русе у Украјини и онај део украјинског народа које осећа своју нераскидиву, не само етничку, већ и културну и језичку везу с Русијом, који се осећа делом широког Руског света” — казао је Путин на конференцији за медије после разговора с аустријским председником.
„Ми ћемо, наравно, не само пажљиво пратити, већ и реаговати на одговарајући начин.
Надам се да за то неће бити потребне оружане снаге” — додао је руски председник.
По његовим речима, Русија рачуна на то да ће права грађана источне Украјине бити узета у обзир током мировног процеса у тој земљи.
„Ми — Русија и ја као шеф државе – желимо да створимо услове за тај мировни процес.
„Због тога сам се обратио горњем дому парламента да стави ван снаге одлуку о праву коришћења оружаних снага у Украјини, али рачунам на то да ће се мировни процес развијати у правцу решавања питања права, законских права грађана који живе у источном делу” — рекао је Путин.
„Треба говорити о изменама основног закона, о томе како ће људи тамо да живе и како ће им бити гарантована њихова права” — додао је председник РФ.
Притом, шеф руске државе је истакао да је бесмислено тражити да устаници на истоку положе оружје док нису разоружани представници екстремних снага.
Према његовим речима, још није време да се тражи разоружавање источног дела Украјине, поготово што екстремне снаге попут Десног сектора и други екстремисти нису разоружани.
„Они нису положили оружје, чак ни Мајдан још нису напустили. Тражити у таквим условима од устаника да положе оружје је једноставно, по мом мишљењу, бесмислено, зато што они, сећајући се онога што се догодило у Одеси, одговарају: 'Ми ћемо данас да положимо оружје, а сутра ће живе да нас спале'” — истакао је Путин.
Међутим, он је нагласио да је предлог о примирју и почетку преговора, без сумње, исправан.

• Podržavam
Reactions: Nez
Обама је позвао Путина који је оставио црвени телефон на режиму
аутоматског одговора:
„Здраво, ви зовете председника Русије, Путина. Нажалост нисам у
могућности да вам одговорим сада.
- Ако желите да се предате, притисните тастер 1.
- Ако желите да ми претите са новим санкцијама, притисните тастер 2.
- Уколико желите да разговарамо о ситуацији у Украјини, притисните тастер 3.
Сви тастери осим тастера 1, активирају интерконтиненталне ракете
Топол-М, Срећно! “

10.45 - Pavle Gubarev, narodni gubernator samoproglašene Donjecke Narodne Republike, kaže da ukrajinska vojska vrši napade uglavnom u svim pravcima i zatražio da na teritoriju Donbasa budu poslate mirovne snage, javlja RIA Novosti. "Mi poštujemo odluku (predsednika Rusije) Vladimira Vladimiroviča (Putina), ali moram da kažem da Ukrajina ne ispunjava obaveze koje je preuzela pred svetskom zajednicom i sopstvenim narodom", napisao je on. "Zato tražmo da na teritoriju DNR i LNR (samoproglašena Luganska Narodna Republika) budu razmešteni ruski mirovnjaci", naveo je Guubarev dodajući da se ova mera može sprovesti uz dogovor s UN.

10.45 - Pavle Gubarev, narodni gubernator samoproglašene Donjecke Narodne Republike, kaže da ukrajinska vojska vrši napade uglavnom u svim pravcima i zatražio da na teritoriju Donbasa budu poslate mirovne snage, javlja RIA Novosti. "Mi poštujemo odluku (predsednika Rusije) Vladimira Vladimiroviča (Putina), ali moram da kažem da Ukrajina ne ispunjava obaveze koje je preuzela pred svetskom zajednicom i sopstvenim narodom", napisao je on. "Zato tražmo da na teritoriju DNR i LNR (samoproglašena Luganska Narodna Republika) budu razmešteni ruski mirovnjaci", naveo je Guubarev dodajući da se ova mera može sprovesti uz dogovor s UN.

...и од сабајле

"Četvoro civila poginulo je kad je ukrajinska vojska jutros u 6.05 granatirala Slavjansk. Bombardovanje je trajalo 40 minuta, a na grad je ispaljeno 30 granata"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back