Previranja u Ukrajini i u vezi sa njom - IV deo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Stvar je prosta. Rusi imaju ideju da povuku Nemacku na svoju stranu. Ja sam protiv toga, i na ruskim forumima uvek istupam protiv toga, ne zato sto ne moze da uspe, nego zato sto i ako uspe nije preterano korisno i stabilno. Pogotovu sam pritiv bilo kakvih zrtava za taj cilj. Ali rusi (vecinom) tvrde da to treba barem pokusati pre nego sto se zauvek otpisu nemci i proglase nerpijateljima. Daljim ubedjivanjem obicno dodjemo do toga da mi kazu da mrzim sve nemacko jer sam srbin, sto je tacno i ne poricem.

Uglavnom, nemci imaju rok negde do kraja godine. Taj rok nije u stilu "eto dajem ti toliko" nego ima nekoliko razlicitih dogadjaja/procesa koji ce se do tada desiti, ili otpoceti.

Зашто?

Верујем да јесте, то сам и написала. Такође верујем да су озбиљни војни стручњаци Русије предвидели и све што је касније уследило, све до разних подметачина са Запада. Зато ми нереаговање и јесте чудно.

Ne znamo mi pozadinu svega, a to je karakteristicno za Putina, nitko ne zna sta misli i planira. Uopce nije predvidljiv kao zapadni politicari. Zato ga se i plase.

Još je čovek lepo rekao da je američkišpijunski satelit nadletao tada Ukrajinu i da je morao da snimi ispalhivanje rakete i zamolio ih lepo čovek da dostave dokaze javnosti na uvid....E ja to zovem Šak Mat.....

Vrlo je moguce da je Rusija cak imala informacije o sabotazi ovog aviona i da ih je cekala na zicer da razotkrije njihove lazi. Videcemo kako ce se situacija od sutra odvijati. Najlasnije prekosutra MORA "nesto" da se desi. Sve ce zavisiti od ovih leseva iz aviona, dal ce ih fasisti ukrasti ili ne. Sve mi vise ima smisla da su u avionu bili stari lesevi

Ne znamo mi pozadinu svega, a to je karakteristicno za Putina, nitko ne zna sta misli i planira. Uopce nije predvidljiv kao zapadni politicari. Zato ga se i plase.

То и ја кажем. Вероватно управо зато и грешимо с овим нашим претпоставкама...

- - - - - - - - - -

I dalje cekam .....

Боро, и ја и даље чекам. :)

Poljska poslala jos trupa u Ukrajinu? :eek:

http://www.liveleak.com/view?i=4c1_1405672523#6zSfmEBvoLz8vZHu.99

Polish 1-st Mazur Artillery Brigade reported in Odessa!
Part of channel(s): Ukraine (current event)

On July 16, 2014 in the port of Odessa 12 (twelve) Polish howitzers (152mm SpGH DANA) with support and CIV were unloaded and readied by the Polish crews. Military equipment and soldier’s uniforms do have Polish flags and insignia pointing to the 1-st Mazur Artillery Brigade from Poland. Howitzers, buses, and support vehicles were taken to the rail terminal for loading.

LiveLeak-dot-com-4c1_1405672523-danam_1405673618.jpg.resized.jpg

"Unpleasant surprise for the rebels", which was discussed by Poroshenko! But open enter regular army of a foreign country (even a NATO member) into civil war in Ukraine military-political situation changes radically. "
Russia may perceive the situation in a way that it opening their hands for military intervention in Ukraine.

source:
HSPPolitikus

Da mi vidimo sta pise svedok iz prve ruke - Moskovljanin koji je dugo pisao na jednom Ruskom forumu koji pratim ... i koji vise nije mogao mirno da istrpi maltretiranja Rusa u ukrajini , pa je negde aprila meseca otisao u Slavjansk ... Iz Slavjanska se retko javljao - sto je logicno jer je bio na prvoj liniji odbrane .... Probio se sa iz obruca kada je Slavjansk pao i sada je valjda u Lugansku .... Dakle, COVEK koji zna .....

,, Я Вам так скажу, обороной войны не выигрывают. Нам бы сил хотябы 1 к 1, но у нас нет даже этого. Пускай РФ не вводит войска, но хоть насыть нас в должном размере вооружением. И того не делается.
Если все пойдет так и дальше, поражение это дело времени. Тем более я не вижу что их наступательный потенциал особо сократился. ,, :think:

Prevod:
Рећи ћу ти тако, одбрана није победио у рату. Имамо снаге да барем 1 до 1, али ми ни не радим то. Нека руска војска не уђе, али барем смо насит у одговарајућем износу од наоружања. И то се не ради.
Ако ствари иду овако, порази питање времена. Штавише, ја не видим да је посебно смањена њихова офанзива потенцијал

To sto covek prica je ocigledno, ustanici se maksimalno stede i izbegavaju akcije u kojima bi mogli da imaju vece zrtve u ljudstvu dok hunta prakticno bezglavo jurisa i ne obzire se na gubitke. Meni je ta taktika ustanika jasna i bazira se na tome da ce veliki gubici napraviti ogroman problem hunti u unutraasnjosti Ukrajine ali eto to se nije desilo, barem ne u toj meri da se zastane sa ofanzivom.

U onom juznom kazanu je desetkovana cela divizija i sta se na kraju desilo
- ustanici nisu krenuli da ih dokrajce vec i dalje samo bombarduju
- hunta je komandovala juris svim drugim jedinicama bez obzira na teske gubitke na jugu

Vesti o opstoj mobilizaciji govore sve, hunta je spremna da zrtvuje koliko god treba ljudi

Zato sto ce je u protivnom Amerika iskoristiti za svoje interese protiv Rusije, kao i u ww2. Negde sam danas vec napisala, bojim se da Amerika direktno ili indirektni ne atakira Nemacku kao pritisak, ili ce na neki nacin pokusati da baci jos vecu kosku izmedju Nemacke i Rusije, mozda padne neki avion sa nemackim putnicima i slicno. U Nemackoj je svesno od ww1 pravljeno antirusko raspolozenje upravo zbog ovoga gde se sad nalazimo. Nemacka je sad u gadnoj poziciji, kako god napravi najebace, al to sam rekla odmah na pocetku ovog celog sranja.

- - - - - - - - - -

COVEK pise da se rat ne dobija odbranom , da im fali naoruzanja ... da ako se tako nastavi poraz postaje samo pitanje vremena... da se napadacki potencijal nacista nije smanjio ...

- - - - - - - - - -

prevod

Ja ću ovo reći, odbranbenim ratom se ne pobeđuje. Nama bi trebao odnos snaga 1 na 1, ali mi nemamo. Neka vojska RF i ne ulazi ali bar da nas snabdeva odgovarajućom količinom naoružanja. A to se ne dešava.
Ako se ovo nastavi, poraz je samo pitanje vremena. Štaviše, ja ne vidim da se smanjuje njihov ofanzivni potencijal.

To bi otprilike bilo to

Zato sto hoce da prave Evroaziju bez Anglo-Saksonaca. Znaci ot Lisabona do Vladivostoka, bez Americkog uticaja. To je plan Rusije. EU je prihvatljiva kao deo toga ako izadje Britanija. Naravno, Rusija nece da ima svoj uticaj u svakoj od ovih zemalja, glavno je da se Anglo-Saksi potpuno potisnu iz evrope i iz cele Evroazije, a onda neke od tih zemalja mogu da se vezu sa Rusijom, neke sa fracuskom, neke sa nemackom. To je plan A.

Plan B, Ako A ne uspe, je da se ide na cvrst vojno-politicki savez Rusije i Kine, a perspektivom da se u taj savez uvukce i Iran, a zelja rusije je da Kina i Indija rese problem granica pa da udje i Indija. Znaci Kina oce da uvuce Iran, a Rusija Indiju. U tom slucaju EU i dalje ostaje pod anglo-saksonskim uticajem, ali ulazi u ostru konfrontaciju sa ovim istocnim savezom i sto ce dovesti do verovatno raspada EU, gde neke zemlje mogu da se iskobeljaju i okrenu se ovom istocnom savezu, recimo balkan. Meni je prirodno ovaj drugi plan mnogo bolji. Samo tu za destabilizaciju EU moze da se koristi Turska, to jest zelena transverzala, pa tako ni ovaj plan nije bez mane za nas.

Poslednja izmena:
Poljska poslala jos trupa u Ukrajinu? :eek:

http://www.liveleak.com/view?i=4c1_1405672523#6zSfmEBvoLz8vZHu.99

Polish 1-st Mazur Artillery Brigade reported in Odessa!
Part of channel(s): Ukraine (current event)

On July 16, 2014 in the port of Odessa 12 (twelve) Polish howitzers (152mm SpGH DANA) with support and CIV were unloaded and readied by the Polish crews. Military equipment and soldier’s uniforms do have Polish flags and insignia pointing to the 1-st Mazur Artillery Brigade from Poland. Howitzers, buses, and support vehicles were taken to the rail terminal for loading.

LiveLeak-dot-com-4c1_1405672523-danam_1405673618.jpg.resized.jpg

"Unpleasant surprise for the rebels", which was discussed by Poroshenko! But open enter regular army of a foreign country (even a NATO member) into civil war in Ukraine military-political situation changes radically. "
Russia may perceive the situation in a way that it opening their hands for military intervention in Ukraine.

source:
HSPPolitikus

ovo se provlaci vec par dana,ajde oruzje ali trupe ako posalje to je diraktna provokacija ,svasta moze biti vole rusi poljake opasno

Zato sto ce je u protivnom Amerika iskoristiti za svoje interese protiv Rusije, kao i u ww2. Negde sam danas vec napisala, bojim se da Amerika direktno ili indirektni ne atakira Nemacku kao pritisak, ili ce na neki nacin pokusati da baci jos vecu kosku izmedju Nemacke i Rusije, mozda padne neki avion sa nemackim putnicima i slicno. U Nemackoj je svesno od ww1 pravljeno antirusko raspolozenje upravo zbog ovoga gde se sad nalazimo. Nemacka je sad u gadnoj poziciji, kako god napravi najebace, al to sam rekla odmah na pocetku ovog celog sranja.

А може ли Русија, која се у два светска рата борила против Немачке, да искористи исту против Запада? Ако сам добро разумела, реч је о фазону 'држи непријатеља близу да би га контролисао'? То је мач са две оштрице.

Борили се званично и Амери, па су пријатељи. Било, па прошло. Не заборавити, али покушати изградити нове односе. Ако преведу Њемачку на своју страну, деценијама ће бити у предности у Европи у односу на Амере.

Борили се званично и Амери, па су пријатељи. Било, па прошло. Не заборавити, али покушати изградити нове односе. Ако преведу Њемачку на своју страну, деценијама ће бити у предности у Европи у односу на Амере.
Због тога "било, па прошло" нас побише у 20 веку ко муве и ко год је стигао. Није џаба свети владика Николај рекао: "Не тражи нове пријатеље међу старим непријатељима"!

Zato sto hoce da prave Evroaziju bez Anglo-Saksonaca. Znaci ot Lisabona do Vladivostoka, bez Americkog uticaja. To je plan Rusije. EU je prihvatljiva kao deo toga ako izadje Britanija. Naravno, Rusija nece da ima svoj uticaj u svakoj od ovih zemalja, glavno je da se Anglo-Saksi potpuno potisnu iz evrope i iz cele Evroazije, a onda neke od tih zemalja mogu da se vezu sa Rusijom, neke sa fracuskom, neke sa nemackom. To je plan A.

Plan B, Ako A ne uspe, je da se ide na cvrst vojno-politicki savez Rusije i Kine, a perspektivom da se u taj savez uvukce i Iran, a zelja rusije je da Kina i Indija rese problem granica pa da udje i Indija. Znaci Kina oce da uvuce Iran, a Rusija Indiju. U tom slucaju EU i dalje ostaje pod anglo-saksonskim uticajem, ali ulazi u ostru konfrontaciju sa ovim istocnim savezom i sto ce dovesti do verovatno raspada EU, gde neke zemlje mogu da se iskobeljaju i okrenu se ovom istocnom savezu, recimo balkan. Meni je prirodno ovaj drugi plan mnogo bolji. Samo tu za destabilizaciju EU moze da se koristi Turska, to jest zelena transverzala, pa tako ni ovaj plan nije bez mane za nas.

I za plan A i za plan B znaju i SAD,koje se trude da gurnu Evropu u novi globalni sukob i time spreče ostvarivanje takvih planova,te zarade novac na takvom sukobu.Znimljivo je da većina forumaša navija za početak nekog novog svetskog rata,a kada isti počne biće : "kmeee,kmeee,šta nas snađe...".Ruske vlasti se za sada trude da izbegnu takav scenario i treba da smo im zahvalni na tome...

I za plan A i za plan B znaju i SAD,koje se trude da gurnu Evropu u novi globalni sukob i time spreče ostvarivanje takvih planova,te zarade novac na takvom sukobu.Znimljivo je da većina forumaša navija za početak nekog novog svetskog rata,a kada isti počne biće : "kmeee,kmeee,šta nas snađe...".Ruske vlasti se za sada trude da izbegnu takav scenario i treba da smo im zahvalni na tome...

nas mogu samo posledice da strefe ali ovde ni na puskomet ne mozes nekog da nateras da ratuje
a nemamo ni cime

Pravljeno je anti rusko raspolozenje tamo mnogo pre WW1. Pa WW1 je i poceo zbog toga.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back