Previranja u Ukrajini i u vezi sa njom - IV deo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
I za plan A i za plan B znaju i SAD,koje se trude da gurnu Evropu u novi globalni sukob i time spreče ostvarivanje takvih planova,te zarade novac na takvom sukobu.Znimljivo je da većina forumaša navija za početak nekog novog svetskog rata,a kada isti počne biće : "kmeee,kmeee,šta nas snađe...".Ruske vlasti se za sada trude da izbegnu takav scenario i treba da smo im zahvalni na tome...

Ako plan A uspe, ja to ne smatram pobedom Rusije. Evropski potrosaci su sovinisti, nece oni da kupuju ruske proizviode, traze "nemacki kvalitet" koji je mit kao i "nemacka arijevska rasa". Znaci "nemacki kvalitet" ima da se prodaje bez carine u rusiji, a ruske proizvode u evropi niko nece da kupuje. I onda ce da se obistini zelja rusofoba, da rusija ima samo gas i naftu. Jer ce sva ostala industrija da im propadne bez zastite carinama. A onda ce nemci ponovo da krenu na Rusiju...

Plan B mi je mnogo bolji. Bolje nek Iranci i Indusi kupuju "Ruski kvalitet" i "kineski bofl", a u isto vreme i gas i naftu. Mnogo bolje za Rusiju.

Ako plan A uspe, ja to ne smatram pobedom Rusije. Evropski potrosaci su sovinisti, nece oni da kupuju ruske proizviode, traze "nemacki kvalitet" koji je mit kao i "nemacka arijevska rasa". Znaci "nemacki kvalitet" ima da se prodaje bez carine u rusiji, a ruske proizvode u evropi niko nece da kupuje. I onda ce da se obistini zelja rusofoba, da rusija ima samo gas i naftu. Jer ce sva ostala industrija da im propadne bez zastite carinama. A onda ce nemci ponovo da krenu na Rusiju...

Plan B mi je mnogo bolji. Bolje nek Iranci i Indusi kupuju "Ruski kvalitet" i "kineski bofl", a u isto vreme i gas i naftu. Mnogo bolje za Rusiju.

Nije samo stvar u trgovini.U planu A se razmatra i pravljenje nekog novog vojnog saveza (još od 2008,) u kome bi se našle evropse zemlje(bez UK) i Rusija koji bi obesmislio postojanje NATO pakta.U takvom savezu bi Rusija bila vodeća i dominantna zemlja.

Zato sto hoce da prave Evroaziju bez Anglo-Saksonaca. Znaci ot Lisabona do Vladivostoka, bez Americkog uticaja. To je plan Rusije. EU je prihvatljiva kao deo toga ako izadje Britanija. Naravno, Rusija nece da ima svoj uticaj u svakoj od ovih zemalja, glavno je da se Anglo-Saksi potpuno potisnu iz evrope i iz cele Evroazije, a onda neke od tih zemalja mogu da se vezu sa Rusijom, neke sa fracuskom, neke sa nemackom. To je plan A.

Plan B, Ako A ne uspe, je da se ide na cvrst vojno-politicki savez Rusije i Kine, a perspektivom da se u taj savez uvukce i Iran, a zelja rusije je da Kina i Indija rese problem granica pa da udje i Indija. Znaci Kina oce da uvuce Iran, a Rusija Indiju. U tom slucaju EU i dalje ostaje pod anglo-saksonskim uticajem, ali ulazi u ostru konfrontaciju sa ovim istocnim savezom i sto ce dovesti do verovatno raspada EU, gde neke zemlje mogu da se iskobeljaju i okrenu se ovom istocnom savezu, recimo balkan. Meni je prirodno ovaj drugi plan mnogo bolji. Samo tu za destabilizaciju EU moze da se koristi Turska, to jest zelena transverzala, pa tako ni ovaj plan nije bez mane za nas.

Захваљујем на објашњењу. Свет би заиста био много лепши када би се главни смутљивци (ВБ и САД) скрајнули. Мада, и што се Немачке тиче, мислим да човек не може а да не буде на опрезу.

П.С. Не верујем да су се Руси зауставили на Б, верујем да имају и план Ц, Д... :)

prevod

Ja ću ovo reći, odbranbenim ratom se ne pobeđuje. Nama bi trebao odnos snaga 1 na 1, ali mi nemamo. Neka vojska RF i ne ulazi ali bar da nas snabdeva odgovarajućom količinom naoružanja. A to se ne dešava.
Ako se ovo nastavi, poraz je samo pitanje vremena. Štaviše, ja ne vidim da se smanjuje njihov ofanzivni potencijal.

To bi otprilike bilo to

Tako je , pisao sam o tome, sama odbrana je dobra kada treba dobiti na vremenu , međutim sama po sebi ona ne dobija rat. Rusija treba da pomogne.

Poslednja izmena:
Nije samo stvar u trgovini.U planu A se razmatra i pravljenje nekog novog vojnog saveza (još od 2008,) u kome bi se našle evropse zemlje(bez UK) i Rusija koji bi obesmislio postojanje NATO pakta.U takvom savezu bi Rusija bila vodeća i dominantna zemlja.

Znam to, ali od toga nema nista. Postoji 1001 nacin na koji to moze da se spreci. To nema izgleda za uspeh. Ja sam pisao sta bi bilo kad bi to uspelo, a nisam ni razmatrao neuspeh. Koji je moguc.

Iran, Indija i Kina su mnogo stabilniji i pouzdaniji saveznici od Nemacke koja nema ni suverenitet ni ustav ni drzavnost. To je kao kad bi Rusija pokusavala da razvije odnose sa Portorikom ili Havajima, ili Aljaskom. To su sve americke kolonije. Samo Nemacka i EU imaju taj neki privid drzavnosti.

Tako možeš spekulisati i o federaciji Pakistana i Švajcarske, u kojoj bi Pakistan bio dominantna zemlja.

Ali realnost je da se demokratske zemlje drže zajedno (NAFTA + EU), a ove kršine kao što su Rusija i Belorusija su na smetlištu.

I za plan A i za plan B znaju i SAD,koje se trude da gurnu Evropu u novi globalni sukob i time spreče ostvarivanje takvih planova,te zarade novac na takvom sukobu.Znimljivo je da većina forumaša navija za početak nekog novog svetskog rata,a kada isti počne biće : "kmeee,kmeee,šta nas snađe...".Ruske vlasti se za sada trude da izbegnu takav scenario i treba da smo im zahvalni na tome...

Тенкре (дај мењај тај ник :lol:), не навијају форумаши за почетак 'неког новог светског рата', него за то да се с међународне сцене уклони силеџија који свугде започиње ратове. И ја се искрено надам да ће тај дан једном доћи. :)

- - - - - - - - - -

nas mogu samo posledice da strefe ali ovde ni na puskomet ne mozes nekog da nateras da ratuje
a nemamo ni cime

Како само последице, кад нам је НАТО у дворишту?

Тенкре (дај мењај тај ник :lol:), не навијају форумаши за почетак 'неког новог светског рата', него за то да се с међународне сцене уклони силеџија који свугде започиње ратове. И ја се искрено надам да ће тај дан једном доћи. :)

Neće siledžija da ode bez velikog sukoba.

Kako se cetnici istinski bore protiv nacizma i fasizma.

411487_cetnik-grcka03_ff.jpg

cobane ovo su Grci "Zlatna Zora".Mogao je da istetovira na mesini "poslednji Mohikanac" i ti bi u svoj svojoj mudrosti, preneo fotku kao dokaz da je ziv "poslednji Mohikanac":lol:

Какви планови А, Б, В ... и остали бакрачи? Постоји не план, него извесност "Омега" - Евроатлански удружени злочиначки подухват против остатка непоробљеног света. Парадоксално је да том политичком "Дивљем западу" припадају и најисточније области на планети - Јапан, Аустралија ... али такав је овај свет - ироничан. Једна изгубљена битка не мора да значи да је изгубљен и рат, али евентуални војнички пораз Новорусије је такав "гамбит" којим никако не може да се добије партија. Можда се рачуна на више партија, али, у малом, Србија је после војничког пада Републике Српске Крајине кренула путем свог суноврата чији се крај још не назире. Са изузетком Републике Српске.

Какви планови А, Б, В ... и остали бакрачи? Постоји не план, него извесност "Омега" - Евроатлански удружени злочиначки подухват против остатка непоробљеног света. Парадоксално је да том политичком "Дивљем западу" припадају и најисточније области на планети - Јапан, Аустралија ... али такав је овај свет - ироничан. Једна изгубљена битка не мора да значи да је изгубљен и рат, али евентуални војнички пораз Новорусије је такав "гамбит" којим никако не може да се добије партија. Можда се рачуна на више партија, али, у малом, Србија је после војничког пада Републике Српске Крајине кренула путем свог суноврата чији се крај још не назире. Са изузетком Републике Српске.

Novorusija je potpuno nebitna na širem geopolitičkom planu...

Pa to ti i kazem, ako plan A krene da se sprovodi, bice sukoba po celoj evropi. Plan B mnogo mirniji, sukoba moze da bude samo u Iranu, a mozda ni tamo.

No, činjenica je da se Rusiji za sada više sviđa plan A,mada paralelno radi na oba.Valjda je to zbog one priče o tehnološkom razvoju zemlje uz pomoć Nemačke.Ako se zbog Ukrajine Rusija i Evropa trajno rastanu,plan B će se lako sprovesti.Jedino je problem što postoji opasnost od neke nove gvozdene zavese,pomerene malo istočnije ovaj put,što bi posebno obradovalo onu budalu od Bžežinskog...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back