Prevara

hanu-mica:
Uzaludna borba!!!
Istinu (ili poluistinu) koju mu je saopstila, ona je lako mogla da precuti (da je htela). OCIGLEDNO je to ucinila smisljeno. Tim priznanjem je elegantno napravila UVERTIRU za nesto sto se zove KRAJ BRAKA, ali je on suvise slep (ili glup), pa to nije shvatio.
Jasno, ali šta sa detetom?

Slučajni prolaznik:
Kako, sta sa detetom?
Nemoj ocekivati da cujes bilo sta, osim stereotipa koje si vec cuo...
Dete ce da bude sa majkom, otac ce moci da ga vidja nekoliko puta nedeljno, bolje je da raste kao dete srecno razvedenih roditelja, mnogo je takve dece...
Nije to smak sveta... Jeste ruzno, ali sta da se radi...
Siguran sam da najveci kriminalci poticu iz brakova koji nisu razvedeni...

Slučajni prolaznik:
Nastavak priče.
Prešao je preko svega. Odlučili su da pokušaju još jednom, da se bore za sebe, za svoje dete, za sve ono što su nekad imali....
Komentar?

Хммм... :roll: Шта сад? Она више не воли оног другог? Тек тако је престала да га воли? Ако се може ''одлучити'' да неког више не волиш, онда је могла да одлучи и пре него што је муж сазнао. :roll:

Slučajni prolaznik:
hanu-mica:
Uzaludna borba!!!
Istinu (ili poluistinu) koju mu je saopstila, ona je lako mogla da precuti (da je htela). OCIGLEDNO je to ucinila smisljeno. Tim priznanjem je elegantno napravila UVERTIRU za nesto sto se zove KRAJ BRAKA, ali je on suvise slep (ili glup), pa to nije shvatio.

Какве везе има дете са њиховим међусобним односом? :roll:

Julian_Duranona:
Slučajni prolaznik:
Kako, sta sa detetom?
Dete ce da bude sa majkom, otac ce moci da ga vidja nekoliko puta nedeljno, bolje je da raste kao dete srecno razvedenih roditelja, mnogo je takve dece...
Tako jednostrano posmatrano i totalno zanemarujući činjenicu da su detetu potrebna oba roditelja sve izgleda jednostavno. Isto tako sebično gledajući bio bih u stanju neverovatno zlo naneti osobi koja bi pokušala da me na bilo koji način odvoji od moga deteta, pa čak i da se radi o njegovoj majci, koja mu potrebna isto kao i ja.

hanibal77:
to bih i ja htela da pitam!zasto uvek postavljate dete kao dovoljan razlog za brak?brak je prvenstveno zajednica muza i zene
Naravno da niko ne priča o braku, jer je on prestao da postoji onog trenutka kad više nije postojalo ono što je dovelo do njega, ali pričamo o tome kako živeti dalje i kako nositi svoje breme. Njegovo je da živi sa svojim saznanjem, njeno je da, ako nije lagala, živi sa čovekom koga više ne voli, ili da živi bez čoveka koga voli....
U svakom slučaju mišljenja sam da su odlučili pravilno i želim im da nađu dovoljno snage da urade ono što žele. Od trenutka kada sam čuo celu priču nije prošao ni jedan jedini dan bez nade da mi se neće tako nešto dogoditi, niti jedan jedini dan da se nisam paralisao od straha pri samoj pomisli na tako nešto.

Slučajni prolaznik:
Julian_Duranona:
Slučajni prolaznik:
Kako, sta sa detetom?
Tako jednostrano posmatrano i totalno zanemarujući činjenicu da su detetu potrebna oba roditelja sve izgleda jednostavno. Isto tako sebično gledajući bio bih u stanju neverovatno zlo naneti osobi koja bi pokušala da me na bilo koji način odvoji od moga deteta, pa čak i da se radi o njegovoj majci, koja mu potrebna isto kao i ja.

Да, детету су потребна оба родитеља која се воле, пазе, потпомажу, допуњују... Мислиш ли да је за дете добро да одраста у породици где тога нема? Шта ће оно онда научити од родитеља: мржњу, свађе, препуцавања, пребацивања, преваре...Зар неће имати мирнију и здравију атмосферу ако живи са само једним родитељем?А и то не значи да треба да одраста без другог родитеља! Добар развод је увек бољи него лош брак, чак и за децу!

Slučajni prolaznik:
Julian_Duranona:
Slučajni prolaznik:
Kako, sta sa detetom?
Pitao si, a ja sam ti odgovorio...
Moje postove ne mozes pronaci na temama koje se bave kompjuterima, astrologijom ili ribolovom.
Pricao sam ti o tome kako stvari stoje, jer to znam!
Ti ako hoces, gledaj visestrano, ali ce ti rezultat uvek biti isti.
Btw. dete ima oba roditelja, cak i ako su oni razvedeni...

Slučajni prolaznik:
hanibal77:
to bih i ja htela da pitam!zasto uvek postavljate dete kao dovoljan razlog za brak?brak je prvenstveno zajednica muza i zene
Naravno da niko ne priča o braku, jer je on prestao da postoji onog trenutka kad više nije postojalo ono što je dovelo do njega, ali pričamo o tome kako živeti dalje i kako nositi svoje breme. Njegovo je da živi sa svojim saznanjem, njeno je da, ako nije lagala, živi sa čovekom koga više ne voli, ili da živi bez čoveka koga voli....
U svakom slučaju mišljenja sam da su odlučili pravilno i želim im da nađu dovoljno snage da urade ono što žele. Od trenutka kada sam čuo celu priču nije prošao ni jedan jedini dan bez nade da mi se neće tako nešto dogoditi, niti jedan jedini dan da se nisam paralisao od straha pri samoj pomisli na tako nešto.

Наравно да им желим да успеју!
Али немој да си тако осетљив и да страхујеш унапред! Уосталом, има нас доста овде који смо све то прошли и остали живи... :wink: :)

Slučajni prolaznik:
[Tako jednostrano posmatrano i totalno zanemarujući činjenicu da su detetu potrebna oba roditelja sve izgleda jednostavno. Isto tako sebično gledajući bio bih u stanju neverovatno zlo naneti osobi koja bi pokušala da me na bilo koji način odvoji od moga deteta, pa čak i da se radi o njegovoj majci, koja mu potrebna isto kao i ja.

Najvece zlo bi tako naneo svom detetu, jer kao sto ljudi slobodnom voljom odlucuju da udju u brak, tako slobodnom voljom odlucuju da iz njega izadju...Ako tvrdis da volis svoje dete, ucinices ono sto je u njegovom najboljem interesu, bez obzira bna licna osecanja...to coveka razdvaja od zveri, i normalan razvod od pokolja, u kome Uvek deca najvise stradaju...

Julian_Duranona:
Slučajni prolaznik:
Julian_Duranona:
Slučajni prolaznik:
Kako, sta sa detetom?
Pitao si, a ja sam ti odgovorio...
Moje postove ne mozes pronaci na temama koje se bave kompjuterima, astrologijom ili ribolovom.
Pricao sam ti o tome kako stvari stoje, jer to znam!
Ti ako hoces, gledaj visestrano, ali ce ti rezultat uvek biti isti.
Btw. dete ima oba roditelja, cak i ako su oni razvedeni...
Samo iznosim svoja razmišljanja što ne znači da sam u pravu, niti da ti grešiš. Kada stari nisu OK, teško je biti pametan, povući pravi potez.....
Moje mišljenje:dete nema roditelja ako ga nema svaki dan kraj sebe. Naravno da se kvalitet odnosa dete-roditelj podrazumeva, jer ako je suprotno bolje da nisu zajedno.

ako zaista izmedju njih vise nema ljubavi bolje je i za njih i za dete da se razvedu... i to je zivot...
bolje da to dete uvidi da postoje i mogucnosti za srecan brak i zivot nego da gleda kako se njegovi roditelji, nekada srecni, polako izjedaju i postaju senke svojih licnosti, kako ih odvlace razni drugi ljudi ili kako gube interesovanje za druzenje... ako ga ona stvarno ne voli (mada to nigde nije receno) neka se razvedu, ako ga voli ali voli i drugog?! neka preispita svoja osecanja! sigurno ima razlike! pa neka ide sa onim koga vise voli i ako je ikako moguce neka se rastanu kao ljudi i ne ostave dete da se uprkos roditeljima u braku samo razvija i postane propalica (mozda i ne ali ja sam bio blizu)

Slučajni prolaznik:
Nastavak priče.
Prešao je preko svega. Odlučili su da pokušaju još jednom, da se bore za sebe, za svoje dete, za sve ono što su nekad imali....
Komentar?

Ljudski je prastati.Vjerovatno je njihovih 10 godina vrijednije od par noci provedenih u drugom krevetu(ako je toga uopste bilo)bez obzira ko ih je tamo proveo,ona ili on.Ne mora da znaci da se neka nova strast i njemu ne moze desiti.Gdje nestade sva vasa demokraticnost i slobodoumnost?Jedna prevara ne mora da bude kraj zajednice,ljubavi,braka....to je nesto sto svako od nas moze da uradi ili da mu urade.

Mene interesuje koliko je ta platonska ljubav trajala
pre nego je ona odluchila da mu kaze za nju.
Lako je nju tapshati po ramenu za iskrenost
a ona od 10 godina braka 5 u platonu.
I dobro,odluchili su da idu dalje,shta sad?
Mislish da ce on moci da zaboravi na tu malu chinjenicu da ona voli nekog drugog?
Sumnjam.Taj crv ce uvek da ga jede.
Mislim da je bolje da krenu svako svojim putem.

Mosquito011:
Mene interesuje koliko je ta platonska ljubav trajala
pre nego je ona odluchila da mu kaze za nju.
Lako je nju tapshati po ramenu za iskrenost
a ona od 10 godina braka 5 u platonu.
I dobro,odluchili su da idu dalje,shta sad?
Mislish da ce on moci da zaboravi na tu malu chinjenicu da ona voli nekog drugog?
Sumnjam.Taj crv ce uvek da ga jede.
Mislim da je bolje da krenu svako svojim putem.

Rekla je jednu godinu, i nije ništa sama odlučila, već je odgovorila na njegovo pitanje. Za to vreme živeli su različitim mestima, navodno sve se završavalo na porukama i telefonskim razgovorima.

''Taj crv ce uvek da ga jede.''- Naravno. Kao što reče, oprostiti možda i mogu, ali zaboraviti nikada. Zaboraviti da ga je lagala žena kojoj je bezgranično verovao i koju voli.

zendeli:
Slu?ajni prolaznik:
Nastavak pri?e.
Prešao je preko svega. Odlu?ili su da pokušaju još jednom, da se bore za sebe, za svoje dete, za sve ono što su nekad imali....
Komentar?

Ljudski je prastati.Vjerovatno je njihovih 10 godina vrijednije od par noci provedenih u drugom krevetu(ako je toga uopste bilo)bez obzira ko ih je tamo proveo,ona ili on.Ne mora da znaci da se neka nova strast i njemu ne moze desiti.Gdje nestade sva vasa demokraticnost i slobodoumnost?Jedna prevara ne mora da bude kraj zajednice,ljubavi,braka....to je nesto sto svako od nas moze da uradi ili da mu urade.

E, hvala Bogu da je presao preko toga. Cude me malo svi ti napadi na zenu, sugerisanje razvoda i sl. - da li su neki od vas u braku?? Da li mislite da je moguce da vas u npr 30 ili 50 god braka, makar i savrsenog, neko ne privuce? Sumnjam da to moze da se kontrolise, ono sto moze, to je da sve ostane u platonskim okvirima i to je najbolji dokaz da voli muza i da joj je stalo do braka. Po meni, to cak i nije prevara, a razvesti se zbog toga, ma neeeevidjena glupost. Kao i to sto mu je rekal da je mislila na drugog dok je bila sa njim - pa ako i jeste, to se ne govori! Muz sigurno nikad za 10 god nije pomislio na drugu zenu? Ma hajde, molim te

Slučajni prolaznik:
Pre neko veče priča mi kum da je saznao da ga žena vara. Sumnjao je duže vremena i na kraju su seli, razgovarali i priznala mu je da voli drugoga, ali da je veza sa tim drugim muškarcem platonska. Dok je bila sa njim mislila je na drugoga, nije bila njegova... i kaže mi da ga to više boli nego da je spavala sa drugim. Voli je...
Njih dvoje su dugo u braku, 10-ak godina i imaju jedno dete od 4 godine.
Šta bi ste uradili na njegovom mestu?
premlada sam da bih o tako necem razmisljala,it is too complicated!

Slučajni prolaznik:
Pre neko veče priča mi kum da je saznao da ga žena vara. Sumnjao je duže vremena i na kraju su seli, razgovarali i priznala mu je da voli drugoga, ali da je veza sa tim drugim muškarcem platonska. Dok je bila sa njim mislila je na drugoga, nije bila njegova... i kaže mi da ga to više boli nego da je spavala sa drugim. Voli je...
Njih dvoje su dugo u braku, 10-ak godina i imaju jedno dete od 4 godine.
Šta bi ste uradili na njegovom mestu?
sve zavisi od odnosa u tom braku-vezi.ako osobu volis,onda to tesko padne,skoro pogubno,ali treba misliti na druge stvari tipa ima jos zena na ovom svetu.treba prvo doooooobro razmisliti pa onda uraditi ono sto smatras da je najbolje,nismo svi isti,ja bih licno vratio istom merom pa............

Back