daxt
Elita
- Poruka
- 17.081
верност у браку је најлепша врлина, ако волиш неког, нема шансе да га превариш. а те глупости о кратком трајању љубави су смешне, ти никада нису волели....
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
верност у браку је најлепша врлина, ако волиш неког, нема шансе да га превариш. а те глупости о кратком трајању љубави су смешне, ти никада нису волели....
Pa valjda im tako "lakse bude na dusi" , missim muskarcima, ...![]()
A koliko se vas zena kresnulo sa nekim 'nabildovanim vodoinstalaterom' koga ste prvi put videli u zivotu?a da se posle toga niste zaljubile u njega?
Ako voliš nema prevare, a ako ne voliš a trpiš, varaš sebe.

A koliko se vas zena kresnulo sa nekim 'nabildovanim vodoinstalaterom' koga ste prvi put videli u zivotu?a da se posle toga niste zaljubile u njega?

Ih, zašto - pa teške te cevi, da te Bog sačuva
Hej, ma sve su to gluposti. Čuj, nabildovani vodoinstalater
da bi neko mene sexualno privukao, mora da ima "ono nešto", nevezano za nabildovane mišiće, lepo lice, ili uklopljene boje. Mora da ima stila, opet nevezano za odevanje, mora da ima harizmu, mora da ima zrnce luckastosti, da ne kažem opičenosti... i ono nešto misteriozno, što se ne vidi i ne da objasniti rečima, a oseća se preko svake pore na koži.
Pa bio nabildovani vodoinstalater ili knjiški moljac
( muže, please, ne čitaj ovo)

Kad muskarac vara to ne radi zato sto se zaljubio u tu osobu nego zato sto mu se digao na nju,dok zene nece uci u prevaru dok se ne zaljube u njega!i zato vi zene to ne razumete i zato su to potpuno razlicite vrste prevara!

U svakom slučaju, prevaru u braku nikad ne bih oprostila i nikad ne bih ni prevarila. Ako bi već dotle došlo da razmišljam o švrljanju u braku onda bih prvo okončala taj brak jer znači da on više nema smisla.

Prevaru bih oprostila, zasto ne! Ali morao bi da da dobar razlog, mada nisam sigurna da ne bih oprostila i onu "iz sporta" !
Postoje mnogo gore stvari od prevare!
Ko ja na primer![]()

ne radim to kad volim nekoga.
nadam se da je bilo obostrano
ne verujem da brak sam po sebi dovodi do varanja i sl.
ipak ne bi mi bili ljudi dok ne pokvarimo nešto.
i mrzim one koji po milion puta opravdavaju sve 'neprirodnom monogamijom'
pa šta? dat vam je mozak da se kontrolišete, niste životinje,
zbog te prirodne poligamije danas i imamo raznorazne polne bolesti....![]()

pitam se zašto uz imenicu vodoinstalater, po nepisanom pravilu ide pridev "nabildovan"?![]()
А која је сврха тог ''контролисања''? Оно као - жели неку другу, машта о њој док је са мном, опчарат је њоме или заљубљен у њу, стално мисли на њу....а контролише се, па се не креше са њом....![]()

pa da
lepo se onda razvedete ako toliko ne može da se obuzda
i završena stvar. brak nije institucija za zezanje pa sad ću nju
sutra drugu da poželim(znam da se pri sklapanju istog ne razmišlja tako),
ali zašto se uopšte ljudi uzimaju ako bi
da se krešu okolo i sa drugim ljudima?
brak je stvoren zbog porodice.
ulaziti u brak bez želje za porodicom je besmisleno.
ako si već ušao u brak sa nekom osobom,
onda ti je bolje da shvatiš da imaš obavezu i prema toj osobi
i prema toj porodici koju stvaraš
i ne možeš da stavljaš sebe ispred važnosti porodice.
(znači ako imaš decu, ne smeš da se ponašaš kao da si sam na svetu
jer imaš obavezu prema toj deci da ih zaštitiš od ogovaranja drugih ljudi
kako mama ili tata imaju nekog drugog i kako se njima porodica raspada i sl.)
znam da zvuči patrijahalno, staromodno, konzervativno, kako god,
ali nekako mi ima više smisla
nego većina današnjih brakova

Da se razvedu, zbog jednog sexa?
Ljudi se uzimaju zato što robuju nekim društvenim normama. Pa ajde da se venčamo, već smo dugo zajedno... ili ona zatrudni, pa tu dodaš i podrazumevajući faktor. A oboje negde u podsvesti znaju da to nije dovoljno. I da će kad tad doći do razlaza, ne mora to da bude razvod.
I onda oni robuju tom braku.
I onda jedno od njih, ili oboje krene da razmišlja u nekom drugom pravcu, sve vreme grčevito čuvajući ostatke porodice, ali kada smo već formalni, budimo to do kraja. Bar spolja gledano. A za svoju dušu ćemo uletati u veze i vezice van braka, tražeći nešto što nam taj odnos ne daje... i na kraju nećeš dobiti dovoljno ni od partnera, ni od ljubavnika.
A važnost porodice ne stavljaš ispred svojh potreba, sve dok glumiš da je sve u najboljem redu. Čuvaš porodicu, to se valjda podrazumeva... ali hoćeš i svoj život, samo svoj. Kao da će to dete večito ostati dete i nikada neće shvatiti suštinu roditeljskog odnosa.
Malo sam bila ironična... ali ovo je model mnogih brakova... lagajući druge, najviše lažu sebe.
Zato tvrdim da je bolje razići se dok su deca mala, jer gorčina prevarene žene projektovana na dete, nebitno kog pola i ono malo što je od porodice ostalo vremenom ruši. A najbolje je na venčavati se uopšte. Papir nije dokaz ljubavi, decu voliš isto, rodila se u braku, ili ne. Papir je podsećanje da smo se obavezali... i tu već u glavi imaš jednu ogradu više.
Imati decu podrazumeva niz odgovornosti, a među njima svakako nije da to dete zna sa kim se mama, ili tata sexaju, jer mama i tata su postojali i pre te dece, imali potrebe... što ne prestaje dobitkom deteta. Ne opravdavam, ne tražim izgovor za prevaru, ali je takvo stanje stvari. Činjenično stanje je da čovek ima potrebe, želje i očekivanja van braka, van dece. Samo ,kažem... ako dete i jednog trenutka dobije sugestiju, od majke, ili oca, nebitno... teba se zapitati, ne koliko vas košta prevara, već koliko vas košta očuvanje nečega što nema perspektivu i što je već samo po sebi destruktivno, bez da se umeša treća osoba. Jer kada ona dođe, tu je već preskočena jedna prepona... sa ostalima ide mnogo lakše, kad tu jednu savladaš.
Znači, porodica se NIKADA ne raspada zbog prevare, već zbog onoga što joj prethodi... i što dovodi do nje. Dvoje ljudi čine brak, oni ga sami i rasturaju. I kako god bilo, raspala se porodica, ili ne, uvek su deca prioritet... i njihovo mentalno stanje. Jer, opet na to dete utiču i majka i otac... ako majka zna šta otac radi i obrnuto, verujem i ubeđena sam da će tu informaciju zloupotrebiti kao manipulativno sredstvo protiv partnera, a preko deteta. I... treba li sačuvati brak po svaku cenu?
Deca su uvek izgovor za neke druge blokade... nebitno i nije tema.
Brak je institucija a ljubav je emocija. Pri tom treba imati na umu da se možemo svega na neki način odreći, ali se teško možemo odreći svojih osećanja.

Ljudi ne treba da se uzimaju zbog takvih društvom određenih normi.
Ljudi treba da se venčavaju ako su spremni i rešeni da imaju porodicu
i ako žele da imaju decu-da budu svesni njih a ne da prave idiote okolo.
znači ako ne možeš da se žrtvuješ da od dece napraviš ljude,
pa lepo idi okolo samo zbog sexa, ali nemoj da imaš decu kretene.
mislim, previše je neodgovornih ljudi, pobegnu sa ljubavnikom a decu
ostave onom drugom partneru pa šta im Bog da.
jel to normalno? znam da se dešavalo i ranije i da se dešava i danas,
ali je li to stvarno prirodno i normalno?
da majka pobegne sa nekim gledajući samo sebe a za decu da ne brine.
(isto važi i za muškarce)
šta onda očekivati od tog deteta sutra?
da će da misli da je to nenormalno ponašanje?
ne, za to dete će to biti potpuno normalna i prihvatljiva situacija.
i šta onda? ništa. začarani krug, istorija se ponavlja.
ne mislim da se bukvalno razvedu zbog jednog sexa,
da je samo jedan sex pa da se i nekako sakrije,
ali kad već dodje do zaljubljivanja, i uopšte dopuštanja sebi
da se o odlasku i razmišlja, tu je onda kasno, sve se već raspalo.
danas se ne razmišlja o deci kao o budućim ljudima kojima su ipak neki
oslonci u životu potrebni, kao što je recimo porodica.
nijedna porodica nije savršena, svaka ima svoje probleme,
ali zar dopustiti eto nagonu da uništi nešto što tek treba da postane čovek?
i to dete će sutra da pita 'zašto se mama i tata ne vole'
a vi onda objašnjavajte kako se nekome prisexalo pa su odlučili
da im je to prioritet u životu, sebična sreća, umesto sreća deteta.
ako već do razvoda mora da dodje, bolje je da to bude kad je dete
već dovoljno veliko da shvati zašto i šta i kako.
i naravno sesti sa njim i objasniti mu da to ne znači da se nešto bitno menja.
jer najbitnije je da dete zna da ima oslonca.
objasni ti malom detetu da to nije zato što ga ne volite ili zato što nije ono krivo?
deca uvek misle da su ona kriva kad se roditelji svadjaju.
dok malo ne odrastu. kad malo porastu mogu da shvate o čemu je reč i bolje da to prihvate.

Имам утисак да ти постовећујеш брачни однос и родитељство.
Ако је нечији брак неуспешан - аутоматски је он неуспешан и као родитељ (недоговоран, себичан...тако нешто), и обрнуто - ако неко формално тавори у институцији званој брак - то је доказ да је добар родитељ ''јер се жртвовао због породице''.
Ја, као дете, не бих била срећна да знам да је неки мој родитељ проживео живот несрећан само зато што се ''жртвовао због мене''.
С друге стране, као родитељ, мислим да не бих могла да будем добра својој деци ако нисам добра себи, да не би могла да од њих створим срећне и задовољне особе ако сама то нисам, и да бих им пружила погрешан модел за угледање ако бих им својим примером показала да треба да се одрекну себе, својх потреба, свог личног остварења и своје среће....само да би децу сачувала од ''комшијских оговарања''....![]()