prevara u braku

pajserchic:
Delimo isto misljenje, ja sam skoro izleteo iz veze jer nisam mogao da izdrzim, a pokusao sam. Stalno mi je nesto popovala, pridikovala, glumila neku nervozu, pravila mi dramu kad za to uopste nije bilo potrebe. Stalo mi je (bilo) do nje pa sam stalno zauzimao odbrambeni stav i gledao da izgladim situaciju, ali sam u zabacenom delu mozga razmishljao kao ti. Jednog jutra dok sam trazio upaljac nasao sam kutiju durex kondoma a unutra 2 komada. Popizdeo sam, ali sam mislio da verovatno postoji neko objasnjenje pa sam resio da cutim i sacekam. Sledeceg jutra je ostao samo jedan kondom.QUOTE]

Sreca tvoja da nisi bio ozenjen.

Drago mi je da je puno zenskog sveta dalo svoje misljenje ali uglavnom o varijanti kada prevari muskarac, druga opcija skoro da nije moguca.

Zeleo bih da cujem zensko misljenje, prica ide ovako:

U braku smo vise od decenije i imamo decu. Vencali smo se sa 23 godine. Pre godinu dana sam provalio da se vidja sa nekim i to je napravilo haos - drama u kuci, njeni roditelji, moji, ja na bolovanju jer na znam sta da radim.....

Upuceni govore da je to fenomen poznat kao kriza tridesetih godina, mada smo isto godiste ali nisam osetio tu krizu. Elem, kako imamo decu i kako ja jos uvek imam jaka osecanja prema njoj, donosim odluku da predjem preko svega. Svi koji su u duzoj vezi znaju da su svadje redovna pojava, a mozda i potreba. To kazem jer ih je bilo tokom nase veze vise puta cak sam ja par puta napustao kucu i odlazio na 15-20 dana kod mojih.

Nakon svih ovih godina saznajem da je tokom jedne nase svadje, dok sam bio odsutan a ona kod svojih roditelja, spavala sa skolskim drugom - vise puta!! U to vreme je bila u drugom stanju - prva trudnoca. HLADAN TUS!!! To sam saznao pre dva dana i od tada ne znam za sebe. Sa njom nemam snage da komuniciram. Bezim da se sto redje srecemo. U glavi mi se rodila 101 destruktivna ideja. I sada dok kucam mi se tresu ruke.

nadam se da ce ova ispovest da mi olaksa teret.

Molim za iskreno misljenje i pomoc - ja ne mogu racionalno da razmisljam.

Neznam da li ce ti iko moci da ti savet,svi imamo razlicita iskustva.Ja sam nesto slicno prosla,naravno,rastala sam se.Nisam mogla da zivim sa tim.Njegova blizina me bolela.Po momo misljenju je bolje da se razvedes.Naj pre sedite i razgovarajte.Mozda uspes da otkrijes Zasto.Ja nisam uspela.

dracena:
Mislim da prevara koja je ucinjena pod dejstvom alkohola i nije prevara.Draga moja nemas pravo oduzimati deci oca nego kreni nekim redom a taj je ;pomozi mu da se oslobodi alkohola terapiom na pravom mestu bez obzira u kojoj meri i koliko cesto ga uzima bitno je da ga uzima.Kada sa tim zavrsis neces imati razloga da zivis bez partnera ,pomozi mu umesto sto uzivas sa decom u opustenoj atmosferi. uzivajte zajedno .Nije on tebe prevario sto nevoli svoju poriducu ALKOHOL ga uzeo pod svoje a ti mu pomozi.Prevara kao prevara nije vredna razvoda i rasturanja porodice.Sta naprimer ako ti je neka drugarica zavidela i ucinila sve da te on prevari da eto ....pobedila te unistila te .Ma neka ozdravi ,neka vara ti si ta njegova jer da nisi nebi ti se vracao .Izvini mozda sam preterala ali sve sto sam rekla je iz najlepse namere.

kako te nije sramota napisati ovako nesto!!!

gadi mi se majke mi.............

znaci strava.ti sa tom zenom nema sta da trazis,prvo rec prevara nosi za sobom i drugo kao sto je postovanje sto ja mislim da je najbitnije, jer ako nestane ljubav tu je postovanje. tako da ta zena tebe ne postuje i samim tim te ne zaslzuje. ja sam, kako bih se reklo, sveze udata i da me muz vara iza ledja to bi mi bila najveca uvreda. jer sto se zenio ako hoce da tura na sve strane. to isto vazi za zenu tvoju. to sve puno govori o licnosti.

dracena:
Mislim da prevara koja je ucinjena pod dejstvom alkohola i nije prevara.Draga moja nemas pravo oduzimati deci oca nego kreni nekim redom a taj je ;pomozi mu da se oslobodi alkohola terapiom na pravom mestu bez obzira u kojoj meri i koliko cesto ga uzima bitno je da ga uzima.Kada sa tim zavrsis neces imati razloga da zivis bez partnera ,pomozi mu umesto sto uzivas sa decom u opustenoj atmosferi. uzivajte zajedno .Nije on tebe prevario sto nevoli svoju poriducu ALKOHOL ga uzeo pod svoje a ti mu pomozi.Prevara kao prevara nije vredna razvoda i rasturanja porodice.Sta naprimer ako ti je neka drugarica zavidela i ucinila sve da te on prevari da eto ....pobedila te unistila te .Ma neka ozdravi ,neka vara ti si ta njegova jer da nisi nebi ti se vracao .Izvini mozda sam preterala ali sve sto sam rekla je iz najlepse namere.

Da li stvarno mislish da je ovo ispravno :?:
Zivela bi sa covekom koji je alkoholicar :?:
Spavala bi sa njim iako znahs da je npr.juce spavao sa drugom zenom i da ce sutra :?:
I ko oduzima razvodom oca deci :?: Razvod nije izmedju oca i dece, vec dvoje odraslih ljudi.On je izabrao shta je zeleo,pa bio pod dejstvom alkohola ili ne,ona ima pravo da sacuva svoje dostojanstvo i svoj ponos.Deca sa tim nemaju nishta,ona su tu da prime ljubav,paznju i podrshku od oba roditelja pa bili oni zajedno ili ne.

Ja na preljubu gledam ovako: nije pitanje DA LI, već ZAŠTO. Pre braka sam imala puno veza, smatrala sam da treba upoznati i druge osobe, a sada me to ne zanima. Mislim, ako si sa pravom osobom kojoj veruješ u potpunosti, nema te egzibicije koju ne možeš i sa njom da izvedeš, i da budete oboje zadovoljni. Imala sam ponudu od jednog čoveka "da izađemo" a kada sam pitala zašto, pošto i on ima suprugu, odgovor je bio "da malo promeni". Dobro je prošao da ga nisam živog pojela, jer je takva ponuda totalno degradiranje ličnosti, bez imalo respekta. Predložila sam mu da ode u ZOO vrt i proba sa slonicom; to bi mu bila ŽESTOKA promena, naravno, ako preživi. To je po meni preljuba bez opravdanja, koja samo šteti svakoj vezi.
S druge strane, poznajem jedan bračni par svingera, njihova veza je divna, vole se i poštuju, muškarac ne propušta da kaže kako on svoju suprugu voli najviše na svetu, jedina razlika između njih i "običnih" je to što nisu posesivni. Svako od njih može da spava sa kim hoće, ali to ne krije, a kada idu zajedno na neku od svingerskih žurki, ludo se provedu i dođu kući kao sa letovanja. Podsećaju me na hipike i ono: vodimo ljubav a ne rat. Mislim da bi svet bio divan kada bi bilo mnogo više takvih, a mnogo manje onakvih (agresivnih, ljubomornih, besnih). Jedini je problem što ovakav provod ne želi i ne može da svari baš svako; ja prva ne bih.
Treći slučaj je kada je jedan od partnera recimo bolestan, ili ima smanjenu seksualnu želju, pa drugi traži rešenje sa strane. Lično sam poznavala ženu čiji je muž tako "švrljao", ona je znala za to, i govorila je: pa šta , nije to sapun da se potroši, ima dosta i za mene. I ja sam zadnjih godinu dana sasvim nesposobna za sex, imam strašan problem sa srcem, pa mi navala adrenalina može doći glave. Žao mi je supruga, pa sam mu predlagala da, ako hoće, ode u neku dobru javnu kuću, neću mu ništa zameriti, ali njega je blam i nije nikad hteo. Više bih volela da je pristao, ovako se osećam da mu nešto dugujem, da zbog mene nepotrebno trpi, a ja ne mogu ništa da pomognem.
Eto, tako ja na to gledam, sama preljuba nije ništa strašno, pitanje je samo koji je motiv.

Najlakse je drziti moralni govor kad si tek uletio u bracne vode ili nisi jos ni uletio ili si u nekoj vezi.Biti u braku je zaista divno ako je to onoi sto zelis, sigurnost, utociste, djecu, ali kad se jednog dana probudite sa nicim izazvanim leptiricima u stomaku, onda se javite. Nekazem da se mora uletiti drugom u krevet, ali .... Prva sam govorila NIKADA, FUJ, ODVRATNO,ali kad se desilo, bilo je najljepse osjecanje u zivotu. Mada sam cetiri godina bjezala od te veze, ali neko je bio jaaaako uporan. Mom djeteu nista nije falilo, a muz je ionako uvijek bio na terenu

Najlakse je drziti moralni govor kad si tek uletio u bracne vode ili nisi jos ni uletio ili si u nekoj vezi.Biti u braku je zaista divno ako je to onoi sto zelis, sigurnost, utociste, djecu, ali kad se jednog dana probudite sa nicim izazvanim leptiricima u stomaku, onda se javite. Nekazem da se mora uletiti drugom u krevet, ali .... Prva sam govorila NIKADA, FUJ, ODVRATNO,ali kad se desilo, bilo je najljepse osjecanje u zivotu. Mada sam cetiri godina bjezala od te veze, ali neko je bio jaaaako uporan. Mom djeteu nista nije falilo, a muz je ionako uvijek bio na terenu

sta cini iskustvo,sneki :shock:/sram te bilo

Hm, mnogo je rečeno do sada, što iz ličnog iskustva što na osnovu načelnog stava. Mene zanima jedano drugo pitanje: ako ste već uvereni da vas partner/ka vara da li je važan način na koji ste to potvrdili i utvrdili ili je važna činjenica da ste se na kraju uverili u prevaru? Da li se žrtva prevare može amnestirati od moralne osude što čita tuđa pisma činjenicom da je sadržaj istih ponižavajući i uvredljiv za njega ? Da li se počinilac prevare može zaklanjati i pozivati na moralna pravila a sam ih krši (prevara u osnovi je jedan duboko nemoralan čin) ? Da li je špijuniranje radi saznavanja istine opravdano ili je ružna rabora koja više govori o ličnosti špijuna nego o špijuniranom ?

Ja sam u braku 6 godina sa svojom ženom koju obožavam i koja mi je rodila dvoje dece, a i treće je na putu. Međutim, pošto mi je ona prva sa kojom sam imao sex, neki crvi su proradili i nisam odolio udvaranju jedne neudate koleginice sa posla koja se po njenim rečima zaljubila u mene i stupio sam u 'nedozvoljene odnose' sa njom uz sve trudnu ženu.
Da li su u pitanju kompleksi (što bi rekli neiživljenost), povišen libido, želja za avanturom, ne znam, ali ja prema toj da kažem 'drugoj' nemam nikakve emocije. Dakle, iz nekih razloga koje bi verovatno mogao da objasni psiholog ili psihijatar, složan i harmoničan brak i prilično zadovoljavajući život sam stavio na kocku. Dokle će avantura da traje ne znam, ali kontam da čim primetim da počinjem prelaziti granicu rizika da prekinem kontakt sa ljubavnicom. Pitanje je samo da li ću to prepoznati na vreme.
U svakom slučaju, po mom mišljenju, nejvažnije su tri stvari;
1. Paziti da ne stupaš u odnose sa osobom visokog rizika: po principu zdravlje je najvažnije. Ovo je najverovatnije ispunjeno, pošto žena sa kojom se sada viđam nije bila ni sa kim 6 godina i to nedvosmisleno dokazuje prilično mučenje i bol koje je pretrpela kod prvog našeg odnosa.
2. Neželjena trudnoća: ovoga se bojim kao đavo od krsta. Ako ti ljubavnica zatrudni i odluči da zadrži dete onda si u veeeelikom problemu. Ili ćeš učiniti krivično delo i razoriti porodicu i brak ili ćeš 'samo' razoriti porodicu i brak. Naravoučenije: poželjno je da ti je ljubavnica udata ili već trudna (ali onda postoji drugi rizik: da te njen muž likvidira!).
3. Da ti žena ne otkrije: stvar inteligencije i veštine. Činjenicu da si 'frajer' koji u isto vreme može biti sa dve žene treba kriti od svih. Čak i ovo što ja pišem na forumu je rizično, i moguće je da je ovo moj poslednji mail na ovu temu.

Ja sve mislim da nas mlax malo zeki.

Mislim, i njegova zabrinutost je van pameti. Umesto da oseca bar malo krivice i srama, njega brine da mu ljubavnica ne zatrudni ili prenese triper! :hahaha:

Mlax, covece, to da li ljubavnica nije bila ni sa kim poslednjih 6 godina ne znaci da si oslobodjen opasnosti od bolesti, a za trudnocu- pa da li ste vi deco culi za kontracepciju? :dash:

Nego, ti bi trebalo da brines o drugim stvarima. Kako te nije sramota? A sta bi uradio da ona ima ljubavnika sad?

Ako ne gajis nikakve emocije prema ljubavnici, zasto odrzavas i dalje vezu sa njom?

Ja na to pitanje ne znam tačno da odgovorim.
Mislim da se greška javlja zato što se mešaju sex i emocije.
To su dve stvari. Sex je nagonska potreba homo sapiensa (kao i hrana, piće, potreba za snom), a emotivna veza odnosno ljubav je nešto sasvim drugo.
Naravno, i sex i ljubav ne mogu da se posmatraju jednodimenzionalno.
Npr. ljubav nije ista prema ženi, deci, roditeljima, najboljem prijatelju, hobiju, itd.

Muškarci bez devojke (ili sa devojkom!?) plate profesionalki da bi udovoljili svom nagonu, muževi koji su u inostranstvu mesecima bez svojih supruga se teško ili nikako suzdržavaju.
Nemoralno je što varam (trudnu) ženu, ali moral je u današnje vreme prilično izobličen.
Politička nemoralnost, uništenje kulturnog života, uništenje duhovnog i rapsodija materijanog shvatanja sveta, sistematsko porobljavanje čoveka kao jedinke su mnogo veći moralni prekršaji od povremenih bračnih avantura bez posledica.

Ponavljam, za mene prevara može da prođe ako nema emocija, ako ne navučeš boleštinu, ako nema neželjenih trudnoća i ako tvoja druga polovina ne sazna.
Isti principi važe i za moju suprugu. Ako je 'napusti pamet' i kresne se sa nekim bez posledica sigurno neću uništiti sve što smo do sada stvorili. Ali ipak je bolje da to ne saznam.

Ja sve mislim da nas mlax malo zeki.

Mislim, i njegova zabrinutost je van pameti. Umesto da oseca bar malo krivice i srama, njega brine da mu ljubavnica ne zatrudni ili prenese triper! :hahaha:

Mlax, covece, to da li ljubavnica nije bila ni sa kim poslednjih 6 godina ne znaci da si oslobodjen opasnosti od bolesti, a za trudnocu- pa da li ste vi deco culi za kontracepciju? :dash:

Nego, ti bi trebalo da brines o drugim stvarima. Kako te nije sramota? A sta bi uradio da ona ima ljubavnika sad?

Smrtno sam ozbiljan.
Osećam grižnju savesti i sramota me.
Triper i trudnoća su realne opasnosti.
Nisam oslobođen od opasnosti od bolesti.
Čuo sam za kontracepciju, ali sam glup i koristim narodni lek 'izvadi ga na vreme'.
Poludeo bi da ima ljubavnika, ugrozilo bi nam brak, kao što bi i ona da otkrije.
Dok ovo pišem polako shvatam koliki sam moron.

Ako zaista nemaš emocije prema toj ženi..... ZAŠTO?!

Šta gubiš ako je ostaviš?

Je l ti žena ne valja za seks, ne kapiram? :think:

Ni ja ne kapiram.
Zapravo pokušavam da razbijem neke predrasude o braku, vernosti i ostalim glupostima na ovom forumu.
Žene sanjaju o braku sa muškarcem koji ih:
- neizmerno voli
- ne vara ih
- strpljiv je sa decom
- nije agresivan prema njima i deci
- posvećuje svo svoje slobodno vreme porodici
- daje im materijalnu sigurnost

Muškarci sanjaju o braku sa ženom koja:
- dobro izgleda
- nije previše zla
- ne pridikuje previše

Sad vi meni recite gde je tu presečna tačka, postoji li savršen brak?

Ni ja ne kapiram.
Zapravo pokušavam da razbijem neke predrasude o braku, vernosti i ostalim glupostima na ovom forumu.
Žene sanjaju o braku sa muškarcem koji ih:
- neizmerno voli
- ne vara ih
- strpljiv je sa decom
- nije agresivan prema njima i deci
- posvećuje svo svoje slobodno vreme porodici
- daje im materijalnu sigurnost

Muškarci sanjaju o braku sa ženom koja:
- dobro izgleda
- nije previše zla
- ne pridikuje previše

Sad vi meni recite gde je tu presečna tačka, postoji li savršen brak?

Po ovim kriterijumima meni deluje da je lako naci savrsenu zenu...a muskarca..skoro nemoguce....:confused:

Iskreno, mlax, ja bih rekla da si se ti prerano ozenio. Mozda osoba sa kojim si u braku nije prava za tebe, a mozda i jeste, ali ti to ne umes da prepoznas. Ipak, ta zena je odlucila da ti ucini najvecu uslugu koju u bioloskom smislu mozes kao jedinka na Zemlji da ocekujes, a to je da se reprodukuje sa tobom. Zasto si zeleo da imas dete sa njom ako nisi bio siguran da je ona dobra? Da nisi i sa njom (izvinjavam se na indiskretnosti) "vadio na vreme"? U svakom slucaju, delujes kao potpuno neodgovorna osoba.

I apsolutno da stavimo na stranu moral- a sta to ljubavnica moze da ti ponudi sto zena ne moze? I to pogotovo ljubavnica koja 6 godina nije bila ni s akim, pa je i "izasla iz stosa"? :hahaha: Nego meni sve govori da tebi nije zapravo tu ni stalo do seksa, nego da pokazes da si jos mlad, pozeljan, da te neko zeli seksualno iako ne mora (ne kazem da zena "mora" da te zeli, ali sa njom si zasnovao kakvu-takvu porodicu, a ova zena ne trazi nista od toga- za sad :zper: ). Zasto se nisi iziveo kada si imao 18, 20 godina? Zasto tada nisi bio sa nekom drugom zenom, ako ti je bas TOOOOOLIKOOOO stalo da, jadan, ne budes onaj sto je imao seks samo sa jednom osobom u zivotu?

Sto se tice spiska koji si naveo, a gde su seksualne potrebe zene? Dodaj na spisak slobodno i "dobrar yebac, koji moze kad god ja hoci sta god ja hocu i koliko dugo ja hocu- ali koji potpuno iskulira kada meni nije do toga". To je veoma vazno. Ne delujes mi kao tip koji bi mogao da "opsluzuje" dve zene kvalitetno, nemoj posle da shvatis da je i tvoja zena imala koji kres sa strane, ipak je i ona Homo Sapisens Sapiens, i ona ima potrebe.

Da sumiramo: bio si glup sto nisi ranije (pre braka i dece) "probao" i neku drugu, ako ti je to bilo toliko vazno. (Ovo mogu da razumem- probas, vidis, da se ne pitas posle sa 35 godina "sta ako... A kako bi bilo sa nekim drugim?). Drugo, bio si glup sto nastavljas da pravis decu zeni koju varas (pa da li vam brak ide ili ne ide?). I trece, jos uvek si neizmerno glup sto kreses koleginicu bez zastite, a ovamo se plasis polnih bolesti i da ona ne zatrudni.

Evo, to ti je onako odbgovor bez ubacivanja moralne osude u pridiku.

PS-Da li da iz ove tvoje liste shvatim da muskarcima nije bitno da li ih zena voli? :confused:

Back