Iskreno, mlax, ja bih rekla da si se ti prerano ozenio. Mozda osoba sa kojim si u braku nije prava za tebe, a mozda i jeste, ali ti to ne umes da prepoznas. Ipak, ta zena je odlucila da ti ucini najvecu uslugu koju u bioloskom smislu mozes kao jedinka na Zemlji da ocekujes, a to je da se reprodukuje sa tobom. Zasto si zeleo da imas dete sa njom ako nisi bio siguran da je ona dobra? Da nisi i sa njom (izvinjavam se na indiskretnosti) "vadio na vreme"? U svakom slucaju, delujes kao potpuno neodgovorna osoba.
I apsolutno da stavimo na stranu moral- a sta to ljubavnica moze da ti ponudi sto zena ne moze? I to pogotovo ljubavnica koja 6 godina nije bila ni s akim, pa je i "izasla iz stosa"?

Nego meni sve govori da tebi nije zapravo tu ni stalo do seksa, nego da pokazes da si jos mlad, pozeljan, da te neko zeli seksualno iako ne mora (ne kazem da zena "mora" da te zeli, ali sa njom si zasnovao kakvu-takvu porodicu, a ova zena ne trazi nista od toga- za sad

). Zasto se nisi iziveo kada si imao 18, 20 godina? Zasto tada nisi bio sa nekom drugom zenom, ako ti je bas TOOOOOLIKOOOO stalo da, jadan, ne budes onaj sto je imao seks samo sa jednom osobom u zivotu?
Sto se tice spiska koji si naveo, a gde su seksualne potrebe zene? Dodaj na spisak slobodno i "dobrar yebac, koji moze kad god ja hoci sta god ja hocu i koliko dugo ja hocu- ali koji potpuno iskulira kada meni nije do toga". To je veoma vazno. Ne delujes mi kao tip koji bi mogao da "opsluzuje" dve zene kvalitetno, nemoj posle da shvatis da je i tvoja zena imala koji kres sa strane, ipak je i ona Homo Sapisens Sapiens, i ona ima potrebe.
Da sumiramo: bio si glup sto nisi ranije (pre braka i dece) "probao" i neku drugu, ako ti je to bilo toliko vazno. (Ovo mogu da razumem- probas, vidis, da se ne pitas posle sa 35 godina "sta ako... A kako bi bilo sa nekim drugim?). Drugo, bio si glup sto nastavljas da pravis decu zeni koju varas (pa da li vam brak ide ili ne ide?). I trece, jos uvek si neizmerno glup sto kreses koleginicu bez zastite, a ovamo se plasis polnih bolesti i da ona ne zatrudni.
Evo, to ti je onako odbgovor bez ubacivanja moralne osude u pridiku.
PS-Da li da iz ove tvoje liste shvatim da muskarcima nije bitno da li ih zena voli?